Kjør klassiske spill på din PC med disse 6 emulatorene

Siden tidlig har spill vært en av de vanligste formene for underholdning for menneskelig sivilisasjon. Med introduksjonen av datamaskiner og smarte enheter har spilling på disse instrumentene blitt den mest underholdende og fascinerende formen for engasjement for folk.

Spill på datamaskiner er valgt av de fleste siden de ikke trenger å være avhengige av noen annen person for å glede seg. Gaming har også vært en av datamaskinens mest spennende og forlokkende funksjoner, med folk i alle aldre som bruker den.

De første spillene som ble lansert på datamaskinene var enkle, enkle og morsomme. De ble kjent som klassiske eller retrospill og ble likt av et bredt spekter av mennesker.

Med teknologiske fremskritt har programmerere og utviklere begynt å lage mer komplekse og utfordrende spill. Selv om disse spillene også har klart å få rampelyset til databrukere, ønsker folk fortsatt å spille disse spillene fra tidlige tider. Men siden grensesnittet endret seg med teknologiske fremskritt, er det umulig å kjøre disse spillene på våre nye datamaskiner. Det er her emulatorer kommer oss til unnsetning.

I denne artikkelen skal vi mimre om de gode gamle spillene våre, også kjent som klassiske spill eller retrospill, og hvordan vi kan kjøre disse spillene på våre nåværende datamaskiner ved hjelp av emulatorer. Vi vil også diskutere noen emulatorer som kan hjelpe oss å kjøre disse spillene.

Hva er klassiske spill?

De første videospillsystemene var betydelige enheter som krevde penger for å fungere. Deretter kom NES og Gameboys, som forenklet og strømlinjeformet spill. For disse plattformene skapte innovatører utallige videospill.

Så dukket datamaskinens verden opp, og løftet spillingen til et nytt nivå. Programmerere og utviklere skapte avanserte grafikkvideospill, og mange klassiske spill ble tilpasset for å spille på datamaskiner. Det er mer enn 100 spill som alle liker nå og ønsker å spille minst en gang om dagen. Spillene vi spilte for flere tiår siden blir fortsatt sett på som «klassikere».

Selv om disse klassiske spillene ble laget for lenge siden, er de ekstremt spennende, og mange foretrekker fortsatt å spille dem. Å kjøre disse spillene på dagens datasystemer kan være litt komplisert, men slike komplikasjoner kan løses ved hjelp av emulatorer.

  Topp 9 beste GPS-sporere

Hva er emulatorer?

En emulator i databehandling er et verktøy som gjør at ett datasystem kan oppføre seg som et annet datasystem. Emulatorer kommer i både maskinvare- og programvareformer. Den er først og fremst tilgjengelig i programvareform i dag. Vanligvis lar det programmer som ikke kan kjøres på det faktiske datamaskingrensesnittet operere på vertsmaskinen. Det kan også brukes som periferiutstyr laget for gjestesystemer.

Kapasiteten til dataprogramvare til å duplisere eller simulere et annet program eller system inne i en elektrisk enhet kalles emulering. Ved å bruke en emulator kan du kjøre programvare fra en helt annen enhet på datamaskinen. Emulatorer brukes oftest til å kjøre alternative operativsystemer og spille videospill.

Hvorfor trenger vi emulatorer for å kjøre klassiske spill?

Som vi allerede vet, har den teknologiske verden gjennomgått den mest drastiske fremgangen de siste tiårene. Operativsystemene, skjermstørrelsen, grensesnittene samt måten å jobbe på for nesten alle datamaskiner har endret seg mye gjennom årene.

De klassiske spillene ble designet for å passe de tidligere versjonene av datamaskinene. Men datamaskinene i den nye tidsalderen kan ikke kjøre disse klassiske spillene på grunn av endringen i grensesnittet. Det er her emulatorer kommer for å hjelpe. Emulatorer hjelper den nye tidens datamaskiner med å skape et miljø som er egnet for bruk av klassiske spill. De sikrer at uten å skade eller endre de eksisterende programmene til maskinen, lar maskinen spillealgoritmen kjøre uten problemer.

Det kan være vanskelig å finne den rette emulatoren for å kjøre klassiske spill på PC-en. Her har vi listet opp emulatorer som er best egnet for å kjøre klassiske spill på datamaskinen din.

Libretro

Libretro-fellesskapet dekker tre prosjekter, og de fungerer alle godt sammen. Disse tre prosjektene er Lakka, RetroArch og Libretro. Programmer blir overført til Libretro, et applikasjonsbibliotek. Libretro er et kortfattet API som muliggjør utvikling av videospill og emulatorer. Den har en veldig grei karakter, men er svært effektiv. Det krever litt forklaring for å virkelig sette pris på hvor nyttig det kan være for dine egne prosjekter, gitt hvor enkelt det hele er.

Programmer portert til Libretro kjøres gjennom RetroArch, en frontend-applikasjon. Lakka er en Linux-distribusjon som starter opp direkte i RetroArch på under 5 sekunder. Det er en komplett løsning for å konvertere rimelig PC-maskinvare til spillkonsoller som er klare til bruk umiddelbart.

Selv om konsollemulering har vært den mest populære brukssaken for Libretro, kan den også brukes som en plattform for nesten alle 2D-spill. Alle systemer med tilgjengelige Libretro-grensesnitt er umiddelbart tilgjengelige for programvare som retter seg mot Libretro API. Dette innebærer at spillere av disse systemene kan spille spillet sitt med en gang uten å måtte bekymre seg for input/lyd/video-adaptere, tekniske problemer eller de mange andre problemene med det faktiske vertssystemet.

  Slik beskytter du identiteten din på nettet

Så du kan starte Libretro for å nyte alle de klassiske spillene med uavbrutt moro.

DeSmuMe

En populær spillemulator for Windows-PCer er DeSmuME, som lar deg spille Nintendo DS-spill. Brukere kan bruke dette programmets DS ROM-er som du får fra internett. Programvaren har avansert betydelig siden debuten til det første GameBoy-spillet. Ved hjelp av spillemulatorer har Nintendo DS forbedret seg og er nå den ideelle plattformen for å spille nostalgifremkallende verk fra begynnelsen av 1990-tallet.

Det brukervennlige grensesnittet ble laget med tanke på nybegynnere og er beregnet på spillere overalt. Opprinnelig ble dette verktøyet utviklet for å hjelpe programmerere med å teste og avgrense verkene sine. Selv om programmet kan være litt utfordrende for nybegynnere, kan brukere raskt bli kjent med grensesnittet. Til slutt støtter den et betydelig antall ROM-er. På toppen av det er den uavbrutt spilløkten på denne emulatoren den morsomme delen.

Mednafen

«Min emulator trenger ikke et Frickin utmerket navn» er forkortet til Mednafen. Dets forrige navn var Nintencer. Det er en kommandolinjedrevet, åpen kildekode-multisystememulator. Kjernene inneholder både originalkode og flere porter til andre emulatorer. De faktiske kjernene for Sony PlayStation, Sega Saturn, Nintendo Virtual Boy og NEC PC Engine er kjent for deres utmerkede håndverk, kompatibilitet og presisjon.

Du kan spille flere klassiske spill på denne emulatoren. Så det er på tide å bringe tilbake de nostalgiske øyeblikkene.

Selv om Mednafen kun har et kommandolinjegrensesnitt i sin offisielle konfigurasjon, vil erfarne brukere finne det enkelt å sette opp og betjene. Bortsett fra Sony PlayStation, NEC PC Engine CD, PC-FX og Sega Saturn-kjernene, trenger de fleste av Mednafens kjerner ikke en BIOS. «Firmware»-mappen i Mednafen-katalogen må være der brukerne legger BIOS-filer.

MAME

«Multiple Arcade Machine Emulator» er kjent under forkortelsen MAME. Denne emulatorens mål er å bevare data. Kapasiteten til å spille spill blir sett på som et biprodukt av bevaringsprosessen deres. Tusenvis av vintage arkadespill støttes av MAME, selv om ikke alle kan spilles. Målet er å holde oversikt over flere tiår med programvarehistorie. Selv om du ikke kan spille alle spill, kan du spille mange retrospill på denne emulatoren.

  Slik får du nye Office 365-funksjoner opptil seks måneder før

MAME beskytter mot tap og glemsel av denne betydelige delen av «gammel» programvare mens elektronisk teknologi fortsetter å utvikle seg raskt. Dette oppnås ved å beskrive maskinvarens funksjon i detalj. Denne dokumentasjonen leveres som MAME-kildekoden. MAME har et søsterprosjekt som heter MESS, forkortelsen for «Multi Emulator Super System.» Dette prosjektet hjelper MAME med å dokumentere det store utvalget av gamle datamaskiner, spill, grensesnitt, konsoller, etc.

Delfinemulator

Dolphin er en av de mest kjente emulatorene. Det er en GameCube og Wii-emulator som er gratis, åpen kildekode og fungerer med de fleste operativsystemer. Den første GameCube-emulatoren som var i stand til å kjøre betalte spill, var Dolphin. Etter å ha hatt en vanskelig tid med å utvikle, ble Dolphin til slutt gratis programvare med åpen kildekode og inkluderte støtte for Wii-emulering.

Dolphin opererer på Android ble en mulighet ettersom mobil maskinvare ble forbedret over tid. Dolphin har høstet positive anmeldelser fra IT- og spillpressen for sitt høye kompatibilitetsnivå, konsekvente utvikling, mange funksjoner og kapasitet til å kjøre spill med grafiske forbedringer over de originale plattformene.

Åpne Emu

For macOS er det en åpen kildekode-multisystem-spillemulator kalt OpenEmu. Den tilbyr et plugin-grensesnitt for å replikere maskinvaren til forskjellige konsoller, inkludert GameBoy, Genesis og Nintendo Entertainment System. Takket være designet kan andre programmerere utvide systemets kjerneantall uten å ta hensyn til spesifikke macOS APIer.

Backend-en bruker mange spillmotorer samtidig som den beholder det gjenkjennelige, native macOS-grensesnittet. Det mest karakteristiske aspektet ved OpenEmu er ROM-biblioteket, som lar brukere importere ROM-filer og bla gjennom dem i et iTunes-lignende gallerimiljø. Databasene til OpenEmu kan automatisk laste opp spillinformasjon og omslag.

Hvis du er en macOS-bruker, så er det ingenting bedre enn OpenEmu for å nyte forskjellige retrospill. Det er et stort bibliotek med klassikere å spille fra.

Konklusjon

«Gammelt er gull» er en setning vi stadig hører mens vi mimrer om fortiden. Denne setningen gjelder også i spillverdenen. New age-spill har virkelig gjort inntrykk i den nåværende verden, men de har ikke vært i stand til å redusere sjarmen til de klassiske spillene.

Emulatorer har bidratt til å bygge bro mellom den nye teknologien og retrospillsfæren. Å velge riktig emulator kan være utfordrende, men når du først velger riktig emulator for systemet ditt, som oppfyller dine krav, blir det enkelt å spille klassiske spill.

Deretter kan du sjekke ut de beste plattformspillene.