Bør du slå den på eller av?

Hvis du er blant dem som elsker å bruke tiden din på å spille spill, må du ha kjøpt dyr maskinvare. Du kan imidlertid støte på typiske maskinvareproblemer som skjermrivning som kan ødelegge opplevelsen din.

For å løse dette problemet har en spillinnstilling kalt VSync blitt introdusert. VSync er designet for videospill, GPU og skjermer.

Mange nye alternativer som G-Sync og FreeSync har blitt introdusert, men det vesentlige av VSync forblir det samme. Det ville være best å finjustere enhetene dine før du dykker inn i uendelig underholdning. La oss finne mer informasjon om VSync og utforske betydningen det har.

Hva er VSync?

VSync, populært kjent som Vertical Sync, hjelper til med synkroniseringen av oppdateringsfrekvensen så vel som bildefrekvensen til skjermen. Dette ble utviklet for å løse problemet med skjermrivning. Skjermrivning kan oppstå når GPU-en viser ulike deler av flere rammer samtidig.

Dette resulterer i å dele opp skjermen i fine horisontale linjer. Derfor er det viktig å synkronisere oppdateringsfrekvensen med bildefrekvensen for å forhindre riving.

Du kan oppleve at skjermen rives når som helst gjennom spillet, men det er tydeligst når vertikale elementer som bygninger og trær vises på skjermen. Å rive skjermen bryter konsentrasjonen og får spillet til å se stygt ut.

  Sikker online lærings- og organisasjonssamarbeidsplattform

VSync korrigerer denne skjermrevingen ved å begrense bildefrekvensen i henhold til grafikkortets oppdateringsfrekvens. Dette reduserer antall bilder per sekund, og justerer det i henhold til skjermens kapasitet. Dette hjelper med å løse problemet med skjermrivning.

Aktiverer VSync

VSync vil fungere fint med de fleste skjermer hvis du har et grafikkort som støtter VSync. VSync kan aktiveres gjennom AMF og drivere for Nvidia. Du kan også veksle mellom de grafiske innstillingene til et spill.

Her har vi forklart trinn-for-trinn-prosessen for å aktivere VSync ved å bruke Nvidia-kontrollpanelet på PC-en din.

  • Trykk på startknappen og skriv «Nvidia kontrollpanel». Trykk på enter-tasten for å starte den.
  • Du vil finne muligheten til å administrere 3D-innstillinger på venstre side av kontrollpanelet.
  • Klikk på alternativet Vertikal synkronisering under kategorien globale innstillinger. Aktiver den fra rullegardinmenyen hvis den ikke allerede er aktivert.
  • Ulike GPUer kan ha forskjellige innstillingsmetoder. Prosessen vil imidlertid mer eller mindre være lik selv om du ikke har et Nvidia-grafikkort.

    Deaktiverer VSync

    Hvis du ønsker å deaktivere VSync, er disse trinnene du må følge:

  • Trykk på startknappen og skriv «Nvidia kontrollpanel». Trykk på enter-tasten for å starte den.
  • Du vil finne muligheten til å administrere 3D-innstillinger på venstre side av kontrollpanelet.
  • Klikk på alternativet Vertikal synkronisering under kategorien globale innstillinger. Deaktiver den fra rullegardinmenyen hvis den er aktivert.
  •   Hvordan lagre en konferansesamtale (og tilgangskode) som en kontakt

    Fordeler med å bruke VSync

    Hvis systemet ditt lider av skjermrivning, er VSync verdt et forsøk. Når det er gjort riktig, vil dette senke grafikkprosessoren din ned til samme nivå som skjermen og la dem fungere bedre og minimere skjermrivning. Det kan også være nyttig i situasjoner der grafikkprosessoren din overgår den grafiske etterspørselen dårlig (for eksempel i ekstremt gamle spill).

    Ettersom grafikkprosessorer opererer med maksimal hastighet, kan gjengivelse av utdaterte scener resultere i ekstremt høye bildefrekvenser. Fordi den sender ut rammer i et så høyt tempo, kan dette føre til at grafikkprosessoren din blir overopphetet. Aktivering av VSync begrenser FPS til skjermens oppdateringsfrekvens, noe som reduserer grafikkmotorens belastning.

    Ulemper ved å bruke VSync

    VSync fungerer som planlagt det meste av tiden. Det er imidlertid tilfeller der du kanskje innser at det påvirker spillopplevelsen negativt. Som du vet, venter VSync på at skjermen skal være klar før den viser noen rammer, noe som kan resultere i en inndataforsinkelse. Hvis du er midt i en intens kamp, ​​er lagging det siste du ønsker skal skje.

    Antall bilder kan også synke under skjermens oppdateringsfrekvens. Dette resulterer i en ytterligere reduksjon i bildefrekvensen. Du kan aktivere trippelbuffring for å håndtere dette problemet. Trippelbuffring er imidlertid ikke alltid pålitelig.

      Slik installerer du apper direkte på Apple Watch

    Skal du slå VSync PÅ eller AV?

    Å bruke VSync mens du spiller spill er en fantastisk setting så lenge det fungerer som planlagt. Det forhindrer at skjermen rives, og forbedrer dermed spillopplevelsen din. Det forhindrer også at GPUen din overarbeider seg selv mens den gjengir rammer ansvarlige for å rive spillet.

    Det finnes mange alternativer til VSync, som AMD FreeSync og Nvidia G-Sync. Du kan oppleve inndataforsinkelse og en reduksjon i bildefrekvensen hvis VSync ikke passer for PC-en din.

    Så spørsmålet er om du skal slå VSync PÅ eller AV. Svaret er enkelt. Hvis skjermrivning forstyrrer spillopplevelsen din og forårsaker hyppige skjermrivninger, bør du aktivere VSync. På den annen side, hvis du møter inndataforsinkelse eller redusert bildefrekvens, vil det å slå AV VSync være det riktige alternativet. I de fleste tilfeller gir ikke VSync noen problemer; Derfor er det et trygt valg å holde den PÅ.

    Konklusjon

    Tilnærmingen beskrevet ovenfor er generell du kan bruke for å få tilgang til VSync-innstillingene. Disse innstillingene avhenger imidlertid av den individuelle GPUen du bruker og kan endres noe for forskjellige grafikkprosessorer. Etter å ha analysert tilstanden din, bør du bestemme om du vil slå VSync PÅ eller AV.

    Du kan også lese om hvordan du tilbakestiller grafikkortet ditt.