9 beste Azure-ytelsesovervåkings- og feilsøkingsverktøy

Azure-overvåkingsverktøy er utmerket til å holde øye med applikasjonene og tjenestene dine som kjører på Azure-plattformen, slik at du kan oppdage ytelses- og tilgjengelighetsproblemer og fikse dem i tide.

I konkurransetiden har du egentlig ikke noe annet valg enn å tilby de beste løsningene til brukerne.

De forventer raskere og jevnere applikasjoner for å støtte oppgavene deres og et høyere sikkerhetsnivå for å sikre at de er trygge mot flere angrep og datalekkasjer.

Derfor må du hele tiden overvåke applikasjonene dine for tilgjengelighet og ytelse, noe som er enkelt med Azure-overvåkingsverktøy.

På denne måten kan du sikre at applikasjonene og tjenestene dine er oppe og kjører med førsteklasses hastighet hele tiden og er sikre ved å oppdage problemer raskere og starte raske løsninger tidlig.

I denne artikkelen skal jeg diskutere dette mer og deretter introdusere deg til de beste Azure-overvåkingsverktøyene for applikasjonene og tjenestene dine som kjører på Azure.

Hva er Azure?

Microsoft Azure er en ledende cloud computing-plattform utviklet og drevet av Microsoft. Den tilbyr programvare-som-en-tjeneste (SaaS), Infrastructure-as-a-Service (IaaS) og Platform-as-a-Service (PaaS). Den støtter flere programmeringsspråk, rammeverk og verktøy levert av Microsoft og tredjeparter.

Azure er også en nettportal som lar folk få tilgang til og administrere ulike skyressurser, applikasjoner og tjenester som lagrer og transformerer dataene dine basert på dine behov. Faktisk tilbyr den 200+ skytjenester og -produkter for å hjelpe deg med å designe nye løsninger og kjøre og skalere eksisterende i sin offentlige sky.

Ved å bruke Azure-portalen kan du få tilgang til disse tjenestene og ressursene. De er tilgjengelige for å møte organisasjoners krav fra ulike vertikaler, fra finans og helse til e-handel, teknologi og mange flere.

Noen Azure-produkter og -tjenester inkluderer:

  • Nettverk: Azure CDN, Azure DNS, virtuelt nettverk og Express Route
  • Databehandlingstjenester som virtuelle maskiner i Linux, Windows, etc., skytjenester, tjenestestruktur for mikrotjenester og funksjoner for å lage applikasjoner.
  • Lagring: Fillagring, disklagring, blob-lagring og kølagring.
  • Identitet: Azure Active Directory og informasjonsbeskyttelse
  • Mobiltjenester: Mobilt engasjement for å samle analyser i sanntid, HockeyApp, etc.
  • Kommunikasjonstjenester: SDK for å lage kommunikasjonsapper
  • Databehandling: Azure Data Lake, Data Explorer, Cosmos DB, HDInsight, etc.

Og mange flere.

Hva mener du med Azure Monitoring?

Azure Monitoring er prosessen med å overvåke, samle inn, aggregere og analysere KPIene til forskjellige tjenester som Microsoft Azure Cloud tilbyr.

Du kan overvåke Azure-tjenester ved hjelp av ulike Azure-overvåkings- og feilsøkingsverktøy tilgjengelig på markedet, som Microsoft Azure Monitor, Paessler PRTG og mer.

Dette hjelper deg med å sikre høy ytelse og oppetid for Azure-tjenestene dine og ta vare på sikkerheten og riktig ressursallokering og -forbruk.

Hvorfor bør du bry deg om Azure Monitoring?

Microsoft Azure er en avansert skyplattform som tilbyr tjenester med fleksibilitet, rike funksjoner, skalerbarhet og kostnadseffektivitet.

Imidlertid kan enhver applikasjon bli påvirket på grunn av problemer knyttet til ytelse, tilgjengelighet, sikkerhet osv. Som et resultat vil du finne det utfordrende å administrere ytelsen og den generelle helsen til applikasjonene dine som kjører på Azure.

Og hvis det ikke blir løst, kan det bremse programmene dine for å irritere brukere, gjøre sårbarheter om til sikkerhetskatastrofer og forårsake personvernrisiko. Alt dette er verken bra for sluttbrukere eller bedrifter.

Dette er grunnen til at det er fordelaktig å bruke Azure-overvåkingsverktøy. Disse verktøyene vil overvåke Azure-tjenestene dine og samle inn beregninger for å hjelpe deg med å analysere og oppdage problemer for å feilsøke dem raskt. Derfor kan du holde tjenestene i gang med optimal ytelse i skyen på stedet. I tillegg vil det tilby mange andre fordeler som å optimalisere skyutgiftene dine ved å hjelpe deg med å allokere ressurser smart, unngå over- og underforbruk og eliminere ideelle ressurser.

  Slik endrer du posisjonen din i Pokémon Go

La oss nå oppdage noen av de beste Azure-overvåkingsverktøyene på markedet.

ManageEngine Applications Manager

Visualiser Azure-miljøet ditt grundig, kjør forretningskritiske arbeidsbelastninger optimalt, og feilsøk ytelsesrelaterte problemer raskere med ManageEngines Azure-overvåkingsverktøy. Det bidrar til å sikre at alle kritiske prosesser og tjenester kjører bra ved å samle inn, arbeide og analysere telemetri fra lokale og skymiljøer.

Med dette verktøyet får du dyp innsikt i all din infrastruktur og applikasjoner for å identifisere problemer og løse dem for å opprettholde konsistent ytelse. Den bruker Azure APIer for å integrere med Azure for å samle inn data, samle beregninger og vise alt på dashbordet. Dette vil gjøre deg i stand til å overvåke ytelsesmålinger uten å installere samlere eller agenter.

Videre vil Applications Manager hjelpe deg med å spore Microsoft-domenet og avhengighetene dine og flytte til Azure med bedre selvtillit. Du kan også overvåke ressursbruken for å sikre at de ikke er under- eller overbrukt samtidig som du eliminerer ledige ressurser for å spare kostnader.

Overvåk Azure KPI-ene dine proaktivt ved å samle statistikk i sanntid og samle dem for å utføre historisk analyse. Du får også prognoserapporter med maskinlæringsmetoder for å forutsi vekst og ressursforbruk. I tillegg kan du enkelt konfigurere varsler, utløse dem i sanntid når et problem oppstår, og motta dem via e-post, Slack eller tekst.

Applications Manager tilbyr sofistikert rotårsaksanalyse for å oppdage og diagnostisere problemene raskere ved å automatisere oppgaver gjennom webhooks. Den integreres med ITSM-verktøy som ManageEngine ServiceDesk Plus for hendelseshåndtering. Du kan også bruke den til å skalere skyressurser automatisk basert på systembelastning, og tilby deg den nødvendige beregningskraften.

Paessler PRTG

Få et alt-i-ett verktøy for ytelsesovervåking – Paessler PRTG, en skyinfrastruktur som kan hjelpe deg med å overvåke, optimalisere og sikre Azure-infrastrukturen din. Den kan spore Azure-ressurser og gir raske varsler hvis det oppstår ytelsesproblemer eller nedetid.

Dette Azure-overvåkingsverktøyet gir en oversikt over Azure-applikasjoner, -ressurser og -applikasjoner. Det vil forbedre feilsøkingsmulighetene dine og sikre høyere applikasjonstilgjengelighet og ytelse.

Ved å overvåke din komplette IT-infrastruktur, vil PRTG bidra til å redusere skyrisikoen og konfigurere lokale nettverk for å tilpasse seg skyen. Det reduserer også feilsøkingstiden betydelig og omgår problemer enkelt og raskt. Det gir et kortfattet og tilpassbart dashbord for å visualisere målte applikasjonsberegninger og innsikt.

PRTG vil gi deg relevante belastnings- og ytelsesdata sammen med verdifull innsikt fra systemene og applikasjonene dine, slik at du kan ta de riktige avgjørelsene. Bli informert automatisk ved å definere terskelverdiene dine og velg hvordan du mottar varsler – via push-varsler, e-poster og tekstmeldinger. I tillegg kan du overvåke Azure-beregninger i et sentralisert dashbord og utmerkede rapporteringsfunksjoner som kan tilpasses.

Dessuten kan PRTG overvåke VM-ene dine for å holde dem i gang hele tiden ved hjelp av sensorer og viser CPU-bruken og gjenværende CPU-kreditt. På denne måten kan du optimalisere Azure-abonnementskostnadene dine. Du kan bruke hvilken som helst av de 18 Azure-sensorene fra AutomonX, en partner av Paessler, og koble den til Azure-miljøet ditt via en REST API for å samle inn data og beregninger.

Det er enkelt å komme i gang med PRTG i løpet av minutter og er kompatibel med ulike mobile enheter. Du kan laste ned den skybaserte versjonen eller Windows-skrivebordsversjonen og bruke hvilket som helst av de 9 støttede språkene, inkludert engelsk.

PRTG er gratis for opptil 100 sensorer.

Serverløs 360

Få en avansert skyadministrasjonsløsning – Serverløs 360 fokusert på Azure som kommer med overvåking, sporing, styring og utbedring på bedriftsnivå og driver systemene dine effektivt.

  Hvordan få et billig SSL-sertifikat fra SSLS.COM [+ 7 Alternatives]

Azure Portal er robust og kraftig for å utvikle komplekse løsninger som er i stand til å håndtere støtteoppgaver og lar deg innovere ved å automatisere funksjonsfeil. Serverless360 tilbyr sofistikert kontekstuell visualisering, kan løse problemer raskere og hjelper deg med å glede kundene dine.

Få fullstendig synlighet på Azure-infrastrukturen din ved hjelp av en forretningslinse og triage-hendelser. Du kan også konvertere live data fra Azure-tjenester til verdifull innsikt om sikkerhet, kostnader og bruk. I tillegg tilbyr den ende-til-ende-sporing, kontrollerer forskjellige Azure-tjenester for å drive virksomhet og hjelper deg med å løse feil.

Serverless360 gir live dashboards og samlede feilrapporter om KPIer og lar deg se de komplette Azure-applikasjonene og deres avhengigheter i interaktive kart. Det muliggjør også selvhelbredelse for å motvirke driftsfeil og sparer tid på kompleks feilsøking.

Videre tilbyr Serverless360 strukturert dokumentasjon på Azure-abonnementet ditt, inkludert en detaljert bruksrapport, undersøkelse av utgiftstrender og automatisk skanning av tjenester for å vurdere sikkerhetsposisjonen. Desktop-applikasjonene støtter Linux, macOS og Windows-plattformer.

Du vil få flere funksjoner som detaljert brukertilgang, styring og revisjon, forskjellige vertsalternativer, varsler, profilovervåking og mer. Den tilbyr en GRATIS prøveversjon.

Microsoft Azure Monitor

Azure Monitor av ingen ringere enn Microsoft er et utmerket alternativ for å få full oversikt over infrastrukturen, nettverket og applikasjonene dine. Den lar deg samle telemetridata fra Azure-infrastrukturen din for å analysere og iverksette rask handling.

Ved å proaktivt overvåke og identifisere problemer i Azure-tjenestene dine, kan du maksimere tilgjengeligheten og ytelsen deres. Du vil få et sentralisert, skalerbart og fullt administrert datalager optimalisert for kostnader og ytelse. Du kan også teste hypoteser og oppdage mønstre gjennom en avansert analysemotor, innebygde ML-konstruksjoner og interaktivt spørringsspråk.

Azure Monitor integreres med populær IT-tjenesteadministrasjon, problemhåndtering, DevOps, hendelsesadministrasjon og administrasjonsverktøy for sikkerhetsinformasjon. Enten Azure-tjenestene dine er vert for nettskyen eller lokalt, kan du enkelt overvåke bruken, oppetiden og ytelsen deres.

Dette verktøyet kan analysere hele IT-infrastrukturen din, inkludert virtuelle datamaskiner, databaser, Azure Storage og Azure Kubernetes Service (AKS), sammen med nettverket. Den kan utløse en datapakkefangst, analysere sikkerhet, kontrollere og visualisere Azure-nettverket og diagnostisere rutingproblemer.

Den støtter også kjente rammeverk og språk som Java, Node.js, .NET og verktøy som Jira, Azure DevOps, PagerDuty, etc., for å spore forespørsler, live-målinger, hendelser og responstider.

SolarWinds

Bruk Azure ytelsesovervåking av SolarWinds for å spore og overvåke Azure-tjenestene dine. Dens Hybrid Cloud Observability tilbyr nettverksadministrasjon og overvåker alle skytjenester, infrastruktur, applikasjoner, databaser og nettverk.

Dette verktøyet vil hjelpe deg med å oppnå rask tid til verdi, fremskynde utbedring av problemer, sikre høyere oppetidsnivåer for tjenesten og få smidighet og produktivitet. SolarWinds Server and Application Manager (SAM) er et robust Azure-overvåkingsverktøy som overvåker hele miljøet ditt og tilbyr innsikt og oversikter.

Det er et sentralisert dashbord som gir innsikt i ytelsen til systemene, infrastrukturen og applikasjonene dine, uansett hvor de er. Du kan også visualisere beregninger, korrelere dem på tvers av miljøet ditt og konfigurere varsler. Den tilbyr også en automatisk oppdagelsesfunksjon for å sikre at overvåkingen inkluderer Azure-beholdere og nettsky-VM-er.

Videre kan du spore ytelsen til dine IaaS- og PaaS-tjenester, Microsoft-applikasjoner, tjenester og skyressurser med agent/agentløs overvåking. Du kan overvåke ytelsen til Microsoft-produkter som Windows, SQL Server, Skype, SharePoint, IIS Server, Office 365 og mer.

Prøv det gratis i 30 dager. Eller ta hele pakken med Azure ytelsesovervåkingsverktøy som starter på $1 663.

Datadog

Datadog tilbyr overvåking for 40+ Azure-tjenester ved å samle og forene all datastrømming fra komplekse miljøer via integrasjoner som er enkle å installere. Du kan distribuere denne Datadog-agenten direkte på deres Azure VM-er, begynne å samle inn beregninger og nyte mer detaljerthet.

  9 beste videodørklokke som er kompatible med Google Home

Datadogs unike integrasjonsdashboards lar deg få et høyere innblikk i infrastrukturens helse sammen med dypere innsyn i dine individuelle tjenester som Azure App Services og AKS. Den lar deg spore hver fase av migreringer til Azure ved å gi deg sømløs sporing av tjenesteytelse side ved side gjennom hele migreringsprosedyren.

På denne måten kan du møte dine forventede standarder. Den støtter 500+ integrasjoner for å overvåke ulike teknologier og infrastruktur. IT-infrastrukturteam kan bruke vertskartet og overvåke data i sanntid, som nettverks- og CPU-bruk på tvers av alle VM-er og tilgjengelighetssoner, for å se ytelsen raskere eller før en migrering.

Du vil også få ML-drevne funksjoner som prognoser for å løse applikasjonsproblemer før de kan påvirke kunder. Datadog lar deg lage en adopsjonsstrategi og sikrer at miljøet er klart for skymigrering mens du tar vare på arbeidsbelastninger. Det gir én enkelt kilde til sannhet for å hjelpe deg med å planlegge bedre, spore migrasjonens fremgang og oppdage problemer når de oppstår.

Du vil også få dypere innsyn i hybrid-, on-prem- og multi-cloud-miljøene dine. Bruk Datadogs servicekart for å visualisere avhengigheter mellom skyen og lokale databaser, containere, VM-er, etc., og spore data enkelt. Den skalerer også automatisk AKS, Azure Functions og Azure App Services for å støtte høyere trafikk og økende etterspørsel.

Datadog gir deg selvtillit til å distribuere tjenestene dine og tilbyr mange verktøy for å dele og gjennomgå data. Den støtter også integrasjoner med verktøy som PagerDuty, Jira, Teams og mer.

Dynatrace

Få avansert observerbarhet inn i ditt komplette Azure-miljø med Dynatracesin Azure-overvåking. Den tilbyr AI-assistert og helautomatisk observerbarhet på tvers av systemene dine og gir en enkelt kilde til sannhet for hele skyplattformer for å sikre infrastrukturens helse.

Du vil få full-stack observerbarhet raskt på minutter med spor, logger og beregninger. Dynatrace vil også hjelpe med automatisk oppdagelse, umiddelbare svar og kontinuerlig avhengighet for å automatisere overvåking for Azure-skytjenester, som AKS, HDInsight, Database Performance, App Service og mer.

Få større synlighet av verter, orkestrering og containere, VM-er, arrangementer, enheter og nettverk med AI-basert rotårsaksdeteksjon. Du kan integrere denne plattformen med Azure for å overvåke Azure-skytjenestene dine uten å kreve manuell konfigurasjon. Du vil også få observerbarhet i sanntid med kontinuerlig støtte.

Videre er Davis Dynayrtaces AI som hjelper kontinuerlig med å analysere avhengigheter for å tilby nøyaktig rotårsaksanalyse. Den lar deg løse problemer raskere, fange opp transaksjoner automatisk på tvers av hvert nivå, selv på kodenivå og grunnlinjeytelse, og tilpasse deg endringene i miljøet ditt.

Dynatrace er også nyttig for å transformere DevOps-prosessene dine med hendelsesdrevne automatiserte operasjoner og kontinuerlig levering, forbedret kodekvalitet, forkortet utviklingslivssyklus og overvåking av DevOps-verktøy. Det kan akselerere skymigrasjonene dine og øke samarbeidet på tvers av team.

Det følger med en GRATIS prøveversjon.

Zabbix

Zabbix hjelper deg med å overvåke Azure-tjenester, infrastruktur, skyer og virtuelle maskiner. Du vil få leverandørovervåkingsmaler for Azure VM-er og støtte lesing av problemdiagnosedata for VM-er på Azure.

Du kan få tilgang til et Python-skript og begynne å overvåke helsen til Azure-tjenestene dine fra Zabbix. Den integreres også med Azure API for overvåking. I tillegg kan du be om tilpasset integrasjon i henhold til Zabbix beste praksis og dine krav.

ZenPacks

Bruk ZenPack for å overvåke Azure-abonnementet ditt og holde deg informert om ytelses- og oppetidsproblemer. Det hjelper deg å oppdage problemer raskere og holde øye med applikasjonstjeneste- og lagringstjenestekomponenter.

I tillegg får du mulighet for hendelsesadministrasjon sammen med muligheten til å overvåke noen Azure-tilstander. Du kan også sjekke tjenesteeffekten og motta rapporter som viser tilkoblede VHD-er.

Konklusjon

Overvåk Azure-applikasjonene og -tjenestene dine med Azure-overvåkingsverktøy for å oppdage og fikse problemer enkelt. Det vil hjelpe deg å sikre at de kjører med optimal ytelse, oppetid og sikkerhet.

Velg derfor de beste Azure-overvåkingsverktøyene fra listen ovenfor basert på dine preferanser og forretningsbehov.