Fiks Dota 2 som ikke svarer i Windows 10

Dota 2 er et av de mest populære online flerspillerspillene som kan nås på PC. Likevel er ikke spillet perfekt for alle spillere, siden få brukere står overfor et problem med Dota 2 som ikke svarer på deres Windows 10-PC. Hvis du også har problemer med Dota 2 svart skjerm på PC-en din, er du så heldig at du leser denne artikkelen. Feilsøkingsmetodene som er omtalt i denne artikkelen vil hjelpe deg med å fikse problemet med at Dota 2 ikke fungerer.

Slik fikser du Dota 2 som ikke svarer i Windows 10

Det er ingen spesifikk grunn som utløser Dota 2-problem med svart skjerm. Vi har imidlertid undersøkt en rekke nettrapporter og diskusjonsfora og har satt sammen en liste over mulige årsaker til problemet på din Windows 10 PC.

  • Systemkravene for spillet er ikke oppfylt.
  • Noen bakgrunnsprogram blokkerer spillet.
  • Du bruker ikke administratorrettigheter for at spillet skal fungere funksjonelt.
  • Den korrupte Windows Store-cachen hindrer spillet i å åpnes.
  • Upassende dato- og klokkeslettinnstillinger.
  • Spillet er ikke satt til høy prioritet, men PC-en din har høy ytelse i strøminnstillinger.
  • Grafikkdriverne på PC-en din er ikke kompatible.
  • Antivirus- eller brannmurprogram på PC-en din hindrer spillet fra normal oppstart.
  • Microsoft Visual C++-pakker er ikke i den nyeste versjonen.

Her er noen effektive feilsøkingsmetoder som vil hjelpe deg med å fikse Dota 2-problemet med svart skjerm på din Windows 10-PC.

Systemkrav for å spille Dota 2

Før du ser løsningene, må du sjekke om datamaskinen oppfyller systemkravene til dette spillet.

  • CPU-HASTIGHET: Dual core fra Intel eller AMD på 2,8 GHz

  • RAM: 4 GB

  • OS: Windows 7 eller nyere

  • VIDEOKORT: Nvidia GeForce 8600/9600GT, ATI/AMD Radeon HD2600/3600

  • PIXEL SHADER: 4.0

  • VERTEX SHADER: 4.0

  • LYDKORT: DirectX-kompatibel

  • GRATIS DISKPLASS: 15 GB

  • DEDIKERT VIDEO RAM: 256 MB

Metode 1: Grunnleggende feilsøkingsmetoder

Her er noen grunnleggende metoder for å fikse problemet med at Dota 2 ikke fungerer.

1A. Kjør Valheim som administrator

Visse tillatelser og funksjoner kan bare nås hvis du har gitt administratorrettigheter til Dota 2-spillet. I dette scenariet kan du fikse problemet med at Dota 2 ikke svarer ved å følge instruksjonene nedenfor.

1. Høyreklikk på Dota 2-snarveien på skrivebordet eller naviger i installasjonsmappen og høyreklikk på den.

2. Velg nå alternativet Egenskaper.

3. Bytt deretter til Kompatibilitet-fanen og merk av for Kjør dette programmet som administrator.

4. Til slutt klikker du på Bruk > OK for å lagre endringene.

Sjekk om du har fikset Dota 2-problemet med svart skjerm.

1B. Lukk Bakgrunnsprosesser

Flere bakgrunnsprosesser som kjører på PC-en din kan forstyrre Doat 2-prosesser. Disse programmene kan bidra til problemet med Dota 2 svart skjerm. Følg guiden vår Slik avslutter du oppgave i Windows 10 for å avslutte alle bakgrunnsprosesser.

1C. Reparer systemfiler

Hvis det er noen manglende eller skadede filer på din Windows 10 PC, vil du møte problemet med at Dota 2 ikke svarer. Likevel reparerer du disse korrupte filene ved å bruke innebygde verktøy, nemlig System File Checker og Deployment Image Servicing and Management.

Les vår guide om hvordan du reparerer systemfiler på Windows 10 og følg trinnene som instruert for å reparere alle dine korrupte filer.

1D. Kjør Malware Scan

Tilstedeværelsen av et virus eller skadelig programvare vil resultere i spillproblemer på datamaskinen din. Hvis i tilfelle virusangrepet er svært alvorlig, kan du ikke koble til noe online spill kontinuerlig i det hele tatt. For å løse problemet må du fjerne viruset eller skadelig programvare fullstendig fra din Windows 10-datamaskin.

Du anbefales å skanne datamaskinen din som instruert i vår guide. Hvordan kjører jeg en virusskanning på datamaskinen min?

Hvis du vil fjerne skadelig programvare fra datamaskinen din, sjekk guiden vår Slik fjerner du skadelig programvare fra PC-en din i Windows 10. Når du har fjernet alle virusene fra datamaskinen, kobler du til spillet og kontrollerer om du står overfor at Dota 2 ikke starter Windows 10 problem igjen.

1E. Fjern midlertidige filer

Få brukere har antydet at å rydde litt diskplass på PC-en har hjulpet dem med å løse problemet med Dota 2 som ikke fungerer. Dette vil gjøre det mulig for datamaskinen din å installere nye filer når det er nødvendig, noe som vil hjelpe deg med å fikse Dota 2 svart skjermproblem.

Hvis det er minimum tilgjengelig plass på datamaskinen din som bidrar til oppstartsproblemet i Dota 2, følg vår guide 10 måter å frigjøre harddiskplass på Windows som hjelper deg med å fjerne alle unødvendige filer på datamaskinen.

1F. Deaktiver antivirus midlertidig (hvis aktuelt)

Eventuelle nye siste oppdateringer av spillet kan noen ganger forhindres av antiviruspakken. Antivirusprogramvare som Avast og Norton vil mest sannsynlig forhindre enhver siste oppdatering av Windows, og det anbefales å deaktivere tredjeparts eller innebygd antivirusprogramvare midlertidig for å fikse dette problemet. Les artikkelen vår om Hvordan deaktivere antivirus midlertidig på Windows 10 og følg trinnene i veiledningen for å deaktivere antivirusprogrammet midlertidig på PC-en.

Etter å ha løst problemet med Dota 2 svart skjerm på PC-en din, sørg for å aktivere antivirusprogrammet på nytt siden et system uten en sikkerhetspakke alltid er en trussel.

1G. Deaktiver Windows-brannmur (anbefales ikke)

Noen ganger kan Windows Defender-brannmuren på datamaskinen hindre spillet fra å åpnes på grunn av sikkerhetsårsaker. I dette tilfellet kan det hende at Dota 2 ikke åpnes på grunn av Windows Defender-brannmuren. Hvis du ikke vet hvordan du deaktiverer Windows Defender-brannmuren, kan du gå gjennom vår guide Hvordan deaktivere Windows 10-brannmuren og følge instruksjonene som er gitt.

Du kan følge denne veiledningen Tillat eller blokker apper gjennom Windows-brannmuren for å tillate appen.

Sørg for å aktivere brannmurpakken igjen etter at du har oppdatert enheten din, da en datamaskin uten brannmurprogram er en trussel.

1H. Oppdater Windows

Hvis datamaskinen din har noen feil, kan det forårsake Dota 2-problemet, du kan ganske enkelt fikse dette ved å oppdatere operativsystemet. Følg trinnene som er gitt i denne veiledningen Slik laster du ned og installerer den siste oppdateringen for Windows 10 hvis du er ny på å oppdatere din Windows 10-PC.

Sjekk om problemet med Dota 2 som ikke starter Windows 10 er løst etter oppdatering av Windows.

Metode 2: Endre spillprioritet

Preferansen til en applikasjon eller prosess forteller datamaskinen viktigheten og om den bør gis preferanse fremfor de andre mens ressursene tildeles. Prioriteten til hvert program er normalt bortsett fra systemprosessene, som standard. Dota 2 kan krasje hvis den ikke får nok ressurser.

1. Trykk Ctrl + Shift + Esc-tastene sammen for å åpne Oppgavebehandling.

2. Søk nå etter Dota 2-prosess.

3. Endre deretter prioritet til Høy prioritet og sjekk om dette fungerer.

Merk: Endre prioriteten med stor forsiktighet ettersom å endre prioriteten til prosessen uforsiktig kan gjøre systemet ekstremt tregt eller ustabilt.

4. Lukk Task Manager og start datamaskinen på nytt og sjekk om Dota 2 ikke starter på Windows 10 problemet er løst.

Metode 3: Endre skjermoppløsning

Hvis du møter Dota 2 som ikke fungerer på lasteskjermen, er det noen muligheter for at skjermoppløsningen på datamaskinen din er i konflikt med spillet. I dette tilfellet må du senke skjermoppløsningen og prøve igjen senere som instruert nedenfor.

1. Trykk Windows + D-tastene sammen for å navigere til skrivebordet.

2. Høyreklikk nå på skrivebordet og velg alternativet Tilpass.

3. Deretter, i venstre rute, klikker du på Skjerm, og i høyre rute velger du en lavere skjermoppløsning under Skjermoppløsning som vist.

Når du har justert skjermoppløsningen, sjekk om du var i stand til å fikse problemet med Dota 2 som ikke svarer.

Metode 4: Bekreft integriteten til spillfiler

Vi har sett mange tilfeller der spillfilene enten mangler eller er korrupte, eller det hadde ufullstendige installasjoner. Brukere kan også oppleve at Dota 2 ikke svarer hvis de blir avbrutt av oppdateringsprosessen eller hvis spillfilene flyttes. I denne metoden vil du åpne Steam og bruke den innebygde funksjonen for å verifisere integriteten til spillet. Den vil bli erstattet hvis applikasjonen finner noe. Følg guiden vår for hvordan du verifiserer integriteten til spillfiler på Steam.

Merk: Du bør utføre lignende trinn hvis du bruker annen publiseringsprogramvare.

Metode 5: Oppdater Steam-klienten og spillet

Hvis du bruker en utdatert Steam-applikasjon, kan du ikke få tilgang til noen spill uten problemer. Sørg derfor alltid for at du bruker en oppdatert versjon av Steam og Dota 2-spill før du starter det.

1. Trykk på Windows-tasten og skriv Steam, og klikk deretter på Åpne.

2. Klikk nå på Steam i øverste venstre hjørne av skjermen etterfulgt av Se etter Steam-klientoppdateringer… som uthevet nedenfor.

3. Hvis du har noen nye oppdateringer som skal lastes ned, installer dem og sørg for at Steam-klienten din er oppdatert.

4. Start Steam på nytt og sjekk om problemet med Dota 2 ikke fungerer er løst nå.

På samme måte er det alltid viktig at spillet kjører i den nyeste versjonen for å unngå konflikter. Før spillet ditt er oppdatert, kan du ikke logge på Dota 2-servere. For å oppdatere spillet ditt, følg trinnene nedenfor.

1. Start Steam og naviger til LIBRARY.

2. Klikk nå på HJEM og søk etter Dota 2.

3. Høyreklikk deretter på spillet og velg alternativet Egenskaper….

4. Bytt nå til OPPDATERINGER-fanen og sjekk om noen oppdateringer venter i aksjon. I så fall følger du instruksjonene på skjermen for å laste ned de siste oppdateringene.

Etter en oppdatering, sjekk om problemet med svart skjerm med Dota 2 er løst.

Metode 6: Oppdater eller Tilbakestill grafikkdrivere

Hvis metodene ovenfor ikke fungerte for deg, er det mulig at du ikke har de riktige grafikkdriverne installert på datamaskinen. Drivere letter samspillet mellom maskinvaren og spillet og er de viktige komponentene. Hvis driverne er korrupte eller utdaterte, kan det føre til at Dota 2 ikke svarer på PC-en.

Alternativ I: Oppdater grafikkdriveren

Hvis du ikke vet å oppdatere grafikkdriverne, følg instruksjonene gitt i denne veiledningen 4 måter å oppdatere grafikkdrivere i Windows 10.

Alternativ II: Tilbakestill grafikkdriveroppdateringer

Det nytter ikke å installere eller oppdatere driverne på nytt hvis den gjeldende versjonen av grafikkdriverne ikke er kompatibel med spillet ditt. Å rulle tilbake driverne til forrige versjon er alt du trenger å gjøre, og for å gjøre det, følg instruksjonene som er gitt i denne veiledningen Slik ruller du tilbake drivere på Windows 10.

Når du har rullet tilbake driverne dine, sjekk om du har løst problemet med Dota 2 som ikke svarer eller ikke.

Metode 7: Installer grafikkdrivere på nytt

Hvis oppdatering av grafikkdriverne ikke løste det omtalte problemet, kan du prøve å installere grafikkdriverne på nytt. Det finnes ulike metoder for å installere grafikkdriverne på nytt på Windows. Hvis du er ny på å installere grafikkdriverne på nytt, les denne veiledningen Hvordan avinstallere og installere drivere på nytt på Windows 10 og følg instruksjonene gitt der.

Etter å ha installert grafikkdriverne på nytt, sjekk om problemet med Dota 2 ikke fungerer er løst.

Metode 8: Oppdater .NET Framework

De fleste brukere nyter uavbrutt service av moderne spill og apper, og .NET-rammeverket er avgjørende i Windows 10 for dette. Mange spill vil ha et alternativ for automatisk oppdatering for .NET-rammeverket, og det vil derfor bli oppdatert automatisk når det er en oppdatering tilgjengelig. Du kan også installere den nyeste versjonen av .NET-rammeverket og for å gjøre det, følg trinnene nedenfor.

1. Gå til tjenestemannen Microsofts nettsted og se etter nye oppdateringer for .NET-rammeverket.

2. Klikk på den anbefalte eller tilsvarende koblingen og klikk på Last ned. .NET Framework 4.8 Runtime-alternativ, hvis det er noen oppdateringer.

Merk: Siden noen programvare bruker Last ned .NET Framework 4.8 Developer Pack, anbefales det ikke å klikke på den.

3. Gå til Mine nedlastinger og kjør den nedlastede filen ved å dobbeltklikke på installasjonsfilen.

4. Følg instruksjonene på skjermen for å installere .NET-rammeverket på datamaskinen.

Etter å ha gjort dette, sjekk om problemet med Dota 2 ikke fungerer er løst.

Metode 9: Reparer Microsoft Visual C++ Redistributable

Alternativt kan du prøve å reparere de omdistribuerbare Microsoft Visual C++-pakkene for å fikse problemet med Dota 2 som ikke svarer som følger:

1. Trykk på Windows-tasten og skriv inn Apper og funksjoner. Klikk på Åpne.

2. Søk etter Microsoft Visual C++ omdistribuerbar pakke.

3. Velg pakken, og klikk deretter på alternativet Endre.

4. Klikk deretter Ja i dialogboksen Brukerkontokontroll.

5. Klikk på Reparer i popup-vinduet som vises. Vent til prosessen er ferdig.

6. Sørg for å gjøre dette for hver C++-pakke ved å gjenta trinn 3 og 4.

7. Start PC-en på nytt.

Åpne programmet du ikke kunne åpne tidligere. Hvis dette ikke fungerte, prøv å reinstallere C++ omdistribuerbare i stedet.

Metode 10: Installer Microsoft Visual C++ Redistributable på nytt

Hvis den forrige metoden for å reparere Microsoft C++ Visual Redistributable ikke fikset Dota 2 som ikke startet Windows 10, må du installere den omdistribuerbare på nytt. Følg de angitte trinnene for å avinstallere og deretter installere disse på nytt.

1. Åpne systeminnstillingene for apper og funksjoner.

2. Velg Microsoft Visual C++ Redistributable-pakken, og klikk deretter på alternativet Avinstaller.

3. Klikk på alternativet Avinstaller igjen for å bekrefte og fjerne pakken.

Merk: Sørg for å avinstallere alle Microsoft Visual C++ omdistribuerbare pakker.

4. Trykk på Windows-tasten, skriv kommandoprompt, og klikk deretter på Kjør som administrator.

5. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter-tasten.

Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup

6. Når prosessen er fullført, starter du PC-en på nytt.

7. Deretter besøker du Microsoft Visual C++ redistribuerbar nettside for å laste ned den nyeste C++-pakken som vist her.

8. Når den er lastet ned, åpner du den nedlastede filen ved å dobbeltklikke på den i Mine nedlastinger. Installer pakken ved å følge instruksjonene på skjermen.

9. Når installasjonen er fullført, start til slutt PC-en på nytt.

Åpne spillet og sjekk om du står overfor lasteproblemet igjen. Hvis problemet vedvarer, prøv de neste alternativene.

Metode 11: Installer DirectX på nytt

For å nyte en sømløs multimedieopplevelse på Dota 2, må du forsikre deg om at DirectX er installert, og det er oppdatert til den nyeste versjonen. DirectX hjelper deg med å forbedre den visuelle medieopplevelsen for grafiske spill og applikasjoner spesielt. DirectX 12 er fleksibel for applikasjoner med høy grafisk støtte på din Windows 10-datamaskin. Dette lar spillet vite hva det skal gjøre, og du kan følge trinnene nedenfor for å sjekke om systemet ditt allerede inneholder DirectX 12.

1. Trykk Windows + R-tastene samtidig for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv dxdiag og trykk deretter Enter-tasten for å starte DirectX Diagnostic Tool.

3. Sjekk DirectX-versjonen, om den inneholder DirectX 12 eller ikke.

4. Hvis du ikke har DirectX 12 i systemet, last ned og installer det fra DirectX nedlastingsside ved å følge instruksjonene på skjermen.

Etter å ha installert DirectX, sjekk om Dota 2 ikke fungerer problemet oppstår igjen.

Metode 12: Oppdater BIOS

Flere Windows 10-brukere over hele verden har rapportert at Dota 2-problemet som ikke svarer, forsvant etter oppdatering av BIOS. Men i tilfelle, hvis du har den nyeste versjonen av BIOS og fortsatt står overfor den samme feilen, må du installere BIOS på nytt. Hvis alle metodene ovenfor ikke løser problemet med Dota 2 som ikke fungerer, anbefales det å oppdatere BIOS som instruert i vår guide. Hva er BIOS og hvordan oppdaterer BIOS?

Metode 13: Installer Dota 2 på nytt

Dota 2 kan være årsaken til at Dota 2 ikke svarer, og det er ingen skade å installere spillet på Steam på nytt. Implementer trinnene nedenfor for å avinstallere Dota 2.

1. Start Steam-applikasjonen som gjort tidligere.

2. Velg alternativet Bibliotek på menyen.

3. Høyreklikk deretter på Dota 2-spillet og velg Avinstaller i rullegardinmenyen.

4. Velg Slett-knappen for å bekrefte avinstalleringsprosessen på Steam-popup-vinduet.

5. Lukk programmet når avinstalleringsprosessen er fullført.

6. Start Steam-applikasjonen på nytt.

7. Skriv inn og velg Dota 2 i søkefeltet.

8. Klikk på Spill nå for å installere spillet.

***

Vi håper at denne veiledningen var nyttig og at du kunne fikse problemet med Dota 2 som ikke svarer på Windows 10. Fortell oss hvilken metode som fungerte best for deg for å fikse problemet med at Dota 2 ikke fungerer. Også, hvis du har spørsmål/forslag angående denne artikkelen, kan du gjerne slippe dem i kommentarfeltet nedenfor.

  Fiks Netflix-feilkode NSES-404 i Windows 10