Hvordan finne ut hvem som har laget en falsk Instagram-konto

Instagram er en av de mest voksende sosiale medieplattformene som har hjulpet mange influencere med å bygge opp fellesskapet sitt på nettet. Likevel, i tilfelle kontoen din blir slettet, vil det være kaos for mange av dere. Og alle vil garantert komme seg ut av denne situasjonen så tidlig som mulig. Så i denne artikkelen vil vi se på hvordan du finner ut hvem som har laget en falsk Instagram-konto og sporer også en falsk Instagram-konto.

Hvordan finne ut hvem som har laget en falsk Instagram-konto

Hvis du er usikker på en spesifikk Instagram-konto og vil vite hvordan du kan bekrefte om den er falsk eller ikke, les måtene gitt rett nedenfor for å komme til en konklusjon.

Hvordan identifisere en falsk Instagram-konto?

Det er ingen sikker måte å finne hvem som har laget en falsk Instagram-konto, ettersom en falsk Instagram-konto er opprettet med den forsiktighet at ingen kan spore den. Noen ganger brukes VPN til å generere en falsk og usporbar plassering, og falsk kontaktinformasjon brukes slik at ingen kan kontakte den faktiske personen bak den falske kontoen. Likevel kan du vurdere følgende tiltak for å identifisere om kontoen er falsk eller ikke.

  Hvordan få flere følgere på Instagram

Merk: Disse metodene kan aldri gi deg 100% sikkerhet for at nevnte konto er falsk. Du kan imidlertid få litt innsikt ved hjelp av disse metodene for å fastslå ektheten til den kontoen.

1. Inspiser profilbildet til den mistenkelige kontoen. Hvis den faktiske personen ikke samsvarer med bildene som er lagt ut på den kontoen, er kontoen sannsynligvis falsk.

2. Undersøk brukernavnet til kontoen. Hvis den ikke virker relevant eller inneholder ord som backup, som illustrert nedenfor, kan den kontoen betraktes som falsk.

3. Sammenlign følgere og antall følgere for den kontoen. Hvis det følgende antallet er høyt sammenlignet med antallet følgere, er kontoen sannsynligvis falsk.

4. Hvis biografien til den kontoprofilen ser spammy ut mens du blir bedt om å besøke forskjellige kontoer eller irrelevante sider, er den siden stort sett falsk.

Kan Instagramen min spores til meg?

Ja, Instagram-kontoen din kan spores på slike sosiale medieplattformer der brukere laster opp bildene sine slik at verden kan se dem. Det er enkelt å spore kontoer ved hjelp av IP-adresseplasseringen der medieinnholdet ble lastet opp. Og dette kan gjøres gjennom ulike IP-tjenester som IP2Location.

  Hvordan dele noen andres historie på Instagram

Merk: Medieinnlegg kan legges ut ved hjelp av en VPN med en annen eller ukjent plassering. Derfor vil det ikke være noen garanti for at media kun ble lastet opp fra et bestemt sted.

Kan noen spore meg fra Instagram?

Ja, hvem som helst kan spore Instagram-kontoen din hvis det er noen medier lastet opp på den. Mesteparten av tiden skjer sporingen med den hensikt å enten få tilgang til det skjulte innholdet i den nevnte kontoen eller spamme målbrukerne med ondsinnede lenker. Og det kan gjøres ved hjelp av sporing av IP-plasseringen der mediene er lagt ut. Ved å bruke en VPN-tjeneste kan Instagram-medieinnlegg imidlertid lastes opp fra et ukjent sted for å gjøre kontoen din usporbar.

Kan du spore en falsk Instagram-konto? Kan noen spore en IG-konto?

Ja, hvis det er noe innhold lastet opp på den Instagram-kontoen, er det sjanser for å spore den Instagram-kontoen. Du kan rapportere en falsk konto ved hjelp av disse retningslinjene gitt av Instagram. Du kan finne ut om en konto er falsk eller ikke med metodene nevnt ovenfor i denne artikkelen. Men å spore en falsk Instagram-konto kan noen ganger være vanskelig fordi den kanskje ikke inneholder noen medier, og til og med kontaktinformasjonen som e-post-ID kan være falsk eller skjult.

  16 beste private Instagram Viewer-app uten menneskelig bekreftelse

Kan politiet spore opprinnelsen til en Instagram-konto? Kan politiet spore falske Instagram-kontoer?

Nei, det er ikke praktisk mulig også for politiet å spore en falsk Instagram-konto fordi falske Instagram-kontoer for det meste opprettes med uredelig kontaktinformasjon. Og til og med den kan opprettes ved hjelp av VPN, slik at plasseringen kan være helt forskjellig fra hvor kontoen faktisk ble opprettet. Så, tatt i betraktning denne situasjonen, er det ikke mulig for politiet å spore opp Instagram-kontoen.

Kan politiet spore en deaktivert Instagram?

Ja. Instagram lagrer kontoinformasjonen din i en stund etter at kontoen din er deaktivert. Og hvis loven ber om den informasjonen på grunn av noen nettkriminalitet utført gjennom denne kontoen, vil Instagram frigi den kontoinformasjonen til loven. Så dette vil føre til at brukeren havner i trøbbel for feilhandlingene.

Kan nettkriminalitet spore Instagram?

Ja. Hvis det reises en autentisk klage for en bestemt Instagram-konto som har hengitt seg til noen form for kriminalitet, har cyberpolitiet rett til å ta kontoinformasjonen din direkte fra Instagram selv.

Hvordan finne ut hvem som har laget en falsk Instagram-konto? Hvordan vite identiteten til en falsk Instagram-konto?

Det er en slags umulig oppgave å finne ut hvem som har laget en falsk Instagram-konto eller identifisere slike kontoer. Disse kontoene kan bare identifiseres hvis hovedkontonavnet og den respektive lenken er nevnt i profilbiografien til den falske kontoen.

***

Vi håper du har lært hvordan du finner ut hvem som har laget en falsk Instagram-konto. Ta gjerne kontakt med oss ​​med dine spørsmål og forslag via kommentarfeltet nedenfor. Fortell oss hvilket emne du vil lære om i vår neste artikkel.