9 plattformer for å gjøre innendørs vertikal hagearbeid smart og enkelt

Mangelen på plass og små åpne områder har gjort den innendørs vertikale hagen berømt. Du kan si at en innendørs vertikal hage er en av de beste arkitektoniske nyvinningene gjennom tidene.

Hvem elsker ikke å dyrke vakre planter som gjør omgivelsene levende og grønne? Planter er ikke bare bra for miljøet, men de er også bra for folks velvære. Men det vanligste problemet folk står overfor i disse dager er problemer knyttet til plassen for å dyrke planter.

I denne situasjonen kommer en innendørs vertikal hage til unnsetning. Disse vertikale hagene kommer i forskjellige former og passer for forskjellige hjem. De er også ideelle for forskjellige klimaer og forskjellige årstider.

I denne artikkelen vil vi diskutere vertikale hager og hvor levedyktig det er å ha en innendørs hage i huset ditt. Vi vil også diskutere de forskjellige fordelene med en innendørs vertikal hage og hvilke planter du kan dyrke i disse hagene. Til slutt vil vi diskutere de ni beste plattformene for å gjøre innendørs vertikal hagearbeid smart og enkelt.

Hva er en vertikal hage?

En vertikal hage eller grønn vegg er en hage der planter kan dyrkes vertikalt ved å bruke hageteknikken til vertikal hagearbeid. Plantene roter i et strukturelt rammeverk festet til veggen eller et vertikalt rammeverk. De får næringsstoffer og vann fra vertikal støtte i stedet for jorden.

Denne typen hagearbeid bruker en kreativ og svært effektiv vekstteknikk ved å bruke nedenfra-opp og ovenfra-ned-støtter for mange planter i både små og store hagerom.

Vertikal hagearbeid er en utmerket teknikk for å fremheve enhver region eller til og med skjule en som ikke er tiltalende. Interiøret eller eksteriøret til enhver bygning kan ha en vertikal hage eller grønn vegg installert.

Du kan bygge en vertikal hage for å maksimere bruken av plass ved å lage en hage som vokser opp ved hjelp av høybed, containere eller espalier. Disse hagene bruker vertikal, oppadrettet plantevekst for best mulig å bruke det tilgjengelige området i ethvert trangt miljø.

Hvor levedyktig er det å ha en innendørs vertikal hage?

Vi vet at vertikal hagearbeid er populært siden det er ideelt for urbane miljøer og enkeltpersoner som søker høy avkastning. Å bygge en innendørs vertikal hage er svært levedyktig. Bruk av vertikale hager vil øke avlingen din.

  Hva er alternativene dine for Internett for campere

Risikoen for at bakterier skader avlingene dine og trusselen fra skadedyr er mye redusert med en innendørs vertikal hage. En innendørs vertikal hage gir variasjon, skjønnhet og enestående skjønnhet til uterommet ditt.

Det ville være best hvis du husket et par ting når du velger en innendørs vertikal hage. For det første er det viktig å huske at planter ikke kan vokse vertikalt. Derfor må du først starte frøplantene horisontalt. Beslutningen om å gå vertikalt sikrer at plantene er godt gjennomluftet og om nødvendig gir mest solskinn.

I tillegg må du velge pottejord for å hjelpe til med hydrering og ernæring. Til slutt kan innendørs vertikale hager være dyrere enn vanlige hager. Men resultatene av en innendørs vertikal hage er verdt prisen!

Hva er fordelene med en innendørs vertikal hage?

Det er mange fordeler med innendørs vertikale hager. Disse hagene tilbyr flere estetiske, monetære, fysiologiske og økologiske fordeler i forhold til vanlige hager. Ved å bruke en vertikal hage kan du maksimere og utnytte hver kvadratfot med plass, spesielt i overfylte og trange storbyområder.

Dessuten er vertikal hagearbeid en fin måte å dyrke mat i regioner med begrenset plass. Innendørs vertikale hageteknologier tilbyr effektive, enkle og miljøvennlige måter å dyrke frukt, grønnsaker og urter på, og forbedrer matsikkerheten for urbane mennesker og samfunn som mangler landbruksareal.

En innendørs vertikal hage reduserer farlige VOC (flyktige organiske forbindelser) og absorberer forurensninger for å forbedre kvaliteten på luften inne. Selv på små steder som vinduskarmer, balkonger, inngangsdører og så videre, påvirker dyrking av planter vertikalt luftkvaliteten.

Bygninger med grønne vegger har bedre isolasjon, noe som reduserer behovet for energi for å varme eller avkjøle dem. En energibesparende innendørs vertikal hage holder en bygning varm om vinteren og kjølig om sommeren.

Du kan få mest mulig ut av begrenset plass og gjenvinne ubrukte områder ved å bruke vertikale planter. Tomt rom kan forvandles til estetisk vakkert og kreativt engasjerende ved å legge til en grønn vegg.

Hvilken type planter kan du helst dyrke i en innendørs vertikal hage?

Du kan dyrke nesten alle planter i en innendørs vertikal hage. Dette inkluderer sukkulenter, stauder, urter, blomster og grønnsaker. Du må imidlertid vurdere disse greenenes fleksibilitet fordi du dyrker dem vertikalt.

Dine innendørs vertikale hager ville være mer egnet til å produsere grønnsaker som tomater eller bitter gresskar enn å dyrke busker med stive trestilker. Plantenes utviklingsvaner er det etterfølgende elementet å vurdere.

Det beste ville være om du velger planter som har lignende vekstkrav. Du kan velge bare planter som liker solen eller bare planter som foretrekker skyggen. Veksten til den langsommere voksende planten vil bli hemmet hvis du plasserer den raskere voksende planten ved siden av den langsommere voksende. En vertikal plantekasse kan ikke holde enorme planter med mindre det er et solid rammeverk, så husk det.

  Slik fikser du zoomfeilkode 5003

Nedenfor er en liste over 9 plattformer som kan gjøre ditt innendørs vertikale hagearbeid smart og enkelt.

Gardyn

Gardyn er et prisvinnende selskap kjent for sin vertikale hagearbeidsprosess i fire trinn. Alt du trenger å gjøre som innendørs gartner er å vokse, høste, nyte og gjenta. Gardyns innendørs vertikale hagesystemer gir plantene det ideelle lyset de trenger gjennom dagen i alle omgivelser ved hjelp av høykvalitets og rimelige LED-lys.

De siste fremskrittene innen hybridoppdrett, skapt av Gardyn og forskere ved McGill University, gjør det mulig for oss å dyrke planter vertikalt uten jord, noe som endrer omfanget og volumet vi kan produsere mat med. Gardyns har også maskinlæring og kunstig intelligens-løsninger for å ta vare på avlingene hele døgnet.

Stige

Oppdraget til Rise er å forbinde mennesker ved å hjelpe dem med å dyrke sunne og smakfulle frukter og grønnsaker som de kan være stolte av. Rise tilbyr innendørs vertikale hageløsninger med banebrytende lys, wifi aktivert, synkronisert med Alexa og et modulært system.

De har også et selvvanningssystem og inkluderer også et startsett sammen med den vertikale hagen. De har også design av planter, vokser, høster og gjentar. Oppgangen har vist seg i mange kjente magasiner og vunnet priser for sine banebrytende innovasjoner innen innendørs hagearbeid.

Bare vertikalt

Just Vertical forsikrer deg med mer enn 200+ varianter av planter gjennom sine innendørs vertikale hageløsninger gjennom året. Alt du trenger å gjøre er å koble til den vertikale innendørshagen, legge til belgene og vannet i den, og nyte den ferske høsten fra hagen. Det beste med Just Verticals innendørs vertikale hager er at de gjør hagearbeid rimelig, vakkert, enkelt og rikholdig.

Klikk & Grow

Med Click & Grows Smart Gardens kan selv de travleste familiene dyrke planter 365 dager i året. De tar seg av vanning, belysning og næringsstoffer mens du nyter innhøstingen. Hele året kan du nyte hagearbeidets fortryllelse, de beste smakene og de herligste duftene. Click & Grow bruker Smart Soil som gir plantene dine den ideelle atmosfæren for vekst.

Planterøttene har alltid tilgang til vann på grunn av Smart Soils konstante vannfordeling gjennom nanostrukturen.

Det sikrer at planter får den ideelle kombinasjonen av vann, oksygen, næringsstoffer og det perfekte pH-nivået. Vekstmediet er fritt for plantevernmidler, soppdrepende midler og andre farlige komponenter og er laget av naturlige, fornybare ingredienser.

  Minecraft-frosker: Hvordan finne dem

Nutritower

Den hydroponiske dyrkingsmetoden brukes i Nutritowers innendørs vertikale hager. Det er en måte å dyrke planter på uten å bruke jord. I hydroponisk jordbruk utfører vann oppgaver, inkludert å tilføre næringsstoffer til plantenes røtter. Planter krever næringsstoffer, lys, karbondioksid og vann for å trives, alt dette gir tårnet.

Bruk av tradisjonelle hydroponiske metoder i et vertikalt, gravitasjonsmatet system er hvordan vertikal hydroponics fungerer. I samme område kan vertikalt jordbruk dyrke betydelig mer mat. I tillegg inneholder Nutritower et patentsøkt belysningssystem og et aktivt hydroponisk system.

Miracle-Gro Tolv

Bladgrønnsaker og urter som er friske og lett tilgjengelige fra stammen er lovet av Miracle-Gro Twelve. De opprettholder de perfekte innendørs vekstforholdene for bladgrønt og urter med sitt alt-i-ett hydroponiske system. Alt du trenger å gjøre er å plante, mate, trimme og tjene for å få plantene til å vokse i vann. Appen vil også minne deg på når du skal høste og nyte grønnsakene dine.

Tårnhagen

Du kan dyrke maten din med Tower Gardens vertikale aeroponiske hagesystemer uten tidsinvestering eller læringsperiode med tradisjonell hagearbeid.

Med Tower Garden HOME kan du produsere grønt og urter innendørs eller bruke Tower Garden FLEX til å dyrke et bredt utvalg av frukt, grønnsaker, urter og blomster. Modellene deres opptar hver en plass på mindre enn 3 kvadratmeter. Tower Garden er den ideelle teknologien for skolehager siden den muliggjør smussfri innendørs plantevekst.

Supragarden

Kjøpere av Supragardens innendørs vertikale hagesystemer kan dra nytte av tre spennende fordeler. Deres organiske dekorasjon, luftrensing og hydroponiske matproduksjon. Den bruker et vanningssystem, modulære plantestadier, LED-vekstlys og vertikal hydroponikkdyrkingsteknologi.

Med en vertikal hydroponisk hage kan du produsere matplanter som tomater, salater, urter og chili raskt og effektivt. Å bruke disse vertikale hagene kan hjelpe til med å filtrere luften fordi planter er svært effektive til å rense luften innendørs.

Tilbake til røttene

Back to the Roots er det første økologiske hagearbeidsfirmaet i USA. Målet deres er å gjøre alle familier og barn kjent med matkildene sine ved å la dem oppdage rart å gjøre det selv uten hjelp av en hage eller bakgård. Tallrike kjente virksomheter og publikasjoner har også gitt sine innendørs hagearbeid anerkjennelse. Velg frøsettet ditt, hydrer det daglig, se det utvikles og høst det.

Siste ord

Utvilsomt er en innendørs vertikal hage en innovasjon som er nyttig i dagens tid. For folk som elsker å dyrke plantene og grønnsakene sine, men som møter problemene med trange steder, tilbyr plattformene nevnt ovenfor vertikale hagesystemer som kommer til unnsetning. Innendørs vertikale hager dyrker ikke bare planter, men hjelper også til med å rense luften.

Det beste med disse hagene er at de er skrytende og vakre samtidig. Hvis du tenker på å ha din egen hageplass, må du vurdere dette utmerkede alternativet for vertikal hagearbeid.

Du kan også være interessert i de beste sikkerhetskameraene innendørs for trygghet.