9 Topp API-administrasjonsløsning for småbedrifter til bedrifter

API-administrasjonsløsninger kan hjelpe bedrifter i alle størrelser med å utvikle, distribuere og administrere sine API-er og maksimere inntektene.

Organisasjoner og utviklere som bygger APIer kan bli overveldet med mange oppgaver som må gjøres gjennom hele API-livssyklusen.

Fra planlegging og bygging til distribusjon, vedlikehold og inntektsgenerering; det er utfordrende, spesielt hvis du gjør det manuelt.

Ved å bruke et API-administrasjonsverktøy kan du derfor automatisere denne oppgaven og utnytte dens fleksibilitet og funksjoner for å administrere alt sømløst.

I denne artikkelen skal jeg snakke om grunnleggende API-er og de beste API-administrasjonsløsningene som passer for små bedrifter, fra små til bedrifter.

Hva er en API?

Application Programming Interface (API) er en programvareløsning som fungerer som et mellomledd for å gjøre det mulig for to applikasjoner å samhandle med hverandre.

Moderne APIer har blitt mer nyttige og verdifulle på grunn av noen egenskaper som:

  • Overholdelse av standarder som REST og HTTP som er lett tilgjengelige, lett forståelige og utviklervennlige.
  • APIer er mer enn bare noen få linjer med kode; disse er laget for spesifikke målgrupper, for eksempel mobilutviklere.
  • Disse har tydelig dokumentasjon og versjonering for å oppfylle brukernes forventninger.
  • Bedre styring og sikkerhet pluss overvåking for å administrere ytelse og skalerbarhet
  • En definert livssyklus for programvareutvikling

Det er mange API-typer i bruk i disse dager, for eksempel vær-APIer, betalingsbehandlings-APIer, flybestillings-APIer, matbestillings-APIer og mye mer, for å lette livet til sluttbrukere. Disse er laget slik at utviklere enkelt kan bruke dem i en applikasjon og utvide funksjonaliteten.

Eksempler fra det virkelige liv: Når du åpner en samkjøringsapp, ser du et kart som kan leveres av Google Maps eller en annen tredjepart. Utvikleren av ride-sharing-appen vil bruke kart-API og integrere den med applikasjonen for å lette kartfunksjonen. Nå kan du vite hvor du er på vei mens du er på tur.

Hva er et API-administrasjonsverktøy?

Et API-administrasjonsverktøy er en løsning som hjelper deg med å administrere API-ene dine. Det kan også gjøre det enklere å bygge, distribuere, overvåke og vedlikeholde API-ene dine. Den har mange funksjoner som en utviklerportal, et brukergrensesnitt, integrasjon, sikkerhet, overvåking, flere distribusjonsmiljøer, etc., for å gjøre API-administrasjonen enkel.

Du kan spare tid og krefter på å administrere alt jevnt. Det vil automatisere arbeidsflyten din og akselerere prosessen med å bygge og administrere API-ene dine. På denne måten kan du nyte raskere tid til markedet og bedre inntektsgenerering.

Hva er forskjellen mellom API Management og API Gateway?

En API-gateway er en proxy-server, mens API-administrasjon er en komplett løsning for å administrere APIer i produksjon. Sistnevnte kan ha en rekke API-gatewayer som fungerer i en klynge sammen med et brukergrensesnitt og tilleggsfunksjoner som en utviklerportal for å generere API-nøkler og forenkle registreringer.

La oss nå snakke om noen av de beste API-administrasjonsverktøyene.

Postbud

Postbud tilbyr en samarbeidsplattform for å utvikle og administrere APIer. Dens fantastiske funksjoner forenkler og akselererer hver fase av API-utviklingen samtidig som teamsamarbeidet effektiviseres.

Administrer API-informasjonen din gjennom Postmans CLI-, web-, desktop- eller API-grensesnitt. Du vil få omfattende integrasjoner sammen med offentlige APIer og styrings- og sikkerhetstjenester for distribusjon på bedriftsnivå. Den inkluderer SSO, revisjonslogger, dedikerte IP-er og brukerbaserte tilgangskontroller.

Utnytt ulike samarbeidsverktøy og styrk teamet ditt til å dele og jobbe med APIer. I tillegg kan du dra nytte av en omfattende liste over tjenester designet for API-livssyklusadministrasjon. Du vil også få kjernetjenester for å administrere samlinger, API-forespørsler og autorisasjon.

  Hvordan kan du gjenopprette Amazon-kontoen din

Spor og administrer API-versjoner, sett opp mock-servere for API-simulering, generer API-dokumentasjon og testskript, lagre historiske API-forespørsler automatisk og overvåk API-helsen kontinuerlig.

Du kan utvikle APIer med 5x hastighet, fikse feil 4x raskere og samarbeide 10x om APIer. Du kan til og med teste API-ene dine ved hjelp av Postmans skrivebords- og nettklient og bruke CLI til å utføre innsamlinger direkte.

MuleSoft

Skaler og drift API-innsatsen og mikrotjenester effektivt med MuleSoft. Det hjelper deg med å sikre API-ene dine med klare retningslinjer, gruppere API-er, få viktig innsikt i API-programmer og administrere klienttilgang.

MuleSoft lar deg administrere og låse opp forskjellige tjenester ved hjelp av en fleksibel API-gateway og bruke forhåndslagde eller tilpassede sikkerhetspolicyer uten nedetid. Du kan også bruke et tjenestenettverk for å styre og sikre mikrotjenester uansett hvor de er vert.

Videre kan du administrere ressurstilgang på tvers av team eller for individuelle brukere. Denne plattformen hjelper deg også med å få viktig innsikt i API-ets ytelse, pålitelighet og samsvar. Med MuleSoft er det enkelt å låse opp en tjeneste enten det er en mikrotjeneste eller monolitt.

Du kan proxy-tjene gjeldende tjenester, sikre API-er raskt og gruppere API-ene dine for å lette forbruket fra ett enkelt grensesnitt. Kontroller i tillegg API-tilgang og trafikk ved automatisk å håndheve tilpassede eller forhåndsbygde retningslinjer, identifisere API-administrasjon ved kjøring og legge til/fjerne retningslinjer for hurtigbufring, API-sikkerhet, hastighetsbegrensning og struping.

MuleSoft lar deg bruke policyer konsekvent på tvers av API-ene dine uavhengig av deres spesifikasjoner, språk eller arkitekturstil. Du vil få integrert tilgangsadministrasjon med denne plattformen og kan koble til Okta, OpenAM, LDAP, PingFederate og Mulesofts vertsbaserte identitetsadministrasjonsløsning for å tilby sikker tilgang til apppartnere, utviklere og interne medlemmer. Bruk i tillegg SAML-integrasjon for å håndtere SSO og autorisere API-bruk via Oath 2-policyer.

Det følger med en GRATIS prøveversjon.

Apigee

Apigee fra Google Cloud lar deg designe, analysere, skalere og sikre APIer med større kontroll og synlighet. Den tilbyr full API-livssyklus-funksjoner for å lage og skalere APIer og drive API-forbruk med fleksible portaler for utviklere.

Du kan få praktisk innsikt gjennom hele livssyklusen for apputvikling. De utmerkede egenskapene lar deg enkelt tjene penger på API-ene og andre digitale eiendeler for å maksimere forretningsverdien deres. Du vil få flerlags personvern og sikkerhet med IAM, CMEK, Cloud Armor og flere skysikkerhetsløsninger. Det gir også fleksibiliteten til datalagring i hvilken som helst region du ønsker.

Apigee tilbyr AI-drevet automatisering for å konvertere API-data til skarp, handlingskraftig innsikt, oppdage anomalier i sanntid, forutsi trafikkmønstre og beskytte API-ene dine mot botangrep. AI-overvåking sikrer også at API-ene dine gir gode resultater og alltid er tilgjengelige for å levere sømløse opplevelser til kunder, partnere og utviklere.

Med Apigee vil det bli enklere for deg å utvide API-ets globale rekkevidde ved å være vert for Google Clouds skynettverk spredt over hele verden. Sky CDN tilbyr også rask ytelse og hurtigbufring, og Apigee hybrid gir fleksibiliteten til å distribuere APIene dine i Google Cloud, lokalt eller hybrid.

Kontroller og administrer kjøretids- og posisjonsportene nær API-trafikken for å utnytte bedre sikkerhetsinfrastruktur, styring og samsvar mens du utnytter funksjoner som utviklerportal, overvåking og analyser. Du får API-først-integrasjon for å koble applikasjoner med eksisterende data og frigi dem med bedre tilgjengelighet.

Dessuten tilbyr dens enhetlige plattform med skybaserte prinsipper høyere skalerbarhet, utviklerhastighet og raskere tid-til-marked. Du kan også oppdage og diagnostisere problemer raskt og bruke historiske data for å forutsi atferd. Apigee utfyller Envoy og Istio ved å utvide den opprinnelige API-administrasjonen inn i mikrotjenestestabelen din.

Axway

Bruk Axwaysin API-gateway for å administrere, sikre og levere bedrifts-APIer. Det hjelper deg med å overvåke og analysere AI-operasjonene dine og få verdifull innsikt. Du vil få full livssyklusstyring fra bygning til slutten av levetiden.

  Hvordan lage en egendefinert mal i PowerPoint

Kontroller og administrer APIer for styring og kvalitet og sikre dem på ulike nivåer – tilgang, data og grensesnitt. Du kan også formidle API-ene dine for å aktivere kompatibilitet på tvers av plattformer. Axway tilbyr også selvbetjent API-forbruk, rask API-registrering og enkel API-administrasjon.

Axways API Gateway er som et kjøretidsmiljø med kjernetjenestene som sikkerhet, protokolltilkobling, virtualisering, elastisitet, skalerbarhet, administrerbarhet, høy tilgjengelighet og enkelhet for API-utvikling. Det oppfordrer også utviklere til å fokusere på å tilby applogikk uten å bygge alle tjenestene selv inn i appen.

Boomi

Bruk Boomisin API-administrasjon for å designe, skalere og sikre APIer. Du får full API-livssyklusadministrasjon i et hybridmiljø og muligheten til å konfigurere APIer og integrere det med løsninger uten problemer.

Sentraliser, test og distribuer API-ene dine for å håndheve retningslinjer og kontrakter ved å bruke API-gatewayen. Den lar deg også overvåke API-helse gjennom bruksdashboard og lar utviklere engasjere seg mer ved å bruke utviklerportalen og katalogen.

Du kan raskt opprette et hvilket som helst endepunkt og publisere det i skyen eller på stedet, samtidig som du drar nytte av raskere tid til markedet og bedre utviklerproduktivitet. Lever sømløse partner- og kundeopplevelser ved å lage apper med data samlet fra forskjellige datakilder og abstrakte integrasjoner enkelt.

Etabler sikker og konsistent datatilgang og API-implementeringer på kanten, skyen eller på stedet. Det forenkler også tredjepartstilgang ved å bruke APIer og forbedrer produktiviteten på tvers av økosystemet ditt. Du kan også sentralisere API-livssyklusadministrasjonen med bedre kontroll og synlighet for å administrere nettjenestene og API-ene dine.

Du kan prøve den GRATIS prøveversjonen.

SnapLogic

Bruk SnapLogic for enkel API-utvikling og -administrasjon. Det gir utviklere mulighet til å lage APIer ved å bruke en klikk-ikke-kode-metodikk. Du kan enkelt koble til tjenester og produkter ved hjelp av APIer for å øke forretningsverdien.

SnapLogic eliminerer prosessen med å lage kode manuelt og administrere APIer, og den gjør alt i et automatisert miljø. Den tilbyr API-livssyklusadministrasjon og forenkler API-operasjoner ved å bruke kraftige dashboards for å se responstider, ytelse, feil og bruk.

Denne intelligensintegrasjonsplattformen (IIP) til SnapLogic gjør det enkelt å bygge APIer ved å gjøre komplekse integrasjonspipelines som kan kjøre lokalt og i skyen til REST APIer. I tillegg kan disse API-ene kombinere, transformere og forme data og la deg koble sammen forskjellige endepunkter – ERP-systemer, databaser, skyapper, etc.

Akana

Administrer hele API-livssyklusen din, distribuer på tvers av forskjellige skyer, sørg for samsvar og akselerer digital transformasjon i organisasjonen din med Akana. Det letter prosessen med å lage og distribuere APIer og akselererer tiden til markedet for å tjene penger og slå konkurrentene dine.

Det eliminerer bryet med å konfigurere sikkerhetspolicyer, du kan enkelt bruke sikkerhetsprosesser og beskytte virksomheten din, selv med 100k+ endepunkter. Det tilbyr bransjeledende API-administrasjon, ekspertise, overlegen støtte og API-administrasjonstjenester.

Du får en utviklerportal for å forbedre arbeidsflyten og samarbeidet, og muligheten til å importere eksisterende API raskt ved å bruke det grafiske pek-og-klikk-redigeringsprogrammet. Med Akana er det enkelt å implementere og håndheve sikkerhet og automatisere det uten koding. Akanas innebygde sikkerhetspolicyer hjelper deg med å klikke og konfigurere API-sikkerhet, og du kan bruke teknologier som OAuth, SSO, LDAP, SAML og JWT.

Akana tilbyr full-API-livssyklusadministrasjon som er sterkt innebygd i API-leveringspipeline. Det hjelper deg også med å integrere Akana med den eksisterende CI/CD-pipelinen og akselerere produktlevering. Den gir sanntidsinnsikt for å forstå API-ytelsen for å sikre at API-en kjører effektivt, populære API-versjoner, flaskehalser og hvordan man kan optimalisere APIen for å maksimere inntektene.

  Hvordan lage et flytskjema i PowerPoint

Akana er fleksibel siden den er skyagnostisk og kan kjøres på alle miljøer, enten det er sky, lokalt eller hybrid. Du kan umiddelbart bytte fra en sky til en annen og støtte den endrede forretningsstrategien din. API-gatewayen beskytter dataene dine og tilbyr ett enkelt grensesnitt og program for å administrere APIer.

Videre støtter Akana SOAP, GraphQL og RESTful APIer sammen med alle typer APIer, protokoller og språk fra ett sted. Den integreres sømløst med andre verktøy som AWS, GCP, JMS og mer og tilbyr frihet og fleksibilitet gjennom frakobling.

Nevatech Sentinet

Få en fleksibel, lett, skalerbar og robust API-administrasjons- og styringsplattform – Novatech Sentinet og ta opp kravene til API-administrasjon. Den dekker nesten alle API-implementeringsmodeller og administrasjonsfunksjoner og tilbyr enestående brukervennlighet og muligheter.

Dette enkeltproduktet har alt du trenger for å administrere API-ene og kommer med et API-lager på bedriftsnivå, og støtter API-versjon, beskrivelser, livssyklus, multitenancy-administrasjon og rollebasert tilgang. Du vil få en sikker API-gateway for alle dine tjenester, mikrotjenester og APIer med uovertruffen støtte for API-form og -form og kjøretidsfunksjoner.

Videre tilbyr Nevatech Sentinet en utviklerportal som kan inneholde tilpasset innholdsadministrasjon og merkevareutseende for analyser og publisering av API-ene dine. Denne plattformen letter eksponering av APIer og interne tjenester til kunder og partnere via Sentinet DMZ Nodes eller API Gateways.

Du kan distribuere Sentinet-infrastrukturen fullt ut i skyen og distribuere den i skyen eller lokalt. I tillegg utvider denne plattformen ESB-arkitekturer med større administrasjon, synlighet og kontroll over ESB-utgangs- og inngangspunkter. Du kan også kjøre og distribuere komponentene dine hvor som helst – docker-containere, VM-er eller servere.

Sentinet tilbyr mange funksjoner som overvåking, sikkerhet, analyser, transformasjon, samarbeid, ruting, API-beskrivelse og oppdagelse, avhengighetssporing, SLA-administrasjon, versjonskontroll, varsling, endringsvarsler, revisjoner, testing osv. Du får også administrert autorisasjon og autentisering for API-kall og støtte for alle tilpassede og standard sikkerhetsmodeller, sammen med avanserte risikomedieringsscenarier og sikkerhetsgjennomganger.

Løsningen sikrer kommunikasjon mellom APIer og applikasjoner uavhengig av integrasjonsmiljøer som Enterprise Applications Integration, ESB og privat eller offentlig API-eksponering for partnere. Du kan overvåke ytelsen og bruken av REST APIer og SOA-tjenester i sanntid og bygge analytiske og historiske rapporter.

Konfigurer overvåkingsberegningene dine og deres terskler med bruddvarsler og SLAer, og forutsi ytelsesforringelser og API-bruk på forhånd. Sentinet lar deg også filtrere og søke meldingsutvekslinger etter status, dato, klokkeslett, forretningsfeil, API-drift, forbruker, etc.

Fusio

Fusio er en åpen kildekode API-administrasjonsløsning for å bygge, distribuere og administrere REST APIer. Det hjelper deg raskt å lage avanserte APIer, konfigurere en utviklerportal for dem og tjene penger på den enkelt.

Du vil få en intuitiv og enkel backend for å administrere og kontrollere API-ene dine. Utviklerportalen lar deg sette opp API-programmer med letthet for utviklere å registrere og bruke API. Fusion har mange handlinger å bruke unikt og løse oppgaver som å generere APIer basert på databasetabeller, proxy-tjene en HTTP-forespørsel til din interne API, etc.

På denne måten kan du lage APIer i lav kode uten å skrive kompleks kode. Den har også et Worker-System for å utvikle handlinger i flere programmeringsspråk som Java, Python, PHP og JavaScript. Fusion tilbyr også en applikasjonsmarkedsplass for å tillate installasjon av ulike applikasjoner for API-ene dine.

Dessuten lar Fusio deg lage forskjellige planer i backend som en bruker kan kjøpe på portalen og motta poeng for å ringe sikre API-ruter. I tillegg kan du få OAuth2-autorisasjon, hastighetsbegrensning, skjemagenerering, abonnementsstøtte og SDK-generering.

Konklusjon

Ved å bruke den beste API-administrasjonsløsningen kan du strømlinjeforme utvikling, testing, distribusjon og administrasjon av API-ene dine. Det eliminerer alt det komplekse, manuelle arbeidet og gir deg bedre innsyn i API-ets status og flaskehalser, og hjelper deg med å forbedre den.