Hvordan endre lysstyrke i Windows 11

Noen ganger dukker tilsynelatende grunnleggende problemer opp på Windows 11-PCer, og frustrerer brukeren uten ende. For eksempel – det kan være tider når Bluetooth-bryteren forsvinner i Windows 11 eller mikrofoner ikke fungerer i det hele tatt, uansett hvilken løsning du prøver. Og nylig har vi hørt at lysstyrkeglideren mangler fra Windows 11 for mange brukere. Du kan ikke endre lysstyrken i Windows 11 verken fra Hurtiginnstillinger-panelet eller Windows-innstillinger. Hvis du også står overfor dette problemet, har vi forklart hvordan du løser problemet med «lysstyrkeglideren mangler» i denne veiledningen. Så la oss dykke inn og lære hvordan du justerer skjermens lysstyrke i Windows 11.

Endre lysstyrke i Windows 11 (2022)

I denne opplæringen har vi lagt til tre metoder for å endre lysstyrkenivået i Windows 11. Bortsett fra det har vi inkludert flere rettelser i tilfelle lysstyrkeglideren mangler på din Windows 11 PC. Utvid tabellen nedenfor og gå til hvilken som helst seksjon du ønsker.

Endre lysstyrke i Windows 11 fra Hurtiginnstillinger

Den enkleste måten å endre lysstyrken i Windows 11 er gjennom Hurtiginnstillinger-panelet. Microsoft har forbedret handlingssenteret og brakt alle viktige brytere og skyveknapper under Hurtiginnstillinger-panelet. Så her er hvordan du justerer lysstyrken i Windows 11 fra den fornyede Hurtiginnstillinger-menyen.

1. Klikk på Hurtiginnstillinger-panelet nederst til høyre på oppgavelinjen. Du kan også bruke Windows 11-tastatursnarveien «Windows + A» for å åpne hurtiginnstillingene umiddelbart.

  Hvordan fikse VLC-feil Libvlc.dll mangler på Windows 10

2. Nå, ved siden av solikonet, dra glidebryteren for å endre lysstyrkenivået i Windows 11. Det er ganske enkelt, ikke sant? I tilfelle lysstyrkeglidebryteren mangler på din Windows 11 PC, gå til den siste delen for å fikse problemet.

Endre lysstyrke i Windows 11 fra Windows-innstillinger

Bortsett fra Hurtiginnstillinger-panelet, kan du flytte til Innstillinger-appen og justere lysstyrken derfra. Her er banen du trenger for å navigere for å endre skjermens lysstyrke i Windows 11.

1. Trykk på «Windows + I» for å åpne Innstillinger-appen umiddelbart.

2. Deretter, under “System”-menyen, åpne “Display” i høyre rute.

3. Her vil du se lysstyrkeglidebryteren øverst. Dra lysstyrke-glidebryteren for å justere skjermens lysstyrke på din Windows 11-PC, i henhold til dine behov.

4. Hvis du ønsker å deaktivere automatisk lysstyrke i Windows 11, utvider du «Lysstyrke»-menyen og fjerner merket for «Hjelp til å forbedre batteriet ved å optimere innholdet som vises og lysstyrken». Det er det.

Juster skjermens lysstyrke i Windows 11 med dedikerte taster

Hvis du kjører Windows 11 på en bærbar datamaskin, er det sjanser for at den bærbare datamaskinen kommer med en dedikert tast for å endre skjermens lysstyrkenivå. Lysstyrkejusteringstastene er vanligvis plassert med funksjonstaster på den øverste raden på tastaturet eller navigasjonstastene. Her er hvordan du kan endre lysstyrken i Windows 11 med en hurtigtast.

1. Se etter solikonet i funksjonstasterraden øverst på tastaturet. Den skal stå ved siden av F2, F3, F4, F5, F11 eller F12. På andre bærbare datamaskiner kan lysstyrketasten for skjermen være plassert ved siden av andre funksjonstaster eller i nærheten av piltastene, så sjekk grundig. En tast vil ha et opplyst solikon, som øker skjermens lysstyrke, og en annen vil ha en lavere solstråle, som lar deg redusere lysstyrken.

  Slik aktiverer du sikker oppstart på Windows 11

2. Du finner enda en tast kalt «Fn» (Function) nederst til venstre ved siden av «Ctrl». Du må trykke og holde nede Fn-tasten og deretter trykke på den høyere eller lavere lysstyrketasten for å endre lysstyrkenivået på din Windows 11 PC. På denne måten kan du raskt justere skjermens lysstyrke i Windows 11 med en dedikert hurtigtast.

Merk: På enkelte bærbare datamaskiner trenger du ikke å trykke på «Fn»-tasten. Bare å trykke på den dedikerte tasten endrer lysstyrkenivået.

Lysstyrkeglidebryter mangler / lysstyrke fungerer ikke i Windows 11? Fiks her!

Hvis lysstyrkeglidebryteren mangler i Hurtiginnstillinger eller Windows Innstillinger-appen, betyr det bare én ting – skjermdriverne er ikke riktig installert. I et slikt scenario kan du ikke endre lysstyrken, og skjermens lysstyrke sitter fast på maksimalt nivå. Så for å fikse lysstyrken som ikke fungerer i Windows 11, følg instruksjonene nedenfor.

1. Trykk «Windows + X» for å åpne Hurtigkoblinger-menyen. Her klikker du på «Enhetsbehandling».

2. Deretter utvider du «Display adapters»-menyen og høyreklikker på grafikkortet som er installert på PC-en, og velger «Avinstaller enhet». Fortsett og avinstaller grafikkadapteren. Hvis du har flere grafikkort, avinstaller også de andre. Ikke bekymre deg, skjermdriverne vil bli gjenopprettet etter en stund.

3. Nå er det bare å starte PC-en på nytt. Når datamaskinen starter opp, vil Windows 11 prøve å finne og installere de nyeste driverne for skjermen. Sørg for at du er koblet til internett og vent i noen minutter.

  Reparer feilkode 0x80070490 i Windows 10

4. I tilfelle lysstyrkeglidebryteren fortsatt mangler i Windows 11, åpne Enhetsbehandling igjen og høyreklikk på grafikkortet. Her velger du «Oppdater driver» fra hurtigmenyen.

5. I neste vindu velger du «Søk automatisk etter drivere». Windows 11 vil se etter den beste skjermdriveren på internett og installere den. Gjenta denne prosessen for andre grafikkort også, hvis du har mer enn ett.

6. Hvis Device Manager sier at driverne dine allerede er oppdatert, klikker du på «Søk etter oppdaterte drivere på Windows Update».

7. Her klikker du på «Se etter oppdateringer». Etter det, installer alle oppdateringene og start PC-en på nytt. Dette vil helt sikkert bringe tilbake lysstyrkeskyveknappen til din Windows 11-PC.

Merk: Microsoft samler nå jevne driveroppdateringer med Windows-oppdateringer, så du må holde PC-en oppdatert for å ha de nyeste skjermdriverne.

8. Hvis ingenting har fungert så langt, gå over til artikkelen vår om hvordan du oppdaterer drivere på Windows 11 og oppdaterer skjermdriveren via et tredjepartsprogram eller gjennom produsentens nettsted. Vi har inkludert driversuiter for HP, Acer, Asus, Lenovo og mer.

Juster skjermens lysstyrke i Windows 11

Så dette er de tre måtene å endre skjermens lysstyrke i Windows 11. Sammen med det har vi også nevnt en godt avrundet løsning i tilfelle lysstyrken ikke fungerer på din Windows 11 PC. Uansett, det er alt fra oss. Hvis du vil sjekke grafikkortet ditt på Windows 11, kan du gå gjennom vår koblede artikkel. Og for å fikse lydproblemer i Windows 11, har vi en praktisk guide for deg. Til slutt, hvis du har spørsmål, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.