5 måter å sjekke om nettstedet er nede eller oppe

Slik sjekker du om et bestemt nettsted er nede for alle eller om det bare er deg.

Noen ganger kan det hende at brukere ikke får tilgang til nettstedet ditt. Men når du besøker nettstedet på egen hånd, ser alt ut til å fungere normalt. Dette kan være tilfelle hvis besøkende fra forskjellige regioner ikke kan få tilgang til nettstedet ditt. Besøkende kan forlate nettstedet ditt hvis denne krasjen vedvarer, noe som kan skade trafikken og merkeinntrykket.

Det er avgjørende med jevne mellomrom å sjekke oppetiden til nettstedet ditt for å unngå dette problemet. Ved å gjøre det, vil du kunne diagnostisere eventuelle vertsserverproblemer.

Hva betyr nedetid på et nettsted?

Et nettsted sies å være nede når det er helt utilgjengelig eller ute av stand til å betjene den besøkendes behov. Nedetiden er tiden som forstyrrelsen varer.

Årsaker til at nettsteder går ned og hvordan man kan forhindre dem

Du bør være klar over noen få kritiske årsaker til sammenbrudd på nettstedet.

  • Samtidig tilgang av for mange personer til nettsiden (serveroverbelastning)
  • Upålitelig webhotell
  • Feil servervedlikehold
  • DDoS-angrep og DNS-problemer

Selv om det ikke er noen måte å fullstendig forhindre nettstedkrasj, kan du ta skritt for å øke nettstedets stabilitet.

  • Aktiver automatisk fornyelse for å forhindre domene- og vertsutløp.
  • Velg en anerkjent vertsleverandør
  • Distribuer bare de nødvendige plugins
  • Bruk innholdsleveringsnettverk (CDN) for å fordele nettverkstrafikkbelastningen over flere servere.
  • Test funksjonaliteten til nettstedet ditt ofte.
  • Bruk nettstedovervåkingstjenester for å minimere nedetid og forbedre nettstedets funksjonalitet.
  Hvor bekymret bør du være for helserisikoen ved 5G?

Og her er en liste over de beste nettjenestene for å overvåke oppetid på nettstedet. Du vil motta varsler når nettstedet ditt er tregt, utilgjengelig eller har feil ved bruk av disse verktøyene.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du raskt kan sjekke om nettstedet er utilgjengelig for alle eller bare deg ved å bruke kommandolinjen og noen av de beste nettverktøyene.

Å bruke en av de ulike internettjenestene og verktøyene er den enkleste tilnærmingen til å avgjøre om et nettsted er nede eller ikke. Noen av disse verktøyene gir mer informasjon som hvor lenge nettstedet har vært offline, og flere internettbrukere har klaget på det fra hvilket sjekkpunkt.

Opptrender

Opptrender er et kraftig og brukervennlig nettverktøy som raskt kan hjelpe deg med å finne ut om målnettstedet er nede eller oppe. Skriv inn et vertsnavn eller nettsteds IP-adresse i inndatafeltet og klikk på «start test»-knappen for å fortsette.

Det beste med dette verktøyet er at du kan utføre en test fra flere sjekkpunkter og dele testresultatene ved hjelp av en delbar lenke. Denne webtjenesten tilbyr ulike verktøyinkludert en CDN-ytelseskontroller, CloudCost ROI-kalkulator, DNS-kontroller og mange flere.

Nettsted 24×7

De Nettsted 24×7 verktøyet er relativt enkelt å bruke. Bare skriv inn nettadressen eller navnet i inndatafeltet og klikk på «Test nå» for å starte. Fra mer enn 60 servere spredt over hele verden kan du vurdere tilgjengeligheten til et nettsted.

Den viser også et nettsteds lastetid, DNS-løsningstid og generell responstid. Denne nettsiden tilbyr også ulike systemadministrator- og nettverksrelaterte verktøy, inkludert AWS-designer, Traceroute-generator, Timestamp-konvertering, Heartbleed & Ghostcat-sårbarhetskontroll og mange flere.

  Hvordan flytte Google Authenticator til en ny telefon (eller flere telefoner)

Nede inspektør

Nede inspektør er et annet gratis og fantastisk verktøy for å sjekke tilgjengeligheten til et nettsted. Bare skriv inn nettadressen eller navnet på nettstedet du vil teste og klikk «Sjekk». Sammenlignet med andre enkle pingsider, tilbyr den flere funksjoner.

Dette verktøyet har også et live-tjenesteforstyrrelseskart slik at brukeren kan se hvilke deler av verden som nå ikke har tilgang til nettstedet. I tillegg kan besøkende rapportere problemer med tilgjengeligheten til et hvilket som helst nettsted på internett.

Er den nede akkurat nå?

Et av de mest populære nettverktøyene for å sjekke nettstedtilgjengelighetsstatusen til et nettsted er Er det nede akkurat nå. Bare skriv inn nettadressen, og klikk på «sjekk»-knappen for å utføre testen av nettstedets tilgjengelighet.

Den gir også litt mer informasjon. Du kan for eksempel se en liste over relaterte nettsteder og en brukervurdering. I tillegg gir den en grundig historisk oversikt over oppetid på nettstedet.

Doj.me

Doj.me er en nettbasert tjeneste og et enkelt verktøy å bruke. Ved å bruke dette nettbaserte verktøyet for nettstedkontroll kan du raskt sjekke om et nettsted for øyeblikket ikke er tilgjengelig for alle eller om problemet er med tilkoblingen din.

Nettstedets URL må angis i feltet som er oppgitt, og deretter må du klikke på «Sjekk nå»-knappen for å fortsette.

Kommandoterminal

Alternativt kan du bruke ping-kommandolinjeverktøyet i terminalen for å sjekke om nettstedet fungerer som det skal eller ikke. Den er tilgjengelig på Mac, Windows og alle distribusjoner av Linux.

I terminalen skriver du bare inn følgende kommando.

ping <address>

Du kan angi URL-en til et nettsted eller IP-adresse her. For eksempel,

C:Userswriter>ping tipsbilk.net.com

Pinging tipsbilk.net.com [104.26.10.88] with 32 bytes of data:
Reply from 104.26.10.88: bytes=32 time=91ms TTL=57
Reply from 104.26.10.88: bytes=32 time=85ms TTL=57
Reply from 104.26.10.88: bytes=32 time=38ms TTL=57
Reply from 104.26.10.88: bytes=32 time=36ms TTL=57

Ping statistics for 104.26.10.88:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 36ms, Maximum = 91ms, Average = 62ms

Om mindre enn ett minutt vil ping-resultater vises. Hvis du får et svar tilbake som starter med «Svar fra …», betyr det at nettstedet er oppe og operativt. Hvis du imidlertid ser noen feil som «Destinasjonsvert kan ikke nås» eller «Forespørsel ble tidsavbrutt», er nettserveren frakoblet.

  Hva er Denuvo, og hvorfor hater spillere det?

Feilsøkingstips

Når du prøver å få tilgang til et nettsted på Internett, men i stedet blir omdirigert til en feilside, er det to mulige årsaker: enten nettstedet eller verten er nede, eller det er et problem med forbindelsen mellom systemet og vertsserveren. Disse enkle og raske prosedyrene kan utføres for å identifisere problemet og fikse det.

  • Bekreft URL-en en gang til.
  • Prøv å få tilgang til et annet nettsted for å sikre at nettverkstilkoblingen din fungerer som den skal. Hvis du får tilgang til andre nettsteder, er det et problem med selve vertsserveren.
  • Prøv å få tilgang til målnettstedet ved hjelp av et annet system for å sikre at problemet ikke er hos ISP.

I tillegg, hvis du bruker en proxy-server eller VPN, slutt å bruke den og prøv å laste inn nettstedet på nytt fordi mange VPN IP-adresser ble passivt svartelistet av de fleste av de beste nettstedene på internett.

Konklusjon

Jeg håper du finner disse verktøyene nyttige for å avgjøre om målnettstedet er nede eller oppe. Hvis du trenger hjelp til å finne DNS-postene til et hvilket som helst nettsted, sjekk ut vår guide om de beste verktøyene for å sjekke DNS-poster.