Topp 10 DApps i 2022

DApps er på trend blant kryptofellesskapets medlemmer. La oss ta en titt på de beste DAppene der ute!

Desentraliserte applikasjoner (DApps) er digitale programmer eller applikasjoner som opererer på datamaskinnoder. Disse nodene bruker et distribuert nettverk i stedet for en enkelt server.

I 2019 er det estimert markedsstørrelse av DApps var over 10 milliarder dollar. I henhold til gjeldende veksttakt vil markedet nå 368,25 milliarder dollar innen 2027. Vekstprognosen for DApps-markedet går i en CAGR på 56,1 %.

En enkelt myndighet kontrollerer ikke DApps. Bortsett fra det kan DApps tilby tjenester av vanlige tradisjonelle apper mens de nyter fordelene med desentralisering.

Store fordeler med DApps

DApps gir den største betydningen når det kommer til brukerens personvern. I tillegg inkluderer de andre fordelene med DApps utviklingsfleksibilitet og mangel på sensur.

I motsetning til sentraliserte apper, trenger ikke brukerne å oppgi sin personlige informasjon for å bruke DApps. Transaksjonsprosessen mellom to parter skjer ved hjelp av smarte kontrakter.

Det er enkelt å utvikle DApps. Denne funksjonen hjelper apputviklere med å bygge innovative digitale applikasjoner. Etterspørselen etter slike DApps har store brukssaker i store bransjer som finans, bank, e-handel, sosiale medier og spill.

Så la oss utforske de viktigste DAppene.

PannekakeSwap

PannekakeSwap er en desentralisert sentral (DEX). Denne desentraliserte børsen, bygget på Binance Smart Chain, lar brukere bytte mellom to BEP20-tokens.

PancakeSwap bruker smarte kontrakter for å utføre alle handler. PancakeSwap fikk popularitet for likviditeten til de børsnoterte eiendelene.

Plattformen tilbyr også funksjoner som Yield Farms, Sirup Pools, Lottery v2, Prediction Markets og NFT Collectibles. CAKE er PancakeSwaps opprinnelige verktøystoken. CAKEs brukstilfelle inkluderer staking, avkastningsoppdrett, lotterideltagelse og styringsavstemning.

For å utføre token-byttet, må brukeren koble PancakeSwap-plattformen med Web3-lommebøker som TrustWallet, MetaMask eller WalletConnect. Den tilkoblede lommeboken lagrer de byttede tokenene.

PancakeSwap-brukere kan utføre handelen uten å vente på at bestillingen skal matche. En annen stor fordel med å bruke PancakeSwap er dens lave transaksjonsgebyrer.

Sammensatt

Sammensatt er en DApp som lar brukere låne, låne ut og tjene renter i visse kryptovalutaer.

Forbindelsen er bygget på Ethereum-nettverket, og brukerne kan sette inn kryptomidler for å generere renter.

Plattformen tillater innskudd av 14 forskjellige kryptovalutaer, som USD Coin, Ether og Dai, for å nevne noen av de beste.

For å få tilgang til funksjonene Compound gir, må brukeren koble plattformen til lommeboken. For dette må brukeren koble til lommebøker som støttes av Compound-plattformen, slik som Metamask, Ledger, Wallet Connect, Coinbase Wallet og Tally.

Plattformen bruker et automatisert system for å matche en utlåner og en låner. Etter å ha funnet matchende brukere, utveksler plattformen midler fra likviditetspoolen. Dessuten fungerer likviditetspoolen som et medium for å samle inn renten fra låntakeren og belønne långiveren.

  8 beste Fire TV-speilingsapper

COMP er styringstokenet og den opprinnelige kryptoen for plattformen. Tokenet lar brukere avgi stemmer som bestemmer Compounds fremtidige utvikling. I tillegg har COMP-innehavere tilgang til å gå gjennom den indre driften, treasury og plattformprotokollen til Compound-økosystemet.

Åpent hav

OpenSea er en desentralisert NFT-markedsplass for handel, kjøp og salg av digitale varer.

Åpent hav er en av de største markedsplassene for NFT-er. Brukeren kan åpne en gratis konto på plattformen for å handle ulike børsnoterte NFT-er. Utover det kan markedsplassen tilpasses for å utvikle NFT-baserte prosjekter.

Skaperne får privilegiet til å sette sine avgifter for sine digitale kreasjoner. OpenSea-brukeren må koble til sin kryptolommebok for å handle de oppførte NFT-ene.

Trenden som ble skapt rundt NFT-ene etter utbruddet av pandemien, trakk massive brukere til OpenSea. På samme måte lister markedsplassen opp NFT-er i ulike kategorier for å gjøre det enkelt for kjøpere å finne de ønskede NFT-samlingene.

De viktigste kategoriene inkluderer kunst, samleobjekter, domenenavn, musikk, fotografi, sport, virtuell verden, verktøy og samlekort. For å selge en NFT, må brukeren for eksempel opprette en samling, legge til NFT-ene (video, lyd, bilde eller kunst) og føre dem opp på OpenSea-markedsplassen for salg.

Splinterlands

Splinterlands er et spill for å tjene digitalt kortspill. Dessuten bruker spillet NFT-er for å gi eierskap til spillerne for deres eiendeler i spillet og digitale spillkort.

Splinterlands er en Web3-drevet spillplattform utviklet for å løse problemene med tradisjonelle korthandelsspill. Bortsett fra det, består spillplattformen av hundrevis av digitale kort for å forbedre handelsspillet som belønner spillerne.

Splinterlands har en egen blokkjede som gir stabilitet i spillet. Bortsett fra det kan spillplattformen tilpasses hyppige oppgraderinger.

Krysskompatibilitetsfunksjonen er en annen stor fordel med Splinterlands. Som et resultat kan spillerne koble seg til og samhandle med andre spillere av store blokkjeder som Ethereum, WAX og Tron.

Splintershards (SPS) er styringssymbolet i spillet til Splinterlands. Dessuten fungerer SPS også som den primære spillvalutaen for å bytte kort. I tillegg kan SPS-innehavere delta i ulike styringsbaserte beslutninger i Splinterlands økosystem.

For å legge til flere spillere til spilløkosystemet, belønner Splinterlands spillerne med daglige belønninger, sesongmessige belønninger, loot kister, rangerte kampbelønninger og leaderboardbelønninger.

Uniswap V2

Uniswap V2 er den andre iterasjonen av den desentraliserte protokollen Uniswap. Med introduksjonen av Uniswap V2 trengte ikke brukerne lenger å legge til ETH som en av kryptoaktiva.

Uniswap V2 lar brukerne bytte direkte mellom to ERC-20-tokens for å redusere det totale antallet transaksjoner. Dessuten hjelper å redusere antall transaksjoner brukerne med å redusere gassavgiftene som belastes.

  Slik aktiverer du lavstrømmodus automatisk på iPhone

Den største fordelen som hjalp Uniswap V2 med å skaffe seg en mer brukerbase er enkelheten i utførelsen av handler. Bortsett fra det bidro utelatelsen av ordreboken og andre komplekse tradisjonelle handelsmaler til å tiltrekke flere brukere til plattformen.

En annen viktig funksjon i Uniswap V2 er «Flash Swap». Denne funksjonen lar brukeren ta ut et hvilket som helst antall ERC20-tokens fra Uniswap uten å betale en forhåndskostnad. Etter fullstendig gjennomføring av transaksjonen, kan brukeren betale tilsvarende.

Bortsett fra funksjonene nevnt ovenfor, gir Uniswap V2 On-chain prisfeeder som er vanskelige å manipulere og svært desentraliserte. Uniswap V2 bruker Solidarity-språket for å skrive den smarte kontrakten. Denne funksjonen øker den tekniske forbedringen av plattformen.

Arc8

Arc8 er en spill-å-tjene-plattform for mobilspilling. Spillet belønner også spillere for deres lojalitet, innsats og spillferdigheter.

Hovedmålet med Arc8-spillplattformen er å fremme verdien av blockchain og spilltokens til mainstream-spillere. Derfor inkluderer spillkategoriene imponerende 1v1-kamper, flerspillerturneringer og sponsede turneringer.

GAMEE Token (GMEE) er ERC-20-verktøyet til spillplattformen. GMEE-tokenene brukes som inngangsavgifter, spillbetalinger, belønninger i spillet og stemmegivning. I tillegg kan GMEE-tokenene brukes til å leie, kjøpe, avle og oppgradere forskjellige NFT-er i spillet.

Arc8-spillplattformen belønner også spillerne for å invitere vennene sine. Plattformen belønner begge vennene som er involvert i henvisningsprosessen med GMEE-bonuser på visse spillnivåer. Dessuten har spillplattformen over 50 spill, inkludert live flerspillerspill.

Socios.com

Socios.com er en DApp som styrker fansen som støtter forskjellige klubber med tokens og belønninger.

Socios.com tilbyr fan-tokens i form av endelige digitale eiendeler bygget ved hjelp av Chiliz-kjeden. Bortsett fra det lar styringsmakten gitt til token-innehaverne fansen delta i viktige fanrelaterte beslutninger.

Godkjenningen av Socios.com fra kjendisfotballspillere spilte en avgjørende rolle i å legge til flere fans til fellesskapet bygget rundt fantokenet.

Bortsett fra styrefordelene, kan fans også dra nytte av eksklusive kampanjer, fordeler, online belønninger og VIP-opplevelser. Dessuten integrerer samfunnene bygget rundt Socios.com fansen uavhengig av geografi.

De store klubbene som samarbeider med Socios.com inkluderer PSG, Barcelona, ​​Juventus, Man City, Arsenal og Atletico Madrid. Dessuten legger plattformen aktivt til flere store klubber og fans.

Alle fordelene knyttet til fan-tokenene leveres gjennom mobilapplikasjonen som er tilgjengelig på Android- og iOS-enheter. På samme måte skjer alle handelsaktiviteter knyttet til fans-tokenet på Socios.com-markedet.

Step App

Step App er en DApp som kombinerer fitness og økonomi. Applikasjonen bruker geolokaliseringsteknologi, metaverse og NFT-er for en bedre brukeropplevelse.

Step-appen belønner brukerne for å delta i fysiske aktiviteter som løping, jogging og gåing. Bortsett fra det fokuserer appen på å gi en sosial, konkurransedyktig og oppslukende opplevelse ved hjelp av brukeraktiviteter.

  7 AI Art Generatorer å bruke i stedet for Dall-E

Trenden rundt bevegelsesbaserte apper la flere medlemmer til Step App-fellesskapet. I tillegg inspirerer belønningssystemet appbrukerne til å delta i ulike fysiske aktiviteter.

Augmented Reality-funksjonen i appen utvikler seg og vokser ved å oppfylle treningsmålene. Bortsett fra det, lar Step-appen brukere kombinere sine sosiale opplevelser med treningen på globalt nivå.

FITFI er styringstokenet levert av Step App. Appbrukerne kan kjøpe SNEAKs for å delta i ulike fysiske aktiviteter ved hjelp av in-game tokens KCAL. I tillegg belønner de kjøpte SNEAK-ene den løpende brukeren med KCAL-tokens. I tillegg til det kan brukeren lage SNEAKs med KCAL-tokens.

Alien Worlds

Alien Worlds består av en NFT Metaverse som bruker digitale spillressurser til å engasjere og konkurrere i ulike spillmoduser.

Alien Worlds gir spillere en mulighet til å stimulere økonomisk samarbeid og konkurranse. Trilium (TLM) er det opprinnelige symbolet som brukes på Alien Worlds for planetstyring, innsats, spillinsentiver og som valuta i spillet. I tillegg til det brukes TLM også til å kjøpe NFT-er.

Alien Worlds kjører på Ethereum, WAX og Binance Smart Chain (BSC). De aktive plattformbrukerne blir belønnet med TLM-tokens for å utvikle et økosystem i spillet.

NFT-ene som er tilgjengelige på markedet er delt inn basert på sjeldenhet og glans. For eksempel inkluderer de seks sjeldenhetsnivåene for den digitale gjenstanden Common, Abundant, Epic, Rare, Mythical og Legendary. Tilsvarende består de fem glansnivåene av Stardust, Stone, Gold, XDimension og Antimatter.

NBA toppskudd

NBA toppskudd er en markedsplass som viser digitale basketball samleobjekter som NFT-er. På samme måte kan fansen også handle, kjøpe og selge samleobjektene fra NFT-markedsplassen.

De blokkjedebaserte NBA-handelskortene ble utviklet som et partnerskap mellom NBA Players Association, Dapper Labs og NBA.

NFT-plattformen er bygget ved hjelp av FLOW-blokkjeden utviklet av Dapper Labs. I tillegg inkluderer dette prosjektets kjente investorer Michael Jordan, Klay Thompson og Kevin Durrant.

NFT-markedsplassen lister også opp NBA Top Shot Moments, som består av videohøydeklipp i form av NFT-er. Videohøydepunktet består også av kjente øyeblikk fra ulike NBA-spill. Verdien av slike NFT-videoer avhenger av deres sjeldenhet.

For å kjøpe NFT-samlingene som er oppført på NBA Top Shot, må brukeren registrere seg på deres offisielle nettside. Etter registreringsprosessen må brukeren også bli verifisert for å delta i kjøp og salg av NFT-er.

De registrerte brukerne kan kjøpe NFT-er som er oppført på markedsplassen med et debet- eller kredittkort. Bortsett fra det kan brukerne også koble lommeboken til plattformen og kjøpe NFT-ene.

Siste ord

Utviklingen av DApps hjelper brukerne å nyte fordelene med desentraliserte systemer. Videre løser DApps ulike problemer som det tradisjonelle sentraliserte systemet står overfor.

De største fordelene med DApp-brukere inkluderer personvern, sikkerhet, lave transaksjonsgebyrer og fleksibilitet. Til tross for fordelene som er nevnt, må brukeren sikre troverdigheten til DApp før han deltar i noen økonomisk transaksjon.

Du kan også sjekke de beste Play-to-Earn-kryptospillene der ute.