6 beste desktop bildebehandlingsløsninger for å distribuere OS

Det er enklere enn noen gang å installere et operativsystem for en datamaskin. Hvis det er et par datamaskiner, bør det ikke ta lang tid.

Men hva gjør du når det kommer til flere datamaskiner skreddersydd for et bedrifts- eller bedriftsmiljø?

Det er her desktop imaging-løsninger eller OS-distribusjonstjenester kommer godt med. Men hva gjør de? Hvordan gjør de ting enkelt?

Her skal vi finne ut mer om stasjonære bildeløsninger og noen av de beste alternativene som enhver liten eller mellomstor bedrift kan velge.

Hvorfor trenger du et skrivebordsbildeverktøy?

Det kunne vært gjennomførbart hvis det bare var begrenset til å installere operativsystemet på et par systemer. Men med tanke på at de fleste OS-distribusjoner i et forretnings- eller kontormiljø trenger en bestemt konfigurasjon, vil det være tidkrevende å konfigurere hvert system på samme måte separat.

Ikke bare begrenset til det, det er vanskelig å sikre at alle skrivebord fungerer på samme måte. Vi er mennesker; noen systemer kan tross alt ha blitt konfigurert annerledes, noe som vil føre til en annen opplevelse for den ansatte og forstyrre arbeidet.

Så hver gang du trenger å installere et operativsystem, et sett med applikasjoner/verktøy og sette ting slik du vil på flere systemer, innebærer det streng testing (som er tidkrevende) og å holde oversikt over det samme uten noen forskjeller .

Så hvordan kan du installere et operativsystem på flere datamaskiner med samme konfigurasjon som kreves?

  Hvilke funksjoner har Minecraft på Nintendo Switch?

OS-distribusjonsverktøy er svaret på det.

Det er også grunnen til at du trenger arbeid OS-programvare for effektivt fjernarbeid.

Med en stasjonær bildebehandlingstjeneste kan du enkelt kopiere konfigurasjonen som kreves fra en enkelt datamaskin og deretter distribuere den til alle de andre datamaskinene uten problemer.

Så en programvare for distribusjon av skrivebordsbilder sparer tid, reduserer innsats og gjør det enkelt å distribuere OS for flere datamaskiner.

Fordeler med å bruke en Image Deployment Service

Totalt sett får du bekvemmeligheten og enkel distribusjon, men hva er fordelene med det?

La meg fremheve noen av dem som følger:

  • Evnen til å fjernstyre/administrere systemer.
  • Management er ikke bare begrenset til datamaskiner, men bærbare datamaskiner og mobile enheter kan også kontrolleres.
  • Tilgjengelighet av flere forhåndsdefinerte konfigurasjoner for komplekse oppsett.
  • Ekstra funksjoner for å sikre nettverket.
  • Automatiser distribusjoner.
  • Sentralisert kontroll over alt.

I tillegg til alt dette kan programvareleverandøren (en som har utviklet eller finansierer tjenesten) også gi deg rask støtte i tilfelle du støter på problemer.

Nå som du kjenner fordelene og bruken av desktop bildebehandlingsløsninger, la meg fremheve noen av de populære valgene du kan velge.

Desktop Central

Desktop Central av ManageEngine er et stadig mer populært valg for bedrifter knyttet til eksternt arbeid. Sammen med distribusjon av OS, gir det også alternativer for patchadministrasjon, lisensadministrasjon, mobilenhetsadministrasjon, båndbreddeoptimalisering og mer.

Interessant nok får du også mange andre tillegg som Endpoint-sikkerhet hvis du vil ha en alt-i-ett-løsning for å sentralisere distribusjoner og administrere sikkerhet.

Gratisutgaven støtter opptil 25 datamaskiner og 25 mobile enheter og alle viktige funksjoner. Du kan fortsatt velge premium-tillegg når du bruker gratisfunksjonen.

  SwipeExpander tildeler en snarvei til hver tast på tastaturet [Jailbreak]

Desktop Central støtter de mest populære operativsystemene, inkludert Windows, Linux, Android, iOS, macOS, tvOS, Chrome OS og iPadOS.

ManageEngines Desktop Central tilbyr en rekke fleksible valg for å velge den som din foretrukne distribusjonsløsning.

AOMEI Image Deploy

AOMEI er en god løsning for brukere som ønsker å administrere datamaskiner uten mobile enheter.

Den tilbyr en gratis utgave hvor du kan distribuere operativsystemer til 20 datamaskiner samtidig. Selv om den støtter forskjellige Windows-versjoner, kan du ikke distribuere bilder til annen maskinvare med mindre du får premium-utgaven.

Hvis du leter etter enkle og effektive distribusjonsløsninger, er dette det. I motsetning til noen alternativer, har den ingen ekstra funksjoner, men den tilbyr en 90-dagers pengene-tilbake-policy.

Det bør passe godt for små bedrifter, men det tilbyr ingen bedriftsalternativer med dedikerte støttealternativer.

Snap Deploy

Snap Deploy av Acronis forenkler OS-implementeringer med en av de mest fleksible prisplanene som er tilgjengelige.

Anta at du vil distribuere et par systemer, men vil ha enkel administrasjon av disse distribusjonene. Med Snap Deploy kan du kjøpe lisenser per datamaskin og per distribusjon.

På denne måten trenger du ikke å bruke mye på noen få datamaskiner. Det kan også hjelpe deg med å beregne utgiftene dine og optimalisere investeringen i henhold til dine krav.

I motsetning til andre, har den ikke en gratis utgave, men tilbyr en 30-dagers gratis prøveversjon.

KACE

Hvis du leter etter rask og automatisert diskavbildningsprogramvare, KACE bør være en utmerket kandidat å vurdere.

Den lar deg automatisere konfigurasjoner, drivere, applikasjoner og flere andre ting som lar deg redusere kompleksiteten i å distribuere et OS.

  Hvorfor piper eller vibrerte iPhone-en din? Slik finner du ut

Den tilbyr sentralisert administrasjon der du enkelt kan bygge og planlegge komplekse distribusjoner.

Du kan tilpasse distribusjonskonfigurasjonene etter at den er konfigurert. Du kan også eksternt utføre reparasjoner og gjenopprette systemene dine ved hjelp av Windows/Mac-verktøy. Derfor trenger du ikke stole på tredjepartsprogramvare for Windows-gjenoppretting eller Mac-gjenoppretting.

Så du får alt du trenger for å administrere distribusjonene.

Clonezilla

Clonezilla er utvilsomt et av de beste diskkloningsprogrammene for Windows. Hvis du ikke vil ha sentralisert administrasjon eller premiumfunksjoner, er dette noe for deg.

Clonezilla er gratis å bruke. Så hvis du vil distribuere OS til datamaskiner, bør dette være et perfekt valg.

Vær imidlertid oppmerksom på at bruk av Clonezilla kanskje ikke er den mest tilgjengelige opplevelsen noensinne. Så det kan være lurt å gå gjennom dokumentasjonen før du fortsetter med den.

SmartDeploy

SmartDeploy er en spennende bildeløsning som gir deg innsikt og muligheten til å administrere flere aspekter ved distribusjon.

Fra fjernautomatisering til migreringer får du mange funksjoner med SmartDeploy. Andre funksjoner inkluderer driveradministrasjon, Windows-oppdateringer, app-distribusjoner og PC-oppdatering.

Du kan laste ned prøveversjonen deres for å oppleve plattformen.

Disk Imaging-løsninger hjelper bedrifter med å administrere datamaskiner effektivt

Uansett størrelsen på teamet ditt, bør å distribuere et OS sømløst til flere datamaskiner med konfigurasjonen du trenger, resultere i en flott opplevelse når du bruker systemene.

Ikke bare redusere innsatsen for IT-administrasjon, men automatiserte distribusjonsløsninger eliminerer også unødvendige risikoer forbundet med administrasjon og feilsøking av datamaskiner og andre enheter.

Hver tjeneste tilbyr et annet sett med funksjoner og et premiumalternativ i henhold til dine krav. Du bør nøye vurdere hva du trenger og velge noen av alternativene som er oppført ovenfor.

Du kan også være interessert i den beste programvaren for skrivebordsadministrasjon.