8 beste PERT-kartprogramvare for prosjektledere

Program Evaluering Review Technique eller PERT-diagram, også kjent som PERT-diagram, er et verktøy som brukes til å organisere, strukturere og planlegge prosjektoppgaver for å overholde tidslinjer og oppfylle hvert handlingselement.

Tidslinjen er representert grafisk for bedre å forstå målene fra start til slutt.

US Navy 1950 opprettet PERT Chart for å lette deres Polaris atomubåtprosjekt. I dag bruker prosjektledere det til å estimere tiden det kan ta å fullføre et prosjekt gjennom den billedlige representasjonen av oppgavene, hvor avhengighetene mellom hver vurderes og analyseres.

Hvorfor er et PERT-diagram nødvendig?

I begynnelsen av prosjektet bør prosjektledere lage dette diagrammet for å sikre jevn seiling fra starten. Det hjelper dem å unngå flaskehalser og er derfor nødvendig å bygges helt i starten når ideen er frisk i lagets minne.

I tillegg til dette kan teamet og interessenter delegere og se ansvaret. Vanligvis er det flere team involvert i å lage et prosjekt. Et PERT-diagram viser hvert teams roller, og skaper dermed en systematisk arbeidsflyt.

Det hjelper også med riktig kommunikasjon mellom team og internt team. Et PERT-diagram hjelper også med å etablere klare og presise tidslinjer for oppgavene. Når målene og prosessene er klare, kan teamet nå dem uten vesentlige feil.

Hvordan bør du velge et PERT-diagram?

Lag kan bruke de forskjellige tilgjengelige programvarene for å lage et effektivt PERT-diagram. Det er imidlertid nødvendig å velge det beste PERT-diagrammet, da det løser effektivitetsproblemet. Før du velger programvare, må du forberede og kartlegge den. Her er trinnene du kan følge for å lage et passende diagram.

  • Tabell opp leveransene for prosjektet.
  • Sett dem kronologisk fra dag 1 av prosjektet til siste dag.
  • Identifiser avhengigheter og noter dem i diagrammet.
  • Lag en riktig tidslinje med estimerte timer/dager som kreves for hver oppgave.
  • Lag diagrammet.
  • Lag banen til PERT-diagrammet ditt
  • Gjennomgå og oppdater i henhold til teamet og prosjektets fremdrift.

Bruk noder for å representere hendelsene dine, milepæler og piler for å dirigere eller skille ut oppgavene dine.

Når du har en grunnleggende oversikt over hva du planlegger å oppnå, kan programvaren ta det derfra. Siden du har satt dine forventninger, kan du gjøre research på PERT-kartgeneratorene. Selv om du kan lage diagrammene manuelt, gir mange nettsteder deg friheten til å velge mellom maler, og du kan skaffe deg den mest egnede og begynne arbeidet ditt på kort tid.

Her er en liste over noen av de beste PERT-kartløsningene som er tilgjengelige for deg å prøve.

Adobe Express

Adobe hjelper deg med å lage et PERT-diagram ved å la deg velge et alternativ fra det eksisterende malgalleriet og tilpasse det etter dine behov.

Du kan også se eksempler på PERT-diagram på nettsiden deres for å hente inspirasjon. Disse alternativene fungerer som en inspirasjon for arbeidet ditt og sparer tid når du har strenge tidsfrister.

  Slik sletter du alle Kik-meldinger og -samtaler

Bruker Adobe:

  • Søk fra tusenvis av maler designet av profesjonelle.
  • Filtrer søket ditt i henhold til din foretrukne plattform, estetikk osv.
  • Endre malen ved å gjenskape designet eller endre diagrammets farge, tonalitet eller bilder.
  • Legg til animasjoner eller GIF-er for å gjøre diagrammet ditt mer interessant. Du kan velge å ikke legge til disse og plassere bilder for å representere oppgavene dine bedre.
  • Du kan endre størrelsen på diagrammet i henhold til dine behov og teamets plattform.
  • Sluttproduktet kan deles eller lastes ned i ønsket format.

Lag ditt første PERT-diagram i dag!

Visme

Visme gjør det enkelt å lage og redigere PERT-diagrammer av alle slag på nettsiden. Som Adobe lar Visme deg lage ditt design fra eksisterende maler.

Programvaren lar deg legge til former, lage design, gjenskape dem og redigere størrelser på plattformen deres. Du kan flytte rundt på nodene og lage en struktur når det passer deg. Den lar deg også koble til eller fra linjer og dirigere dem til de andre nodene.

Avhengig av PERT-diagrammet ditt, kan du tilpasse flyten. Den lar deg endre design, former, linjer og tekst mens du lager diagrammet.

Bruke Visme:

  • Velg en mal du vil gjenskape.
  • Fra fanen Data velger du PERT-diagramikonet og begynner å generere former.
  • Velg størrelsene på formene og pilene og juster dem deretter.
  • Flytt formene i henhold til strukturen og flyten i tankene dine eller eksperimenter mens du jobber med den.
  • Last ned som PDF eller bildefil eller del med andre.

Visme gir deg også muligheten til å bygge inn designet ditt på en nettside.

Lucidchart

Lucidchart, en PERT-kartgeneratorprogramvare som er ganske populær blant prosjektledere, hjelper deg med å visualisere og strukturere prosjektet ditt. Denne programvaren kan hjelpe deg med å planlegge og konseptualisere hele prosjektet og kommunisere ideene dine med teamet.

Det gir deg flere maler å velge mellom og strukturere ideene dine. Den lar deg også starte fra bunnen av. Mange former og diagramflyter er tilgjengelige, som du kan dra og slippe på det tomme lerretet ditt. Verktøyene som er tilgjengelige i Lucidchart lar deg bruke formler for å beregne tidslinjer.

Lucidchart lar deg være på samme side som laget ditt. Du kan dele PERT-diagrammet ditt på hvilken som helst plattform, og teamet ditt kan se det uten problemer.

Bruker Lucidchart:

  • Registrer deg på nettsiden og lag ditt dashbord.
  • Lag en oversikt over milepælene dine og begynn å lage noder på lerretet ditt.
  • Bruk pilene til å representere aktivitetene i diagrammet.
  • Angi tidslinjene for hver handling ved å bruke egendefinerte data eller koble til regnearket ditt.
  • Fullfør arbeidet ditt og del det med teamet ditt og interessenter.

Lucidchart gir deg muligheten til å benytte en gratis prøveversjon i syv dager. Etter det vil plattformen varsle deg når prøveversjonen er over.

Kreativt

Creately er en annen visuell samarbeidsplattform som hjelper deg med å planlegge, organisere og kartlegge prosjektoppgaver enkelt og raskt. Den kan også holde styr på avhengigheter og «hva hvis».

  20 beste mobilsporingsapp

Samarbeid i sanntid blir enkelt med Creately siden verktøy som sanntidspekere for et hvilket som helst antall brukere bidrar til å holde hvert teammedlem synkronisert. Den tilbyr tilpassbare maler for planlegging og sporing av oppgaver, profesjonelle diagramverktøy og kontroller for å lage Gantt-diagrammer, tidslinjer, arbeidsflyter, strukturer for nedbryting av arbeid, etc. Infinite Canvas på Creately kommer godt med siden det hjelper til med å samle inn og sentralisere all prosjektrelatert informasjon i ett rom.

Programvaren gir mulighet for flere app-integrasjoner, videokonferanser innenfor plattformen og kommentartråder som gjør det utrolig enkelt å jobbe sammen som et team. Creately gjør det enkelt å administrere oppgavefremdriften, men du kan også sømløst konvertere dine PERT-diagrammer til arbeidsflyter, Kanban-tavler og veikart for videre arbeid.

Bruke Creately:

  • Åpne et Creately-arbeidsområde, og legg til teamet ditt som samarbeidspartnere.
  • Bruk verktøy som et tankekart eller post-it-lapper for å markere prosjektmilepæler og dele dem ned i individuelle oppgaver.
  • Angi sekvensen av oppgavene, definer avhengigheter og koble identifiserte oppgaver for å lage et PERT-diagram. Du kan starte diagrammet fra bunnen av eller bruke en forhåndsdefinert mal.
  • Estimer den totale prosjekttidsrammen, beregn estimert tid per oppgave, og generer en gjennomsnittlig prosjekttidslinje ved å bruke CPM-metoden og PERT-formelen.

Creately tilbyr gratis registrering for sine brukere.

SmartDraw

SmartDraw er en PERT-kartgenerator som tilbyr intelligent formatering og tilgang til flere enheter. Den gjør det meste av tegningen for deg, og bygger automatisk PERT-diagrammet ditt ved hjelp av enkle kommandoer. Programvaren gjør diagrammet ditt visuelt tiltalende, og justerer hvert element etter hvert som du redigerer oppgaver og datoer. Kartmalene på plattformen er profesjonelt utformet og kan tilpasses.

Tilgjengeligheten til PERT-kartet ditt økes mangfoldig gjennom SmartDraw, siden det tilbyr en rekke standard grafikkformater å dele det i, for eksempel en PDF eller PNG, og lar deg eksportere diagrammet til en hvilken som helst Office- eller Google Workspace-applikasjon.

SmartDraw er enkelt; besøk nettstedet og begynn å jobbe med diagrammet ditt. Du kan kjøpe et abonnement for å få tilgang til flere funksjoner på plattformen.

EdrawMax

EdrawMax er en online PERT-kartmaker som hjelper deg å visualisere prosjektet ditt bedre og evaluere tid og ressurser for teamet ditt. Den lar deg skape åpenhet i prosjektets fremdrift og kontroll, hjelper til med å tildele oppgaver til rett teammedlem, identifiserer potensielle hindringer i prosjektet og forstår prosjektets gjennomføringstid og budsjett.

Med EdrawMax kan du komme i gang umiddelbart ved å bruke forhåndsdesignede maler. Den elektroniske plattformen tilbyr PERT-kartbyggingsverktøy og illustrative symboler som gjør diagrammet ditt praktisk å generere og enkelt å bruke.

EdrawMax bruker det høyeste SSL-krypteringsnivået for å beskytte prosjektinformasjonen din og holder dataene dine sikre fra tredjepartsplattformer. Den tillater også enkel deling via e-post eller sosiale medier. Det intuitive grensesnittet og profesjonelt kuraterte fargepaletten hjelper deg med å lage PERT-diagrammet ditt på en måte som støtter visualisering og tydeliggjør din visjon for prosjektet ditt.

Bruk av EdrawMax:

  • List opp milepælene i prosjektet ditt. Legg til notater og piler etter behov.
  • Koble til de angitte landemerkene og spesifiser estimert prosjekttid.
  • Velg en EdrawMax-mal eller et tomt lerret for PERT-diagrammet ditt og del det med kollegene dine.
  Google kunngjør Maps inkognitomodus og flere personvernkontroller

Kakao

Kakao hjelper deg å samarbeide med teamet ditt i sanntid om å definere oppgaver og tidsanslag for å holde prosjektet i jevn fremdrift. Det gjør det enklere å administrere prosjektene dine og sparer tid og ressurser ved å sette en visjon.

Plattformen tilbyr en omfattende samling av PERT-kartmaler og -former for å hjelpe deg med å tydelig illustrere oppgaveavhengigheter, planlegge og kommunisere tidslinjer og oppgaver, og effektivt allokere ressurser.

Du kan begynne å bruke Cacoo med en 14-dagers gratis prøveperiode og bruke dens eksepsjonelle funksjoner for å gjøre prosjektledelsen din enkel.

Miro

Miro tilpasser opplevelsen din med de utallige malene som er tilgjengelige på nettstedet. Programvaren har et enkelt oppsett som lar deg starte uten store anstrengelser. Velg det du liker og kom i gang.

Med Miro må du følge de grunnleggende trinnene for oppretting av PERT-diagram. Nettstedet gir deg fleksibiliteten til å lage tavler og dele dem med teamet ved å logge inn på nettstedet.

Miros gratisversjon gir deg tre brett som kan redigeres, hele mallageret deres og styretilgang til alle teammedlemmene dine.

Grantt-diagram vs. PERT-diagram

Et PERT-diagram er et utmerket verktøy som hjelper deg med å overvinne problemer i prosjektet ditt. Det ligner på et Gantt-diagram; imidlertid er de to forskjellige i sin tilnærming og visuelle representasjon.

Hvordan er PERT-diagrammer forskjellig fra Gantt-diagrammer?

I hovedsak hjelper begge diagrammene deg med det samme problemet – å strukturere prosjektet ditt for å spore fremdrift og følge tidslinjer. Begge sikrer at teamet er på samme side mens de utfører et prosjekt.

Den betydelige forskjellen mellom disse verktøyene er deres visuelle representasjon. Et PERT-diagram er et flytskjema laget som et diagram som inkluderer noder og piler for å representere oppgaver. På den annen side er Gantt-diagrammet et horisontalt stolpediagram som illustrerer oppgaver og tidslinjer på ett ark.

La oss utforske andre forskjeller mellom et PERT- og et Gantt-diagram.

  • Et PERT-diagram viser den kritiske banen, mens et Gantt-diagram viser fasene til et prosjekt.
  • Mens et PERT-diagram utdyper tidslinjene når oppgavene er definert, fokuserer et Gantt-diagram på å spore status og revidere oppgavene senere. Det lar også teamet dele opp oppgaver i mindre segmenter i løpet av prosjektet.
  • I utgangspunktet hadde ikke Gantt-diagrammet avhengigheter. De er en del av de nyere versjonene. Samtidig er avhengigheter et avgjørende element i et PERT-diagram.
  • En annen vesentlig forskjell er at et PERT-diagram lages i planleggingsfasen, hvor teamet sitter sammen for å diskutere prosjektet. Et Gantt-diagram brukes når prosjektet utføres.

Bortsett fra disse, ligger forskjellene i både diagrammets struktur og visuelle.

Ta bort

Det er lettere å utarbeide et PERT-diagram ved å bruke programvaren nevnt ovenfor. Enten du foretrekker å lage diagrammet fra begynnelsen eller ønsker å gå gjennom det eksisterende arbeidet til andre ledere, vil programvaren hjelpe deg gjennom det hele.

Prioriteten er å etablere oppgavene og definere aktiviteter på forhånd, ved hjelp av de involverte teamene, slik at du ikke trenger å gjøre vesentlige endringer i arbeidet ditt etter hvert som du skrider frem.