Hvordan finne og slette skjermbilder i Google Foto

For brukere som liker å ta mange bilder og videoer ved hjelp av smarttelefonene sine, kan Google Foto være et av de viktigste behovene deres.

Google Photos har en blanding av AI-basert bilde- og videoorganisering med skybasert lagring. Mobilfotografer trenger denne appen på grunn av disse flotte funksjonene. Før vi dykker ned i detaljene, la oss ta en rask titt på nøyaktig hva det er og hvordan du tar skjermbilder i google bilder.

Hva er Google Foto?

Som en slags autonom spin-off fra Google+ Bilder, som var basert på det sosiale nettverket Google+ (Google ville til slutt forlate Google+ Bilder), ble tjenesten formelt introdusert i mai 2015. Mange av de tidligere Google+ Bilder-funksjonene ble beholdt, og en få nye ble også inkludert.

I mai 2017, to år etter introduksjonen, hadde tjenesten og de tilhørende appene tiltrukket seg 500 millioner brukere. Hver dag legger disse brukerne ut 1,2 milliarder bilder. Bedriften erklærte at Google Photos hadde passert én milliard appnedlastinger i juni 2017. Appen gjennomgikk en fornyelse og fikk en litt modifisert merkevarebygging i juni 2020.

Hva er Lagringssparing i Google Foto?

Lagringssparingsmodusen lar brukere lage en sikkerhetskopi av bilder fra smarttelefonene sine til Google Foto. Grensen for bilder er opptil 16 MP. Brukere kan laste opp videoklipp i opptil 1080p til sin Google Photos-skykonto.

  Bli med i Apples betaprogram og få tak i Mavericks-bygg

Tidligere kunne du laste opp ubegrensede bilder i støtteformatene i Lagringssparingsmodus. Tjenesten var helt gratis, og du ble ikke belastet penger for dette. Imidlertid har funksjonen blitt skrotet siden 1. juni 2021. Nå regnes de nye lagringsbesparende bildene som lastes opp via Google Photos som en del av den gratis 15 GB Google One-lagringen.

En annen ny funksjon er lagt til Google Foto. Det AI-drevne medieadministrasjonsverktøyet identifiserer medier av dårlig kvalitet og burgere brukeren for å slette dem.

Hvordan skjermbilder i Google Foto tar opp lagringsplass

Å bla gjennom internett og ta skjermbilder har blitt en vanlig funksjon for smarttelefonbrukere. Når vi ser noe interessant på internett, pleier vi å ta et skjermbilde av det. I de fleste tilfeller glemmer vi nesten at den finnes i smarttelefonene våre. Det vi ikke legger merke til er at det å holde enorme mengder skjermbilder tar opp plass og har en tendens til å rote galleriet vårt.

Hvorfor tar folk skjermbilder i utgangspunktet og laster ikke ned bilder? Svaret er at skjermbilder tar mindre plass i telefonens minne enn nedlastede bilder. Skjermbilder lagres vanligvis som PNG-filer. Selv om disse ikke er like komprimerte som JPG-filer, vil disse fortsatt være mindre. Nå bruker Google Foto kunstig intelligens for å identifisere elementer i bildene. Den grupperer dem deretter i én enkelt mappe, noe som gjør det lettere for brukeren å finne. Disse bildene kommer imidlertid til startsiden til Google Foto når noen åpner appen.

  Hvordan ringe og svare på telefonsamtaler på Mac-en

Derfor, hvis telefonen din har for mange skjermbilder, vil du sannsynligvis se alt i en rotete posisjon på hjemmesiden til Google Foto. Skjermbildene skaper et rotete rot og tar også opp lagringsplass i telefonen. Ikke bare dette, disse skjermbildene vil ta opp litt plass fra 15 GB lagringsplass som er tilgjengelig.

Du må rydde opp i Google Photos regelmessig for å unngå å blokkere mye lagringsplass. Du kan enten slette eller arkivere skjermbildene i Google Bilder for å spare plass.

Hvor finner du skjermbildene i Google Foto?

Du kan hate det når du må søke i alle mappene for å få det skjermbildet du leter etter. Google Photos har gjort det enklere å finne skjermbildene uten mye problemer. De har en funksjon som du kan bruke til å redusere tiden og energien som går bort etter å søke etter det ene bildet, videoen eller skjermdumpen.

Her er trinnene du må følge for å enkelt finne skjermbildene i Google Foto.

  • Åpne Google Foto-appen.
  • Gå deretter til fanen Søk.
  • Søk deretter etter skjermbilder eller,
  • I kategorier-delen finner du alternativet for skjermbilder.
  • Hvordan sletter jeg skjermbilder i Google Foto?

    Følg denne trinnvise veiledningen for å slette skjermbilder i google bilder sømløst.

    Trinn 1: Først åpner du Google Foto-appen på Android-enheten din, det vil si telefon eller nettbrett.

    Trinn 2: Logg på Google-kontoen din.

    Trinn 3: Trykk på Bilder nederst.

    Trinn 4: Du finner en søkefelt øverst – skriv inn skjermbilder i søkefeltet.

    Trinn 5: Trykk og hold skjermbildet du vil slette. Du kan også velge flere skjermbilder for å flytte dem til papirkurven.

      Fix Samsung Internett fortsetter å åpne av seg selv

    Trinn 6: Nå, øverst til høyre, trykk på Papirkurv > Flytt til papirkurven.

    Når du følger disse trinnene, vil de valgte skjermbildene bli flyttet til papirkurven og fjernet fra biblioteket. Hver forekomst av det bildet vil bli slettet fra alle enheter med Google Foto installert. Det slettede bildet kan imidlertid fortsatt ses på den originale enheten det ble tatt fra.

    Hvordan tømme papirkurven i Google Foto?

  • Først åpner du Google Foto-appen på smarttelefonen din.
  • Gå til biblioteket.
  • Du vil se papirkurven.
  • Trykk på papirkurven for å åpne den.
  • Når du åpner den, vil du finne alle slettede filer.
  • Trykk på bildene du vil slette.
  • Trykk på Slett-alternativet nedenfor.
  • Dette vil slette alle bildene du valgte fra biblioteket permanent. Imidlertid tømmes søppelet automatisk etter hver 60. dag.

    Hvordan stoppe sikkerhetskopiering av skjermbilder i Google Foto?

    Du kan nå kontrollere skjermbildene som tar opp plass ved å lage en sikkerhetskopi på Google Disk. Følg disse enkle trinnene for å stoppe sikkerhetskopieringen av skjermbilder i google bilder.

  • Åpne Google Foto-appen.
  • Gå til biblioteket.
  • Trykk på skjermbildemappen.
  • Øverst til høyre finner du en bryter for sikkerhetskopiering og synkronisering.
  • Slå den av hvis du har holdt den på.
  • Dette vil forhindre at skjermbildene blir sikkerhetskopiert og opptar mer plass på Google-kontoen din.

    Siste tanker

    Skjermbilder ser små ut, men de har en tendens til å ta opp mye plass på Google-kontoen din. Så det er viktig å rydde opp i rotet fra tid til annen. Dette hjelper deg med å holde Google Foto-feeden din ren i tillegg til å holde plass i Google-stasjonen.

    Du kan også sjekke hvordan du kan vite mer om administrasjon av bilder.