Reparer Android USB-filoverføring som ikke fungerer i Windows 10

I denne teknologiske epoken forventes få aktiviteter å bli utført av maskiner uten problemer. En av de rutinemessige aktivitetene er filoverføring fra en Android-telefon til Windows 10 PC ved hjelp av en USB-kabel. Imidlertid kan man oppleve problemene med at Android USB-filoverføring ikke fungerer Windows 10 PC. Dette problemet er et mareritt for alle som jobber med skrivebordsjobber, da dette er en stor del av jobben deres. Metodene for å fikse USB-tilkoblingsproblem for Android-telefoner er diskutert i artikkelen.

Slik fikser du Android USB-filoverføring som ikke fungerer i Windows 10

Avsnittet gir mulige årsaker til at filoverføring fra Android-telefon ved hjelp av en USB-kabel til din Windows 10 PC kan mislykkes.

  • Maskinvareproblemer – Det kan være noen problemer med maskinvareenhetene, for eksempel defekte porter eller skade på USB-kabelen.

  • Utdaterte enhetsdrivere- Driverne som tilsvarer Android-telefonen kan være utdaterte eller korrupte.

  • Utdatert OS- Operativsystemet til enhetene kan være utdatert og kan utgjøre et inkompatibilitetsproblem for tilkobling. OS på både Android Phone og Windows PC må oppdateres til siste versjon.

  • Feil innstillinger – Medieoverføring-innstillingen er kanskje ikke aktivert på Android-telefon, og det kan forårsake et problem med filoverføringen.

  • Tredjepartsapplikasjoner – Tredjepartsapplikasjoner for overføring av filer kan forstyrre den vanlige metoden for å overføre filer.

Merk: Siden smarttelefoner ikke har de samme innstillingene og kan variere fra enhet til enhet, sørg derfor for de riktige innstillingene før du endrer noen. Metodene som er forklart i denne artikkelen vurderer en Samsung Galaxy A21s-telefon, og innstillingene kan variere på andre modeller basert på ulike faktorer.

Metode 1: Grunnleggende feilsøkingsmetoder

Den første tilnærmingen til å fikse dette problemet er å prøve de grunnleggende feilsøkingsmetodene på de tilkoblede enhetene.

1A. Feilsøk maskinvareproblemer

Problemet kan være forårsaket på grunn av defekter i maskinvaren til de tilkoblede enhetene, og å sjekke maskinvareproblemene kan bidra til å løse problemet.

  • Sjekk om USB-porten på din Windows-PC er i god stand eller ødelagt.
  • Koble USB-kabelen til en annen USB-port på din Windows-PC.

  • Bruk USB-kabelen som følger med Android-telefonen.

  • Prøv å bruke en annen USB-kabel, som er kompatibel, for å koble Android-telefonen til Windows-PCen.

  • Rengjør ladeporten på Android-telefonen din med en tannpirker.

  • Sørg for å koble USB-kabelen til portene riktig og fullstendig på begge enhetene.
  • Hvis du kan fjerne batteriet på Android-telefonen, fjern det fra sporet og sett det tilbake i sporet.

1B. Lås opp Android-telefon

En av grunnene til at du kanskje ikke kan bruke filoverføringsfunksjonen er fordi telefonen er låst med passordet. Sørg for å låse opp telefonen, slik at Windows-PCen kan få tilgang til filene på telefonen.

1C. Bruk en annen Windows-PC

Dette problemet kan oppstå hvis Windows 10-PCen har en feil eller ikke er kompatibel med Android-telefonen. Prøv å koble Android-telefonen til en annen Windows-PC og sjekk om du kan overføre filer til PC-en.

1D. Koble Android-telefon direkte til Windows-PC

Hvis du bruker en USB-hub for å koble Android-telefonen til Windows 10-PCen, kan du prøve å koble fra USB-kabelen fra huben og koble USB-kabelen direkte til USB-porten på PC-en for å fikse problemet.

1E. Bruk alternativ filoverføringsmetode

Et annet alternativ for å omgå Android-telefonens USB-tilkoblingsproblem er å bruke en alternativ metode for å overføre filer for å sjekke om den fungerer på Android-telefonen din. Slå på Bluetooth på begge enhetene og sjekk om du kan overføre filer via Bluetooth-tilkoblingen.

Alternativ I: På Android-telefon

1. Gå til Innstillinger-alternativet på Android-telefonen din

2. Trykk på kategorien Tilkoblinger

3. Slå på Bluetooth-bryteren.

Alternativ II: På Windows

1. Trykk Windows + I-tastene sammen for å åpne Innstillinger.

2. Klikk på Enhetsinnstilling.

3. Slå på Bluetooth Slå på

1F. Koble fra eksterne enheter koblet til Windows-PC

En annen mulig årsak til dette Android-telefonens USB-tilkoblingsproblem er forstyrrelsen fra andre medier og eksterne enheter. Prøv å koble enhetene fra PC-en og koble deretter Android-telefonen alene til PC-en.

1. Trykk Windows + E-tastene sammen for å åpne Filutforsker.

2. Åpne denne PC-en, høyreklikk på USB-enheten, og klikk på alternativet Løs ut.

1G. Kjør maskinvarefeilsøking på Windows-PC

Android USB-filoverføring fungerer ikke Windows 10 PC-problem kan være forårsaket på grunn av mindre feil på PC-en. Hvis det er små feil på Windows-PCer, kan du enkelt fjerne dem ved å bruke Windows-maskinvarefeilsøkerne. Les artikkelen i koblingen her for å lære metoden for å kjøre Windows feilsøking for å diagnostisere problemet.

1H. Slå på flymodus

Når du overfører filer, er det sjanser for at ekstern interferens forstyrrer MTP eller Media Transfer Protocol. Å slå på flymodus kan forhindre ekstern interferens under overføring av filer.

Alternativ I: Android-telefon

Metoden for å slå flymodus på Android-telefonen din er diskutert nedenfor. Du kan slå på modusen og deretter overføre filer fra telefonen.

1. Åpne Innstillinger-appen fra menyen på Android-telefonen din.

2. Trykk på kategorien Tilkoblinger.

3. Slå på alternativet Flymodus.

Alternativ II: Windows PC

Du kan følge trinnene nedenfor for å slå flymodus på din Windows 10 PC og deretter prøve å overføre filene.

1. Trykk på Windows + I-tastene samtidig for å åpne Innstillinger-appen.

2. Klikk på Nettverks- og Internett-innstillinger i menyen.

3. Klikk på kategorien Flymodus og bytt til alternativet Flymodus.

1I. Start enheten på nytt

Den universelle metoden kan brukes til å fikse dette problemet. Du kan prøve å starte enhetene på nytt for å fjerne alle feilene og feilene i prosessene.

Alternativ I: På Android-telefon

Følg trinnene i metoden nedenfor for å starte Android-telefonen på nytt.

1. Koble Android-telefonen fra USB-kabelen, trykk på strømknappen , og trykk på Restart-alternativet.

2. Trykk på alternativet Start på nytt for å starte telefonen på nytt.

Alternativ II: Windows PC

Du kan følge trinnene nedenfor for å starte Windows 10-PC-en på nytt.

1. Koble USB-kabelen fra USB-porten og trykk på Windows-tasten.

2. Klikk på strømikonet nederst og velg alternativet Start på nytt for å starte PC-en på nytt.

1J. Oppdater enhet

Problemet med filoverføringen kan skyldes det korrupte eller utdaterte operativsystemet på enhetene. For å fikse problemet kan du prøve å oppdatere operativsystemet til den nyeste versjonen.

Alternativ I: På Android-telefon

Bruk av en utdatert versjon av Android OS kan forårsake problemet. Du kan oppdatere operativsystemet for å fikse problemet. Les artikkelen i lenken her for å vite hvordan du manuelt oppdaterer Android-telefonen til den nyeste versjonen.

Alternativ II: På Windows-PC

På grunn av kompatibilitetsproblemene kan det hende at Windows-PCen ikke støtter Android-telefonen. I dette tilfellet kan du oppdatere Windows OS til den nyeste versjonen for å fikse PC-problemet. Bruk lenken som er gitt her for å vite mer om denne metoden.

Metode 2: Endre USB-preferanser på Android-telefon

En av de grunnleggende metodene for å fikse problemet med filoverføringen er å sjekke om filoverføringsalternativet er aktivert. Du kan prøve å aktivere alternativet for overføring av filer på Android-telefonen din ved å bruke følgende metoder.

Alternativ I: Tillat tilgang til telefondata

Det første alternativet for å tillate filoverføring er å tillate det i popup-meldingen på Android-telefonen din. Denne meldingen vil vises umiddelbart etter at du kobler Android-telefonen til din Windows-PC.

1. Som standard, når Android Phone er koblet til din Windows-PC, vil du motta Tillat tilgang til telefondata. beskjed.

2. Trykk på alternativet Tillat i meldingen.

Alternativ II: USB-alternativer

Hvis popup-meldingen ikke vises på telefonen, kan du aktivere alternativet for filoverføring fra hurtigtilgangsmenyen på telefonen.

1. Sveip skjermen ned for å vise hurtigtilgangsmenyen og trykk på alternativet USB for filoverføring.

2. Trykk på alternativet Overføre filer /Android Auto i delen Bruk USB for.

Metode 3: Bruk utvikleralternativer

Som en alternativ tilnærming for å fikse Android USB-filoverføring som ikke fungerer Windows 10 PC-problem, kan du prøve å aktivere filoverføringen er å aktivere den fra utvikleralternativene på Android-telefonen din.

Trinn I: Aktiver utvikleralternativer

Det første trinnet i dette alternativet er å aktivere utvikleralternativene på telefonen. Les artikkelen med lenken her for å vite hvordan du aktiverer utvikleralternativer på telefonen din.

Trinn II: Aktiver alternativet for filoverføring

Det andre trinnet i dette alternativet er å aktivere filoverføringsalternativet i Utvikleralternativene i Innstillinger-appen.

1. I Innstillinger-appen klikker du på kategorien Utvikleralternativer.

2. Trykk på fanen Standard USB-konfigurasjon.

3. Trykk på alternativet Overføre filer.

Trinn III: Aktiver USB-feilsøkingsalternativet (hvis aktuelt)

Dette trinnet er å aktivere USB Debugging-alternativet på telefonen i utvikleralternativene. Dette alternativet skal løse Android-telefonens USB-tilkoblingsproblem umiddelbart, da du kan overføre filene som utvikler. Dette trinnet må bare forsøkes hvis du ikke kan overføre filer etter at du har aktivert filoverføringsalternativet.

1. I Innstillinger-appen trykker du på kategorien Utvikleralternativer.

2. I feilsøkingsdelen slår du på alternativet for USB-feilsøking.

3. Trykk på OK-alternativet.

Metode 4: Tøm enhetsbuffer

Hvis det er mange eksterne lagringsfiler på de installerte appene på Android-telefonen, kan det hende du ikke kan overføre filer. Du kan tømme hurtigbufferdataene på appene for å fikse Android USB-filoverføring som ikke fungerer Windows 10 PC-problem.

1. Åpne Innstillinger-appen på Android-telefonen din.

2. Trykk på Apps-fanen.

3. Trykk på appen én etter én på listen.

Merk: For forklarende formål er Samsung Internett-appen valgt.

4. Trykk på Lagring i Bruk-delen.

5. Trykk på Tøm cache-alternativet nederst.

Metode 5: Installer MTP-enhetsdriver

En av årsakene til den mislykkede filoverføringen mellom Android-telefon og Windows-PC er fraværet av en MTP-enhetsdriver. Driveren for MTP-enheten eller Media Transfer Protocol til Android-telefonen må installeres på Windows-PCen.

Trinn I: Se etter MTP-driver

Det første trinnet i denne metoden er å sjekke om MTP-enhetsdriveren er installert på PC-en.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn Enhetsbehandling og klikk på Åpne.

2. Utvid de bærbare enhetene, høyreklikk på Android-telefonen og klikk på alternativet Egenskaper.

3. Gå til fanen Driver og klikk på knappen Driverdetaljer.

4. Hvis du ser drivere i delen Driverfiler, er driverne installert på PC-en.

Merk: Hvis driverne ikke er tilgjengelige på seksjonen, kobler du Android-telefonen til Windows-PCen på nytt.

Trinn II: Installer MTP-driver manuelt

Det neste trinnet for å fikse Android USB-filoverføring som ikke fungerer Windows 10 PC-problem er å installere MTP-driveren til enheten manuelt på PC-en din.

5. Åpne dialogboksen Kjør, skriv inn %systemroot%INF og klikk på OK-knappen.

6. Høyreklikk på filen wpdmtp.inf og klikk på Installer-alternativet.

7. Vent til driveren er installert og start PC-en på nytt fra START-menyen.

Metode 6: Oppdater enhetsdriver

Den neste metoden for å fikse problemet med filoverføringen er å oppdatere enhetsdriveren på din Windows-PC. For å oppdatere enhetsdrivere se vår guide Hvordan oppdatere enhetsdrivere.

Metode 7: Installer ADB-driveren på nytt (hvis aktuelt)

Det andre alternativet i denne metoden for å fikse Android USB-filoverføring som ikke fungerer Windows 10 PC-problem er å avinstallere eller installere Android Composite ADB-grensesnittdriveren på nytt. Dette kan være nyttig hvis du bruker en Android-telefon med et ADB-grensesnitt. For å avinstallere og installere drivere på nytt, se vår guide Hvordan avinstallere og installere drivere på nytt.

Metode 8: Start ADB-kommando på nytt (hvis aktuelt)

Som et ekstra trinn kan du lukke alle prosessene som opererer med den gjeldende ADB-driveren og be den om å bruke den oppdaterte driveren. Dette vil sikre at alle feil i Android USB-filoverføring ikke fungerer Windows 10 PC-problem.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv kommandoprompt og klikk på Kjør som administrator.

2. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter-tasten for å lukke den eksisterende ADB-prosessen.

adb kill-server

3. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter-tasten for å starte ADB-serveren.

adb start-server

4. Utfør adb devices-kommandoen for å se etter Android-enhetene som er koblet til via ADB-tjenesten.

5. Prøv å overføre filene fra Android-telefonen din ved hjelp av USB-kabelen.

Metode 9: Installer Windows Media Feature Pack

Hvis du bruker Windows 10KN- og 10N-utgavene, kan du installere Windows Media Feature Pack for å fikse problemet med tilkoblingen.

1. Åpne nettleseren Google Chrome fra søkefeltet.

2. Åpne den offisielle nettsiden til Windows Media-funksjonspakke og logg på Microsoft-kontoen din.

3. Velg Media Feature Pack – Versjon 1903 (mai 2019) i rullegardinmenyen under Nedlastinger og klikk på Bekreft-knappen.

4. Klikk på 64-biters nedlastingsknappen og følg instruksjonene på skjermen for å installere pakken.

Merk: Hvis Windows-arkitekturen er 32-biters, må du klikke på 32-biters nedlastingsknappen. For å vite systemtypen, åpne Innstillinger-appen ved å bruke Windows+ I-tastene og klikk på Vis-alternativet. Klikk på fanen Om og sjekk Systemtype i høyre rute i vinduet.

Metode 10: Installer MTP Porting Kit for Windows

For å fikse dette problemet kan du installere Media Transfer Protocol-porteringssettet på din Windows-PC.

1. Last ned Media Transfer Protocol Porting Kit 12.0.

2. Følg instruksjonene på installasjonsveiviseren for å installere settet.

Metode 11: Avinstaller unødvendig programvare (hvis aktuelt)

Noen ganger kan den unødvendige programvaren på din Windows-PC komme i konflikt med den vanlige metoden for overføring av filer. Du kan avinstallere disse appene og programvaren for å fikse USB-tilkoblingsproblemet for Android-telefoner.

Alternativ I: Samsung Kies-programvare

Samsung Kies filoverføringsprogramvaren brukes til å overføre filer fra Android-telefonen til Windows-PCen. Du kan avinstallere programvaren ved å bruke Kontrollpanel-appen for å fikse problemet.

Merk: Programvaren brukes bare hvis du bruker Samsung Galaxy S4/ S5/ S6/ S7/ S8/ S9/ S9+/ Note 5/ Note 8 Android-telefon.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn Kontrollpanel, og klikk deretter på Åpne.

2. Velg alternativet Kategori i rullegardinmenyen Vis etter øverst til høyre.

3. Klikk på Avinstaller et program i kategorien Programmer.

4. Velg Samsung Kies-programvaren, klikk på Avinstaller-knappen øverst, og følg instruksjonene på skjermen.

Alternativ II: Samsung SideSync Connectivity Tool

Noen Android-telefoner kommer med et innebygd tilkoblingsverktøy som Samsung SideSync. Du må avinstallere verktøyet for å fikse USB-tilkoblingsproblem for Android-telefoner.

1. Åpne Kontrollpanel-appen fra søkefeltet på din Windows-PC.

2. Velg alternativet Kategori i rullegardinmenyen Vis etter øverst til høyre.

3. Klikk på Avinstaller et program i kategorien Programmer.

4. Velg Samsung SideSync-verktøyet, klikk på Avinstaller-knappen øverst, og følg instruksjonene på skjermen.

Metode 12: Start Samsung-telefonen på nytt i ODIN-modus (anbefales ikke)

Hvis du ikke kan overføre filene fra telefonen i normal modus, kan du prøve å bruke ODIN-modus for å overføre filene. Les artikkelen på lenken som er gitt her for å vite hvordan du starter Samsung-telefonen på nytt i ODIN-modus.

Merk: Som en alternativ metode for å overføre filene, kan du prøve å installere AirDroid-appen på Android-telefonen din. Dette lar deg få tilgang til filer på telefonen din via nettgrensesnittet på PC-en.

Metode 13: Kontakt Manufacture Store

Den siste utveien er å besøke produsentens butikk der du har kjøpt Android-telefonen og be dem om hjelp med USB-tilkoblingsproblemet for Android-telefonen.

***

Artikkelen har forklart metodene for å fikse Android USB-filoverføring som ikke fungerer Windows 10 PC. Gi oss beskjed om dine tanker, forslag og spørsmål i kommentarfeltet.

  Hvordan eksportere Apple iCloud og iPhone-kontakter til Windows 10