Løs OneDrive 0x8004de40-feil i Windows 10

OneDrive 0x8004de40-feilen indikerer at OneDrive-appen har noen tilkoblingsproblemer. Hvis denne feilen dukker opp i OneDrive-applikasjonen din, kan dette skyldes dårlig eller feil internettforbindelse, proxyer eller antivirusprogramvare er også noen av årsakene til denne feilen, du må sjekke og endre noen innstillinger på internett. Hvis du også står overfor det samme problemet på din Windows 10 PC, her er noen av måtene du kan hjelpe deg med å fikse OneDrive feilkode 0x8004de40.

Slik fikser du OneDrive 0x8004de40-feil i Windows 10

I denne delen har vi samlet en liste over mulige årsaker som forårsaker OneDrive-feil 0x8004de40 på din Windows 10-PC. Analyser dem dypere for å komme inn i de riktige feilsøkingsmetodene.

  • Dårlig Windows Update eller utdaterte vinduer: Du kan møte dette problemet hvis Windows-versjonen din er utdatert. Du kan også møte denne feilen på grunn av en oppdatering som KB4457128 som kan slå av automatisk synkronisering av OneDrive.

  • File on Demand-innstillingen er aktivert: Du kan møte denne feilen hvis filen on demand-innstillingene på OneDrive-appen din er aktivert.

  • Deaktivert synkroniseringsalternativ: Du kan også møte denne feilen hvis synkroniseringsalternativet er deaktivert på grunn av tredjepartsapper på PC-en din.

  • Korrupte eller manglende filer i OneDrive-appen: Hvis filene til OneDrive-appen er korrupte, kan du kanskje ikke bruke appen til synkronisering. Du kan også møte denne feilen hvis filene du prøver å synkronisere til OneDrive mangler på kildeplasseringen.

  • En feil i synkroniseringsmappen: Hvis mappen du prøver å synkronisere til OneDrive-appen sitter fast, vil du ikke kunne laste opp filene dine til OneDrive-appen som fører til den omtalte feilkoden.

  • Nøkkelregistret for OneDrive mangler: Hvis nøkkelen som kreves for OneDrive-appen er skadet eller mangler i Registerredigering, kan du få feilkoden OneDrive 0x8004de40.

  • OneDrive-appen er kanskje ikke aktivert: Du kan også møte denne feilen hvis OneDrive-appen kanskje ikke er aktivert på PC-en eller den ikke er aktivert.

  • Problemer på PC-en: Hvis du ikke konfigurerer PC-en, kan det hende du ikke kan bruke OneDrive-applikasjonen. Du kan også møte denne feilen OneDrive feilkode 0x8004de40 hvis PC-en din er infisert med virus eller skadelig programvare.

  • Dårlig nettverkstilkobling: Ettersom OneDrive er et program som krever en stabil internettforbindelse, kan du møte denne feilen hvis du har en dårlig internettforbindelse.

  • Feil installasjon av OneDrive-appen: Hvis programvaren til OneDrive ikke er riktig installert på PC-en din, vil du ikke kunne bruke OneDrive-applikasjonen på PC-en.

Her er noen vanlige feilsøkingsmetoder som vil hjelpe deg å fikse 0x8004de40 feilkode på enheten din.

Grunnleggende feilsøkingsmetoder

I denne delen kan du se noen grunnleggende feilsøkingsmetoder som kan utføres på din PC. Disse metodene vil hjelpe deg med å fikse OneDrive-feilmelding 0x8004de40 på OneDrive-appen.

1. Start PC-en på nytt

Å starte PC-en på nytt kan fikse alle de grunnleggende feilene på datamaskinen.

1. Trykk på Windows-tasten og venstreklikk på strømalternativet.

2. Klikk på Restart-alternativet for å starte PC-en på nytt.

3. Hvis prosessen står fast, kan du tvinge omstart av PCen ved å trykke på strømknappen på PCen.

2. Endre PowerPlan-innstillinger

Hvis du bruker PC-en din med batterisparing eller hvis Powerplan er slått på PC-en din, må du kanskje endre den til en bedre plan for å få tilgang til OneDrive-appen. Å bytte til en PowerPlan som støtter opplasting/åpning av OneDrive-fil i Power Option kan hjelpe deg med å fikse OneDrive-feil 0x8004de40-problemet.

3. Kjør feilsøking for Windows Update

Hvis det er noen feil i den siste Windows-oppdateringen som dårlig Windows-oppdatering, kan du prøve Windows Update-feilsøkingsprogrammet og deretter fikse OneDrive-feilkoden 0x8004de40.

4. Tilbakestill Windows Update-komponenter

Hvis du fortsatt står overfor dette problemet, kan du prøve metoden for å tilbakestille Windows-oppdateringskomponentene for å fikse problemet med OneDrive-feil 0x8004de40.

5. Slett programvaredistribusjonsmappe

Hvis mappen til SoftwareDistribution er tilgjengelig på PC-en din, må du kanskje slette mappen for å fikse OneDrive 0x8004de40. Start PC-en på nytt etter at du har slettet SoftwareDistribution-mappen.

6. Reparer korrupte filer

Du kan utføre en rask skanning ved å bruke systemfilkontrollen eller SFC-skanningen og fikse denne feilen. Denne handlingen vil be deg om å korrupte filer på datamaskinen din, og deretter kan du fjerne dem, og dette vil fikse feilmeldingen OneDrive-feilmelding 0x8004de40. I tillegg til dette lar DISM-verktøyet deg skanne etter skadevarefiler på PC-en din, og du vil kunne fikse de korrupte filene på datamaskinen. Denne prosessen vil fjerne alle problemene på PC-en din, og du kan fikse problemet. Du kan også lese artikkelen vår om reparasjon av korrupte filer.

7. Reparer Microsoft Office

Du kan prøve å reparere Microsoft Office-pakken på PC-en din ved å gå gjennom lenken. Du kan kanskje fikse OneDrive-feilmeldingen 0x8004de40.

8. Reparer Installer Windows 10

Behold denne løsningen som det siste alternativet når ingen av de ovennevnte metodene fungerer for deg, du kan utføre en reparasjonsinstallasjon av Windows 10 på PC-en din, som vil tilbakestille hele Windows-komponentene og gi deg et nytt operativsystem. Dette fjerner også søppelfilene på PC-en din.

Nå nedenfor vil du se noen metoder som skal utføres hvis du møter feilen OneDrive 0x8004de40.

Metode 1: Logg på OneDrive igjen

Først kan du logge av og deretter logge på OneDrive igjen og sjekke om feilen fortsatt vedvarer eller ikke. Følg disse trinnene nedenfor;

  • Sjekk at antall filer er innenfor grensen: I OneDrive-appen kan du synkronisere opptil 1000 filer om gangen. Så sørg for at du har valgt filer som er innenfor grensen. Du kan få feilmeldingen hvis antallet på filen overskrider grensen.

  • Logg av og logg på OneDrive igjen: Du kan prøve å logge av OneDrive-appen hvis OneDrive-appen fortsatt står overfor problemet. Deretter kan du sjekke om problemet er løst ved å logge på appen igjen med de samme Microsoft-kontoopplysningene.

Metode 2: Feilsøk nettverkstilkobling

Ifølge Microsoft viser feilen OneDrive 0x8004de40 at det var et problem med å koble til OneDrive på OneDrive betyr at appen har problemer med å koble til skyen. Ustabil internettforbindelse er hovedårsaken til dette. Å bekrefte Internett-tilkoblingen din er det første du må gjøre hvis du står overfor dette problemet, og du kan gjøre det på to måter.

  • Kontroller at kabelen er riktig plugget inn. Hvis tilkoblingen er trådløs, må du kontrollere at ruteren din fungerer problemfritt. Du kan også prøve å starte PC-en på nytt.
  • Åpne et par nettsider ved å starte nettleseren. Hvis nettleseren din åpnes, er det ingen problemer med internettforbindelsen din.

  • Følg veiledningen vår for å feilsøke problemer med nettverkstilkobling på Windows 10.

Metode 3: Slett korrupte filer

Hvis du ikke kan slette de korrupte filene på OneDrive-applikasjonen din, kan du prøve å opprette en ny mappe og deretter enkelt slette filene.

1. Trykk på Windows + E-tastene samtidig for å starte Filutforsker.

2. Nå åpner du OneDrive-mappen i venstre rute i menyen.

3. Høyreklikk på et tomt område og gå til alternativet Ny.

4. Velg nå mappen.

5. Flytt alle filene som er korrupte i OneDrive-programmet til den nye mappen ved å manuelt dra filer til mappen.

6. Klikk på Ny mappe og trykk deretter på Delete-tasten for å slette mappen i OneDrive-mappen.

Metode 4: Deaktiver Files On-Demand

Det kan være vanskelig for deg å synkronisere filene til OneDrive-applikasjonen din hvis filene på forespørsel er aktivert på PC-en din. Deaktivering av denne innstillingen kan hjelpe deg med å fikse OneDrive 0x8004de40.

1. Høyreklikk på OneDrive-knappen som er nederst til høyre på oppgavelinjen.

Merk: Hvis du ikke finner knappen, se etter den i Vis skjulte ikoner som er avbildet av en pil opp på oppgavelinjen.

2. Klikk på knappen Hjelp og innstillinger og velg deretter alternativet Innstillinger på menyen.

3. Gå til kategorien Innstillinger og fjern merket for Lagre plass og last ned filer etter hvert som du bruker dem i Fil On-Demand-delen.

4. Avslutt prosessen ved å klikke på OK-knappen på bekreftelsen Deaktiver filer på forespørsel.

5. Til slutt, klikk på OK og start PC-en på nytt. Sjekk om problemet med OneDrive-feil 0x8004de40 er løst eller ikke.

Metode 5: Juster Internett-egenskaper

TLS 1.0 og nyere er en sikkerhetsprotokoll som hjelper til med å etablere krypteringskanaler over datanettverket. Når disse protokollene er deaktivert, kan det hende at OneDrive-klienten ikke fungerer som den skal. Du kan følge disse trinnene for å aktivere TLS 1.0 og nyere i Internett-egenskaper.

1. Åpne dialogboksen Kjør ved å trykke Windows + R-tastene samtidig.

2. Skriv inetcpl.cpl og klikk deretter på OK for å åpne vinduet Egenskaper for Internett.

3. Åpne kategorien Avansert i vinduet Egenskaper for Internett.

4. I Innstillinger, bla ned og se etter følgende alternativer, og merk deretter av i boksene deres.

  • Bruk TLS 1.0
  • Bruk TLS 1.1
  • Bruk TLS 1.2

5. Klikk på Bruk og OK for å lagre endringene. Sjekk om feilen OneDrive 0x8004de40 er rettet etter omstart av datamaskinen.

Metode 6: Deaktiver proxy-server

I noen tilfeller kan du møte dette problemet hvis proxy-innstillingene er aktivert. Hvis du har installert en VPN-tjeneste på PC-en din, les vår artikkel om Hvordan deaktivere VPN og proxy på Windows 10 og følg trinnene som instruert i artikkelen.

Metode 7: Oppdater Windows

Du kan også møte dette problemet hvis det er feil på PC-en din, og dette kan fikses etter en Windows-oppdatering. Regelmessige oppdateringer blir gitt ut av Microsoft for å fikse alle feilene. Så sørg for at du har oppdatert Windows-operativsystemet, og hvis du har noen oppdateringer som venter, bruk artikkelen vår om hvordan du laster ned og installerer den siste oppdateringen for Windows 10. Etter å ha oppdatert operativsystemet, sjekk om du har fikset OneDrive 0x8004de40-feil.

Metode 8: Deaktiver tredjeparts antivirus midlertidig (hvis aktuelt)

Generelt fungerer antivirusprogramvare for å beskytte PC-en din mot ondsinnede angrep, men noen ganger kan det blokkere OneDrive fra å koble til skyen ved en feiltakelse. Les guiden vår om hvordan du deaktiverer antivirus midlertidig på Windows 10 og følg trinnene som er instruert der for å deaktivere antivirusprogramvaren midlertidig på PC-en.

Metode 9: Deaktiver Windows Defender-brannmur (anbefales ikke)

Noen ganger kan Windows Defender-brannmuren på datamaskinen hindre OneDrive-tilgang, av sikkerhetsårsaker. Hvis i tilfelle appen har blitt blokkert av Windows Defender-brannmuren, må du aktivere den eller deaktivere brannmur-sikkerhetene midlertidig fra datamaskinen din. Hvis du ikke vet hvordan du deaktiverer Windows Defender-brannmuren, vil vår guide om hvordan du deaktiverer Windows 10-brannmuren hjelpe deg med det. Du kan også tillate appen ved å følge vår veiledning Tillat eller blokker apper gjennom Windows-brannmuren

Etter å ha tilgang til OneDrive, sørg for at du aktiverer brannmurpakken igjen siden en datamaskin uten et sikkerhetsprogram alltid er en trussel.

Metode 10: Tilbakestill Windows Socket

En av de mest effektive og vanlige feilsøkingsløsningene for nettverkstilkoblingsproblemer på datamaskinen din er å tilbakestille Windows Socket, som kort tid kalles Winsock. Det kan være grunnen til at OneDrive kan bruke internett. Hvis du har en sterk og stabil internettforbindelse og hvis noen av programmene dine ikke får tilgang til nettverket, kan tilbakestilling av Winsock fikse OneDrive-feil 0x8004de40, og her er hvordan du gjør det.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv kommandoprompt og klikk på Kjør som administrator.

2. Skriv inn følgende kommando i ledeteksten og trykk deretter Enter-tasten.

netsh winsock reset 

3. Lukk ledeteksten når kommandoen er utført og kontroller om problemet OneDrive-feil 0x8004de40 er løst etter omstart av datamaskinen.

Metode 11: Tilbakestill OneDrive

Hvis problemet med Onedrive-feilkode 0x8004de40 vedvarer på OneDrive-appen din, kan du prøve å tilbakestille OneDrive-appen på PC-en din ved å bruke den enkle metoden som er nevnt her.

1. Trykk Windows + R-tastene samtidig for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn følgende kommando og klikk på OK-knappen.

%localappdata%MicrosoftOneDriveonedrive.exe /reset

3. Søk etter OneDrive på søkefeltet og klikk på appresultatet for å starte OneDrive-appen.

4. Høyreklikk på OneDrive-knappen nederst til høyre på oppgavelinjen.

Merk: Hvis du ikke finner knappen, se etter den i Vis skjulte ikoner avbildet av en pil opp på oppgavelinjen.

5. Klikk på Hjelp og innstillinger-knappen nederst til høyre på skjermen, og velg alternativet Innstillinger i menyen.

6. Naviger til kategorien Innstillinger og velg alternativet Start OneDrive automatisk når jeg logger på Windows.

Metode 12: Utfør Clean Boot

Hvis PC-en din ikke støttes med OneDrive-appen, kan du prøve å utføre en ren oppstart på PC-en, og dette kan fikse OneDrive-feilkoden 0x8004de40.

Metode 13: Installer OneDrive på nytt

Hvis ingen av metodene fungerer for deg, bør du vurdere å avinstallere OneDrive-appen og deretter installere appen på nytt på PC-en din for å fikse OneDrive 0x8004de40.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn apper og funksjoner, og klikk på Åpne.

2. Klikk på kategorien Apper og funksjoner i venstre rute i vinduet, og klikk på Microsoft OneDrive-appen.

3. I de tilgjengelige alternativene klikker du på Avinstaller-knappen for å avinstallere OneDrive-appen.

4. Klikk på Avinstaller-knappen i bekreftelsesvinduet for å bekrefte avinstalleringsvalget.

5. Du kan installere OneDrive-appen på nytt fra Microsofts offisielle nettsted.

Metode 14: Kontakt Microsoft Support Team

Hvis ingen av metodene fungerte for deg, kan du prøve å kontakte Microsoft Support-teamet og løse problemet med OneDrive-feilkoden 0x8004de40, og deretter vil du motta løsninger på problemet innen noen få dager.

***

Vi håper at denne veiledningen var nyttig og at du kunne fikse OneDrive 0x8004de40-feil på din Windows 10-PC. Fortell oss hva du vil lære om neste gang. Også, hvis du har spørsmål/forslag angående denne artikkelen, kan du gjerne slippe dem i kommentarfeltet.

  Slik tilbakestiller du Windows 11