Fiks WASD og piltaster byttet i Windows 10

W-, A-, S- og D-tastene, også kjent som WASD, er favoritter blant spillere da det er praktisk og ideelt å spille spill med en mus på den ene siden og WASD-tastene på den andre. WASD-tastene på de fleste spilltastaturer har mindre støt og tydelige farger trykt over dem. I nesten alle spill i dag er standard nøkkelkonfigurasjon for piler WASD. Imidlertid blir det mer rotete når WASD byttet med piltaster problemer oppstår, trykk på en piltast vil føre til at den blir erstattet av enten W, A, S eller D, og ​​alfabeter vil ta over rollen som piler. Hvis du også har det samme problemet, er du på rett sted. Vi gir deg en perfekt guide som hjelper deg med å fikse WASD og piltaster byttet problem.

Slik fikser du WASD og piltaster byttet i Windows 10

Før spillfremskritt som 3D-grensesnitt og andre tallrike funksjoner, var piltastene tilstrekkelig til å spille ethvert spill. Siden piltastene ikke kunne brukes til alle funksjoner, ble WASD-taster med musstøtte raskt populære.

  • WASD-tastene på tastaturet utfører samme funksjon som piltastene: W for opp, S for ned, A for venstre og D for høyre.
  • For det meste brukes det av spillere, men det er fullt tilpassbart og andre nøkler kan brukes i stedet for WASD.
  • Hovedårsaken til at WASD er så populær er på grunn av dens nærhet til den horisontale talltastaturet, som brukes i spill for å endre verktøy, inventar og mange flere funksjoner avhengig av spillingen.
  • Dessuten er den praktisk plassert nær Shift-, Tab- og Esc-tastene, noe som gjør det enklere å gjøre flere ting raskt. La oss nå forstå årsakene til WASD-nøkler byttet med piltaster Windows 10-problem.
  Rett opp uspesifisert feil League of Legends i Windows 10

Hvorfor byttet WASD og piltaster?

Siden de fleste spill og programmer har WASD-taster angitt som standardalternativ for pilfunksjonalitet, kan lukking eller flytting mellom bestemte programmer forårsake problemer for tastaturdriveren og villede systemet. Inkompatible porter, en utdatert tastaturdriver og flere endringer i tastaturinnstillinger kan alle være medvirkende faktorer til at WASD byttet ut med piltaster.

Her har vi vist metodene for å fikse problemet med WASD og piltaster byttet på Windows PC.

Metode 1: Plugg inn tastaturet på nytt

Som nevnt ovenfor kan problemet ligge i USB-porten hvis du bruker et gammelt tastatur som ikke er kompatibelt med den gjeldende USB-versjonen. For eksempel vil et USB 2.0-tastatur ikke fungere ordentlig med en USB 3.0-port. Eller problemet kan være selve USB-porten, som kan være infisert av støv eller defekte ledninger. Så, den første tingen for å fikse WASD byttet med piltastproblemer, anbefaler vi deg å endre porten og koble den tilbake til USB 2.0-porten eller en annen port.

Foto av Wulan Sari på Unsplash

Metode 2: Deaktiver innstillinger for alternative nøkler

WASD-taster byttet med piltaster Windows 10-problem kan også oppstå på grunn av utilsiktet trykk på hurtigtastene som endrer tastaturinnstillingene og funksjonen. Prøv å trykke på følgende hurtigtaster for å gjenopprette funksjonen til normal modus:

  Hvordan sjekke om Windows 11 er aktivert

Merk: Trykk på disse tastene samtidig på tastaturet.

  • Fn + Windows-tastene
  • Fn + Esc-tastene
  • Fn + Venstre piltaster
  • Fn + W-tastene

Metode 3: Kjør tastaturfeilsøking

Feilsøkeren kan identifisere ukjente problemer og hjelpe til med å fikse problemet. WASD byttet med piltastproblem kan også fikses ved å bruke tastaturfeilsøkeren. Her er trinnene for å kjøre feilsøkingsprogrammet:

1. Trykk Windows + I-tastene sammen for å åpne innstillingene.

2. Klikk på Oppdater og sikkerhet.

3. Klikk deretter på Feilsøking.

4. Rull ned og velg Tastatur, og klikk deretter på Kjør feilsøkingsprogrammet.

5. Vent til feilsøkeren oppdager problemer, og bruk rettelsen ved å følge instruksjonene på skjermen.

Metode 4: Oppdater tastaturdriveren

Problemet med bytte av WASD og piltaster kan også utløses på grunn av en utdatert tastaturdriver. For å løse problemet, prøv å oppdatere driveren. Les vår guide om hvordan du oppdaterer enhetsdrivere på Windows 10.

Metode 5: Deaktiver nettleserutvidelse

Problem med bytte av WASD og piltaster kan oppstå mens du spiller online spill i en nettleser. Vanligvis vil de fleste spill støtte WASD, og ​​det vil fungere som piltaster. Noen ganger kan imidlertid nettleserutvidelsen påvirke standard tastaturinnstillinger. I denne metoden for å fikse WASD og piltaster byttet problem, vil vi prøve å spille spillet i inkognito eller privat modus, som er en nettlesermodus der ingen historikk eller data er lagret på systemet og deaktivere/slette unødvendige nettutvidelser, f.eks. mini-app for nettleseren for å utføre visse oppgaver.

  Slik fikser du "Det som trenger oppmerksomhet" Windows 10-oppsettfeil

Merk: Denne metoden for å fikse WASD- og piltastbytteproblem utføres på Mozilla Firefox-nettleseren i Windows 10. Trinnene kan variere noe i andre nettlesere.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn Firefox og klikk på Åpne.

2. Trykk på Ctrl + Shift + P-tastene samtidig for å åpne en inkognitofane.

3. Start deretter et hvilket som helst spill for å teste. Hvis problemet med WASD byttet med piltaster fortsatt eksisterer, kan du som et neste trinn deaktivere alle nettutvidelsene.

4. Klikk på Åpne applikasjonsmeny-knappen og klikk på Hjelp-alternativet på listen som vises.

5. Klikk nå på Feilsøkingsmodus… i Firefox-hjelpevinduet.

6. Klikk på Åpne-knappen i popup-vinduet Start Firefox på nytt i feilsøkingsmodus.

7. Klikk deretter på knappen Åpne applikasjonsmeny og klikk på alternativet Tillegg og temaer på listen.

8. Klikk på fanen Utvidelser i venstre rute i neste vindu og slå av tilleggene (f.eks. Google Translate) i vinduet.

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

Sp. Hva er forskjellen mellom USB 2.0 og 3.0?

Ans. Mindre strømforbruk og hastighet er hovedforskjellene. Hastigheten til USB 3.0 er ti ganger høyere enn USB 2.0.

Q. Hvordan fikser jeg WASD og piltaster byttet problem på et trådløst tastatur?

Ans. Metodene er de samme som nevnt ovenfor, den eneste forskjellen er at det trådløse tastaturet er koblet til via Bluetooth i stedet for en USB-kabel.

Q. Ting du bør se etter før du kjøper et spilltastatur?

Ans. Dette bestemmes av dine behov og preferanser, inkludert faktorer som størrelse og stil, nøkkelreise, pris, kablet eller trådløst, tilleggsprogramvare, håndleddsstøtte, talltastatur og så videre.

***

Vi håper at denne veiledningen var nyttig og at du var i stand til å fikse problemet med WASD og piltaster. Fortell oss hvilken metode som fungerte best for deg. Hvis du har spørsmål eller forslag, slipp dem gjerne i kommentarfeltet nedenfor.