Gjør din Mac ny igjen med kraftig optimalisering – CleanMyMac

Å vedlikeholde digitalt tilbehør kan virke like enkelt som å inngå kompromisser fra den virkelige verden fra tid til annen. Ellers kan vi si at tilgang til dem bare krever en mindre justering her og der. Men plusssiden, med lavere vedlikehold, er systemets hastighet ikke nødvendigvis avhengig av alderen.

Enhetens ytelse er ikke så treg som du tror fordi du ignorerer bremsende systemer. Vi ønsker å hjelpe deg med å unngå den urovekkende følelsen av en snurrende badeball. Om du vil rydde opp i Mac-en eller øke hastigheten spiller ingen rolle. Du kan også optimere minnet, administrere data, fjerne skadelig programvare, fjerne søppelfiler eller avinstallere programmer helt.

CleanMyMac-programvaren er det riktige svaret for alle disse behovene.

Du trenger ikke å forholde deg til den irriterende advarselen «Din disk er nesten full» hvis du bruker CleanMyMac. Denne minneforbedrende programvaren kommer med et stort antall moduler som opprettholder stabiliteten til Mac-harddisken, slik at du kan spare mye plass. Den vil analysere innholdet i lagringsplassen din og gjenopprette viktig diskplass i løpet av et par sekunder.

Hvorfor trenger vi rengjøringsprogramvare for Mac-en vår?

Mac-en din må sannsynligvis rengjøres hvis den fungerer saktere, hvis den ofte fryser, hvis den går tom for RAM regelmessig, eller hvis den bare fungerer annerledes enn den gjorde tidligere. Nei, vi antyder ikke at du skal ha en fille klar og begynne å tørke den av. Det du trenger er en Mac-oppryddingsprogramvare som kan rydde ut søppel og digitalt avfall som har samlet seg på datamaskinen din og frigjøre minne som har blitt tatt opp av programmer som er minnesvin.

Mac-en din kan ha vært ubrukelig på grunn av flere problemer, men heldigvis kan en mengde programvare hjelpe deg med å fikse disse problemene og få den til å fungere normalt igjen. Av dem alle vil vi diskutere CleanMyMac i denne artikkelen.

Hva er de forskjellige funksjonene til CleanMyMac?

Det omfattende settet med funksjoner som tilbys av CleanMyMac X er fantastisk. Dette er ikke bare et stykke programvare som sletter de midlertidige filene og surfeloggen din, men det sørger for at Mac-en din nå er jevnere og raskere enn før.

  ASTC 3.0 forklart: Broadcast TV kommer til telefonen din

CleanMyMac X vil hjelpe deg med å oppgradere macOS-versjonen og programmene dine, rydde ut RAM-en din, bli kvitt irriterende programmer som prøver å forbli åpne i bakgrunnsprosessene, og gjøre mye mer, alt fra det samme brukergrensesnittet. Du kan få råd om hvor du skal begynne ved å konsultere assistenten øverst til høyre på programvareskjermen.

Optimalisering

Funksjonen kjent som «Optimalisering» holder styr på programmene som starter ved systemoppstart og hjelper deg med å slå av de som har blitt spesielt irriterende. I tillegg kompilerer den applikasjoner som i stor grad bruker de tilgjengelige behandlingsressursene, en kategori kjent som «Tunge forbrukere.» Hvis Mac-ens ytelse påvirkes negativt av noen programmer, vil du se en liste nedenfor.

Vedlikehold

«Vedlikehold»-fanen i CleanMyMac X er en av de mest nyttige og ganske særegne. I denne delen finner du flere alternativer som lar deg rydde opp i RAM, utføre vedlikeholdsrutiner som går gjennom systemlogger, re-indeksere Spotlight Search, rette opp diskproblemer og mer. Du bør lese verktøytipsene før du bestemmer deg for hvilke prosesser som skal kjøres på din Mac.

Smart skanning

Verktøyet ditt for rask og enkel opprydding kalles «Smart Scan.» Klikk på «Skann»-knappen, og len deg deretter tilbake og la CleanMyMac X gjøre sitt. Applikasjonen vil evaluere hva den kan gjøre for å frigjøre plass på harddisken din, beskytte Mac-en mot eventuelle farer den kan bli utsatt for, og forbedre dens generelle ytelse.

Når du klikker på «Kjør»-knappen, vises ytterligere informasjon om prosessene som vil bli utløst. Hvis du vil ha en mer grundig opprydding, sjekk ut de andre fanene i vinduet. Smart Scan er best egnet for en rask ukentlig opprydding for å sikre at Mac-en forblir i perfekt form.

Malware-protokoll

«Fjerning av skadelig programvare» søker etter merkelige eller skadelige aktiviteter på Mac-en og leverer en omfattende rapport om mistenkelige filer. Den fjerner også all skadelig programvare den finner. Anti-malware-verktøyet kan mislykkes ved å oppdage et helt sikkert stykke programvare på radaren som skadelig. Men én ting er sikkert at den aldri svikter i å varsle deg om tilstedeværelsen av reell risiko. Likevel, hvis du er bekymret, kan det være lurt å undersøke muligheten for å installere enda et antivirusprogram på Mac-en.

  Topp 20 beste domenenavngeneratorer

Ditt «online footprint» ivaretas av «Personvern»-funksjonen, som sletter nettleserens historikk, lar deg redigere applikasjonstillatelser, viser alle informasjonskapsler fra hver nettleser du bruker, og utfører en rekke andre funksjoner som er analoge.

Under renseprosessen vil du virkelig like hvor mye kontroll CleanMyMac X tilbyr. Det er en av grunnene til at du bør bruke den. Du trenger bare å klikke på én knapp for å fjerne alle informasjonskapsler som Safari har lagret på datamaskinen din. Men hvis det bare er en håndfull du ønsker å bli kvitt, bla gjennom listen og kryss av for enkeltelementer til listen er tom.

Rydde opp

Ved å slette midlertidige filer (som brukerbufferfiler, systemloggfiler og så videre) og fikse problemer som gjør Mac-en din tregere, forsøker «System Junk» å øke hastigheten på datamaskinen. For å frigjøre diskplass, klikk på «Skann»-knappen, se gjennom skannedetaljene hvis du vil, og velg deretter «Rens». Slik fungerer de fleste andre funksjonene på CleanMyMac X også.

For å frigjøre plass på lagringsplassen din, vil «E-postvedlegg» slette alle e-postnedlastinger og vedlegg som er lagret på ditt lokale system (evt. vedlegg vil fortsatt være tilgjengelig via innboksen din). Når du klikker på «Søppelkasser», vil alle filene du har flyttet til forskjellige søppelkasser, men som ennå ikke har tømt, bli slettet. CleanMyMac X lar deg slette disse elementene med bare to klikk, og frigjør verdifull lagringsplass på Mac-en i prosessen.

Filer

«Space Lens» undersøker harddisken din. Etter å ha undersøkt, viser den programmene og filene som bruker mest plass på Mac-en. Siden lagring er delt inn i mapper som «Programmer» og «System», er det enkelt å rydde opp. «Shredder» sletter alle data du anser som uønsket, og etterlater ingen spor. Sletting av store apper eller kataloger vil sikre at du frigjør så mye diskplass som mulig.

«Store og gamle filer» fungerer på en måte som ligner på «Space Lens.» Bortsett fra at den gir deg en liste over dokumenter som du ikke har endret på betydelig tid. Bli kvitt disse uønskede filene ved å bruke CleanMyMac X ved å spare opp verdifull lagringsplass. Denne delen er delt inn i mapper for å hjelpe deg å finne veien rundt resten av platen. Disse mappene har navn som «Arkiv», «Dokumenter», «Ett år siden» og så videre.

  Hvordan lage Star Wars rulletekst i PowerPoint

Hva er prisen på CleanMyMac og dens sammenligning med konkurrenter?

Et abonnement på CleanMyMac koster $39,95 i året, nesten det samme som Kaspersky og Trend Micro Antivirus for Mac. Etter det blir det forvirrende. Listeprisen for et CleanMyMac-abonnement med to enheter er $79,90. For fem enheter går det opp til hele $199,75. Hvis du ignorerer kupongrabatten, betaler du $59,95 for to lisenser etter volumrabatten. Det er nesten det samme som F-Secure Safe for Mac. Et abonnement på fem enheter vil gi deg $90,85. Når du kommer forbi rabattforvirringen, er dette produktets priser i tråd med konkurrentene.

Avast, Avira og AVG er helt gratis, noe som er nyttig hvis du ikke budsjetterte med Mac-antivirus. I den andre enden av prisspekteret lister Norton til $104,99 per år for å beskytte fem enheter. Det høres høyt ut, men Norton er en fullskala sikkerhetspakke på tvers av plattformer. I tillegg gir den prisen deg fem lisenser for Nortons VPN og 50 GB nettlagring for sikkerhetskopiene dine.

Prisen på CleanMyMac X kan virke litt på den dyre siden i begynnelsen. Men når du først har prøvd det, vil du føle at det er verdt det.

Grensesnitt og støtte for CleanMyMac

MacPaw har gjort det veldig bra for å sikre at CleanMyMac X-applikasjonen er både estetisk tiltalende og enkel å bruke. Grensesnittet er brukervennlig, så alle naive brukere kan også bruke det. Enda bedre, hver gang det foreslår å slette en fil, gir det en grunn for anbefalingen.

Du kan få hjelp med CleanMyMac X ved å besøke MacPaw-nettstedet. Nettstedet har feilsøkingsråd, en side der brukere kan rapportere bekymringer om virus, og en side med tittelen «Kontakt oss.»

Bunnlinjen

CleanMyMac X er en ekstraordinær vedlikeholdsløsning med en svært rimelig pris og en kombinasjonspakke full av funksjoner. Du bør installere en prøveversjon for å finne ut om den passer for dine behov eller ikke.

Vær nøye med å sjekke om du er kvalifisert for noen rabatter siden MacPaw ofte tilbyr attraktive rabatter. Kunder som kommer fra en annen rengjøringsapp kan til og med få en sjanse til å dra nytte av hele 40 % rabatt. Det er vel verdt det å foreta et engangskjøp for en Mac som alltid er ren.

Du kan også se på litt mer optimaliseringsprogramvare for din Mac.