9 bærbare kjøleputer å kjøpe i 2022

En overopphetet bærbar datamaskin er et vanlig problem du kan støte på når du jobber eller spiller tunge spill.

Overopphetingen kan være en årsak til bekymring og lar deg ikke jobbe ordentlig. Dette er grunnen til at kjøleputer er kjent på markedet i disse dager. Det ville hjelpe hvis du lærte hvordan du bruker en kjølepute for å forhindre at den bærbare datamaskinen overopphetes.

Denne artikkelen vil dekke alle problemene forbundet med overoppheting av en bærbar datamaskin, årsakene til den, og noen av de beste kjøleputene for bærbare datamaskiner som kan bidra til å løse overopphetingsproblemet.

Hvorfor varmes bærbare datamaskiner opp?

Et vanlig problem som de fleste møter når de jobber på bærbare datamaskiner, er overoppheting. Hendene begynner å føles svette, og varmen stråler ut fra enheten. Du kan være bekymret for overopphetingsproblemet, men overoppheting av den bærbare datamaskinen bør ikke være en årsak til bekymring opp til en bestemt temperaturgrense. Det er ganske standard at enheten din varmes opp mens den er i bruk. En CPU-temperatur på opptil 95 grader anses å være normal.

Etter den begrensede verdien kan varmen skade maskinvaren din. Regulering av varme etter en spesifikk grense er nødvendig; ellers kan det skade CPUen. Datamaskinen din kan slå seg brått av hvis den blir overopphetet. Du kan også oppleve at ytelsen til enheten din reduseres mens den jobber ettersom den blir overopphetet. Hvis overoppheting vedvarer, kan det skade hovedkortet, brikkene og andre enheter inne i CPU.

Hva er en bærbar kjølepute?

En bærbar kjølepute er et tilbehør som du kan bruke sammen med den bærbare datamaskinen for å redusere driftstemperaturen. Kort sagt, en kjølepute reduserer overoppheting når den bærbare datamaskinen din ikke klarer å styre temperaturen. Derfor sparer en bærbar kjølepute ikke bare den bærbare datamaskinen og dens maskinvare, men sparer deg også for alt ubehaget forårsaket på grunn av overoppheting.

En bærbar kjølepute kan bruke aktive eller passive metoder for å redusere temperaturen på den bærbare datamaskinen. Du kan ha en bærbar kjølepute under den bærbare datamaskinen. Varme vil bevege seg bort fra den bærbare datamaskinen ved hjelp av aktive kjølere, mens passive metoder vil øke den passive luftstrømmen.

Du kan ha følgende typer bærbare kjøleputer:

  • Aktive kjølere
  • Passive kjølere
  • Multifunksjonskjølere
  • Multi-overflate kjølere

Fordeler med en bærbar kjølepute

Nå som du forstår hva en bærbar kjølepute er, må du være nysgjerrig på å vite alle fordelene. Noen av de viktigste fordelene inkluderer de nedenfor.

Kjøl ned temperaturen på den bærbare datamaskinen

Som du kanskje forstår av navnet, vil en bærbar kjølepute kjøle ned overflaten på den bærbare datamaskinen, og dermed forhindre overoppheting av enheten.

  Slik kopierer du en mappe i Google Disk

Hvis du har for vane å spille spill over den bærbare datamaskinen eller hvis du jobber med å utvikle nettsider, kan det hende du bruker timer på enheten din, og du kan trenge en bærbar kjøleenhet. De interne kjølesystemene kan være gode, men de kan fortsatt ikke håndtere så mye varme.

Forbedrer holdning og komfort

Hvis du har en jobb som krever at du holder deg klistret foran den bærbare datamaskinen i timevis, kan du belaste rygg og nakke. Derfor kommer noen bærbare kjøleenheter med hellingsfunksjonen. Dette hjelper deg med å modulere vinkelen og høyden på enheten slik at du fortsetter arbeidet mens du holder deg komfortabel.

Gi en solid arbeidsflate

Ikke bare kjøler en bærbar overflate, disse putene hjelper deg også med å få en solid arbeidsflate. Dette er den beste funksjonen for de som elsker å bruke den bærbare datamaskinen mens de sitter over sengen eller på sofaen. Du ønsker kanskje ikke alltid å sitte over et skrivebord og et bord og jobbe eller spille spill.

Derfor fungerer en bærbar kjøleenhet som en solid overflate for å utføre oppgavene dine uten smerten ved å skifte arbeidssted.

Enkel å sette opp

Det er veldig enkelt å sette opp et kjølebord for bærbar datamaskin. Du trenger ingen teknisk kunnskap, og du trenger heller ikke hjelp fra noen for å bruke kjøleapparatet. Oppsettet er enkelt og kan gjøres på hvilken som helst overflate eller sted du ønsker.

Håndboken forklarer alle funksjoner og måter å bruke alle enhetens funksjoner på. Du kan deretter bruke enheten når det passer deg. De fleste bærbare kjøleenheter kommer med en USB-port. Dette gjør arbeidet og bruken av enheten enda mer uanstrengt.

Forbedrer oppsettet ditt

Kjøleputer for bærbare datamaskiner kommer i forskjellige former, størrelser og farger. Derfor gir den den sårt tiltrengte prikken over i-en til oppsettet av den bærbare datamaskinen og fullfører arrangementet.

Faktorer du bør vurdere når du kjøper en bærbar kjølepute

Det er flere forventninger de fleste vil ha fra en bærbar kjølepute. De mest avgjørende faktorene du må huske når du kjøper en bærbar kjølepute er listet opp nedenfor.

  • Effektivitet: Den første og fremste tingen å se etter er kjøleevnen til den bærbare kjøleenheten. Den skal være effektiv nok til å overvåke temperaturen og holde den under det maksimale spesifiserte området.
  • Lang levetid: Hvis du investerer i en bærbar kjøleenhet, kan du forvente at den har lang levetid, slik at den ikke blir skadet eller ofte krever reparasjoner. God levetid og solid materiale som ikke skader lett, bør være ditt foretrukne materiale for en bærbar kjølepute.
  • Brukervennlighet: Å kjøpe en enhet kommer med hodepine av å bruke timevis over bruksanvisningen eller internett for å prøve å forstå bruken av enheten. Derfor krever vi at den bærbare datamaskinens kjølepute er enkel å bruke, og å lære seg bruken og operasjonene bør også være en lek.
  • Vedlikehold: Det skal være enkelt å rydde opp og administrere en bærbar kjøleenhet. Enhver enhet du kjøper krever vedlikehold. Derfor bør du alltid se etter en bærbar kjøleenhet som er enkel å rengjøre og som ikke krever mye innsats i administrasjonen.
  • Temperaturstyring for bærbar datamaskin: En bærbar kjøleenhet bør ikke la temperaturen på enheten stige mer enn 95°. Dette vil tillate enheten å fungere jevnt ved riktig temperatur.
  Kan du se tekstmeldinger på AT&T?

La oss nå utforske noen av de beste bærbare kjøleputene du kan kjøpe for å øke effektiviteten til den bærbare datamaskinen.

Thermaltake

Thermaltake bærbar kjøleenhet er en massiv enhet med en 256-fargers RGB-modell. Den kommer i 5 forskjellige lysmoduser, inkludert Pulse, RGB spectrum, Wave, Full lighted og Blink.

Funksjoner

  • 200 mm vifte
  • 19″ bærbar PC
  • 600-800 RPM viftehastighet
  • 3,35 lbs vekt
  • Materialet er laget av stålnett og plast.

Thermaltakes ergonomiske design bidrar til å gi optimal høyde til skjermen din og hjelper deg med å unngå vendinger. Du kan gi spillstasjonen et ultimat utseende med Thermaltake massiv laptop-kjøler.

Cooler Master NotePal XL

NotePal er en ergonomisk utformet bærbar kjøleenhet som gir deg bedre sikt og den perfekte skrivevinkelen. Det sparer deg fra å belaste nakken selv når du jobber i lange timer over enheten.

Funksjoner

  • 230 mm vifte
  • Ergonomisk kjøleenhet
  • Sklisikre føtter
  • USB-hubhastighetskontroller
  • X-formet vifte
  • Blå LED-vifte
  • Optimalisert luftstrøm

NotePal hjelper deg med å kjøle ned den bærbare datamaskinen når den overopphetes på grunn av overdreven bruk. Du kan jobbe i lange timer over den bærbare datamaskinen uten avbrudd når du bruker Cooler Master NotePal-kjøleputen.

Targus Laptop Kjølematte

De Targus Laptop Kjølematte er en ergonomisk utformet bærbar kjøleenhet. Det gir deg en komfortabel arbeidsflate.

Funksjoner

  • Targus bærbare kjølepute er slank og lett.
  • Den er kompatibel å bruke med bærbare datamaskiner som er 17-tommer og mindre.
  • Den er laget av plast.
  • For å aktivere arbeidet må du koble til USB-kontakten, og kjøleeffekten aktiveres.
  • Den har mykt neoprenmateriale som er behagelig å ha over fanget.
  • Den har også fire gummistopper for å hindre at den bærbare datamaskinen glir.

Targus Chill Mat sprer varme fra den bærbare datamaskinens overflate gjennom doble vifter. Det gir passende ventilasjon og gjør det også lettere å skrive. Viftene går konstant, og forhindrer dermed overoppheting av enheten din.

Cooler Master NotePal X-Slim II

Cooler Master NotePal X-Slim II er en bærbar kjølepute med justerbar høyde og er dermed enkel å bruke.

Funksjoner

  • Den støtter bærbare datamaskiner som er opptil 15,6.»
  • Den kommer med en lydløs 200 mm vifte.
  • Den veier 1,17 kilo.
  • Den har justerbar høyde.
  • Det gir stabilitet og stabilitet til enheten din.

Når enheten varmes opp, gjør Cooler Master NotePal X-Slim II underverker og kjøler ned enheten.

Enermax TwisterOdio 16 CP008

De Enermax TwisterOdio 16 CP008 leveres med en lydløs vifte som bidrar til å kjøle ned overflaten på den bærbare datamaskinen og unngå overoppheting.

Funksjoner

  • Den gir en rik stereolyd sammen med dyp bass.
  • Det gir deg muligheten til å endre hastigheten på viften manuelt.
  • Den har en ergonomisk aluminiumsdesign.

Enermax-kjøleputen fungerer og kjøler ned den overopphetede overflaten på den bærbare datamaskinen. Det letter arbeidet over den bærbare datamaskinen og gir en ergonomisk bygd design.

KLIM Vind

KLIM Wind bærbare kjølepute er en av de mest kjente og best utformede bærbare kjølerne. Den er veldig slitesterk og tilbyr et produkt av god kvalitet til publikum.

  De 12 beste elektriske skateboardene du bør kjøpe akkurat nå

Funksjoner

  • Den dekker bærbare størrelser fra 11 til 16 tommer.
  • KLIM Wind har to bakben for helning og to fremre ben for stabilitet.
  • Det er en slitesterk og lett bærbar kjølepute.
  • Den kommer sammen med to USB-porter.
  • Kompatibel med PS4 og Xbox One.

KLIM Wind kommer med fire vifter som går på 1200 RPM hver. Dette hjelper deg med å kjøle ned den bærbare datamaskinen i løpet av et minutt. Dermed er KLIM wind en effektiv bærbar kjøleenhet som du kan stole på.

Havit

Havit bærbar kjøleenhet kommer med RGB-bakgrunnsbelysning og støtter bærbare størrelser fra 12 til 17 tommer.

Funksjoner

  • Havit-kjøleren kommer sammen med 4 ultra-stille vifter.
  • I denne enheten får du muligheten til å justere hastigheten på viften.
  • Du kan også endre høyden for enkel fullføring av arbeidet.
  • Den kommer med en dobbel USB-port.
  • Den har en metallnettoverflate.
  • Havit bærbar kjøleenhet er slank, lett og bærbar.
  • Den har alternativer for å aktivere rask kjøling.

Havit bærbare er best egnet for gaming og kontorformål. Det sparer enheten din fra overoppheting og hjelper deg med å utføre oppgavene dine med letthet og ingen problemer med stamming på grunn av overoppheting.

TopMate C5

TopMate C5 bærbar kjøleenhet kommer sammen med en liten LCD-skjerm. Du kan bruke skjermen til å endre vindhastigheten og bytte til 3 driftsmoduser for viften i henhold til dine krav.

Funksjoner

  • TopMate C5 har 5 vifter som hindrer gaming-bærbare datamaskiner i å varmes opp.
  • Den har fem forskjellige høydejusteringer som hjelper deg med å lette arbeidet ditt.
  • Blå lysdioder lyser under arbeid.
  • Den kommer sammen med 2 USB-porter.

TopMate C5 kommer med en unik design med justerbar tilthøyde. Den kommer også med en slitesterk USB-kabel.

Havit RGB

Havit RGB kommer sammen med 3 vifter som jobber med 1100 rpm hver. Den ergonomiske designen gjør det enkelt å jobbe.

Funksjoner

  • Havit RGB passer for bærbare datamaskiner så store som 17 tommer.
  • Det blå LED-lyset lyser når det fungerer for å redusere temperaturen på den bærbare datamaskinen.
  • Den kommer sammen med 15 typer RGB-sidelys.
  • Den har to forskjellige justerbare høydeinnstillinger.
  • Den er utstyrt med et stort metallnett.
  • Den kommer sammen med superstille vifter.

Havit RGB er perfekt for å kjøle ned temperaturen på den overopphetede bærbare datamaskinen mens du jobber og spiller spill. De 3 viftene sikrer at overflaten er kjølig og reddet fra maskinvareskade.

Konklusjon

Overoppheting av bærbar PC er en betydelig årsak til bekymring for hver enkelt bærbare bruker. Overoppheting kan føre til skade på maskinvaren. Derfor er det viktig å holde enheten kjølig selv når du må jobbe i timevis. Dette er grunnen til at du må ha en bærbar kjøleenhet med deg til enhver tid. Den bærbare datamaskinens kjølepute har som mål å kjøle ned overflaten på den bærbare datamaskinen, slik at du kan jobbe eller spille spill uten avbrudd.

Overoppheting kan også skade maskinvaren din, og dette er grunnen til at det er en nødvendighet å eie en bærbar datamaskin. Du bør utføre grundige undersøkelser mens du bestemmer deg for hvilken bærbar kjølepute som er best for deg og passer til budsjettet ditt. Etterpå kan du fullføre den du ønsker å kjøpe. Dette kan hjelpe deg med å redde enheten din og deg selv fra alle plagene. Det er en enorm liste over alle bærbare kjøleputer som kan tjene ditt formål. Velg med omhu for å holde enhetene dine trygge.

Deretter kan du sjekke ut noen av de beste ergonomiske musalternativene.