8 Solana NFT-markedsplasser for raske og lave gassgebyrtransaksjoner

Solana NFT-markedsplasser blir stadig mer populært for sin økende hastighet, fjerning av problemer med nettverksbelastninger og lavere gassavgifter. La oss utforske noen av de beste NFT-markedsplassene bygget på Solana-blokkjeden.

Et Non-Fungible Token (NFT) består av tokens som representerer eierskapet til en digital eller fysisk eiendel. Begrepet «ikke-fungible» betyr at eiendelene er unike og ikke kan kopieres, underinndeles eller erstattes. Som et resultat er NFT-er bygget på en blokkjede ved hjelp av metadata og unike identifikasjonskoder.

I henhold til de siste rapportene forventes samleobjektene og NFT-markedet å nå 1 billion USD innen 2032.

En digital ressurs kan lages med alt du eier, for eksempel samleobjekter, bilder, videoer, musikk eller til og med spillekort du brukte som barn. Når du eier en NFT, blir eierskapet ditt oppført i en offentlig post som alle kan bekrefte. Dessuten er applikasjonene til NFT-er ubegrensede for skaperne.

NFT-er gjør det lettere for skaperne å bevise at de eier eiendelene sine. La oss ta tilfellet med Da Vincis mesterverk, «Mona Lisa» som et eksempel. Hvis en NFT ble opprettet for det originale maleriet hans, kunne ingen lykkes med å kreve falskt eierskap. Bortsett fra det kan skaperen sette prisen sin basert på mangelen på eiendelen.

Hva er NFT-markedsplasser?

Mens vi diskuterte NFT-er, la oss forstå NFT-markedsplassene og hvordan det hjelper NFT-eierne. NFT-markedsplassen er en offentlig blokkjedeplattform for å lagre, kjøpe og selge NFT-er.

For å bruke funksjonene som tilbys av NFT Marketplace, må du koble kryptolommeboken din med plattformen. Denne tilkoblede lommeboken lar deg lagre NFT-ene dine. Tokenet som kreves for å kjøpe eller selge NFT varierer i henhold til markedsplassen.

NFT-markedsplasser er bygget for å være enkle og brukervennlige, slik at brukere kan kjøpe eller selge NFT-er som andre nettmarkeder. Eieren av en NFT kan angi ønsket pris, mens kjøperen enten kan kjøpe til den prisen eller forhandle med eieren. I tillegg til det kan eieren også tjene royalties når NFT-en deres selges.

Bortsett fra alle funksjonene nevnt ovenfor, lar NFT-markedsplasser brukere sortere forskjellige NFT-er i henhold til pris, skaper og andre hovedkategorier. Du kan også besøke markedsplassen for å forstå de pågående trendene og etterspurte NFT-samlingene. Disse plattformene gir også alle detaljer om NFT-transaksjonene.

Fordeler med Solana-baserte NFT-markedsplasser fremfor Ethereum-baserte NFT-markedsplasser

NFT-deltakere velger nå Solana NFT-markedsplasser for å erstatte Ethereum NFT-markedsplassen, det beste NFT-markedet basert på salg. Etterspørselen etter Solana NFT-markedsplassen har resultert i over 2,5 milliarder dollar i salg.

Datakilde: cryptoslam.io

La oss forstå hvorfor Solanas NFT-marked har overtaket over Ethereums NFT-marked:

Hastighet

Hvem liker ikke høyhastighetstransaksjoner? En viktig faktor som gir Solana en fordel fremfor Ethereum er dens høye hastighet. Solana kan håndtere rundt 65 000 transaksjoner per sekund. Derimot kan Ethereum bare utføre opptil 15 transaksjoner i løpet av et sekund.

  Slik roterer du Nokia X, installer Play Store og Google Now Launcher

Bortsett fra det har Solana en blokkeringstid på 400 millisekunder, noe som gjør den til en av de raskeste NFT-blokkjedene. Ethereum, på den annen side, er bare i stand til å være vert for mellom 12 til 15 sekunders blokkeringstid.

Gassavgift

Gassgebyret er gebyret brukeren må betale for å gjennomføre en transaksjon på en blokkjede. Gassavgiften spiller en avgjørende rolle for kostprisen til NFT.

Den lave transaksjonshastigheten til Ethereum resulterer også i en mye høyere gassavgift når du oppretter en NFT. Gassavgiftene for å prege en NFT på Ethereum starter på $10, mens Solanas gassavgift forblir under $0,01.

Hvis du vil opprette en NFT ved å bruke en Ethereum NFT-markedsplass, trenger du $50 til $150 (ekskludert markedsplassavgifter). Ikke bekymre deg; ved hjelp av Solana NFT-markedsplassen, blir kostnadene redusert til mellom $0,04 og $0,12.

Pris på NFT-er

NFT-ene som er oppført på Ethereum-markedsplassene er dyrere sammenlignet med NFT-ene som er oppført på Solana-markedsplassen. Det er ikke en overraskelse, siden gassavgiftene for NFT-er er mye høyere på Ethereum-markedet.

Gjennomsnittsprisen på en NFT på OpenSea, en topp Ethereum NFT-markedsplass, er $535,6. Men gjennomsnittsprisen på en NFT på Magic Eden, en topp Solana NFT-markedsplass, er $181,48.

Datakilde: DappRadar

Hvis du ønsker å kjøpe NFT-er på et lavere budsjett, gir Solana NFT-markedsplassen flere alternativer enn Ethereum NFT-markedsplassen.

Mens vi husker på alle funksjonene ovenfor, la oss utforske noen av de beste Solana NFT-markedsplassene;

SolSea

SolSea er den første og største NFT-markedsplassen bygget på Solana. Det er også den første NFT-markedsplassen som gjør det mulig for skapere å velge og bygge inn lisenser (NFT-PRO-er) mens de lager NFT-er.

De viktigste funksjonene som er tilgjengelige for plattformbrukerne inkluderer:

  • Oversikt for skaperen.
  • NFT handlekurv.
  • Token-bytte.
  • Tilgang til levende mynte.
  • Slide-in lommebok.

SolSea gir skaperen full kontroll over royaltyene for deres NFT-er. En flat 2 % markedsplassavgift belastes for hvert vellykket NFT-salg. Bortsett fra det er det ingen ekstra markedsplasskostnader.

For å opprette en NFT på SolSea må du opprette en gratis konto. Hvis du er noen som ønsker å kjøpe eller selge NFT-er, må du opprette en Solana-lommebok. Lommebøkene som støttes av SolSea er Ledger, Phantom, Solflare, Sollet, Slope, Coin98 og Torus.

Sammen med kjøp ved bruk av kryptovaluta, lar SolSea også brukere kjøpe NFT-er ved å bruke fiat-valutaer. For å kjøpe NFT-er med fiat-valutaer, må du bruke Moonpay eller FTX Pay.

Solanart

Solanart er en annen populær Solana NFT-markedsplass med en sterk brukerbase. De beste NFT-prosjektene på Solanart inkluderer Degenerate Ape Academy, SolPunks, Aurory, Monkey Business og mer.

  Hvordan fortelle om noen avslår anropene dine

Solanart tilbyr også en statistikkkatalog som gir all data knyttet til de listede NFT-samlingene. Statistikken inkluderer markedsverdi, handlet volum og gulvpris. Brukeren kan se statistikken i SOL eller USD.

Solanart krever et markedsplassgebyr på 3 % fra salgsprisen for hver vellykket NFT-transaksjon. Bortsett fra markedsplassavgiften, belastes også en skaperavgift.

Hvis du ønsker å kjøpe en NFT på Solanart:

  • Lag en Solana-lommebok.
  • Koble lommeboken din til Solanart-markedsplassen.
  • Fyll lommeboken din med SOL-tokens.
  • Velg din NFT og kjøp den.
  • Etter en vellykket transaksjon blir NFT overført til din tilkoblede lommebok.

    DigitalEyes

    DigitalEyes er en av Solana-økosystemets største verifiserte åpne NFT-markedsplasser. Åpenhetsfunksjonen til plattformen hjelper skaperne til å lage NFT-ene sine enkelt.

    De beste NFT-samlingene på DigitalEyes inkluderer Pesky Penguins, Crypto Idolz, Frakt, Solana Monkey Business, Stylish Studs, Solsteads Surreal Estate og Solarians, for å nevne noen.

    Du kan også bruke mint-kalenderen til å forutse utgivelsen av dine favoritt NFT-samlinger. Kalenderen viser samlingens navn, dato og tidspunkt for utgivelsen. Bortsett fra det kan du også tilpasse myntekalenderen på en ukentlig eller månedlig visning.

    DigitalEyes krever et servicegebyr på 2,5 % for hver NFT-transaksjon. Bortsett fra det gir denne Solana NFT-markedsplassen også rabatter på serviceavgifter.

    For å kjøpe eller selge NFT-er, må du koble til Solana-lommebøker som støttes av Digital Eyes, som MathWallet, Phantom, BitKeep, Sollet og Solflare.

    Metaplex

    Metaplex skiller seg mye fra NFT-markedsplassene nevnt ovenfor. Denne plattformen er en samling smarte kontrakter og verktøy designet for å forenkle NFT-opprettings- og lanseringsprosessen.

    Den enkle NFT-opprettelse resulterte i preging av 15 millioner NFT-er på Metaplex-plattformen. Bortsett fra det har Metaplex-protokollen gitt verktøy og standarder for over 100 000 prosjekter og fellesskap.

    Metaplex-brukere kan også bygge en grunnleggende butikkfront for å vise frem NFT-ene sine til besøkende. Dessuten forhindrer sikkerhetsfunksjonene som tilbys til brukere interferens fra roboter.

    Skaperne kan også lage generative stykker eller samleobjekter og sette opp sine royaltyavgifter.

    Magiske Eden

    La oss nå se på Magic Eden, en fellesskapsentrisk Solana NFT-markedsplass. Magic Eden er en annen stor aktør blant NFT-markedsplassene bygget på Solana.

    Magic Eden gir sine fellesskapsmedlemmer Magic Tickets. Disse magiske billettene kan brukes til å få tilgang til deres MagicDAO, Discord-baserte DAO og belønningsprogrammer. De populære NFT-samlingene på Magic Eden er Okay Bears, Froots, DeGods, Primates, Rakkudos, og så videre.

    Magic Eden har unike månedlige besøkende på over 2,2 millioner, med over 100 000 daglige lommebokforbindelser. Bortsett fra det nærmer det sekundære handelsvolumet på plattformen 2 milliarder dollar. Du kan også laste ned Magic Eden-appen fra Google Play eller App Store.

    Et gebyr på 2 % belastes på markedsplassen for alle NFT-transaksjoner. Hvis skaperen setter royaltyavgifter, må de også betales. Det påløper imidlertid ingen gebyrer for å gi eller kansellere et bud.

    Magic Eden støtter både Solana- og Ethereum-lommebøker på deres NFT-markedsplass. Den mest anbefalte lommeboken av plattformen er Phantom. Likevel kan du også koble til Ethereum-lommebøker som MetaMask, WalletConnect og Coinbase.

      10 irriterende problemer du kan løse med Smarthome-enheter

    Artz

    Leter du etter noen interessante NFT-kunstverk? Deretter må du sjekke Artz Solana NFT-markedsplassen. Denne plattformen er fylt med svært kreative NFT-er.

    Artz har som mål å overføre markedsplassen til den beste Metaverse-baserte NFT-markedsplassen. Det særegne ved Artz-markedsplassen er at skaperne blir tilrettelagt med verktøy for å lage NFT-ene sine og legge dem ut for salg. Dessuten har bekvemmeligheten som tilbys av plattformen tiltrukket hundrevis av kreative skapere.

    Artz valgte Solana blockchain for å bygge NFT-markedsplassen for billige transaksjonsgebyrer, høyhastighetstransaksjoner og lavt energiforbruk. De mest populære NFT-ene som er oppført på markedet inkluderer ChickenTribe, Haunted London, Candy Dragon, ForeverShape, osv. Du kan også kjøpe NFT-er fra 0,2 SOL til 32 SOL.

    Artz-plattformen krever ingen medlemsavgift. Plattformen krever en fast provisjon på 2 % på alle vellykkede NFT-salg. Brukeren trenger bare å betale for blokkjedekostnadene, mens det ikke er noen gebyrer for notering og gruvedrift.

    SUPADROP

    SUPADROP er nok en fellesskapsdrevet Solana NFT-markedsplass. Målet med denne markedsplassen er å styrke digitale skapere.

    SUPADROP gir en vakker visuell opplevelse for brukerne. SUPADROPs alfa-medlemsprogram belønner NFT-skaperne og samlerne. Denne markedsplassen støtter ulike video-, lyd-, AR/3D-, bilde- og HTML-ressurser.

    Skaperen mottar 97,5 % av NFT-salgsprisen. Et servicegebyr på 2,5 % belastes. Standardsatsen for mynte og NFT er 0,01 SOL. Hvis skaperen ønsker å føre sine NFT-er på auksjon, belastes ytterligere 0,03 SOL.

    Vil du komme i gang med SUPADROP? Deretter oppretter du en profil på plattformen, og kobler til lommebøker som Sollet, Solfare eller Phantom. Til slutt, last lommeboken din med SOL-tokens og utforsk NFT-markedsplassen.

    LIQNFT

    Den raske veksten av NFT-markedet har ført til etableringen av mange fellesskapsledede NFT-markedsplasser. LIQNFT er en slik fremtredende NFT-markedsplass bygget på Solana.

    LIQNFT har som mål å gi støtte til web3-prosjekter for å bli virkelig uavhengige. Denne markedsplassen bruker Candy Shop, en desentralisert løsning for NFT-oppføringer. Bortsett fra det kan brukere endre og tilpasse NFT-prosjektene sine.

    Toppfunksjonene til NFT-samlinger som er oppført på LIQNFT inkluderer Solice Land, Serum Surfers, SolanaLand, Moon Cubes og mer. Krypto-lommebøkene som støttes av LIQNFT er Phantom, Solfare, Torus, Ledger, Solong, MathWallet og Sollet.

    LIQNFT krever et transaksjonsgebyr på 1 % på NFT-salg. Bortsett fra det er det ingen konfigureringsgebyrer eller andre tilleggskostnader.

    Konklusjon

    Populariteten og markedsstørrelsen til NFT-er forventes å vokse i massiv skala. For både NFT-skapere og selgere spiller hastigheten på transaksjoner og gassavgifter som er involvert en avgjørende rolle i valg av NFT-markedsplass. Solana NFT-markedsplasser tilbyr disse funksjonene til sine brukere.

    Den raske innføringen av Solana-baserte NFT-er hjelper Solana med å tiltrekke flere brukere til deres NFT-markedsplass.

    Som en informert bruker, vennligst foreta litt undersøkelser før du kjøper NFT-er. Vurder også utfordringene og risikoene forbundet med NFT-er.

    Interessert i å prege din første NFT? Her er noen enkle trinn å følge.