Fiks Microsoft Teams Crashing på Windows 10

Microsoft Teams tilbyr en eksepsjonell funksjon for å gjennomføre nettmøter som kan inneholde opptil 10 000 brukere om gangen. Du kan dele ideene dine, gjennomføre konferanser og koble til folk uten problemer hvor som helst og når som helst! Selv om dette er en fantastisk forretningssamarbeidsplattform, er dette ikke uten feil og problemer som andre apper også. Hvis du leter etter feilsøkingstrinn for Microsoft Teams-krasj Windows 10-problem, er du på rett sted! Vi gir deg en perfekt guide som hjelper deg med å fikse Microsoft Teams-krasj ved oppstart med enkle klikk.

Slik fikser du Microsoft Teams-krasj på Windows 10

Det er mange årsaker til at Microsoft Teams krasjer ved oppstartsproblemer, for eksempel:

  • Midlertidige feil i Teams-appen.
  • Korrupt cache i Microsoft Teams.
  • Utdatert app, drivere og operativsystem.
  • Tilstedeværelse av korrupte filer og programmer på PC.
  • Skadelig programvare og ondsinnede deler av programvare eller programmer på PC.
  • Antivirus og brannmur blokkerer appen din.
  • Feilkonfigurerte filer i Microsoft Teams og tilknyttede mapper.

Metode 1: Grunnleggende feilsøking

I denne delen har vi listet opp noen vanlige feilsøkingsmetoder som vil hjelpe deg med å fikse Microsoft Teams-krasj ved oppstartsproblem på din Windows 10-datamaskin.

Metode 1A: Start Windows 10 PC på nytt

Hvis det er noen midlertidige feil på PC-en din, vil du møte Microsoft Teams-krasj ved oppstartsproblem. Det generelle trikset for å løse alle de midlertidige feilene er å starte datamaskinen på nytt. Du kan starte PC-en på nytt ved å følge trinnene.

1. Trykk og hold Windows + D-tastene sammen for å gå til skrivebordet.

2. Trykk nå Alt + F4-tastene samtidig.

3. Klikk deretter på Restart-alternativet for å velge det fra rullegardinmenyen og trykk Enter-tasten.

Metode 1B: Tving lukke Microsoft Teams

Hvis du vil nyte en sømløs Teams-tilkoblingsopplevelse i Teams, må du først lukke alle bakgrunnsprosessene til Teams og åpne dem igjen. Du kan implementere det samme ved å følge trinnene nedenfor.

1. Trykk på Windows-tasten og skriv Task Manager. Klikk deretter på Åpne.

2. Nå, søk og klikk på Microsoft Teams fra listen. Klikk deretter på Avslutt oppgave, som vist nedenfor.

Dette vil lukke alle bakgrunnsprosessene knyttet til Teams. Sjekk om du har fikset Microsoft Teams-krasj Windows 10-problem.

Metode 1C: Sjekk Microsoft Teams Server Status

Som en ekstra løsning må du sørge for riktig internettforbindelse. Men hvis du fortsatt står overfor Microsoft Teams-krasj Windows 10-problem etter å ha fikset internett-tilkoblingsproblemet og startet enheten på nytt, må du sjekke serverstatusen. Du kan sjekke om serveren er aktiv eller nede ved å besøke noen offisielle nettsteder som Downdetector. Følg som anvist.

1. Naviger til den offisielle siden til Downdetector.

2A. Du må motta brukerrapportene som indikerer at det ikke er noen aktuelle problemer på Microsoft Teams-meldingen for å sikre at Teams-serverne er funksjonelle og at det ikke er noen serversidefeil.

2B. Hvis du ser noen uvanlige meldinger, må du vente til feilene er løst.

  Reparer Chrome rullefelt forsvinner i Windows 10

Metode 2: Kjør feilsøking for Windows Store Apps

Microsoft Store innebygde feilsøking hjelper deg med å forhindre og fikse alle Microsoft-appproblemer automatisk. Din Windows 10 PC har et innebygd feilsøkingsverktøy for å fikse eventuelle problemer i Microsoft Teams. Følg trinnene nedenfor for å kjøre feilsøkingsprogrammet for Windows Store Apps.

1. Skriv inn Feilsøkingsinnstillinger i Windows-søkefeltet og klikk på Åpne, som vist.

2. Klikk på alternativet Ekstra feilsøking, som uthevet nedenfor.

3. Klikk deretter på Windows Store-apper > Kjør feilsøkingsprogrammet.

4. Hvis feilsøkeren har identifisert problemer på PC-en, klikker du på Bruk denne løsningen.

5. Til slutt følger du instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingen og starte PC-en på nytt. Sjekk om du har løst problemet eller ikke.

Metode 3: Slett klientlegitimasjon

Du kan også slette all legitimasjon knyttet til Teams og starte Teams-appen på nytt for å fikse Microsoft Teams-krasj ved oppstartsproblem. Følg disse trinnene for å slette klientlegitimasjonen din i Teams.

1. Trykk på Windows-tasten og skriv inn Credential manager. Klikk deretter på Åpne.

2. Klikk nå på Windows Credentials, som vist nedenfor.

3. Nå utvider du rullegardinmenyen for Office 365/Teams og klikker på alternativet Fjern.

4. Klikk nå på Ja hvis du blir bedt om det og logg inn på Microsoft Teams-kontoen din på nytt. Sjekk om problemet er løst eller ikke.

Metode 4: Reparer Microsoft Teams

Noen brukere har rapportert at Microsoft Teams-krasj Windows 10-problemet lett kan løses ved å reparere appen ved hjelp av det innebygde verktøyet. Dette Windows-verktøyet vil sortere alle problemene knyttet til appen og hjelpe deg med å fikse problemet uten problemer.

1. Skriv inn Apper og funksjoner i søkefeltet i Windows og klikk på Åpne.

2. Søk nå etter Teams i søkemenyen og klikk på Microsoft Teams fra resultatene, som vist.

3. Først bla nedover skjermen og klikk på Reparer-alternativet.

Merk: Appdataene dine vil ikke bli påvirket under reparasjon av Microsoft Teams.

Sjekk om du har løst problemet eller ikke.

Metode 5: Tøm Microsoft Teams Cache

Som alle Microsoft Store-apper, lagrer Teams-appen cache og midlertidige data i bakgrunnen slik at du kan håndtere alle chatter og samtaler raskt. Men når dagene går, akkumuleres disse cachene på PC-en din, noe som fører til at Microsoft Teams krasjer ved oppstart. Prøv å fjerne dem helt for å sjekke om dette fungerer.

1. Trykk Windows + E-tastene sammen for å åpne Filutforsker.

2. Naviger nå til følgende plassering:

C:UsersUSERNAMEAppDataRoaming

Merk: Pass på at du merker av for Skjulte elementer i fanen Vis for å se AppData-mappen.

3. Nå, på begge stedene, høyreklikk på Teams-mappen og klikk på Slett-alternativet.

Merk: Du kan også endre navn på eller flytte mappen til et annet sted hvis du vil ha den tilbake senere.

4. Start datamaskinen på nytt og sjekk om dette fungerer eller ikke.

Metode 6: Oppdater Microsoft Teams

Hvis du bruker en utdatert versjon av Microsoft Teams, vil du møte Microsoft Teams-krasj Windows 10-problem på PC-en din. Hvis du finner ut at appen din krasjer på PC-en din, kan du oppdatere appen som instruert nedenfor.

1. Klikk på ikonet med tre prikker ved siden av profilbildet ditt i Teams.

2. Klikk deretter på alternativet Se etter oppdateringer, som vist.

3. Du vil se en melding Vi vil sjekke og installere eventuelle oppdateringer mens du fortsetter å jobbe øverst på skjermen.

4. Til slutt vil Teams bli oppdatert på din Windows 10 PC, hvis oppdateringer er tilgjengelige. Sjekk om du har fikset Teams-krasjproblemet.

Metode 7: Reparer systemfiler

Hvis Windows 10-datamaskinen din har noen korrupte eller skadede systemkonfigurasjonsfiler, vil du møte Microsoft Teams-krasj ved oppstartsproblem. Dette fører også til feil på datamaskinen og forårsaker dermed ytelsessvikt. Heldigvis kan du reparere disse korrupte filene ved å bruke de innebygde verktøyene på datamaskinen din, nemlig System File Checker og Deployment Image Servicing and Management. Les vår guide om hvordan du reparerer systemfiler på Windows 10 og følg trinnene som instruert for å reparere alle dine korrupte filer grundig.

  15 beste filkomprimeringsverktøy for Windows

Når du har reparert filene, sjekk om den omtalte feilen er fikset eller ikke.

Metode 8: Kjør Malware Scan

Flere Microsoft-eksperter foreslår at skanning av en PC vil hjelpe deg å holde datamaskinen fri for trusler. Hvis det er inntrenging av virus eller skadelig programvare på PC-en din som bidrar til at Microsoft Teams krasjer Windows 10-problemet, kan du ikke bruke eksterne og interne maskinvareenheter. Derfor anbefales du å skanne datamaskinen din som instruert i veiledningen vår om Hvordan kjører jeg en virusskanning på datamaskinen min?. Hvis du vil fjerne skadelig programvare fra datamaskinen din, kan du også sjekke guiden vår Slik fjerner du skadelig programvare fra PC-en din i Windows 10.

Metode 9: Oppdater Windows OS

Dessuten, hvis det er noen feil på PC-en din, kan de bare fikses etter en Windows-oppdatering. Microsoft slipper regelmessige oppdateringer for å fikse alle disse feilene og dermed sortere Microsoft Teams-krasj ved oppstartsproblem. Forsikre deg derfor om at du har oppdatert Windows-operativsystemet og om noen oppdateringer venter i aksjon, les guiden vår om hvordan du laster ned og installerer den siste oppdateringen for Windows 10 for å lære oppdateringsprosessen i detalj.

Etter å ha oppdatert Windows-operativsystemet, sjekk om du har tilgang til kameraet.

Metode 10: Oppdater/Rull tilbake/installer WLAN-driver på nytt

Enhetsdrivere oppretter en forbindelse mellom maskinvaren og operativsystemet på datamaskinen. Dermed fører feilaktige, utdaterte eller korrupte drivere til at Microsoft Teams krasjer Windows 10-problemet.

Metode 10A: Oppdater WLAN-driver

Mange brukere har rapportert at oppdatering av WLAN-drivere har hjulpet dem med å fikse det nevnte problemet. Du anbefales å oppdatere WLAN-drivere for å forbedre påliteligheten til nettverkskortene dine, fikse kompatibilitetsproblemer og løse det diskuterte problemet. Følg guiden vår om hvordan du oppdaterer nettverksadapterdrivere på Windows 10 for å gjøre det.

Metode 10B: Tilbakestill WLAN-drivere

Når du ruller tilbake driverne, vil alle gjeldende versjoner av maskinvareenheten bli avinstallert og tidligere installerte drivere vil bli installert på PC-en. Denne funksjonen vil være svært nyttig når nye driveroppdateringer ikke fungerer bra med datamaskinen din. Følg trinnene som er instruert i guiden vår om Hvordan tilbakestille drivere på Windows 10 for å fikse Microsoft Teams-krasj Windows 10-problem.

Etter at din Windows 10-datamaskin har installert den forrige versjonen av drivere, sjekk om du har fikset Microsoft Teams-krasjproblemet eller ikke.

Metode 10C: Installer WLAN-driveren på nytt

Inkompatible drivere må installeres på nytt for å fikse Microsoft Teams-krasj ved oppstartsproblem. Du anbefales kun å installere enhetsdrivere på nytt hvis du ikke kan oppnå noen rettelse ved å oppdatere dem. Trinn for å installere drivere på nytt er veldig enkle, og du kan gjøre det ved å bruke et tredjepartsprogram eller manuelt. Følg veiledningen vår om hvordan du avinstallerer og installerer drivere på nytt på Windows 10 for å installere drivere på nytt på Windows 10-datamaskinen.

Etter å ha installert nettverksdrivere på nytt, sjekk om du har fikset Microsoft Teams-krasjproblemet.

Metode 11: Logg på skrivebordsversjonen av Teams

Hvis du ikke har oppnådd noen løsning for Microsoft Teams-krasj ved oppstart ennå, kan du prøve en nettleser for å logge på Teams-kontoen din. Dette er et alternativ til problemet og sørger for at du har aktivert tilgang til medietjenester aktivert på din Windows 10 PC.

  Hvordan sjekke om Windows 11 er aktivert

1. Besøk Microsoft Teams-nettstedet og klikk på Logg på, som vist nedenfor.

2. Logg på med e-post, telefon eller Skype med riktig passord og sjekk om du har problemer i nettversjonen av appen.

Metode 12: Deaktiver antivirus/brannmur midlertidig (anbefales ikke)

Nedenfor er måtene som er nevnt for deg å fikse Microsoft Teams-krasj ved oppstart for godt.

A. Deaktiver antivirus midlertidig

Antivirusprogrammet ditt kan feilaktig forhindre at nye, siste oppdateringer blir installert på PC-en. Mange kompatibilitetsproblemer er identifisert av flere Windows-brukere, da de også er vanskelige å tolerere og rette. Antivirusprogramvare som Norton og Avast kan forhindre eventuelle siste Windows Teams-oppdateringer. Så du anbefales å deaktivere eventuell innebygd eller tredjeparts antivirusprogramvare midlertidig for å løse de diskuterte og andre app-relaterte problemene. Les guiden vår om hvordan du deaktiverer antivirus midlertidig på Windows 10 og følg instruksjonene for å deaktivere antivirusprogrammet midlertidig på PC-en.

B. Deaktiver brannmur midlertidig

På samme måte kan Windows Defender-brannmuren på datamaskinen hindre Teams-tilgang, av noen sikkerhetsårsaker. Hvis Teams har blitt blokkert av Windows Defender-brannmur, må du aktivere den eller deaktivere brannmur-sikkerhetene midlertidig fra datamaskinen. Hvis du ikke vet hvordan du deaktiverer Windows Defender-brannmuren, vil vår guide om hvordan du deaktiverer Windows 10-brannmuren hjelpe deg med det. Du kan også tillate appen ved å følge veiledningen vår om Tillat eller blokker apper gjennom Windows-brannmuren.

Etter å ha fikset Teams-krasjproblemet på din Windows 10-PC, må du sørge for å aktivere antiviruset på nytt, så vel som brannmuren, siden et system uten en sikkerhetspakke alltid er i fare.

Metode 13: Tilbakestill Microsoft Teams

Tilbakestilling av appen vil også hjelpe deg med å fikse Microsoft Teams-krasj Windows 10-problem. Denne prosessen vil logge ut profilen din fra Teams, og du må starte på nytt fra bunnen av. Følg trinnene nedenfor for å tilbakestille Teams.

1. Skriv inn Apper og funksjoner i søkefeltet i Windows og klikk på Åpne.

2. Søk nå etter Teams i søkemenyen og klikk på Microsoft Teams, som uthevet nedenfor.

3. Først bla nedover skjermen og klikk på Tilbakestill-alternativet.

Merk: Appdataene dine vil bli slettet mens du tilbakestiller Microsoft Teams.

Sjekk om du har løst problemet eller ikke.

Metode 14: Installer Microsoft Teams på nytt

Hvis ingen av metodene har hjulpet deg, må du ty til å avinstallere programvaren, starte PC-en på nytt og deretter installere appen på nytt senere. Her er noen få trinn angående det samme.

1. Trykk og hold Windows + I-tastene sammen for å åpne Windows-innstillinger.

2. Klikk nå på Apps.

3. Nå, søk og klikk på Microsoft Teams og klikk på Avinstaller-alternativet.

4. Bekreft nå forespørselen hvis noen, og start PC-en på nytt når du har avinstallert Teams.

5. Besøk Microsoft Teams offisielle nettsted og klikk på Last ned for skrivebordet, som vist.

6. Naviger nå til nedlastingsmappen i Filutforsker og kjør oppsettfilen for Teams_windows_x64.

7. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonen på PC-en.

Metode 15: Kontakt Microsoft Support

Likevel, hvis du ikke får tilgang til Teams uten å krasje problemer i både skrivebords- og nettversjoner av Teams, må du sende inn en forespørsel på den offisielle Microsoft-støttesiden.

1. Gå til Microsoft Support-siden.

2A. Du kan bruke Get Help-appen i Windows 10-systemet for å sende inn forespørselen din. For dette klikker du på alternativet Åpne Get Help-appen og bekrefter spørsmålet ved å klikke på Åpne.

2B. Du kan også bruke nettleserversjonen til å sende inn problemet. For å gjøre det, klikk på koblingen Få støtte, som vist nedenfor.

3. Skriv inn problemet i det tilgjengelige feltet og trykk Enter. Svar deretter på spørsmålene etter eget ønske.

***

Vi håper at denne veiledningen var nyttig og at du kunne fikse Microsoft Teams som krasjer ved oppstart på Windows 10 PC. Ta gjerne kontakt med oss ​​med dine spørsmål og forslag via kommentarfeltet nedenfor. Fortell oss også hva du vil lære videre.