8 Kjøp nå, betal senere (BNPL)-løsninger for å utvide virksomheten din

I dag dreier verden seg rundt e-handel og netthandel. Uansett hvor du ser, prøver hvert merke eller et selskap å gjøre det enklere og raskere å trykke på kjøpsknappen og få brukeren til å fullføre kjøpet.

Kjøp nå, betal senere (BNPL) er et av disse konseptene som gjør kjøp enkelt på nett. Motivet bak dette konseptet er å gi brukerne produktet først og betale for det når det passer dem.

Så enkelt som det høres ut, er det mange ting som kjører på baksiden for å gjøre BNPL mulig og trygt for kjøp. Vi kommer til det, men la oss starte med det grunnleggende.

Hva er Kjøp nå, betal senere (BNPL)?

Kjøp nå, betal senere (BNPL) er en kjøpsmetode der en kjøper kan kjøpe et produkt uten å betale for det umiddelbart. I stedet må brukeren betale prisen i sin helhet eller i rater før en viss periode.

Men hvorfor blir BNPL et populært valg blant kunder dag for dag?

Ifølge en undersøkelse av The Financial Brand i 2022, sa 45 % av respondentene at BNPL er enklere å foreta betalinger.

Dessuten er betalingen vanligvis rentefri hvis du foretar betalingen innen gitt tid.

For det meste avhenger betalingsalternativet for full betaling eller avdrag av selskapet eller kjøp nå betal senere-appen. Uansett er det 2 typer BNPL-løsninger:

#1. Forhandlertransaksjonsgebyrlån

I denne typen BNPL-metode trenger ikke kunden å betale renter på kjøpet. I stedet må selgerne betale et transaksjonsgebyr til tredjepartsselskapet som leverer BNPL-løsningen.

#2. Shopper Rente lån

I dette alternativet tilbyr tredjepartsselskapet BNPL-løsningen til kunden, hvor de kan betale senere sammen med en bestemt prosentandel av renter. Med dette slipper selgeren å betale noe til tredjepartsselskapet.

Ideelt sett er den beste typen BNPL transaksjonsgebyrlånet som er relativt billigere totalt sett og fungerer best i kundenes interesse.

Slik fungerer Kjøp nå, betal senere

Hver gang du går til betalingssiden, vil du finne en liste over betalingsmåter å velge mellom. BNPL vil være et alternativ hvis bedriften din bestemmer seg for å legge den til for kundene å velge.

Hvis kunden velger BNPL-alternativet, vil de bli pålagt å betale et lite forhåndsbeløp og betale resten i avdrag senere.

For eksempel, hvis produktets pris er $500 og BNPL-alternativet inkluderer 5 totale avdrag, må kunden betale $100 nå og de resterende $400 i 4 forskjellige avdrag.

  Hvordan merke en tekstmelding som ulest på iPhone

Hvis brukeren ikke betaler avdragene på de angitte datoene, kan de bli belastet med høye renter. En annen god ting med BNPL-kjøp er at det ikke påvirker kredittscorene.

Fordeler med BNPL for selgere og bedrifter

BNPL-betalingsmåten er en ny, men likevel flott løsning for kunder, men hva med selgerne? Her er noen av fordelene med BNPL for bedrifter:

#1. Mer bekvemmelighet resulterer i mer salg

Ettersom kjøpene blir enklere og raskere, kan kunden fullføre bestillingen sin raskt og gå tilbake til det de gjorde tidligere.

Denne prosessen fremkaller en følelse av en rask og ikke-kjedelige måte å handle på og får kunden til å kjøpe igjen.

I tillegg avtar handlekurven ettersom det praktiske aspektet ved BNPL forsikrer kundene om at de ikke trenger å betale hele beløpet på forhånd.

#2. Økt tillit og kundelojalitet

Å kunne tilfredsstille en kundes behov med stor letthet øker deres tillit til merkevaren.

De husker den fantastiske opplevelsen av å kjøpe fra bedriften din og har en tendens til å holde seg til de pålitelige utsalgsstedene for fremtidig shopping.

Denne økte kundelojaliteten sprer seg også videre med et godt jungeltelegraf fra dine kunder, og du får økt rekkevidde og salg.

#3. Enkelt kjøp for større bestillinger

BNPL-alternativet gjør det slik at du ikke trenger å betale hele beløpet før du får produktene.

Så større bestillinger kan tillate kunden å kjøpe alt på en gang i stedet for å spare penger og kjøpe ett produkt om gangen.

Dette betyr at bedriften din kan selge større bestillinger med høyere ordreverdi som fører til høyere inntektsgenerering.

#4. Integrering

Integrasjoner hjelper deg med å legge til BNPL-betalingsalternativer i e-handelsbutikkene dine, uavhengig av hvilken plattform butikken din er lansert på. Det er en rask og enkel prosess; i tilfelle du står fast, har de fleste BNPL-apper et utmerket kundestøtteteam som kan hjelpe deg med oppsettet.

Beskyttelsesmekanismer i BNPL for Business

BNPL er en enkel betalingsmetode for dine kunder. Det kommer imidlertid på bekostning av å gjøre det til et verdifullt mål for svindlere.

Bedrifter må holde seg på kanten når det gjelder sikkerhet og gatekeepersvindlere for å holde omdømmet og kundene trygge.

Noen av de vanligste måtene eller beskyttelsestiltakene som en bedrift må ta mens de bruker BNPL er:

  • Legg merke til endringene i kundeadferd som flere forskjellige kjøp i løpet av en kort periode, eller uvanlig kjøpsaktivitet
  • Rapportere hyppige eller tilfeldige endringer i kundeinformasjon som passord eller adresser osv. direkte til brukeren og få tilbakemelding på det
  • Nå ut til kundene hver gang de legger inn en bestilling for å gi dem en bekreftelse på det
  • Implementer en mengde automatiserte anti-svindelverktøy som kan screene brukere før kjøp
  • Bruk alltid digitale identiteter med legitimasjon som telefonnumre, adresser, enhets-IDer, e-poster osv. for å koble dem til en kunde for ekstra sikkerhet.
  • Bruk maskinlæring og kunstig intelligens for å verifisere detaljene til en kunde fra andre plattformer for å sikre at de er ekte og ikke identitetstyver.
  Slik bruker du skyggelegging på alternative rader i Excel

Alle disse tiltakene må iverksettes for å holde bedriften og kundene unna svindel. Det er uansett behov for bedre sikkerhetstiltak og tyverisikringsprotokoller for å gjøre BNPL tryggere.

Nå som du vet om BNPL, la oss se på de beste BNPL-tjenesteleverandørene du kan bruke.

Bekrefte

Bekrefte er en av de mest populære langsiktige finansieringsløsningene forhandlere bruker i alle bransjer, fra møbler til hjemmet til reiser.

Den brukes av noen av de største e-handelsbedriftene som Amazon, Target, Adidas osv. Med Affirm kan kundene finansiere opptil $17 500 og betale det senere med en rente som varierer fra 0-30%.

Selgere kan bruke den adaptive betalingsfunksjonen for å holde BNPL-alternativene fleksible. Kunden kan velge en kombinasjon av rente og varighet fra disse alternativene avhengig av deres bekvemmelighet og priser.

Evnen til å tilby fleksible BNPL-metoder uten gebyrer for sen betaling og 0 % APR er flott for kundene dine. Med Affirm er renten også fast og vil ikke øke etter hvert som kunden utvikler seg gjennom løpetiden.

Sezzle

Sezzle er en BNPL-tjenesteleverandør som lar kunder få tilgang til svært fleksible lån med 0 % rente.

På forsiden av det tilbyr Sezzle en veldig grei BNPL-løsning.

Det er bare én betalingsplan med en maksimal grense på $2500. Det inkluderer 25 % forskuddsbetaling på bestillingstidspunktet og 3 andre avdrag, som kunden må betale innen seks uker.

Det er ingen etterbetaling, men kunden kan ombestille ett avdrag og forlenge varigheten til totalt 8 uker. Men omplanlegging vil koste ekstra kostnader på rundt $5 avhengig av statlige forskrifter.

Klarna

Klarna er en av de mest populære BNPL-tjenesteleverandørene, klarert av H&M, Adidas, Petco og andre 400 000+ forhandlere over hele verden.

En av de beste egenskapene til Klarna er at den ikke belaster forsinkelsesgebyrer eller renter for kortere finansieringsbetingelser hvis du betaler avdragene til avtalt tid.

Til tross for det er det mest bemerkelsesverdige med Klarna dets 36-måneders finansieringsalternativ som du kan velge. For langsiktige finansieringsløsninger kan kundene ha løpetid fra 6 måneder med variabel rente mellom 0-29,99 %, avhengig av varigheten.

PayPal Betal på 4

PayPal Betal på 4 BNPL-tjenester tilbys av PayPal, den originale online betalingsbehandlingsplattformen, noe som gjør den svært pålitelig og pålitelig.

Pay in 4 er nøyaktig hva det står – et kortsiktig finansieringsalternativ med fire avdrag og uten renter eller ekstra kostnader.

  Beste fotokollasje-app for iPhone

Dette er en av de beste Kjøp nå, betal senere-appene og -tjenestene for mindre kjøp som varierer mellom $30 og $1500. Det er imidlertid ingen mulighet for langsiktige lån eller høyere kjøpsgrense.

Solbit

Solbit er en unik BNPL-løsning designet for at kunder enkelt skal kunne kjøpe essensielle tjenester og produkter.

Plattformen tilbyr BNPL-alternativer for bilreparasjon, tannpleie, øyepleie, veterinærpleie og andre viktige tjenester som kunder vanligvis finner uoverkommelige eller dyre.

Med Sunbit kan kunder gjøre en BNPL-transaksjon på opptil $10 000 med en varighet på 3-12 måneder. Renten varierer mellom 0-35,99 % avhengig av varighet, beløp, kredittscore til kunden og beliggenhet.

Den eneste ulempen med Sunbit er at selgere ikke får klarhet om selgerkostnadene før de kobler seg til plattformen.

Etterbetaling

Etterbetaling er en BNPL-tjeneste for selgere som ønsker å gi 0% rente, kortsiktig lån for å foreta kjøp praktisk.

Selgere kan tilby en BNPL-løsning til sine kunder uten å betale ekstra kostnader eller gebyrer. Kundene får mulighet til å betale et 6-ukers lån med fire avdrag og null rente.

Afterpay bruker også smarte kredittgrenser for å hjelpe kundene med å holde seg under budsjettet og bare foreta kjøp de har råd til. Dersom kunden unnlater å betale avdragene i den gitte varigheten, vil de bli belastet med et forsinkelsesgebyr på mellom 8-25 %.

Glidelås

Glidelås lar kundene betale for det de kjøper over en 6-ukers varighet med fire avdrag.

Den belaster ingen rente på kjøpene dine kunder. Imidlertid er det et transaksjonsgebyr på $4 for hvert kjøp kunden gjør.

Det er også et gebyr på USD 7 knyttet til sene avdrag, som kan kreves hvis det betales innen 1 eller 2 dager etter fristen.

Maksimal beløpsgrense er $1500, men det kan variere fra selger til selger. Zip påvirker ikke kundens kredittscore, og den utfører heller ingen kredittsjekk før du gir lån.

Del det

Del det er en BNPL-tjeneste som krever kundens eksisterende kredittkort med tilgjengelig kreditt. Selgere kan enten betales i sin helhet på forhånd eller betales etter hvert som kunden fullfører betalinger.

Splitit lar brukere betale for et kjøp i 4 rater uten renter. For å gjøre dette må kunden ha nok kreditt på kredittkortene sine til å betale for hele kjøpet eller de resterende avdragene.

Splitit tilbyr to forskjellige selgerplaner:

Business-standardplanen – Tar 1,5 % av kjøpsbeløpet og $1,50 per kundeavdrag, og selgeren får betalt når kunden fullfører avdrag.

Den bedriftsfinansierte planen – Tar 3 % av kjøpsbeløpet og $1 per kundeavdrag, og selgeren får full betaling på forhånd når kjøpet er gjort.

Innpakning

Kjøp nå, betal senere-apper er svært effektive for bedriftsvekst ettersom kunder tar imot denne nylige trenden med åpne armer.

De fleste BNPL-tjenester gir full betaling til selgerne så snart kjøpet er gjort, mens kunden får betale avdragene når det passer dem.

Kjøpmennene må imidlertid vurdere alle beskyttelsestiltak og velge den beste BNPL-tjenesten basert på deres virksomhetstype og mål.

Du kan nå se på noen av de beste betalingsbehandlingsløsningene for nettbaserte virksomheter.