Slik får du SHRM-sertifisert i 2022

Bevis din ekspertise og kunnskap i alle vertikalene i HR-profesjonen med SHRM-sertifiseringen. Det hjelper deg å bli en globalt anerkjent HR-ekspert for effektiv personalledelse.

I motsetning til leger, ingeniører, advokater eller lærere, trenger ikke menneskelige ressurser (HR) ledere eller ledere å få noen spesialisert lisens for å utføre jobben sin. Men du kan se at mange prestisjefylte og førsteklasses HR-stillinger bare ser etter SHRM-sertifiserte kandidater.

Noen ganger vil du til og med se arbeidsgivere nevne at SHRM-CP- eller SHRM-SCP-sertifisering er kvalifikasjonskriteriene hvis du vil søke på en HR-lederstilling. Så du lurer kanskje på hva dette sertifiseringskurset er og hvordan du skal gå frem.

Fortsett å lese for å finne ut alt du trenger å vite om SHRM-akkrediteringsprosessen slik at du kan bli en av de best betalte HR-lederne og gjøre arbeidsplassen mer bærekraftig for både arbeidsgivere og ansatte.

Hva er SHRM-sertifisering?

SHRM, også kjent som Society for Human Resource Management, er den største foreningen for HR-fagfolk, eksperter og bedriftsledere. SHRM har mer enn 300 000 medlemmer fordelt på 165 land. Bedrifter, myndigheter og selskaper over hele verden anser SHRM som autoriteten for alt om forvaltning av menneskelige ressurser.

Denne ideelle medlemsorganisasjonen av HR-er bruker ressursene sine på å fremme, koble sammen og utdanne HR-fagfolk for å forbedre arbeidsplasser. Som en del av utdanningsprogrammet tilbyr det betalte sertifiseringsprogrammer SHRM-CP og SHRM-SCP.

Uavhengig av bransje, land og region, vurderer alle arbeidsgivere SHRM-sertifisering som en premiere og absolutt sertifisering i HR som man kan få. Globalt toppbedrifter verdsetter denne sertifiseringen siden den ikke er minnebasert, men en kompetansebasert sertifiseringsprosess.

Hva er typene SHRM-sertifisering?

SHRM har to HR profesjonelle sertifiseringer, nemlig SHRM-CP og SHRM-SCP. Begge akkrediteringene er betalte eksamener. Sertifiserte HR-eksperter og ledere legger ofte til akkrediteringer som et prefiks til navnene deres.

SHRM har vært i tjeneste for HR-fagfolk i mer enn 70 år. Det tilbyr omfattende lærings- og opplæringsressurser slik at HR-er kan komme videre i karrieren, legge til verdi til arbeidsplassene sine og utarbeide strategier for avansert HR-ledelse. Følgende er de to atferdskompetansebaserte eksamenene for HR-er:

#1. SHRM-CP

SHRM-sertifisert profesjonell eller SHRM-CP er den første akkrediteringen i reisen din til en komplett SHRM-sertifisert HR profesjonell karriere. Hvis du er en bedrifts HR og for det meste jobber på operasjonelt nivå, er denne sertifiseringen passende for deg.

Denne sertifiseringen vil teste deg på følgende:

  • Grunnleggende HR-kunnskap
  • Drift av HR-teknologiverktøy
  • Samle data
  • Overvåke etterlevelse og etikk
  • Å ta disiplinære tiltak

Derfor, hvis du er en HR ansvarlig for å håndheve selskapets regler og forskrifter, kjøre lønn, utføre daglige HR-oppgaver, eller ansvarlig for å samhandle med ansatte som en HR-forretningspartner, så er ferdighetene dine egnet for SHRM-CP-akkreditering .

  Hvordan piratkopiering gjør juridiske strømmetjenester bedre

#2. SHRM-SCP

SHRM-Senior Certified Professional eller SHRM-SCP er eksamen på andre eller siste nivå for å bli en fullservice SHRM-sertifisert HR.

Eksamenen vil undersøke dine evner på:

  • Forfatter strategiske HR-beslutninger
  • Utføre arbeidsstyrkeplanleggingsoppgaver
  • Lage organisasjonspolicy for hele selskapet
  • Veiledning av integrerte HR-operasjoner
  • Engasjement og oppbevaring av ansatte
  • Leder en HR-bedrift

Derfor, hvis du jobber som executive HR eller villig til å utføre en lederrolle innen HR, må du bestå denne testen.

Kvalifikasjonskriterier for ulike SHRM-sertifiseringer

For det første, hvis du jobber som HR i en bedrift og ønsker å få en verifiserbar akkreditering for karrierevekst eller forfremmelse i samme selskap, kan du ta denne testen.

For det andre, hvis du er en student som følger et kurs i HR og ønsker å validere dine HR-ferdigheter, kan du melde deg på SHRM-eksamenen. Følgende er eksamensmessige kvalifikasjonskriterier:

Kvalifikasjoner for SHRM-CP

  • Student i bedriftsledelse med HR som fordypning.
  • En HR-profesjonell som forfølger høyere studier i Human Resource Management.
  • Jobber som HR-medarbeider og utfører daglige HR-oppgaver.
  • Hvis du ikke jobber som HR eller ikke følger noen HRM-kurs, men holder eller følger et program som er faglig på linje med Human Resource Management, kan du møte opp til testen.

Kvalifikasjoner for SHRM-SCP

  • Hvis du jobber som HR og har beviselig erfaring med å jobbe som HR på strategisk nivå i minst tre år, kan du møte til testen.
  • Du er også kvalifisert hvis du har hatt SHRM-CP-sertifiseringen i minst tre år. Du må også demonstrere at du jobber i HR-prosjekter på strategisk nivå under noens veiledning eller venter på å bli overført til en stilling på strategisk nivå.
  • Alle testtakerne må også bevise at de har jobbet i HR/HR-relaterte prosjekter på strategisk nivå i 1000 timer i løpet av et kalenderår. Du kan ikke sammenligne 1 års erfaring med 1000 timer med HR-arbeid på strategisk nivå.
  • Prosjektene dine kan være i en organisasjon som lønnet ansatt, deltidskonsulentarbeid, fulltidskonsultasjon eller frilans HR-fagarbeidere som jobber med timebaserte prosjekter.

En oversikt over SHRM-undersøkelsen

SHRM-sertifisering har to testalternativer: test hjemmefra via fjernkontrollprogramvare eller test på et Prometric testsenter.

SHRM gjennomfører vanligvis eksamen to ganger i året: 1. mai til 15. juli og 1. desember til 15. februar. Eksamensspennet kan imidlertid endres hvert år sammen med registreringsdatoen. Besøk derfor Eksamensvinduer og gebyrer side når du bestemmer deg for å ta testen.

Det er forskjellige eksamensavgifter for SHRM-akkreditering og kan endres fra år til år. Vanligvis er avgiften mellom $149 for SHRM-medlemmer og $475 for ikke-medlemmer.

Når du har registrert deg, er det på tide å forberede seg til eksamen. Du kan også forberede deg før du registrerer deg ved å abonnere på tredjepartskurs.

For SHRM-basert forberedelse kan du begynne med SHRM BASK, SHRM Learning System, bli med i en studiegruppe på det lokale SHRM-avdelingen, etc.

Eksamen er en datamaskinbasert prøve som varer i inntil 4 timer. Du vil få 134 spørsmål, og gjennomsnittlig tid for å svare på et spørsmål er 1,79 minutter. Du må sikre deg 200 poeng for å bestå prøven. Når du har sendt inn testen, informerer SHRM resultatet umiddelbart.

  Rett opp inkognitomodusfeil på Netflix

Eksamenspensum vil dekke 9 atferdsmessige kompetanser til en HR som lederskap, relasjonsledelse, kommunikasjon, konsultasjon, etc.

SHRM-testpensum inkluderer også 14 funksjonsområder for et HR-personell. Eksempler er HR Strategic Planning, Talent Acquisition, Total Rewards, Technology Management, US Employment Law & Regulations, etc.

Hvordan opprettholde gyldigheten av en SHRM-sertifisering

SHRM-eksamenssertifiseringsstatusen følger en treårig syklusprosess. Du må få resertifisering før utløpet av denne syklusen. Den sertifiserte statussyklusen starter på datoen du har bestått eksamen og utløper etter 3 år og den siste dagen i fødselsmåneden.

Den beste måten å resertifisere på er å tjene 60 PDCs eller Professional Development Credits. PDC-er er SHRM-autoriserte aktiviteter og arrangementer. Disse hendelsene inkluderer følgende:

  • Pedagogiske verksteder eller programmer
  • Konferanser
  • Kurs på universitet/høgskolenivå
  • SHRM Kapittel-programmer
  • Viser SHRM-nettsendinger
  • Gjennomføre SHRM e-læringskurs
  • Lese e-bøker og bøker godkjent av SHRM

For å holde legitimasjonen din aktiv, kan du enten ta resertifiseringstesten. Det er samme prøve som du besto tidligere. Du må betale den tilsvarende avgiften som en ny kandidat betaler ved registreringstidspunktet. Bare sørg for at du dukker opp og består resertifiseringstesten før den eksisterende legitimasjonens utløpsdato.

Her er noen av de beste læringsressursene for forberedelse av SHRM-sertifisering.

Viktige trinn for HR-proffer

Udemy er en av de ledende nettbaserte kursplattformene hvor du vil få opplæringsmateriell av høy kvalitet på SHRM-eksamenen. En slik ressurs er Forberedelse til SHRM-sertifiseringseksamen. Kurset tar sikte på å gi grunnlaget slik at du kan forstå hvordan du kan begynne å forberede deg til SHRM-SCP og SHRM-CP eksamener.

For det første dekker kurset bakgrunnen for SHRM-eksamenene, som en kortfattet introduksjon til SHRM, BASK eller Body of Applied Skills and Knowledge. For det andre introduserer den deg også for konseptet som eksamen gjennomføres på. For eksempel vil du bli kjent med de 14 funksjonsområdene og 9 atferdskompetansene du trenger for å bestå eksamenene.

Noen av de bemerkelsesverdige læringsresultatene av dette kurset er:

  • Lær strategien for eksamensforberedelse
  • Evne til kontrasten mellom SHRM-CP og SHRM-SCP
  • Finn ut mer enn ett eksamensforberedende alternativ og velg ett
  • Lær noen testtips
  • Kjenn hele sertifiseringsprosessen

I et nøtteskall skal kurset fungere som en selvlærende guide for SHRM-akkreditering.

Forbered deg på å bestå SHRM-CP-eksamenen

Når du har lært det grunnleggende om SHRM-testen, er det tid for dedikert og streng læring. Hvis du kommer med kunnskap på inngangsnivå om HR-vertikalen, kan du starte forberedelsene dine ved å abonnere på Udemy’s Forbered deg på å bestå SHRM-CP-eksamenen kurs.

Her er læringsresultatene for dette Udemy-kurset:

  • Lagre kommando over grunnleggende HR-emner og læring
  • Bli trygg på å bestå atferdskompetansetesten
  • Bli kjent med eksamensmiljøet ved å ta falske tester
  • Utvikle selvtillit og øke svartempoet ved å ta quizer

Forfattet av en faktisk SHRM-CP-sertifisert HR-profesjonell, er det et av de mest omfattende SHRM-eksamenforberedende materialene du kan få til en overkommelig pris. Kursinnholdet inkluderer videoleksjoner, lesemateriell, spørrekonkurranser og en siste prøve.

  11 beste WiFi-temperatur- og fuktighetssensor

Sertifiseringsforberedelse: SHRM-CP

LinkedIn læring Sertifiseringsforberedelse: SHRM-CP er nok et populært og forseggjort nettkurs som du kan følge. Forfatteren delte kurset i to deler. Den første delen er grunnleggende kunnskap om SHRM-sertifiseringsprosessen, eksamenstips, eksamensinnhold og en detaljert studieplan.

Den andre delen tar for seg HR-ledelsestemaene som SHRM-organisasjonen gjennomfører eksamen på. Derfor vil du lære grunnleggende HR som lederskap og navigasjon, etisk praksis, kommunikasjon, relasjonsledelse, forretningssans, arbeidsplass, etc.

Etter hver læringsdel vil det være en studiequiz. Bortsett fra alt læremateriellet får du en prosjektfil og kursbevis. Til slutt kan du få tilgang til kursmateriellet på smarttelefoner og nettbrett sammen med datamaskinnettlesere.

SHRM-sertifiseringseksamensforberedelse

HR Jetpack er et globalt anerkjent merke for profesjonell HR-opplæring. Et av hybridopplæringskursene for SHRM-CP/SHRM-SCP-sertifiseringer er SHRM eksamensforberedelse. Vi kaller det hybrid fordi du får instruktørledede og læringsmuligheter i eget tempo ved å abonnere på dette innholdet.

HR Jetpacks kurs kommer med interessant og intuitivt kursinnhold. Disse er:

  • Live instruktørledede online klasser på over 36 timer diskuterer viktige konsepter
  • Du kan også stille spørsmål for å fjerne tvil under øktene
  • Et grunnleggende og selvgående kurs for å kjenne grunnleggende SHRM-eksamen
  • Elimineringshensynet til HR Jetpack hjelper deg med å svare på komplekse spørsmål
  • Oppdatert nettbasert læremateriell for inneværende eksamensår
  • Digitalt eller fysisk SHRM-materiale
  • Et fellesskap av fokuserte og talentfulle HR-kolleger

I henhold til innholdsforfatteren og Jetpack, er det en komplett pakke med læringsinnhold for å bestå begge SHRM-akkrediteringseksamenene. Det åpne programmet kommer med en organisert innholdsstruktur for uanstrengt læring.

Videre gir den deg veiledning fra en instruktør. I tillegg er de instruktørledede øktene fleksible, slik at du enkelt kan delta på disse timene selv om du jobber.

SHRM-sertifiseringsforberedelse

Du kan også se på dette instruktørledede treningsprogrammet fra California State University Dominguez Hills (CSUDH), kjent som SHRM-sertifiseringsforberedelse. Instituttet gjennomfører live-klassene gjennom Blackboard Learn, et nettbasert læringssystem. På den annen side kan du delta på timene gjennom Zoom. Alle live-klassene er obligatoriske.

Kurset kommer med følgende innhold og verktøy:

  • SHRM Learning System eksamensforberedende verktøy
  • SHRM eksamensvennlig kursstruktur og innhold
  • Tilgang til kursinnhold 24/7
  • 2500+ øvingsspørsmål
  • Spørrekonkurranser, forhåndstest, post-test og falsk SHRM-eksamen
  • Personlig dashbord for sporing av eksamensforberedelser

SHRM er også partner på dette kurset, og derfor får du tilgang til SHRM Learning System. Det vil hjelpe deg å beholde kunnskap, lære raskere og holde fokus for den ultimate sertifiseringseksamenen.

Siste ord

Hvis du ønsker å skille deg ut fra dine jevnaldrende, veiledere og de gode HR-ene som administrerer dagens virksomheter, må du få en sertifisering. For HR-er er det ingen bedre sertifisering enn å bestå SHRM-sertifiseringsprogrammet. Det gir deg det strategiske fokuset, kunnskapen og kompetansen for å effektivt administrere HR-virksomheten i enhver bransje.

Artikkelen ovenfor vil ta deg ett skritt nærmere SHRM-CP- eller SHRM-SCP-sertifiseringen og ta den førsteklasses, førsteklasses og lederskaps-HR-rollen du har drømt om hele livet.

HR-ledelse er ikke bare å bestå eksamener; det handler også om å håndtere toppmoderne programvare (HRMS) for å administrere HR-prosesser enkelt og raskt. Derfor kan du også være interessert i disse beste SaaS HRMSene for oppstart og bedrifter.