Hva er forskjellene mellom Telegram og Telegram X?

Telegram brukes mye av mange mennesker over hele verden. Spesielt nylig, da det registrerte en økning i nedlastinger da WhatsApp var i ferd med å gå ned på grunn av personvernproblemer. En nyere versjon ble gitt ut, og den fikk det fengende navnet Telegram X. I hovedsak presenterer Telegram dette som en eksperimentell gren av meldingstjenesten, men vi er ikke sikre på om vi skal kalle det slik. I dag skal vi sammenligne de to versjonene og finne ut forskjellene deres i Telegram vs Telegram X-konkurransen.

Hva er forskjellene mellom Telegram og Telegram X?

Telegram kjøpte Challegram, en rivaliserende meldingsapp, som de deretter overtok og omdøpte til Telegram X. Du lurer kanskje på hvilke ekstra funksjoner du får med versjon X over standardversjonen gitt at den for tiden er tilgjengelig på iOS og Android. Les til slutten for å finne ut.

Telegram

Utviklet av Telegram Messenger LLP, Telegram er en skybasert stasjonær og mobil meldingsapplikasjon. Appens første utgivelse fant sted i august 2013. Skybaserte meldinger er en av hovedkomponentene i Telegram-programvaren. Brukerkontoen kan nås fra forskjellige enheter takket være denne funksjonaliteten.

  • Brukere har muligheten til å dele elementer som bilder, filmer og lyd med en enkelt mottaker eller en gruppe på opptil 100 000 personer.
  • Programmet gir også brukere muligheten til å slette eller endre tekster sendt fra begge parter.
  • I såkalte hemmelige samtaler overføres meldinger med klient-til-klient-kryptering, som er en annen nøkkelfunksjon i Telegram-appen.

Den primære svakheten til denne programvaren var bruken av en spesiallaget krypteringsprotokoll i stedet for den mer pålitelige og sikre ende-til-ende-krypteringen.

  Hvordan få tilgang til blokkerte nettsteder på en datamaskin eller mobil enhet

Telegram X

En ny programvare kalt Telegram X ble utgitt av Telegram Messenger LLP i 2017 med forbedret batterilevetid, klistremerkeanimasjoner og ytelse. De kjøpte Chellegramen erstatningsklient, som de deretter overtok og omdøpte til Telegram X. Til tross for at den har lignende funksjonalitet som den forrige versjonen, har appen gjennomgått flere justeringer og nye funksjoner.

Etter å ha kjent basisappene, la oss gå videre til forskjellsdelen om Telegram vs Telegram X.

1. Nye bevegelser

Sveipebevegelsene som er tilgjengelige i samtaler har utvidet seg.

  • For å flytte mellom samtaler og chatter, sveip til venstre eller høyre i samtalelisten. En melding kan deles eller besvares ved å skyve henholdsvis til høyre eller venstre på den.
  • Samtaleforhåndsvisninger er en funksjon i X som lar deg undersøke innholdet på chattesiden uten å åpne den. For å gjøre dette, trykk lenge på en hvilken som helst chat og vent på at en popup vises øverst på diskusjonslisten med de nye meldingene.
  • Spøkelsesmodusen i Telegram som denne funksjonen tilbyr er ganske spennende. Du kan lese en melding på denne måten uten at haken for den meldingen vises, slik at du slipper å gå til chat-fanen for å se de mottatte meldingene. Denne funksjonen er tilgjengelig i anropsfanen i tillegg til å jobbe med en-til-en eller gruppediskusjoner.
  • Nederst i forhåndsvisningene kan du finne massevis av valg, inkludert dempe, feste, slette og åpne.

2. Nattmodus og Boblemodus

Du kan også nå den spesielle Nattmodus-fanen fra menyen. Den er veldig fin og den fungerer utmerket med OLED-paneler.

  • Den vanlige appen har ikke nattmodus, men du kan endre temaet ditt til et mørkt for å oppnå samme resultat.
  • Det er også en automatisert nattmodus som bruker lyssensoren for å jevnt bytte mellom nattmodus og standard temafarge.
  Bevegelsesbasert kalkulatorapp som lagrer resultater [Paid]

Standardmetoden for å se meldinger i tekstbobleform simuleres av Boblemodus-innstillingen på Telegram X. På X-versjonen kan du deaktivere den slik at innleggene vises i en rett linje, da dette vanligvis er på i den vanlige Telegram-klienten.

3. App-grensesnitt

Det første du vil legge merke til når du starter Telegram X er at hjemmebrukeropplevelsen skiller seg noe fra den standard Telegram-appen, slik at eksisterende Telegram-brukere umiddelbart vil føle seg hjemme. Som på Telegram X er samtaler og samtaler delt inn i faner, på samme måte som en annen populær messenger WhatsApp.

  • I Telegram-appen kan du finne samtalevalgene i chat-menyen og historikken på hovedmenyen.
  • Muligheten til å vise bilder i X-versjonen uten å legge til marginer på bildene er en annen betydelig forskjell mellom disse to.
  • I motsetning til Telegram, hvor bilder leveres med en ramme som gjør at de fremstår betraktelig mindre i chattemiljøet, gjør dette at bildene ser mye mer koselige og fullskjerm ut.
  • Å bevege seg frem og tilbake mellom menyer og chatter virker jevnere og raskere i X-appen enn i den originale Telegram-klienten, noe som indikerer at den kjører raskere.

4. Lagrede meldinger

Lagrede meldinger er en fantastisk funksjon som følger med Telegram X. Folk bruker fanen Lagrede meldinger på Telegram X for å lagre ting som innlegg, dokumenter og media. De lagrede innleggene dine er nå enklere å finne takket være dette.

Du må først trykke på Lagrede meldinger-knappen på standard Telegram-appen før du får tilgang til fanene; dette ekstra trinnet er unødvendig, noe som er det mest praktiske blant forskjellene mellom Telegram vs Telegram X.

5. Avansert modus

En avansert modus i Telegram X er også tilgjengelig og kommer med tonnevis av tilleggsmuligheter. De inkluderer ting som:

  • blinkende fremadgående alternativer,
  • skjule tastaturer, og
  • utfører sveipehandlinger.

6. Klistremerkebruk

I Telegram er det en klistremerkedel på tastaturet når du åpner samtalen for å skrive en melding. I mellomtiden har Telegram X et dedikert område i innstillingene for alle slags klistremerker, inkludert animerte klistremerker.

  Nettlesere slår av irriterende varslingspopups

7. Blokkeringsfunksjoner

Med Telegram er det bare to valg for å blokkere chatter: PIN og passord. Men med Telegram X er det fem alternative blokkeringsmetoder tilgjengelig: PIN, passord, fingeravtrykk, tastaturmønster og bevegelser.

8. Innstillinger

Mens Telegram har et eget innstillingsalternativ, gir Telegram X ekstra innstillingsvalg inkludert muligheten til å konfigurere chat-forhåndsvisninger og få GIF-er til å spille automatisk.

9. Meldingskryptering

Siden ende-til-ende-kryptering er mer pålitelig og trygg, var Telegrams primære problem dens spesialkonstruerte krypteringsprotokoll. Motsatt har Telegram X ende-til-ende-kryptering som sin hovedstyrke i stedet for en spesiallaget krypteringsprotokoll, noe som gjør den mer pålitelig og trygg.

10. Hemmelig tekstmelding

Hemmelige meldinger, som er mulig i såkalte hemmelige chatter med klient-til-klient-kryptering, er en annen avgjørende funksjon i Telegram-appen. Likevel inkluderer Telegram X flere nye funksjoner og justeringer fra Telegram, for eksempel ende-til-ende-kryptering i stedet for tilpasset klientkryptering. Det fungerer fortsatt på samme måte som Telegram.

11. Skybaserte meldinger

Skybaserte meldinger er en av hovedkomponentene i Telegram-programvaren. Brukerkontoene kan nås fra forskjellige enheter takket være denne funksjonaliteten. Brukere har muligheten til å dele med enkeltpersoner eller grupper på opptil 100 000 medlemmer med bilder, videoer, lydfiler og annet materiale.

Fortsatt en skybasert tjeneste for chatting og fildelingsapp, Telegram X deler lignende funksjoner her. Men den har en raskere hastighet og vakre temaer, klistremerker og animasjoner. Mest avgjørende, sammenlignet med forgjengeren, bruker den mindre batteri.

12. Datalagring

På grunn av mangelen på en datalagringsfunksjon, er Telegram-appen bare en datamorder. Mobildatabruken er høy. Datasparingsfunksjonen er introdusert til Telegram X. Når du bruker roaming og mobildata, lagrer den data.

***

Dette er en håndfull forskjeller mellom Telegram og Telegram X, som vil hjelpe deg å forstå feiden mellom Telegram vs Telegram X som dukket opp etter at kunngjøringen fra Telegram Messenger LLP ble sendt. Hvis denne artikkelen ga en viss verdi til livet ditt, del dine verdifulle tilbakemeldinger og erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.