Bygg din neste app med disse Open Source Low-Code/No-Code-plattformene

Dette er vår kuraterte liste over åpen kildekode, uten kode-plattformer for å kutte noen av dine utviklersentriske utgifter.

Riktignok er programvareutviklere blant de best betalte fagfolkene. I følge Forbeser produktutvikling den største utgiften for å lage en applikasjon.

Dette viser en stor flaskehals, spesielt hvis du er en startup.

I forhold til denne spesifikke brukssaken finnes det mange plattformer uten kode eller lav kode for å bygge produktet ditt.

Lav kode vs ingen kode

Først og fremst er det ingenting som No-code i applikasjonsutvikling. Det vil alltid være kode som kjører i bakgrunnen som håndteres av programvareeksperter.

Men med No-code programvare skriver du ikke en eneste linje med kode. Et enkelt dra-og-slipp-grensesnitt og applikasjonen din vil være oppe og kjøre.

Avslutningsvis betyr dette også begrensede tilpasninger. No-code-plattformer er rettet mot ikke-kodende teknologikyndige brukere.

Imidlertid, hvis du kan inkludere noen få skript for å forbedre den generelle brukeropplevelsen og funksjonaliteten, vil det bli en utviklingsplattform med lav kode som Tooljet. Så, en lav kode betyr ikke kode som et vesentlig krav; det er valgfritt, men brukes til å legge til tilpassede smaker i alle applikasjoner.

Så lavkode programvare er hjelpeverktøy rettet mot koding av fagfolk for å fremskynde programvareutvikling.

Og til slutt, en lavkodeplattform kan fungere som en no-code, men det motsatte er ikke sant.

Selv om du kan starte med hvilken som helst, handler denne artikkelen om åpen kildekode plattformer med lav kode.

Å stole på åpen kildekode-applikasjoner viser seg alltid best. For det første er koden offentlig tilgjengelig og revidert mesteparten av tiden, slik at du kan være trygg på ondsinnet kode eller sårbarheter.

Og så kan du alltid puste ut når du vokser i antall.

Så, uten om og men, la oss starte med listen over noen av de beste åpen kildekode-lavkode-plattformene.

ToolJet er en apputviklingsplattform med lav kode for å bygge interne applikasjoner. Den er kompatibel med en rekke databasebehandlingssystemer, inkludert PostgreSQL, MySQL, Cloud Firestore, MongoDB, etc.

Du kan distribuere ToolJet i skyen eller på stedet. I begge tilfeller sørger ToolJets nettsted for personvern og sikkerhet for data.

ToolJet er kompatibel med RestAPI-er, og kan koble til Amazon Simple Storage Service eller Google Cloud. Du kan også integrere den med Google Sheets, Slack, Airtable, Stripe, etc.

Applikasjoner bygget med ToolJet er mobilresponsive. Med 35+ brukergrensesnittkomponenter har den en utmerket dra-og-slipp-bygger for visuell redigering. I tillegg har Tooljet spørringsredigerere for alle støttede databasesystemer.

  12 beste SaaS-administrasjonsplattformer for å redusere kostnadene dine

ToolJet lar deg samarbeide med teamet ditt og løse konflikter hvor som helst på applikasjonsduken.

Mens du kan bygge applikasjoner med visuelle editorer, støtter ToolJet også skriving av tilpasset JavaScript-kode hvor som helst du måtte ønske det. I tillegg kan du bygge plugins for å øke funksjonaliteten.

ToolJet-skyen er en fullstendig administrert løsning, men du kan referere til ToolJet-guidene for å lansere den selvhostede versjonen på Kubernetes, Heroku, AWS EC2, Docker, etc. Og ja, det er også et gratis nivå.

NocoDB

NocoDB er et gratis Airtable-alternativ for å enkelt bygge applikasjoner uten kode. Dette fungerer med MySQL, PostgreSQL, Microsoft SQL Server, SQLite, Amazon Aurora og MariaDB-databaser.

Du kan bygge forretningsflyter med NocoDB-appbutikkapplikasjoner i tillegg til tredjeparts APIer. Man kan også programmere APIer for å integrere det med Zapier, Make, etc.

NocoDB er en helt gratis selvhostet løsning. I utgangspunktet kan du bruke dette til å konvertere enhver støttet database til et smart regneark.

Man kan også opprette og dele ulike visninger (Grid, Gallery, Kanban, Form) med den tilgjengelige databasen. NocoDB lar deg også passordbeskytte visninger for bedre sikkerhet. I tillegg støtter den samarbeid med ulike tilgangsnivåer.

Og til slutt sørger NocoDB for at du ikke blir sittende fast med den rike dokumentasjonen. Du kan imidlertid bestille en demo for et forsprang.

Bare så du vet, er NocoDB gratis per nå, men de har planer om å lansere en bedriftsutgave med tilpassede funksjoner og støtte.

Baserow

Baserow er en nettleserbasert utviklingsplattform uten kode. Det hjelper deg med å bygge en database uten detaljert teknisk erfaring.

Du kan lage ubegrensede rader og databaser med Baserow. I tillegg er samarbeid en lek uten noen grense for antall brukere for selv gratisplanen.

Det fungerer med PostgreSQL-databasen med støtte for MySQL og SQLite som kommer i fremtidige oppdateringer.

Mens Baserow er kodefri, lar dens API-første tilnærming den enkelt koble til eksterne applikasjoner. Dette tillater datavisning i rutenett-, skjema-, galleri- og kanbanvisning med kalender og undersøkelsesvisning kan bli tilgjengelig i fremtiden.

Du kan tillate rollebasert tillatelse for effektive samarbeid. Baserow gir fleksibiliteten mellom å lage tilpassede plugins eller koble dem til tredjeparts.

Baserow har et gratis nivå med en MIT-lisens. I mellomtiden er skyhosting også gratis, men vil bli priset i fremtiden.

Frappe Framework

Frappe Framework er en DocType lavkodeplattform for å lage kommersielle applikasjoner uten mye anstrengelse.

  Reparer systemet funnet uautoriserte endringer på fastvareoperativsystemet eller UEFI-drivere

Støtte for MariaDB- og PostgreSQL-databaser gir mulighet for rollebasert tillatelse for ulike tilgangsnivåer. Du kan også integrere med eksterne applikasjoner ved å bruke Rest API og Webhooks.

Dessuten har Frappe Framework et modulært system som lar deg bygge applikasjoner over andre prosjekter.

Videre har den innebygde skjemaer, lister, søk og navigering for å øke produktiviteten fra starten.

Dette lavkodetilbudet er fra Frappe Technologies, som har en rekke andre gratis og åpen kildekode-prosjekter som ERPNext.

Directus

Directus er et hodeløst CMS med åpen kildekode som er kompatibelt med enhver SQL-database.

Den støtter datainngang og tilpasning av REST+GraphQL API, JavaScript SDK og Pure SQL. Dette hopper også over behovet for å migrere ettersom du kan installere det over den eksisterende SQL-databasen. Det er imidlertid alltid et alternativ for å starte på nytt.

Med Directus kan du lage et tilpasset API ved å bruke et eksisterende SQL-skjema eller deres datamodeller. Og det er detaljert tilgangskontroll for å lage tilpassede arbeidsflyter for brukerne. Dette tillater også API-utvidelse med ekstra endepunkter, webhooks, responsfiltre og hendelseslogikk.

I tillegg er Directus kompatibel med sikkerhetsprotokoller som SSO, OAuth2, OpenID og 2FA. Dessuten er Directus modulær, og tillater utvidelse med tilpasset JavaScript.

Til slutt har den en selvhostet versjon uten grenser sammen med gratis og betalte skyvertsabonnementer.

Hvis du bestemmer deg for å gå med DirectUS og ikke er klar til å installere og sette opp selv, kan du prøve Kamatera som tilbyr ett-klikks DirectUS.

Convertigo

Convertigo er en apputviklingsplattform med lav kode/ingen kode for å bygge Android- og iOS-apper i en enkelt instans.

Selv om du trenger litt programmeringsekspertise for å bruke lavkodeverktøyet, kan et studio for å lage programmer uten kode brukes uten kodeferdigheter.

Convertigo er en frittstående plattform som ikke trenger noen tredjeparts SDK for å bygge smarttelefonapplikasjoner. Du kan imidlertid bruke eksterne SDK-er for lokale bygg.

Dens lavkodemodul har mange bemerkelsesverdige funksjoner som støtte for flere distribusjonsmiljøer, SQL-databaser, Rest APIer, etc.

Men no-koden er rettet mot det Convertigo kaller borgerapplikasjonsmakere. Dette er begrenset til skjemabygger, progressive nettapper, offline distribusjon, etc.

Convertigo har en gratis fellesskapsversjon i tillegg til to betalte nivåer med månedlige og årlige betalte planer.

Saltmais

Saltmais bør være din go-to-ressurs for å bygge webapplikasjoner uten å skrive en eneste linje med kode.

Du kan bruke dette åpen kildekodeverktøyet til å lage skrivebords- og mobilvennlige nettapper med relasjonsdata med fleksible visninger, datatyper og oppsett.

  Hvordan skjuler jeg Amazon-bestillinger fra andre familiemedlemmer

Du kan raskt prøve en demo for å måle Saltcorns evner uten noe oppsett. Det er en rekke eksempelapplikasjoner på Saltcorns nettsted for å gi en idé om mulighetene.

I tillegg har de en Saltcorn-butikk for nye plugins og pakker for å utvide funksjonaliteten og forbedre estetikken.

Dette er en gratis plattform utgitt under MIT-lisensen. Så du kan være vert for en hel, gratis distribusjon. Alternativt kan du bruke tredjeparts skyhosting som et premiumalternativ.

RØSELIG

Rowy er et åpen kildekode Airtable-alternativ for databaseadministrasjon.

Rowy er eksklusivt for Google Firestore og tillater bruk av enhver NPM-pakke eller API for ekstra funksjonalitet.

Den støtter import/eksport av massedata med mulighet for å lage egendefinerte datahandlinger. I tillegg har Rowy rollebasert tillatelse for sikkert teamarbeid.

Du kan enten være vert for deg selv eller bruke en gratis skyversjon med begrensede funksjoner. Du kan imidlertid også velge pro-versjonen for alle de avanserte egenskapene.

Motor Admin

Motor Admin er en åpen kildekode uten kode for dataadministrasjonsplattform som fokuserer på administrasjonspanelet til applikasjonene dine.

Det hjelper deg med å utføre CRUD-handlinger innenfor en brukervennlig GUI. I tillegg forenkler Motor Admin dataanalyse med tilpassede SQL-rapporter og diagrammer. Dessuten kan du integrere spesifikke rapporter i ett enkelt panel og dele dem med teamet ditt.

Man kan også integrere produksjonsapplikasjoner via APIer for å bygge personlige skjemaer.

Motor Admin pro-versjonen har noen tilleggsfunksjoner som den lar deg lage salgs-CRM, kundestøtte og prosjektledelse i selve admin-området. Dessuten kan du samarbeide direkte i admin-dashbordet, overvåke små endringer og gjenopprette poster.

Og i likhet med andre er den selvhostede versjonen gratis, mens andre betales avhengig av abonnementet.

NocoBase

NocoBase er en kodefri utviklingsplattform som tillater komplette tilpasninger uten kodeferdigheter.

Som mange andre på denne listen, har NocoBase også granulær tilgangskontroll. Applikasjonen integrerer enkelt skjemaer, statistiske diagrammer, tabeller, kalendere, etc., i blokker.

Du kan vise informasjonen på ulike måter og opprettholde en diskret datastruktur for å støtte den. Og du kan bruke plugins hvis du trenger ekstra behandlingsdyktighet.

NocoBase gir deg fullt eierskap og ubegrenset kommersiell bruk under MIT-lisensen. Mens applikasjonen er i tidlig utvikling, kan du prøve live-demoen på nettsiden.

Konklusjon

Du finner kanskje denne artikkelen mer om lavkode-applikasjonsutvikling, og det er faktisk sant fordi gode plattformer uten kode fortsatt er svært begrenset i antall. Og hvis du tar hensyn til åpen kildekode, blir de raskt knappe.

Åpen kildekode er imidlertid viktig siden det gir sikkerhet og fleksibilitet og omgår enhver mulighet for leverandørlåser.

PS: Du kan også sjekke noen av de beste online databasene. eller lær om MVP-apper.