Slik aktiverer du Windows Sandbox på Windows 11 Home Edition

Windows Sandbox er en av de beste Windows 11-funksjonene, men den mangler i den populære Home-utgaven av operativsystemet. Tilsvarende er tilfellet med Hyper-V og Group Policy Editor på Windows 11 Home. Det er mange slike forskjeller mellom Windows 11 Pro og Home, som vi tidligere har fremhevet i denne dedikerte artikkelen. Windows Sandbox, som er en av de essensielle sikkerhetsfunksjonene, burde vært til stede i Windows 11 Home. Likevel har vi dekket deg, og du kan følge denne veiledningen for å lære hvordan du aktiverer Windows Sandbox på Windows 11 Home. Vi har også gitt et alternativ i tilfelle det opprinnelige Sandbox-verktøyet ikke fungerer gjennom denne løsningen.

Installer Windows Sandbox på Windows 11 Home Edition (2022)

I denne opplæringen har vi demonstrert trinnene for å installere og bruke Windows Sandbox på Windows 11 Home. Sammen med det har vi også inkludert et alternativ til Windows Sandbox for å gjøre det mulig for deg å kjøre programmer i et sikkert miljø på en hvilken som helst utgave av Windows 11. Når det er sagt, la meg først forklare hva som er Windows Sandbox.

Hva er Windows Sandbox?

Enkelt sagt er Windows Sandbox et sikkert, isolert miljø i verts-operativsystemet (Windows 10 eller Windows 11). Her kan du kjøre ubekreftede programmer og skript og laste ned vedlegg uten å måtte bekymre deg for å infisere datamaskinen med skadelig programvare. Det er i utgangspunktet en lett virtuell maskin med en beskyttet tilstand der minneintegritet er aktivert vedvarende.

Ingen programmer eller filer som kjører i Windows Sandbox kan endre eller tukle med verts-OS. Det er litt forskjellig fra din vanlige virtuelle maskinprogramvare, siden Sandbox ikke lagrer noen av endringene som er gjort inne i miljøet. Hver gang du åpner Windows Sandbox, starter den på nytt, og forkaster alle tidligere data. Windows Sandbox brukes hovedsakelig til å teste ukjente apper og skript, åpne skisserte nettsteder, laste ned mistenkelige vedlegg fra e-poster og mer.

  Windows Update laster ikke og Windows-sikkerheten åpnes ikke? (LØST) Windows 10

Aktiver og bruk Windows Sandbox på Windows 11 Home Edition

1. Før noe, må du aktivere virtualisering i BIOS- eller UEFI-menyen. For det må du starte opp i BIOS/UEFI-menyen på din Windows 11 PC og se etter «Virtualization», eller «SVM Mode». Nå, aktiver den og start PC-en på nytt.

Merk: Hvis du ønsker å lære om hva som er UEFI i detalj og forstå hvorfor moderne datamaskiner beveger seg bort fra BIOS, les den koblede artikkelen.

2. Etter å ha logget på PC-en, åpne Notisblokk og lim inn innholdet nedenfor.

@echo off

echo Checking for permissions
>nul 2>&1 "%SYSTEMROOT%system32cacls.exe" "%SYSTEMROOT%system32configsystem"

echo Permission check result: %errorlevel%

REM --> If error flag set, we do not have admin.
if '%errorlevel%' NEQ '0' (
echo Requesting administrative privileges...
goto UACPrompt
) else ( goto gotAdmin )

:UACPrompt
echo Set UAC = CreateObject^("Shell.Application"^) > "%temp%getadmin.vbs"
echo UAC.ShellExecute "%~s0", "", "", "runas", 1 >> "%temp%getadmin.vbs"

echo Running created temporary "%temp%getadmin.vbs"
timeout /T 2
"%temp%getadmin.vbs"
exit /B

:gotAdmin
if exist "%temp%getadmin.vbs" ( del "%temp%getadmin.vbs" )
pushd "%CD%"
CD /D "%~dp0" 

echo Batch was successfully started with admin privileges
echo .
cls
Title Sandbox Installer

pushd "%~dp0"

dir /b %SystemRoot%servicingPackages*Containers*.mum >sandbox.txt

for /f %%i in ('findstr /i . sandbox.txt 2^>nul') do dism /online /norestart /add-package:"%SystemRoot%servicingPackages%%i"

del sandbox.txt

Dism /online /enable-feature /featurename:Containers-DisposableClientVM /LimitAccess /ALL

pause

3. Klikk nå på «Fil» i toppmenyen og velg «Lagre som».

4. Velg deretter «Alle filer(.)» fra rullegardinmenyen «Lagre som type» og gi filen et navn. Legg deretter til filtypen .bat på slutten for å lagre den som en batchfil. Sørg for at det ikke er noen .txt eller annen filtype på slutten. Til slutt klikker du på «Lagre».

  Slik justerer du lysstyrken på en Windows 10 PC

5. Høyreklikk nå på den lagrede batchfilen og velg «Kjør som administrator».

6. Et ledetekstvindu åpnes, og Windows Sandbox vil begynne å bli installert på din Windows 11 Home PC. Etter installasjonen, trykk «y» og trykk Enter. Dette vil starte Windows 11-datamaskinen på nytt.

7. Når du har logget på, bruker du Windows 11-snarveien Windows + R-tastene for å åpne Kjør-ledeteksten. Her må du skrive optionalfeatures.exe og trykke Enter.

8. Et «Windows-funksjoner»-vindu åpnes nå. Her, bla ned og aktiver Windows Sandbox, Virtual Machine Platform og Windows Hypervisor Platform. Til slutt, trykk på OK-knappen. Den vil begynne å installere de nødvendige pakkene og etter en stund vil du be deg om å starte datamaskinen på nytt.

Merk: Hvis du kjører Windows 11 Pro Edition, kan du hoppe direkte til dette trinnet og aktivere de nødvendige funksjonene for å begynne å bruke det virtuelle Windows Sandbox-miljøet på PC-en.

9. Åpne til slutt Start-menyen og søk etter “windows sandbox“. Den vises på toppen, og du kan klikke for å åpne Windows Sandbox.

10. Og der har du det! Du har aktivert Windows Sandbox på Windows 11 Home-utgaven.

Avinstaller Windows Sandbox på Windows 11 Home Edition

11. I tilfelle du vil avinstallere Windows Sandbox fra Windows 11 Home, åpne Start-menyen og søk etter «cmd». Nå, i høyre rute, klikk på «Kjør som administrator». Hvis du alltid vil kjøre CMD som administrator, følg vår koblede veiledning for mer informasjon.

12. I CMD-vinduet limer du inn kommandoen nedenfor og trykker Enter. Dette vil avinstallere Windows Sandbox fra PC-en.

Dism /online /Disable-Feature /FeatureName:"Containers-DisposableClientVM"

Windows Sandbox Alternativ: Kjør Sandboxie Plus på Windows 11

I tilfelle metoden ovenfor ikke fungerte på din Windows 11 PC, og du fortsatt leter etter en måte å kjøre og teste uklarerte programmer i et isolert miljø, kan du installere Sandboxie Plus. Det er et tredjepartsprogram med åpen kildekode utviklet av David Xanatos, som fungerer godt på alle utgaver av Windows 11, inkludert Home-utgaven. Det beste er at det er helt gratis. På det notatet, la oss gå videre og prøve Sandboxie Plus på Windows 11 Home, et alternativ til Windows Sandbox.

  Slik tilpasser du styreflatebevegelser i Windows 11

1. Besøk denne lenken og last ned Plus-versjonen av Sandboxie. Plus-versjonen har et moderne brukergrensesnitt og fungerer ganske bra.

2. Etter å ha lastet ned programmet, installer Sandboxie Plus på din Windows 11 PC og åpne appen.

3. Nå, høyreklikk på «DefaultBox» og velg «Kjør». Her kan du åpne en nettleser i sandkasse, e-postleser, hvilket som helst program fra Start-menyen og mer. Jeg skal velge «Kjør program». Dette åpner en ny melding og ber deg velge programmet du ønsker å åpne.

4. For å kjøre en EXE-fil i Sandboxie, høyreklikk på EXE-programmet og velg «Kopier som bane». Dette vil kopiere adressen til EXE-filen.

5. Lim inn denne banen i Sandboxie-ledeteksten og trykk «OK».

6. Og der har du det. Sandboxie vil begynne å kjøre programmet i et sandkassemiljø på din Windows 11-PC. Så dette er hvordan du kan kjøre et hvilket som helst program i et sikkert miljø på Windows 11 ved å bruke en tredjepartsapp.

Test uklarerte programmer i Windows 11 Sandbox

Så dette er de to måtene å kjøre apper i et beskyttet miljø på Windows 11. For hver dag som går blir rootkits og skadelig programvare veldig sofistikerte i angrepene sine. Så det er opp til oss å utføre due diligence før du kjører et ukjent program. Og Windows Sandbox er bygget nettopp for det. Uansett, det er alt fra oss. Hvis du vil beskytte personvernet ditt på Windows 11, følg vår lenkede artikkel for en dybdeveiledning. Og for å aktivere Hyper-V i Windows 11 Home – en annen manglende funksjon i Home-utgaven – følg våre smarte instruksjoner. Til slutt, hvis du har spørsmål, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.