7 podcastredigeringsprogramvare for å gi ut feilfrie episoder

Podcasting-trenden har gradvis tatt seg opp og er nå et populært underholdningsmedium.

Hver dag dukker det opp nye podcastere for å vise frem talentet sitt og presentere podcastepisodene sine om ulike emner. På grunn av hard konkurranse blir det vanskeligere enn noen gang å overleve i podcastindustrien.

Enten du er en nybegynner eller en erfaren podcaster, tar det ikke lang tid å forstå at spennende innhold og skarp lydkvalitet er de to faktorene som kan overtale publikum til å abonnere på innholdet ditt.

Flere podcastingverktøy på markedet vil hjelpe deg å komme i gang i podcasting-verdenen. Men før du trykker på publiser-knappen, er det viktig å polere de rå lydklippene for å levere en imponerende podcastopplevelse til publikum.

Det er mange podcast-redigeringsplattformer der du kan laste opp de rå, uredigerte lydfilene og beskjære de uønskede delene. Du kan også legge til lydeffekter, overganger, subtil bakgrunnsmusikk og mer for å holde publikum hektet på podcasten din.

For å hjelpe deg med å finne en passende podcastredigeringsprogramvare som stemmer overens med dine redigeringsferdigheter og budsjett, har vi nevnt syv populære podcastredigeringsverktøy nedenfor for å hjelpe podcasten din å få den oppmerksomheten den fortjener.

Alitu

Perfekt for nybegynnere uten tekniske ferdigheter, Alitu lar deg redigere og bygge podcastepisodene dine på enklest mulig måte. Det brukervennlige grensesnittet forenkler enkel navigering og tilbyr utrolige funksjoner du neppe finner noe annet sted, noe som gjør podcastredigeringsoppgaven til en tur i parken!

Alitu redigerer rålydklippene og leverer førsteklasses resultater ved automatisk å balansere lydnivåene, rydde opp i lyden og behandle den. Du får alternativer for å legge til musikk, overganger og transkripsjoner for episoden for å sikre at innholdet appellerer til et stort publikum.

Innstillingene for avspillingshastighet skiller Alitu fra annen podcastredigeringsprogramvare fordi den gjør det enkelt å lytte til lange lydklipp og se etter deler som krever raffinering. Andre verdifulle funksjoner inkluderer fjerning av bakgrunnsstøy, soloopptak, samtaleopptak for eksterne gjester, enkel sekvensering og direkte publisering til podcast-vertsnettsteder.

  Slik tar du skjermbilder på en iPhone X, XR, XS og XS Max

Alitu er en svært foretrukket podcast-redigeringsprogramvare av oppstartsbedrifter, enkeltpersoner og små og mellomstore bedrifter. Prisen starter fra USD 32 per måned.

Riverside

Riverside er et velkjent podcastopptaksstudio utstyrt med automatiserte prosesseringsfunksjoner som kan betraktes som en one-stop shop for å oppfylle kravene til podcastopptak og redigering.

Den har et kraftig, men brukervennlig verktøy kjent som Magic Editor, som gir profesjonelle redigeringsresultater ved å effektivt normalisere lydnivåene og fjerne bakgrunnsstøyen.

La oss ta en titt på hva Magic Editor lar deg gjøre:

  • Magic Editor kombinerer opptaks- og redigeringsoppgavene til et automatisert trinn slik at du kan fokusere på podcastproduksjon.
  • Du kan strømlinjeforme redigeringsprosessen ved å kombinere den innspilte lyden med videoen eller andre lydspor.
  • AI Speaker View-funksjonen hjelper til med sømløs overgang ved automatisk å bytte personen som snakker til fullskjerm, rett før de skal begynne.

Legg til egendefinerte eller forhåndsinstallerte bakgrunner til videoen og eksporter den klar til publisering.
Prisplanene til Riverside innspillingsstudio starter fra USD 19 per måned.

Adobe Audition

Adobe Auditionen del av Adobe Creative Cloud (CC), er et funksjonsfylt podcastopptak og redigeringsverktøy du kan sverge til.

Bortsett fra at du kan spille inn flere podcaster samtidig ved hjelp av mikrofoner som kan skilles ut, kan du bruke plattformen til å lage, mikse, redigere og produsere tonnevis av lydeffekter.

Denne lydarbeidsstasjonen har robuste podcast-produksjonsfunksjoner som individuell equalizer og prosesseringsbehandling og lar deg legge til nivåer til hver stemme under etterproduksjonsfasen.

Dens adaptive bakgrunnsstøyreduksjonsevne er imponerende, noe som gjør den til det foretrukne valget for profesjonelle som ønsker å ta i bruk den problemfrie metoden for opptak og behandling av rundbordsdiskusjoner.

La oss ta en titt på funksjonene til dette kraftige verktøyet:

  • Spektralanalyse-funksjonen eliminerer bakgrunnslydene fra personen som snakker.
  • Konvolutter lar deg kontrollere lydnivået til musikksenger, fading inn, fading ut og dukke under stemmen.
  • Match Loudness-funksjonen hjelper til med å matche lydstyrken til alle høyttalere for å holde den generelle lydstyrken på samme nivå.
  Bruk dato eller klokkeslett med endringsregler for å angi en dynamisk PIN-kode

Adobe Audition koster USD 20,99 per måned, betales årlig.

Avid Pro Tools

Utviklet av Avid Technology, Inc. Avid Pro Tools er en profesjonell digital lydarbeidsstasjon (DAW) utviklet for profesjonelle til å ta opp, redigere, mikse, mestre og publisere lydinnhold. Denne programvaren er kompatibel med forskjellige enheter, og du kan bruke den på Windows-, Mac- og iOS-smarttelefoner.

Avid Pro-verktøy består av to moduler – Digital lydarbeidsstasjon (DAW) og Media Composer. Disse to modulene lar deg ta opp, redigere og publisere lyd- og podcastprosjektene. Audio Workstation hjelper podcastere med opptak, redigering, miksing og publisering av lydfiler.

På den annen side kommer Media Composer godt med når du har tenkt å lage videoprosjekter, for eksempel podcaster. Begge disse modulene er tilgjengelige som en del av pakken eller som en separat enhet.

Brukere foretrekker stort sett DAW fordi det rene og intuitive grensesnittet i stor grad hjelper med podcastredigering. De funksjonsrike redigerings- og mikseverktøyene hjelper til med å strømlinjeforme arbeidsflyten enten du vil redigere en uformell podcast eller en stor kommersiell.

Beskriv

Deretter har vi Descript, en alt-i-ett lydredigeringsprogramvare, et potensielt valg for å redigere podcaster og legge til et profesjonelt preg. Med et brukervennlig og elegant grensesnitt lar Descript podcastere samarbeide som et team og redigere de innspilte lydklippene og transkripsjonene.

Denne programvareredigeringsplattformen støtter tekstbasert redigering og genererer automatisk transkripsjonstekst for podcasten din. USP for denne plattformen er tekst-til-video-editoren, som mangler på andre plattformer.
Nøkkelfunksjonene til denne programvaren er som følger:

  • Evne til å transkribere 30 minutter lang lyd på mindre enn 15 minutter.
  • Generer transkripsjon av sammenhengende lydfiler med 90-95 % nøyaktighet.
  • Støtter tekstanmerkninger og tidsstempler.
  • Mulighet for å eksportere filene dine til plattformer som Reaper, Final Cut Pro og Adobe Premiere Pro.
  Slik gjør du raskt e-post til oppgaver

Ideell for nybegynnere podcastere, abonnementsplanene starter på USD 12 per måned.

Reaper

På grunn av utvalget av funksjoner den tilbyr, Reaper, en pålitelig podcast-redigeringsprogramvare nyter enorm popularitet blant podcastere. Den har avanserte funksjoner og prosesseringseffekter som gjør den egnet for middels og profesjonelle brukere. Reaper lar deg spille inn, redigere, behandle, mikse og mestre flere spor samtidig.

Den tilbyr også flere plugins, inkludert ARA og Melodyne, som er i stand til å forbedre lydkvaliteten.

Den støtter også tilpassbar automatisering som reduserer tiden som kreves for å redigere et podcastopptak. Hvis du er nybegynner, kan du mestre denne plattformen ved å gå gjennom det offisielle nettstedets videoveiledninger og programvaremanualer.

Programvaren støtter lydfiler i alle formater, MIDI-opptak som lar deg ordne og redigere lydfilene, legge til lag og sløyfe lydfilene. Lisensen til denne digitale podcast-produksjonsplattformen koster USD 60.

Høyttaler

Selv om det ikke er så fullpakket med funksjoner som de andre podcast-redaktørene på listen, Høyttaler er et anstendig valg for noen som er nye i podcasting-verdenen. Mens Spreaker er en podcasting-programvare som lar deg publisere og se analysene, tilbyr den også noen grunnleggende redigeringsalternativer for å avgrense de innspilte podcastene før de publiseres. Du kan kutte lydklippet, endre lengden eller slå sammen to lydfiler hva du vil.

Spreaker tilbyr et stemmemikseverktøy med mye musikk og lydeffekter å velge mellom og forbedre podcastene dine.

Appversjonen av Spreaker er tilgjengelig på Google Play Butikk og Apple App Store, slik at du kan ta opp og redigere podcastene hjemme eller på farten. Gratisversjonen av Speaker tilbyr begrensede funksjoner, og prisnivået starter fra USD 8 per måned.

Siste tanker

Enten en nybegynner eller en proff leter etter anstendig programvare for å polere podcastepisodene dine uten problemer, vil programvaren ovenfor ikke skuffe deg. Før du velger en podcast-programvare for å utføre oppgaven, er det tilrådelig å sjekke ut funksjonssettet og vurdere ferdighetsnivået for podcasting. Med dette i bakhodet, rediger podcasten din og flex podcastingferdighetene dine!