Hva er Microsoft Network Adapter Multiplexor Protocol?

Brukere som snublet over Microsoft Multiplexor Protocol lurer kanskje på hva som er Microsoft Network Adapter Multiplexor Protocol. Siden dette alternativet er deaktivert som standard i Windows-systemet, lurer du kanskje også på om jeg trenger Microsoft Network Adapter Multiplexor Protocol og hvordan du aktiverer det. Hvis du er en lekmann når det gjelder nettverk og ønsker å vite svar om dette emnet, så er du på rett artikkel, og også hvis du ønsker å lære noen tekniske ting om det samme, fortsett å lese.

Hva er Microsoft Network Adapter Multiplexor Protocol?

Microsoft Adapter Multiplexor Protocol er en konfigurasjon innebygd Windows som aktiveres når datamaskinen er koblet til mer enn ett nettverk (dvs. mer enn ett nettverkskort) eller tilkobling. Grunnen til denne konfigurasjonsinnstillingen er å optimalisere nettverkstilkoblingen og øke båndbredden (båndbredde er ingenting annet enn volumet av informasjon som sendes over en tilkobling i tid, f.eks. Mbps). Teknisk sett er det en kjernemodusdriver (en driver som kommuniserer mellom programvare og maskinvare i systemet) som brukes til NIC-teaming (Network Interface Bonding). Du kan igjen spørre hva Network Interface Bonding er. Det er bare et fancy teknisk ord for å koble mer enn én nettverksadapter parallelt for å forbedre ytelsen til nettverket. En av de største fordelene med denne teknikken er at i tilfelle nettverksfeil på en av adapterne, blir nettverket omdirigert til en annen adapter slik at det er nettverkskontinuitet og dermed har mer feiltoleranse.

  Hvordan hacke Wii U for å kjøre Homebrew-spill og apper

Trenger jeg Microsoft Network Adapter Multiplexor Protocol?

Nå har du kanskje fått en ide om det grunnleggende om de tekniske delene av nettverkene og om Microsoft Multiplexor Protocol. Så Microsoft Adapter Multiplexor Protocol aktiveres automatisk av systemet avhengig av antall adaptere som er tilkoblet. Så hvis du har en enkelt ruter eller hvis du har en enkelt adapter tilkoblet, trenger du ikke å slå på dette alternativet siden dette ikke hjelper med nettverksoptimalisering. Hvis systemet ditt er koblet til mer enn én tilkobling, er Microsoft Adapter Multiplexor Protocol en svært nyttig driver å bruke for å optimere den forbindelsen, noe som fører oss til neste underemne

  Puslespillvekkerklokke får deg til å løse gåter og sjekker om du er våken

Slik aktiverer du Microsoft Network Adapter Multiplexor Protocol

Før vi ser hvordan du aktiverer Microsoft Adapter Multiplexor Protocol, la oss se hva som skjer når vi prøver å aktivere alternativet når vi bare har ett nettverkskort.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn Kontrollpanel og klikk på Åpne.

2. Angi Vis etter > Kategori, og klikk deretter på alternativet Nettverk og Internett.

3. Klikk deretter på Nettverks- og delingssenter.

4. Klikk på Ethernet-alternativet i delen Tilkoblinger.

5. Klikk nå på Egenskaper.

6. I kategorien Nettverk vil det være en avmerkingsboks for Microsoft Network Adapter Multiplexor Protocol.

7. Hvis du prøver å krysse av i boksen og klikker på OK, får du denne feilmeldingen

8. Selv etter at du har klikket på Ja-knappen vil den fortsatt være avkrysset, dette er fordi hvis du fortsatt har bare én nettverksadapter tilkoblet, er det ikke mulig å aktivere dette alternativet, så det anbefales ikke å aktivere denne funksjonen manuelt.

Hvis du kobler til mer enn én adapter eller ruter, vil systemet oppdage det og vil starte Microsoft Network Adapter Multiplexor Protocol-driveren og automatisk krysse av for alternativet ovenfor som vil aktivere Network Interface Bonding.

  Hvordan administrere flere postbokser i Outlook

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

Q1. Må Microsoft Network Multiplexor Protocol slås på manuelt?

Ans. Nei, denne innstillingen er ikke ment å slås på manuelt når bare ett nettverkskort er tilkoblet. Hvis i tilfelle to nettverkskort er tilkoblet, aktiveres Microsoft Network Multiplexor Protocol automatisk, så du bør ikke bekymre deg for det.

Q2. Hvorfor kreves Multiplexor-driver for flere adaptere? Hva gjør de?

Ans. Når to adaptere er koblet til, startes Microsoft Network Multiplexor Protocol-driver som tillater optimalisering av nettverket. Dette kan gi fordeler som økt båndbredde, feiltoleranse (hvis ett nettverk svikter; et annet nettverk aktiveres for å fortsette nettverksflyten), etc.

Q4. Hva er NIC Teaming?

Ans. Network Interface Card Teaming er en teknikk for å gruppere nettverkskort parallelt for å forbedre nettverksytelsen som båndbredde og feiltoleranse.

***

Vi håper at denne artikkelen om Microsoft Network Adapter Multiplexor Protocol hjelper deg med å forklare hva som er Microsoft Network Adapter Multiplexor Protocol og om du trenger det og metoder for å aktivere det (hvis noen). Denne artikkelen er laget for å hjelpe nybegynnere til å forstå nettverk og tekniske termer i nettverk uten problemer. Hvis du finner noen del av artikkelen vanskelig å forstå og/eller har forslag eller spørsmål, vennligst slipp dem i kommentarfeltet nedenfor.