Scala vs Java: Forskjeller og likheter

Det er viktig å kjenne likhetene og forskjellene mellom Scala vs Java, enten du lærer et nytt programmeringsspråk eller implementerer det i utvikling.

Med mange språk som brukes og tas i bruk i big data-økosystemet, tar det ofte en informert beslutning om å velge ett språk. Ta for eksempel Scala og Java.

Begge er blant de beste språkene som brukes på programmeringsarenaen. For å kjenne deres forskjeller, likheter og nøkkelfunksjoner, må du lese denne artikkelen for omfattende kunnskap. La oss starte med å gå gjennom oversikten over disse programmeringsspråkene.

En oversikt over Scala

Scala er et generellt språk som brukes til programmering. Den støtter objektorientert og funksjonell programmering på samme tid. Dette JVM-baserte språket henter sin innflytelse fra Java, Common Lisp, Haskell, Scheme, etc.

Siden Scala er designet for å løse visse ulemper i Java, er den fullpakket med flere avanserte funksjoner du ikke finner i Java. Dette språket kjører ikke bare på Java Virtual Machine, men støtter også eksisterende Java-programmer.

Scala har fått navnet sitt fra to ord – skalerbar og språk. Den ønsker å formidle at dette språket er skalerbart og kan utvides etter brukernes behov. 2004 var året da Scala ble utgitt offentlig.

Designet av Martin Odersky, tok det ikke mye tid før dette språket ble populært blant utviklerfellesskapet på grunn av dets språkinteroperabilitet og støtte for funksjonelle programmeringsparadigmer.

Bruken av Scala er ofte sett i domener som nettapper, skrivebordsapplikasjoner, applikasjoner på bedriftsnivå og dataanalyse. Dessuten finner felt som distribuert og samtidig programmering også dette språket svært fordelaktig.

Takket være kompatibiliteten med funksjonell programmering (FP) og objektorientert programmering (OOP), vil du finne Scala som den absolutte egnet for sanntidsstrømmeprosesser og -programmer. Enten maskinlæring eller tilfeldige desktop-apper kan dette allsidige programmeringsspråket bygge høyytende apper for alle formål.

Hovedfunksjoner i Scala

  • Høyt nivå og moderne programmeringsspråk.
  • Java Interoperability-funksjonen muliggjør bruk av biblioteker skrevet i Java.
  • Et statistisk skrevet språk som består av et avansert type grensesnittsystem
  • Støtter objektorientert og funksjonell programmering separat
  • Den støtter også en blanding av både OO- og FO-paradigmer.
  • Dette språket er kortfattet, uttrykksfullt og lesbart.
  • Leveres med innebygde mønstre og beste praksis
  • Inneholder en godt utformet kodestruktur
  • Mindre kjeleplate sammenlignet med andre språk.

En oversikt over Java

Java er et uhyre populært språk som utviklere elsker å bruke. Noen egenskaper som definerer dette språket er generell bruk, høynivå, objektorientert og klassebasert.

James Gosling fra Sun Microsystems var den opprinnelige utvikleren av dette språket som kan kjøres hvor som helst når det først er skrevet. Oracle kjøpte opp Sun Microsystems i 2010, og siden den gang har det eid Java-språket.

  Slik bruker du Adobe Flash på iPhone eller iPad

De mangfoldige egenskapene til Java gjorde at den nådde toppformen i 2015. Den har holdt sin posisjon jevnt og trutt siden den gang. Java er mye brukt i utvikling av Android-apper, dynamiske webapper, datasentre, spillkonsoller og superdatamaskiner.

Når det kommer til popularitet, kan ingen programmeringsspråk slå Java, bortsett fra C og C++. Du kan se dens tilstedeværelse i stasjonære datamaskiner, mobiler, spill, industrielle applikasjoner i stor skala, vitenskapelige applikasjoner, IoT og store dataapper.

Siden det har vært på markedet i mer enn to tiår, har mange bedrifter, produsenter, banker, forhandlere og finansselskaper blitt avhengige av Java. Dessuten fortsetter det å inspirere til utviklingen av mange nye programmeringsspråk.

Alt i alt er Java ikke bare et annet programmeringsspråk. Du kan også betrakte det som et stort økosystem som involverer mange utviklere, et støttende fellesskap og de store bedriftene som bruker Java.

Nøkkelfunksjoner i Java

  • Med Java er det og enkelt å kode og enkelt å bruke
  • Et OOP-språk som har en modulær tilnærming
  • Har et omfattende og beriket sett med biblioteker og APIer
  • Et plattformuavhengig språk som kan kjøres på ulike plattformer ved hjelp av Java Runtime Environment
  • Sikker og stabil, som også er skalerbar
  • Den har et aktivt fellesskap av utviklere og entusiaster
  • Det beste programmeringsspråket for nesten alt – datavitenskapsapper, ML-apper, IoT, dynamiske nettapper, datasentriske apper i sanntid

Scala vs. Java: Forskjeller

Disse språkene er forskjellige fra hverandre i forskjellige aspekter. I det følgende avsnittet vil vi belyse noen avgjørende parametere for forskjeller.

Kodekompleksitet

Når du skriver på Scala og Java, vil du legge merke til hvor omfattende Java er sammenlignet med Scala. I Scala kan du skrive kortfattet og kompakt kode. På den annen side trenger Java at du skriver langformede koder, selv for rutineoppgaver.

Selv om Scala-språket kan virke mer komplisert enn Java, kan du enkelt erstatte 20-linjers «enkel og enkel» Java-kode med en linje med «komplekst» Scala-språk.

Type

Som sagt tidligere, er Scala et statisk skrevet språk mens Java er dynamisk skrevet. Den største begrensningen for et dynamisk skrevet språk som Java er at du må teste det for forskjellige scenarier for å finne ut om koden er 100% blottet for feil. Derfor kan du komme over alvorlige feil i Java-kode som ikke vises før produksjonsfasen.

Strukturer

Utviklere kan benytte seg av funksjoner som automatisk typeslutning og saksklasser mens de bruker Scala. Tilpasning lar deg transformere Scala til et domenespesifikt språk (DSL). Denne funksjonen er ikke tilgjengelig for Java.

Læringskurve

Unødvendig å si at Java er lettere å lære. Scala-læringskurven er ganske bratt da den har en forvirrende syntaks. Dessuten synes mange elever at Scala er komplekst og vanskelig fordi det involverer mindre koding og derfor er vanskelig å forutsi.

Samtidighet

Scala bruker skuespillermodellen for å forenkle trådkommunikasjon og kontroll. Ved å definere hvert objekt som en aktør som har unik oppførsel, forbedrer dette språket prosessens effektivitet.

  Slik kopierer du Google Disk-mapper

Men Java-utviklere må følge den tradisjonelle trådbaserte samtidighetsmodellen. Under kjøring av kode deler den opp programmet i flere samtidig kjørende oppgaver.

Interoperabilitet

Scala og Java er interoperable språk. Mens du jobber med en Scala-kode, kan du ringe direkte til Java-funksjoner i den. Likevel kan denne prosessen være komplisert for de fleste utviklere ettersom disse språkene implementerer grensesnitt og merknader annerledes.

Verktøy og rammer

Scala er fortsatt i den nye fasen, men det oppmuntrer utviklere til å lage nye verktøy og rammer for dette språket. ScalaTest, SBT, ScalaCheck, Gradle og Scalaz er noen populære Scala-verktøy.

Siden Java er et mer modent språk enn Scala, har det et mer beriket utvalg av pakker, verktøy og IDE-er for å utføre ulike utviklingsoperasjoner. Noen av de populære verktøyene er Apache Spark, Eclipse, Android Studio, Jenkins og så videre.

Scala er et åpen kildekode-prosjekt som kan skryte av et mangfoldig fellesskap som jobber for å forbedre språket. Scala Center vedlikeholder språket og tar seg av dokumentasjonen.

På grunn av Javas alder og popularitet har den et mer modent og stabilt fellesskap enn Scala. Det brede fellesskapet av Java-utviklere kommer fra hele verden. Du kan alltid be om hjelp fra Java-utviklerfellesskapet.

Feilhåndtering

Som utvikler er håndtering av feil mye mer fleksibel for deg, siden du kan velge hvilken som helst av de mange tilnærmingene. Java håndterer feilene på en vellykket måte. Her finner du til og med kjedeunntak for spesielle feiltyper.

Opptreden

Ytelsen til begge språk avhenger hovedsakelig av appstørrelsen, funksjonene og andre parametere. Likevel er begge kraftige og samvirker med hverandre uten problemer.

Scala har en kode som ser kortere ut enn Java og robuste og uttrykksfulle funksjoner som utviklere kan bruke til å bygge apper med høy ytelse for forskjellige plattformer.

Bakoverkompatibilitet

Java-språket er bakoverkompatibelt. Hvis du skriver en kode med siste Java-versjon, kan du kjøre den på et system som inneholder en eldre Java-versjon. På den annen side støtter ikke Scala bakoverkompatibilitet.

Operatør overbelastning

Scalas støtte for operatøroverbelastning er en annen funksjon som skiller den fra Java. Denne funksjonen lar en programmerer overbelaste enhver Java-operatør og, om nødvendig, opprette nye operatører. På baksiden støtter ikke Java denne funksjonen.

Lat evaluering

Dette er en innebygd smart attributt til Scala-språket som gjør det forskjellig fra Java. Denne funksjonen «lat evaluering» lar utviklerne utsette den tidkrevende beregningen til den er nødvendig å utføre.

KriterierScalaJavaCode KompleksitetKompakte og konsiseOverbose koder er langeTypeStatisk-type språk Dynamisk-type språkLæringskurveDen bratte læringskurve mer utfordrende å lære enn JavaEn flat læringskurve kan lett forståsStrukturerKommer med en tilpassbar strukturTilleggsfunksjoner som i case-klasser er uavailable-tråder og uavailable-tråder. basert samtidighetsmodellInteroperabilitet Støtter interoperabilitet med Java Støtter interoperabilitet med ScalaTools og FrameworkScalaTest, SBT, ScalaCheck, Gradle og ScalazApache Spark, Eclipse, Android Studio, JenkinsCommunityHar et voksende fellesskapHar et bredt og stabilt fellesskapFeilhåndteringsmetode for utviklere-utviklere-utviklere-utviklere-utviklere-utviklerer alle typer apputviklingBakoverkompatibilitetTilgjengelig på ScalaUtilgjengelig på JavaOperator OverbelastningDen støtter overbelastning av operatører og opprettelse ting nyeDen støtter ikke operatøroverbelastningLazy EvaluationDen kommer innebygd med ScalaNot availableScala vs. Java: Forskjeller på et øyeblikk

  Hva er RDP (Remote Desktop Protocol) og hvordan du bruker det

Hva er likhetene mellom Scala og Java

Det er ingen grunn til å tenke på at disse to språkene bare har forskjeller. Her er noen funksjoner der du finner likheter mellom Scala og Java:

#1. Både Scala og Java er objektorienterte språk. Begge kan brukes til å modellere den virkelige verden.

#2. Begge disse språkene er multi-paradigme. Disse er samtidige og bruker setninger for å endre tilstanden til et program.

#3. Scala og Java kjører Java Virtual Machine eller JVM. Kildekoden til Java og Scala kompileres til Java-kjørt bytekode.

# 4. Når det kommer til skriving, er begge statisk skrevet språk og også sterkt skrevet. Det er ganske motsatt av Python-språket, som er dynamisk skrevet.

Læringsressurser

Nå som du har en god idé om Scala vs. Java, kan du få hjelp fra følgende ressurs for å lære ett eller begge språkene:

Scala for Java Developers: A Practical Primer

Dette er en ideell bok for Java-utviklere som ønsker å lære Scala uten forutgående erfaring. Ved hjelp av denne boken kan du raskt forstå Scala-grunnlaget og forstå hvordan det er annerledes enn Java.

Det lar deg bruke kunnskapen din om Java til å starte din funksjonelle programmeringsreise. I tillegg til å tilby deg en komplett omvisning i Scala, vil den også lære deg forskjellen mellom Scala vs Java og hvordan du kan ta i bruk dette språket i et eksisterende Java-team.

Det vil også hjelpe deg med å bli kjent med konseptene og formspråkene til funksjonell programmering. Etter å ha fullført denne boken vil du ikke ha noen problemer med å starte karrieren din med Scala.

Java Programmering Masterclass: Udemy

Enten du ønsker å bli en Java-programmerer eller tjene verdifull Java-sertifisering, er Java Programming Masterclass av Udemy her. Kurset inneholder 401 forelesninger som hjelper deg med å bygge alle nødvendige ferdigheter for å få din første Java-programmeringsjobb.

Uthevede funksjoner ved dette kurset er:

  • Full levetidstilgang til 80 timer med on-demand video og tre artikler.
  • Kompatibel med TV og smarttelefoner.
  • Sertifikat fra Udemy etter fullført kurs.

Dessuten vil den lære deg de beste praksisene i Java-programvareutviklingsindustrien. I tillegg til kjernekunnskapene i Java, vil du lære å utføre overgangen til Java EE, Spring Framework og Android-utvikling. Før du tar Oracle Java Certificate-eksamenen, kan du bruke den som et forberedelseskurs.

Etter å ha fullført dette kurset kan deltakerne vise frem sin ekspertise i den nyeste versjonen av Java for fremtidige arbeidsgivere og ansettelsesledere. Det øker deres ansettelsesevne og setter dem i posisjon til å forhandle seg frem til en konkurransedyktig lønn.

Avsluttende tanker

Det er tydelig fra diskusjonen at både Scala og Java har kraftige funksjoner, selv om de er forskjellige på mange måter. Mens Java er populært på grunn av sin fleksibilitet, er Scala fortsatt i en utviklingsfase som legger vekt på stabilitet.

Siden valg av språk er avhengig av individuelle krav, bør du gjøre det riktige valget etter å ha gått gjennom dette innlegget.
Hvis du er interessert i noen flere sammenligninger av programmeringsspråk, sjekk ut artikkelen om C vs. C++.