Slik utfører du 5.1 Surround Sound Test på Windows 10

Selv om det er nye fremskritt innen lydteknologi i disse dager, tilbyr noen applikasjoner kun stereo. Når du mottar stereoutgang, kan du noen ganger få problemer med å avgjøre om din Windows 10 5.1 surroundlyd fungerer bra eller ikke. Denne teknologien leverer megabit lydstrømmer og flerkanals, men noen inkompatibiliteter i Windows 10 kan gjøre følelsen av 5.1 mer trøbbel enn det er verdt. Hvis du ikke vet hvordan du konfigurerer og utfører en 5.1-surroundlydtest, vil denne artikkelen hjelpe deg mye.

Slik utfører du 5.1 Surround Sound Test på Windows 10

Hvis du vil utføre Windows 10 5.1 surroundlyd da, har vi vist en trinnvis prosedyre her. Men før du går gjennom trinnene, gå gjennom neste avsnitt for å vite om 5.1-surroundlydtest.

Alt du trenger å vite om 5.1 Surround Sound Test

  • Hvis du stiller inn surroundsystemet riktig, vil Windows 10 5.1-surroundlyden forbedre rekkevidden av effekter som bidrar sterkt til lydsporatmosfæren til en film.
  • Hvis du bruker det 5.1-omringede systemet i spill, vil du enkelt kunne spore fiendens plassering, og du vil også legge merke til handlingene deres basert på lyden de lager.
  • Den innebygde høyttaleren i Windows 10-enheten din lar deg teste Windows 10 5.1-lydsystemet slik de tidligere versjonene gjør.
  • Før du går inn på delen hvor du lærer hvordan du setter opp 5.1 surroundlyd på pc Windows 10, er det nødvendig å være sikker på at du har satt surroundsystemet riktig.
  • For å bruke alle de oppførte kanalene, må du konfigurere 5.1-surroundlydtestsystemet riktig som oppført i denne artikkelen, og dette sikrer at du får den beste kvaliteten.
  • I Windows 10 kan brukere nyte god lydlytting og en flott medieopplevelse, spesielt brukere som foretrekker et atmosfærisk lydspor.
  • I noen tilfeller kan brukere støte på problemer med å konfigurere Windows 10 5.1-surroundlyden. Hvis du støter på noen problemer mens du konfigurerer den, her er en full guide for hvordan du utfører en Windows 10 5.1 surroundlydtest.

Slik setter du opp 5.1 Surround Sound på Windows 10 PC

Det er mer sannsynlig at du får stereoutgang fra den bærbare datamaskinen eller PC-en til du konfigurerer 5.1-kanalene i Windows 10 riktig etter at du har koblet til maskinvaren. I dag er ikke alle de innebygde lydkortene konfigurert for et 5.1-omgitt signal, men stasjonære datamaskiner med nyere hovedkort har dette vanligvis også i lave ender, men bærbare datamaskiner får ikke det.

  Hvordan fikse WDF_VIOLATION-feil på Windows 10 (fullstendig veiledning)

Merk: Du må huske at lydkortet ditt må ha 5.1 surround-støtte for å få 5.1-utgang på enheten. I tillegg til dette, må du sørge for at alle ledninger og ledninger er koblet til enheten på riktig måte, og også kontrollere at lydkortdriveren er opp til den nyeste versjonen som instruert i del 1.

Trinn 1: Oppdater lydkortdrivere

Du kommer til å nyte den høye lydkvaliteten til enheten din. Så du må sørge for at alle komponenter til lydenheter er oppdatert til det siste og er oppdatert. Dette inkluderer lydkort i Enhetsbehandling. Følg trinnene nedenfor for å oppdatere lydkort på din Windows 10-enhet.

1. Trykk på Windows-tasten og skriv inn enhetsbehandling, og klikk på Åpne.

2. Dobbeltklikk på lyd-, video- og spillkontrollere for å utvide den.

3. Høyreklikk deretter på lydkortet som 5.1 surround-oppsettet er koblet til.

4. Som neste trinn velger du alternativet Oppdater driver.

5. Klikk på alternativet Søk automatisk etter drivere.

6. Hvis det er noen ventende oppdateringer som skal lastes ned til enheten, vil datamaskinen automatisk installere dem. Når denne prosessen er fullført, avslutter du Enhetsbehandling.

Når du har oppdatert lydkortene dine, kan du aktivere Windows 10 5.1 lydkort som instruert i neste avsnitt.

Trinn 2: Aktiver Windows 10 5.1 Surround Sound

Kvaliteten på det innebygde Windows 10 5.1-lydkortet vil være understandard. Men i virkeligheten vil de fleste innebygde lydløsninger ikke produsere en utgang av ekte 5.1-lyd. Hvis du foretrekker kvalitet, bruk en dedikert lydplanke.

1. Trykk på Windows-tasten og skriv Kjør. Klikk deretter på Åpne.

2. Skriv mmsys.cpl og trykk Enter-tasten for å åpne lydvinduet.

3. Gå til Avspilling og velg avspillingsenheten som leverer 5.1 surroundlyd.

4. Når du har valgt avspillingsenhet med Windows 10 5.1 lydkortstøtte, klikker du på Set Default etterfulgt av Configure-knappen.

5. Velg nå 5.1 Surround i Speaker Setup-vinduet.

Merk: Hvis du finner mange 5.1 Surround-oppføringer, analyser deretter posisjonen til høyttaleren avbildet på høyre side av det samme vinduet og velg hvilken som passer deg.

  Slik deaktiverer du "Reservert lagring" på Windows 10

6. Velg deretter Neste.

Merk: Her ignorerer du Test-knappen. Du kan bruke den senere etter å ha konfigurert lydutgangen.

7. I Speaker Setup-vinduet velger du alle boksene under Valgfrie høyttalere.

8. Klikk deretter på Neste.

Merk: Hvis oppsettet er ufullstendig eller du bruker oppsettet uten subwoofer, deaktiver utstyret. Dette sikrer at du ikke etterlater noe viktig lydinnhold.

9. Klikk deretter på Full-range høyttalere.

10. Velg Front venstre og høyre og Surround-høyttalerbokser (hvis aktuelt) i Full-range-høyttalermenyen og klikk på Neste.

Merk: Ettersom lydoppgaven er delt over flere kanaler, har de fleste 5.1-systemene ikke fullt utvalg av høyttalere.

11. Etter at konfigurasjonen er fullført, klikk på Fullfør-knappen.

MERK: Hvis du har 5.1-høyttalere, men du ikke kan velge 5.1 Surround etter å ha trykket på Konfigurer-knappen, er dette problemet en feil der Microsoft prøver å presse Dolby Atmos og Sonic Surround ved å tvinge brukere av gammel teknologi. Dette problemet er mye sett selv siden Windows 10 ble lansert, men Microsoft tok ikke et skritt for å fikse det. I stedet ser det ut til at de har planlagt foreldelse når det kommer til 5.1 surround-systemet. Mange brukere klaget over at deres 5.1-omringede system sluttet å fungere da de oppdaterte til Windows 10 fra Windows 7,8, men det er ingen offisiell løsning.

Trinn 3: Utfør 5.1 Surround Sound Test

Hvis du er ferdig med å konfigurere 5.1-høyttalerne, er det på tide å teste dem. Her er noen instruksjoner for å utføre en 5.1-surroundlydtest på din Windows 10-PC.

1. Høyreklikk på høyttalerikonet nederst til høyre på skjermen og klikk på Lyder.

2. Bytt deretter til Avspilling-fanen og høyreklikk på 5.1-høyttalerne som du tidligere har konfigurert.

3. Velg nå alternativet Test.

4. Du vil høre testlyder som kommer fra hver av 5.1-surroundhøyttalerne alternativt. Bruk denne lyden til å teste hver høyttaler.

MERK: Du kan klikke på Konfigurer-knappen og deretter på Test-knappen. Dette viser den virtuelle representasjonen som høyttaleren er testet på det tidspunktet. Med dette kan du også sikre at hver høyttaler er koblet til riktig posisjon.

5. Etter å ha testet høyttalerne, høyreklikk på høyttaleren og velg alternativet Stopp testing.

MERK: Hvis du ser feilen Kunne ikke spille av testtonen mens du klikker på testknappen, kan det være en feil med surroundlydkonfigurasjonen.

  Ny Spectre-Busting Update gjør Windows 10-PC-er raskere

Metodene som er oppført i guiden vår Feil ved å spille av testtone vil hjelpe deg med å sortere eventuelle feil som oppstår når du utfører en 5.1-surroundlydtest.

I tillegg kan du installere Windows Media Feature Pack for å fikse feil ved avspilling av testtone på din Windows 10-datamaskin. N står for Europa og KN står for Korea. Disse versjonene av Windows har bare grunnleggende funksjoner i operativsystemet. den inkluderer ikke Windows Media Player og andre relaterte teknologier. Hvis du bruker Windows 10 N eller Windows 10 KN i Korea og EU, bør du ha lastet ned Media Feature Pack for de respektive versjonene av Windows, siden disse versjonene av datamaskiner ikke inkluderer alle mediepakkene i standardutgaver. Så hvis du bruker N- og KN-versjoner av Windows, følg trinnene nedenfor for å installere Windows Media Feature Pack.

1. Finn først ut om du bruker N- eller KN-versjoner av Windows. For å gjøre det, trykk Windows + I-tastene sammen for å åpne Innstillinger.

2. Velg systeminnstillingen.

3. Rull nå ned i høyre rute og sjekk Windows-versjonen under Windows-spesifikasjoner. Hvis du finner N- eller KN-termer, må du installere Windows Media Feature Pack.

4. Naviger nå til denne Windows Media Feature Pack-siden.

5. Rull deretter nedover hovedskjermen og velg koblingen Last ned Media Feature Pack-oppdateringspakken nå. Vent til filen lastes ned.

6. Til slutt, kjør installasjonsprogrammet for å legge det til Windows-PCen. Sjekk om du har løst problemet med å spille av testtonen.

Profftips: Ytterligere lydtester

Hvis du har bekreftet at høyttalerne dine er kablet og tilkoblet riktig, og lyden spilles av der den skal komme, la oss gå gjennom en grundig testing. Nedenfor vil du se en samling tester som lar deg høre om høyttalerens lave, høye, mellomtoner og subwoofer fungerer som de skal. Disse prøvene er ikke nødvendig å laste ned, og de kan spilles av umiddelbart. Du kan gjennomføre en omfattende test ved å følge denne videoen om Dolby Atmos Sound Test. Dessuten, hvis du vil lære mer om å forbedre spill- og strømmeopplevelsen din, følg de gitte koblingene for å forbedre Dolby-lyder.

MERK: Kvaliteten på lyden som er nevnt ovenfor avhenger av dekoderen. YouTube og de fleste videodelingstjenester støtter ikke DTS eller Dolby Digital. Hvis høyttaleren din er i stand til å sende ut Dolby Digital eller DTS, bør du teste med DVDer eller andre medier som er kodet og støtter disse lydformatene.

Her nedenfor er noen av stedene hvor du kan laste ned 5.1-omringede prøvetestene.

***

Vi håper at denne veiledningen var nyttig og at du kunne utføre en 5.1-surroundlydtest på din Windows 10-enhet. Ta gjerne kontakt med oss ​​med dine spørsmål og forslag via kommentarfeltet nedenfor.