Skap innovative webapplikasjoner med Bubble
Utvikle solide og intuitive nettapplikasjoner for både datamaskiner og mobile enheter ved å ta i bruk Bubble. Dette er en plattform for apputvikling uten koding, der din kreativitet kan blomstre mens du bygger fantastiske nettapplikasjoner.
Den kodefrie tilnærmingen til apputvikling vinner terreng i IT-bransjen. Stadig flere bedrifter etablerer seg på nett, men ikke alle har tilgang til et eget IT-team. Likevel ønsker mange selskaper å utvikle egne apper for å uttrykke sine verdier, visjon og kreative ideer på en mer autentisk måte. Det er her utviklingsverktøy som Bubble kommer inn i bildet.
Les denne omfattende gjennomgangen av Bubble-plattformen for å få et solid grunnlag for å bygge vakre og funksjonelle nettapplikasjoner.
Arbeidsinnsats i tradisjonell webapputvikling
Tradisjonelle prosjekter for apputvikling er komplekse og krever ofte flere team. Selv om dette kan gi mulighet for svært tilpassede arbeidsflyter og appfunksjoner, kan det føre til lengre utviklingstid og høyere kostnader. Her er noen av de nødvendige innsatsene for å bygge en app gjennom tradisjonell koding:
- Det er nødvendig å sette sammen et front-end utviklingsteam som tar hånd om kodingen ved bruk av HTML, CSS, JavaScript og andre verktøy. Teamet må også håndtere front-end biblioteker og rammeverk som React.js, AngularJS, Flutter og jQuery.
- I tillegg kreves et backend utviklingsteam. Backend-arbeidet omfatter bruk av backend-språk som C++, PHP, Java, Node.js og Python, samt rammeverk som Express, Ruby on Rails, Spring, Laravel og Django.
- I tillegg til selve kodingen er det essensielt å planlegge UI (brukergrensesnitt) og UX (brukeropplevelse). Det er også viktig å samarbeide med designere for å sikre at nettapplikasjonen blir brukervennlig.
- Man må samarbeide med databaseeksperter for å skape en effektiv database som applikasjonen skal fungere med.
- I tillegg kommer markedsføring, salgsfremmende tiltak, engasjement i sosiale medier og medieinteraksjon.
Med alle disse faktorene i betraktning, kan det være vanskelig å fokusere på selve appen og den videre utviklingen av bedriften.
Fordelene med en kodefri plattform som Bubble
- Unngå tidkrevende CRUD-prosesser og bruk mer tid på å utforme databasemodeller.
- Slipp manuell CSS-koding og visualiser arbeidet ditt med wireframe-verktøy. Bruk dra-og-slipp for å skape grensesnitt som brukerne elsker.
- Øk applikasjonens omfang og ytelse ved hjelp av tilpasset kode som legges til via plugins. Du kan også importere kode fra GitHub.
- Bubble tilbyr alt du trenger for design, testing og lansering av applikasjoner, inkludert versjonskontroll, distribusjon, hosting, skalering, dataanalyse, administrasjon og logging.
- Du har også muligheten til å aktivere APIer for dine nettapplikasjoner.
Hva er Bubble?
Med Bubble kan du bygge teknologiprodukter raskere og til en lavere kostnad. Plattformen er egnet for å utvikle nettapplikasjoner for en rekke brukere, tilgjengelig på datamaskiner, mobiltelefoner og nettbrett. All design og utvikling foregår i et brukervennlig dra-og-slipp miljø.
Bubble er mer enn bare et verktøy for nettapputvikling; det er et omfattende økosystem med entusiaster og et aktivt fellesskap. Her finner du coacher, utviklere av plugins, support, utviklingsbyråer og mye mer.
Bubble muliggjør apputvikling uten tradisjonell koding, ved å tilby et grafisk brukergrensesnitt (GUI). Dette gjør at maskinen «snakker» menneskespråk, i stedet for at mennesker må snakke maskinens språk.
Hva kan du lage med Bubble?
Med Bubble er nesten alt mulig, fra sosiale medier-plattformer i stil med Facebook til nettbutikker som Shopify. Selv om plattformen hovedsakelig er ment for webapplikasjoner, kan disse konverteres til native mobilapper ved hjelp av tredjepartsverktøy og publiseres på Google Play eller App Store.
Besøk Bubble Showcase-nettstedet for inspirasjon og for å se et mangfold av apper, design og forretningsmodeller. Her finner du apper fra ulike virksomheter som er i bruk på internett. Noen eksempler er Goodgigs, Income, Nucode og Treepoints. Disse kan være kilden til din neste suksessfulle applikasjon.
Funksjoner i Bubble
Kodefri utvikling av webapper
Apputviklingsmodulen i Bubble tilbyr alle funksjoner du forventer å finne i en tradisjonell webapputviklingsprosess. Dette inkluderer:
- Datatlagring
- If-then logikk
- Håndtering av nettapplikasjonsbrukere
- Skille private og offentlige data
- Eksportere data for analyse
- Avanserte søkefunksjoner
- Bruke sett med alternativer for å definere variabler og nedtrekksmenyer
Utviklingsprosessen tilbyr sanntidsinteraksjon med data og appinnhold. Dette gjør Bubble til et ideelt verktøy for å lage apper med live chat, nyhetsfeeder, interaktive funksjoner og børsdata.
I tillegg har automatisering av nettapper aldri vært enklere. Du kan planlegge fremtidige hendelser, sende automatiske nyhetsbrev, påminnelser om betalinger og mer via automatiserte backend-prosesser.
Visuell design av brukergrensesnitt
Med Bubble kan du begynne å designe apper umiddelbart uten å måtte lære spesifikk CSS eller HTML. Bruk dra-og-slipp-funksjonen i Bubble Editor for å skape visuelt attraktive brukergrensesnitt.
Applikasjonene som bygges med Bubble er automatisk responsive. Dette betyr at appen vil fungere like bra enten den åpnes på en datamaskin, mobiltelefon eller nettbrett.
I tillegg støtter applikasjonene dynamisk visning av innhold. Brukere kan interagere med appen for å skape innhold som tekst og bilder. Appene kan også vise innhold hentet fra tredjepartstjenester og APIer.
Problemfri hosting av appdata
En av de største fordelene med Bubble er den bekymringsfrie hostingen av dine applikasjoner. Du trenger ikke ansette et eget IT-team for infrastruktur, servervedlikehold og drift. Du kan dermed investere ressursene direkte i virksomheten din for å skape vekst.
Testing og versjonskontroll er også integrert i Bubble. Etter at du har laget en MVP (Minimum Viable Product), kan du teste appen med en lukket gruppe brukere. Når du er fornøyd med resultatet kan du publisere den offentlig.
Dersom det oppstår alvorlige feil etter publisering kan du raskt ta appen offline for å gjøre forbedringer. Med versjonskontroll kan du også gå tilbake til tidligere utgaver av applikasjonen.
Dataanalyse for nettapper
Brukerdata og analyser er avgjørende for å planlegge, forbedre og utvikle din nettbaserte virksomhet. Bubble-editoren inneholder et dashbord som registrerer besøkende og deres interaksjoner med appene dine.
Hvis du ser at brukerne for eksempel interagerer mest med nyhetsbrevet, vil dette være et signal om at dette er et område som potensielt kan generere flere leads. Du finner dashbordet under fanen Kapasitet og deretter Logger i navigasjonsmenyen i Bubble Editor.
I tillegg til den innebygde datasporen kan du koble applikasjonen din med tredjepartsverktøy som Segment, Google Analytics og Mixpanel.
Utvid virksomheten din via appen
Bubble tilbyr også SEO-funksjoner som kan øke den organiske trafikken til dine nettapplikasjoner. Disse funksjonene inkluderer tilpasning av URLer, SEO-titler, nettstednavn, metatagger og sitemap. Du kan tilpasse disse i henhold til din SEO-strategi for å forbedre synligheten i Google-søk.
Viktige vekstfunksjoner i Bubble-plattformen er:
- Automatisert markedsføring via e-post
- Tilpassede adresser for landingssider eller bloggsider
- Integrasjon med tredjepartstjenester via APIer
Betalingsbehandling er en viktig inntektskilde for nettapplikasjoner. Med Bubble kan du ta betalt for tjenester eller produkter via Braintree eller Stripe. Disse betalingsprosessorene tilbyr et bredt spekter av funksjoner som donasjoner, engangsbetalinger, abonnement, tredjepartstransaksjoner og mer.
Samarbeid i webapputvikling
Bubble støtter samarbeid om design og utvikling av nettapplikasjoner. Du kan invitere opptil 40 samarbeidspartnere til å jobbe med et prosjekt. Du trenger ikke å gi alle like tilgang, og kan tilpasse rettighetene for hver enkelt deltaker.
Det finnes også et verktøy for å legge inn kommentarer og tilbakemeldinger underveis. Teammedlemmene kan skrive notater, forslag og oppgaver direkte i Bubble Editor.
I tillegg oppdateres Editor-lerretet i sanntid med alle endringer. Dette gir teamet oversikt over hvem som gjør hva, og bidrar til et produktivt samarbeid.
Bubble Marketplace
Bubble Marketplace skaper et økosystem rundt selve plattformen. Enten du er en travel gründer eller eier av en liten bedrift kan du utforske følgende ressurser på markedsplassen for å realisere din drøm om apputvikling:
Maler
Maler er en effektiv måte å starte et nytt prosjekt, en prototype eller et MVP. Når prosjektet ditt er godkjent av investorer eller du har funnet en god forretningsmodell, kan du tilpasse malen til din merkevare, visjon og verdier.
Bubble har maler tilgjengelig for blant annet SaaS-plattformer, nettbutikker, NFT-markedsplasser, prosjektstyring og landingssider. De fleste er gratis, mens noen premium-maler koster en engangssum.
Plugins
Du kan automatisere din applikasjon eller legge til ekstra funksjonalitet ved hjelp av Bubble Plugins. Hvis du bruker en mal for å utvikle din første app, vil du se at mange plugins allerede er installert. For å se installerte plugins, gå til Plugins i navigasjonsmenyen på venstre side i Bubble Editor. Hvis du trenger flere plugins klikker du på Legg til plugins-ikonet øverst til høyre.
Noen populære plugins er Airtable, Bubble API Connector, Audio Recorder, Box, DocuSign, Facebook, Google Places, Mailchimp, Pinterest og Slack.
Byråer
Bubble Agencies kobler apputviklingsbyråer med bedrifter. Byråer kan også registrere seg for å tilby apputvikling eller opplæringstjenester.
Hvis du ønsker å sette ut apputviklingsprosjekter, kan du sende inn en forespørsel via byråportalen for å motta tilbud.
Du kan også filtrere byråene basert på tidligere prosjekter for å finne de beste partnerne for Bubble-utvikling.
Det er enkelt å lære seg Bubble
Bubble har erfarne coacher som kan bistå med dine apputviklingsmål. De tilbyr virtuelle konferanser for både teoretisk og praktisk veiledning.
Du finner eksperter innenfor de fleste områder som er nødvendige i et utviklingsprosjekt.
Du kan for eksempel få coaching fra eksperter innen API, B2B, B2C, markedsplasser, backend arbeidsflyter, datamodellering, integrasjoner, go-to-market-strategi, apper på Apple og Google. Coaching tilbys til en fast timepris.
Priser for Bubble
Bubble tilbyr ulike abonnementsplaner for forskjellige typer virksomheter. Hvis du er nybegynner og ønsker å bygge enkle apper, kan du starte med gratisplanen.
Hvis du derimot trenger en fullverdig løsning med tilgang til APIer, betalte plugins, tilpasset domene, white labeling og betalingsmottak, må du abonnere på en av de betalte planene som personal-, profesjonell- eller produksjonsplanen. Alle de betalte planene i Bubble er konkurransedyktige og rimelige.
Nå har du fått en introduksjon til Bubble og hvordan du kan utvikle nettapper uten koding. Under finner du noen alternativer som du kan undersøke og sammenligne med Bubble.
Vi skal nå utforske noen alternativer til Bubble for brukere som trenger spesifikke funksjoner eller ønsker å prøve andre løsninger.
Zoho Creator
Zoho Creator er en annen plattform for applikasjonsutvikling som lar deg bygge funksjonelle forretningsapper med minimalt med kode. Det er en lavkode-plattform og ikke en kodefri appbygger.
Den tilbyr et dra-og-slipp grensesnitt, hosting, opprettelse av backend-databaser, dataanalyse og mer. Zoho Creator-apper skalerer automatisk etter hvert som trafikken øker.
Knack
Knack er i utgangspunktet en tilgjengelig online database. Du kan strukturere data som e-poster, produkter, avdelinger, navn, med mer. Koble deretter denne databasen til en eksisterende virksomhet.
Du kan også legge inn ligninger og formler for å utvide funksjonaliteten. Dette presenteres via et brukergrensesnitt, og er derfor en kodefri tilnærming til apputvikling.
Konklusjon
Nå som du har lært mer om Bubble er du bedre rustet til å ta i bruk plattformen for dine fremtidige nettapp-prosjekter.
Avhengig av dine behov, ressurser og teamstruktur kan du velge å utvikle apper selv eller benytte deg av de talentfulle aktørene i Bubble Marketplace.
Du er kanskje også interessert i verktøy for wireframing for UX-designere.