14 måter å fikse MSI Afterburner som ikke fungerer på Windows 10

MSI Afterburner er en populær programvare for grafikkort. Det hjelper med å forbedre ytelsen til overvåking av enhetsinformasjonen. Applikasjonen er nyttig for å overlocke og endre standardinnstillingene i grafikkortet. Blant alle disse proffene har folk som bruker applikasjonen stått overfor MSI Afterburner som ikke fungerer Windows 10-problem. Noen ganger motstår den åpning og andre ganger er den ikke i stand til å endre klokkehastigheten til enheten. Hvis du også står overfor det samme problemet, vil du bli glad for å vite at vi har tatt med en innsiktsfull guide for deg som vil hjelpe deg med måter å fikse MSI Afterburner som ikke fungerer på systemet ditt.

Måter å fikse MSI Afterburner som ikke fungerer på Windows 10

Enten det er en enkelt funksjon du ikke kan bruke eller hele applikasjonen du sliter med, er det noen årsaker som forårsaker dette problemet, og du bør være klar over disse. Så la oss diskutere disse grunnene i korthet:

  • Flere overlegg som kjører på systemet ditt samtidig kan være årsaken til at MSI Afterburner ikke fungerer side om side. Disse overleggene inkluderer vanligvis Steam og NVIDIA, og å deaktivere dem er den best mulige løsningen.

  • Et innebygd grafikkort er den andre årsaken til at MSI Afterburner-installasjonen mislyktes, som kan løses ved å deaktivere det integrerte grafikkortet i BIOS og gi tillatelse til et eksternt grafikkort for å håndtere alle grafikkrelaterte funksjoner på systemet ditt.

Mange metoder hjelper til med å fikse MSI Afterburner som ikke overklokker eller ikke åpner problem. Før du går inn på metodene, sjekk om kabeltilkoblingen er riktig. Hvis du bruker feil port, for eksempel, kan det hende at GPU-porten for skjerm ikke fungerer i Afterburner, sørg derfor for at riktig kabel er koblet til den riktige.

Vi har listet opp enkle til komplekse metoder i en ordnet liste for å hjelpe deg med å fikse dette problemet. Så, uten å vente lenger, la oss starte med den første:

Metode 1: Utfør Clean Boot

Den siste utveien for alle dine problemer relatert til MSI Afterburner er å utføre en ren oppstart på systemet ditt. Clean boot vil starte systemet på nytt med bare viktige programmer, og utelate alle buggy og korrupte applikasjoner. Les vår guide om hvordan du utfører ren oppstart i Windows 10 for å gjøre det samme.

Metode 2: Endre kompatibilitetsinnstillinger

En annen metode for å hjelpe deg med å overvinne MSI Afterburner som ikke fungerer side om side på skrivebordet ditt, er hvis appen ikke er satt til kompatibel modus. Så prøv å kjøre den i kompatibilitetsmodus og se om problemet løser seg da:

1. Høyreklikk på MSI Afterburner-appen og velg alternativet Egenskaper.

2. Naviger til kategorien Kompatibilitet og merk av for Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for.

3. Deretter merker du av for Kjør dette programmet som administrator under Innstillinger-delen. Til slutt velger du Bruk og klikker OK for å lagre endringene som er gjort.

Metode 3: Oppdater Windows

Du kan også utrydde at MSI Afterburner ikke fungerer ved å oppdatere operativsystemet. Forsikre deg alltid om at du har oppdatert Windows-operativsystemet og om noen oppdateringer venter i aksjon, bruk guiden vår Slik laster du ned og installerer siste oppdatering for Windows 10

Metode 4: Oppdater grafikkdriveren

Hvis grafikkdriveren til systemet ditt er utdatert eller er skadet med feil, kan det føre til avbrudd i MSI Afterburner-overlocking. Derfor er det et must å oppdatere dem regelmessig, du kan vite mer om dem ved hjelp av vår guide om 4 måter å oppdatere grafikkdriver i Windows 10.

Metode 5: Deaktiver IO-driver

I tilfelle en lavnivå IO-driver er aktivert for applikasjonen, kan det føre til at MSI Afterburner ikke fungerer Windows 10-problem. Sørg derfor for at den er deaktivert. For å gjøre det, åpne egenskapene til MSI Afterburner og følg trinnene nevnt nedenfor:

1. Dobbeltklikk på MSI Afterburner-snarveien.

2. Klikk på Innstillinger-ikonet.

3. Klikk på boksen for Aktiver lavnivå IO-driver for å deaktivere den.

4. Nå som IO-driveren er deaktivert, start systemet på nytt og kjør MSI Afterburner-applikasjonen og se om feilen er løst.

Metode 6: Juster skjerminnstillinger

Hvis CPU-temperaturen har blitt deaktivert for systemet ditt, kan det være det som gjør at MSI Afterburner ikke åpnes. Så, deaktiver den i aktive maskinvareovervåkingsgrafer i MSI Afterburner-innstillinger.

1. Start MSI Afterburner-appen.

2. Klikk på innstillingene til MSI Afterburner-appen.

3. Klikk på fanen Overvåking, aktiver CPU-temperatur, og klikk deretter OK.

Metode 7: Sett deteksjonsnivå til Høyt

Hvis problemet med at MSI Afterburn ikke kan fungere skyldes et bestemt spill, kan det være nyttig å justere kjørbare innstillinger for spillet. Så prøv det ved å bruke de gitte trinnene:

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn RivaTuner Statistics Server, og klikk på Åpne.

2. Klikk på plussknappen nederst til venstre i vinduet etter at hovedvinduet åpnes.

3. Naviger til C:Program Files plasseringsbane for å søke etter spillets kjørbare.

4. Etter å ha lagt til spillets kjørbare til programmet. Sett deteksjonsnivået til høyt.

Metode 8: Deaktiver NVIDIA Overlay

Som diskutert tidligere, kan flere overleggsverktøy som kjører i bakgrunnen føre til at MSI Afterburner ikke fungerer side om side. Derfor kan deaktivering av dem være til hjelp, og du kan ta følgende trinn for å utføre metoden på systemet ditt:

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn GeForce Experience, og klikk på Åpne.

2. Klikk på innstillingsikonet.

3. Klikk deretter på Generelt.

4. Deaktiver Lar deg ta opp, streame, kringkaste og ta skjermbilder av spillet ditt.

5. Til slutt klikker du på Bruk.

Metode 9: Deaktiver Steam-overlegg

NVIDIA-overlegg er ikke den eneste som deaktiverer for å bli kvitt MSI Afterburner som ikke fungerer Windows 10-problemet. Du må også deaktivere Steam-overlegget som kan avbryte driften av MSI Afterburner.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn steam og klikk på Åpne.

2. Klikk på LIBRARY.

3. Høyreklikk på spillet for å åpne Egenskaper.

4. I kategorien GENERELT fjerner du boksen for Aktiver Steam-overlegget mens du er i spillet.

5. Nå som Steam-overlegget er deaktivert, sjekk om MSI Afterburner-installasjonen mislyktes problemet er løst.

Metode 10: Deaktiver grafikkort

Deaktivering av det innebygde grafikkortet og aktivering av et eksternt grafikkort for å utføre skjermfunksjoner i systemet hjelper til med å løse problemet med at MSI Afterburner ikke åpner. For å åpne BIOS-innstillingene, les guiden vår om Hvordan gå inn i BIOS på Windows 10 og følg deretter de angitte trinnene for å deaktivere grafikkortet:

1. Naviger til kategorien Avansert og velg Onboard Devices Configuration.

2. Velg nå Primær grafikkadapter og trykk på Enter-tasten.

3. Velg deretter Avslutt og klikk på Avslutt lagre endringer.

Når systemet har startet på nytt, sjekk om problemet er løst.

Metode 11: Deaktiver ULPS-oppsett

I AMD crossfire-oppsett sparer deaktivering av ULPS spenning som hjelper til med jevn og uavbrutt drift av MSI Afterburner. Slik kan du deaktivere ULPS-oppsettet:

1. Trykk på Windows + R-tastene samtidig for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn regedit og trykk Enter-tasten for å starte Registerredigering.

3. Klikk på Rediger-fanen og velg Finn.

4. Skriv EnableULPS i boksen og klikk på Finn neste.

5. Dobbeltklikk på EnableULPS.

6. Sett verdien fra 1 til 0.

7. Søk nå etter neste EnableULPS-verdi for kort ved å trykke F3.

Metode 12: Maskinvareendring

En annen metode for å løse MSI Afterburner-overlockingsproblemet er ved å aktivere maskinvaremodifisering, som har vist seg å være effektiv i mange tilfeller. Nedenfor er trinnene for hvordan du tillater enheten for endringer:

1. Åpne MSI Afterburner-appen ved å dobbeltklikke på snarveien.

2. Her kan du justere FAN-innstillingene.

Metode 13: Installer Afterburn-applikasjonen på nytt

Hvis installasjonen av MSI Afterburner av en eller annen grunn mislyktes på enheten din, kan du prøve å installere appen på nytt. For å gjøre dette, slett den forhåndsinstallerte MSI Afterburner-filen, og følg trinnene nevnt nedenfor for det samme:

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn Kontrollpanel og klikk på Åpne.

2. Angi Vis etter > Store ikoner, og klikk deretter på Programmer og funksjoner.

3. Høyreklikk på MSI Afterburner-appen og klikk på Avinstaller.

4. Start deretter PC-en på nytt etter å ha klikket på Fullfør når avinstalleringsprogrammet fullfører prosessen.

5. Gå til Afterburners offisielle nettsted og klikk på Last ned Afterburner-knappen.

6. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonen på PC-en.

7. Til slutt, etter å ha installert Afterburner på nytt på datamaskinen. Sjekk om Afterburner ikke fungerer Windows 10-problemer er løst.

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

Q1. Hva vil skje hvis jeg avinstallerer MSI Afterburner?

Ans. Avinstallering av MSI Afterburner vil føre til at grafikkortet på systemet kjører på aksjen. Dessuten vil data som er lagret i appen gå tapt ved avinstallering.

Q2. Påvirker MSI Afterburner ytelsen på noen måte?

Ans. Ja, MSI Afterburner hjelper med å forbedre ytelsen til systemet ditt ved å løse eventuelle problemer med etterslep. Dessuten forbedrer den ytelsen ved å overlocke og optimalisere PC-en.

Q3. Kan MSI Afterburner vise CPU-temperatur?

Ans. Ja, MSI Afterburner kan overvåke CPU-temperaturen ved å gi nøyaktige data. Det hjelper også med å overvåke andre temperaturendringer i systemet ditt.

Q4. Fungerer MSI med alle typer grafikkort?

Ans. Ja, MSI Afterburner fungerer med alle grafikkort på systemet ditt. Det er gratis og fungerer for alle merker.

Q5. Hvorfor kan jeg ikke overklokke i MSI Afterburner?

Ans. Hvis du har problemer med at MSI Afterburner-overklokking ikke fungerer, kan det være på grunn av det aktiverte grafikkortet, prøv å deaktivere det for å løse problemet.

***

MSI Afterburner er en flott applikasjon for topp ytelse av systemet og for å overvåke driftstjenestene. Men til tider kan applikasjonen fungere og slutte å fungere. Vi håper at guiden vår hjalp til med å løse dette problemet, og at du klarte å fikse MSI Afterburner som ikke fungerer på Windows 10. Fortell oss hvilken av disse 14 metodene som var mest nyttig for deg. Hvis du har ytterligere spørsmål eller forslag å gi, vennligst legg dem igjen i kommentarfeltet.

  Slik sletter du Chrome OS Flex og installerer Windows på nytt