Hvordan ta opp lyd i Windows 11

Windows 11 har ikke innebygd skjermopptaker, men det er mange tredjepartsapper som lar deg ta opp skjermen i Windows 11 med lydopptak, webkameravisning og mer. Men hva om du bare ønsker å ta opp lyd i Windows 11? Vel, det er der Windows 11 ikke har vaklet og sendt en innebygd lydopptaker-app, som lar deg ta opp lyd sømløst. Appen lar deg velge bithastighet, lagre den innspilte lyden i ditt valg av medieformat, importere innspilte lydfiler og mer. Når det er sagt, sjekk ut denne trinnvise guiden for å lære hvordan du tar opp lyd i Windows 11.

Ta opp lyd i Windows 11 (2022)

Vi har lagt til to enkle metoder for å ta opp lyd i Windows 11. Du kan enten bruke den innebygde Sound Recorder-appen eller gå for en tredjepartsapp som Audacity for å ta opp lyd på Windows 11. Men før vi begynner, ikke glem for å sjekke guiden vår for å sette opp og teste mikrofonen i Windows 11.

Ta opp lyd med Native Sound Recorder-appen i Windows 11

Hvis du ikke er klar over det, kommer Windows 11 med et innebygd lydopptaksprogram som fungerer veldig bra og er enkelt å bruke. Microsoft har nylig oppdatert Voice Recorder-appen, som var basert på UWP. Den har nå blitt omdøpt til Sound Recorder-appen og kommer med det nye designspråket, i tråd med Windows 11s estetikk.

  Hvordan endre standard nettleser på Windows 11

Det beste med den nye Sound Recorder-appen i Windows 11 er at den nå støtter opptak i flere formater, inkludert MP3, M4A, WAV, FLAC, WMA og mer. For ikke å nevne, du kan også velge lydkvalitet, alt fra auto, medium og best til høy. Du kan også endre opptaksenhet (mikrofon) i appen, noe som er flott. Så for å ta opp lyd i Windows 11, fortsett og prøv den opprinnelige Sound Recorder-appen. Her er hvordan du bruker den.

1. Først trykker du på Windows-tasten og skriver «stemme» eller «lyd». Klikk på «Voice Recorder» eller «Sound Recorder».

2. Deretter vil appen oppdatere seg selv til den nyeste Voice Recorder-versjonen. Hvis det av en eller annen grunn fortsatt er den gamle appen, åpne denne lenken og oppdater appen via Microsoft Store.

3. Start nå Lydopptaker-appen. Nederst til venstre kan du velge opptaksenhet fra rullegardinmenyen. Nå kan du klikke på den store røde «Record»-knappen nederst for å begynne å ta opp lyd. For å stoppe opptaket, klikk på den samme knappen igjen. Den vil ha blitt til en rød «Stopp»-knapp.

  Slik sletter du Skype-samtale for en enkelt kontakt i Windows

4. Etter det kan du ganske enkelt høyreklikke på den innspilte lyden og åpne filplasseringen for å umiddelbart finne filen.

5. Den innspilte lyden i Windows 11 vil bli lagret i mappen «brukerprofil -> Dokumenter -> Lydopptak».

6. Du kan også merke lydintervallene med tidsstempler og endre avspillingshastigheten fra 3-punktsmenyen nederst til høyre.

7. Og for å endre opptakskvaliteten i Windows 11, åpne «Innstillinger» i appen. Innstillingene er også tilgjengelige fra menyen med tre prikker nederst i høyre hjørne. Her kan du velge lydformatet du foretrekker. Så dette er hvordan du kan ta opp lydklipp i Windows 11 med Lydopptaker-appen.

Ta opp lyd med Audacity fra tredjepartsappen i Windows 11

I tilfelle du leter etter et avansert program for å ta opp lyd i Windows 11, la meg introdusere deg til Audacity. Den er rangert blant noen av de beste Windows 11-appene for sin liste over funksjoner. Du kan ta opp systemlyd, lyd som spilles av via høyttalerne, mikrofonlyd osv. Det beste er at Audacity er åpen kildekode, og det er helt gratis å bruke. Så både generelle brukere og profesjonelle kan dra nytte av denne fantastiske lydopptaksappen. Her er hvordan du bruker Audacity til å ta opp lyd i Windows 11.

  Hvordan laste ned den originale Microsoft FreeCell på Windows 10

1. Gå over til denne lenken og last ned Audacity. Du kan også installere Audacity i Windows 11 via Microsoft Store.

2. Når den er installert, åpner du lydopptaksappen for å lære hvordan du bruker den. Først, ved siden av mikrofonikonet øverst, kan du velge inngangskilden for å ta opp lyden.

3. Klikk til slutt på den røde opptaksknappen øverst. For å stoppe opptaket, klikk på den grå «Stopp»-knappen.

4. Du kan nå klikke på den grønne avspillingsknappen for å lytte til opptaket. Du kan også redigere lydopptaket, sammen med miksing, fjerning av støy, trimming, endring av hastighet osv.

5. For å lagre lydopptaket, klikk på «Fil» og velg «Eksporter». Her velger du ønsket filformat.

6. Velg mappen der du vil lagre lydopptaket, og der har du det. Det er uendelige muligheter med Audacity, som du kan utforske i appen. Men dette er hvordan du kan ta opp lyd i Windows 11 ved å bruke et tredjepartsprogram som Audacity.

Ta opp lyd i Windows 11 på to enkle måter

Så det er to måter å ta opp lyd på i Windows 11. Den opprinnelige lydopptaker-appen er utmerket, men hvis du vil ha flere funksjoner, kan du alltid gå for Audacity. Uansett, det er alt fra oss. Hvis du har problemer med mikrofonen på din Windows 11-PC, kan du gå til den tilknyttede guiden for en umiddelbar løsning. Til slutt, hvis du har spørsmål, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.