Forstå 301-omdirigeringer for nybegynnere

Omdirigering på nettsteder er som å hjelpe tapte besøkende med å finne veien til ønsket sted.

Tenk deg dette; du flyttet nettstedet ditt til en annen URL. Hvordan vil du i dette scenariet fortelle de besøkende at du allerede har flyttet?

Noen av de hyppige besøkende kan ha sett en oppdatering eller tidligere trusler om det. Men et flertall av dem vil ikke vite det i det hele tatt.

Det er her omdirigeringer, spesielt en 301-viderekobling, kommer godt med! Når en besøkende skriver inn den gamle URL-en, vil de automatisk bli videresendt til den endrede.

Hvis du vil vite alt om 301-viderekoblinger og hvordan du bruker dem, her er en komplett nybegynnerveiledning om 301-viderekoblinger.

Hva er 301-viderekobling?

En 301-viderekobling er en HTTP-signalkode som permanent omdirigerer en URL til en annen.

Det er en rekke grunner til å bruke en 301-viderekobling. Den vanligste årsaken til hvilke nettsteder som bruker det, er når de flytter nettsiden til en ny URL eller når en side har blitt fjernet.

Så hver gang noen skriver inn en gammel URL, blir de umiddelbart omdirigert til den nye URLen, som har innholdet de lette etter.

Sammen med innholdet videresender en 301 også den samme rangeringskraften som den gamle URL-en hadde i utgangspunktet.

Når vi snakker om 301 omdirigering SEO, kommuniserer den med søkemotoren for å informere den om endringene dine.

Den forteller søkemotorene at innholdet som tidligere var her nå er flyttet til et annet sted. Det har imidlertid ikke vært noen annen endring på den, så posisjonen på SERP må være den samme.

Kort sagt, en 301-viderekobling vil ikke ødelegge rangeringen eller SEO-ytelsen din.

En annen ting med en 301-viderekobling er at den lar deg unngå 404-feilsider. Når du sletter en side, vil det å skrive inn URL-en ta brukeren til en 404-side. I stedet tar en 301-viderekobling brukeren til den nye plasseringen.

Omdirigeringsprosessen med en 301 er så rask at en bruker egentlig ikke kan legge merke til det hvis de ikke ser på den endrede URL-en. Selv om brukeren har bokmerket den gamle URL-en, etter en 301-viderekobling, vil bokmerket bli oppdatert til den nyeste URL-en.

Å lage en 301-viderekobling er ekstremt enkelt. Du trenger ingen kodekunnskap, og du kan bruke WordPress Plugins for å gjøre jobben for deg (mer om dette senere).

For nå, la oss se noen scenarier eller situasjoner der du må legge til en 301-viderekobling:

  Slik bruker du volumkontroll på Apple AirPods

Når skal du implementere 301-omdirigeringer?

#1. Etter å ha endret en URL

Det er noen få tilfeller der en URL må endres på grunn av feil optimalisering eller bare gjøre endringer i sidehierarkiet.

Vanligvis, når du endrer nettadressen, er det bare noen CMS som automatisk legger til omdirigering til den. Så sjekk URL-ene etter at du har oppdatert dem og se om det allerede er en 301-viderekobling i bruk.

#2. Etter å ha opprettet en ny nettside

I dag åpner de fleste servere et nettsted uten www før domenenavnet. Hvis det ikke er tilfelle, må du legge til variantene av domenets URL som disse:

  • http://dinside.com
  • http://www.dinside.com
  • https://dinside.com
  • https://www.dinside.com

Bruk 301-viderekoblinger for å sikre at alle leder til samme side.

#3. Etter å ha lagt til et SSL-sertifikat

SSL-sertifikater er nødvendige; uten en, kan nettstedet ditt bli et offer for brudd eller tredjeparts brudd. Å legge til et SSL-sertifikat og en HTTPS-tilkobling vil gjøre nettstedet ditt tryggere.

Så hvis nettadressen din endres fra http://domain.com til https://domain.com, må du legge til en 301-viderekobling.

#4. Gjenopprette en side

Du kan støte på noen få anledninger hvor du må gjenskape en hel side med et nyere tema eller endret layout. I så fall må du omdirigere den gamle sidens URL til den nye for å opprettholde SEO-ytelsen.

#5. Flytte fra ett domene til et annet eller slå sammen domener

Anta at du har endret et domene eller har to domener som du ønsker å slå sammen; omdirigere sider med en 301 er et must. Innholdet og SEO-innsatsen din kan overføres uten å måtte gjøre alt på nytt.

Hvis du bruker 301-viderekoblinger for noen av tilfellene ovenfor, bør du også ha en viss forståelse av effektene av 301-omdirigering SEO på sidene dine.

Hva er effekten av 301 Redirect på SEO?

Når du diskuterer 301 omdirigering SEO, må du huske at alt du leser om SEO er informasjon hentet fra erfaringer og resultater av å utføre visse handlinger.

I virkeligheten vil Google aldri avsløre noe om algoritmene sine og hvordan forskjellige ting påvirker SEO.

Hvis du går noen år tilbake, viste tester og erfaringer fra flere brukere at bruk av en 301-omdirigering kan føre til noe tap i rangeringskraft.

For å være spesifikk ble nedgangen i siderangeringer antydet rundt 10 % i denne videoen av Google Search Central.

Siden Google er Google, ga åpenbart ikke noen eksakte tall for å holde algoritmehemmelighetene sine, men de fleste tror at dette tallet er nøyaktig.

Heldigvis var dette noen år siden og har ikke vært tilfelle siden. Du kan bruke 301-omdirigeringer uten å miste SEO-ytelse på nettsidene dine.

Du trenger bare å huske å sette 301-omadresseringene riktig og ikke lage flere hopp. Når det er 4 eller 5 hopp mellom URL-er, vil robotene slutte å følge dem, og siden din vil ikke bli skannet. Derfor resulterer det i dårlig SEO.

Flere omdirigeringer har også en tendens til å senke lastehastighetene, noe som også er en viktig SEO-rangeringsfaktor.

Så bruk gjerne 301-viderekoblinger. Bare bruk dem riktig og uten å opprette omdirigeringskjeder.

Slik gjør du en 301-omdirigering – trinnvis veiledning

Du kan legge til 301-viderekoblinger med forskjellige metoder for forskjellige tilfeller. Vi vil diskutere hvordan du legger til en 301-viderekobling for generell bruk og tilknyttede lenker.

For begge vil vi vise deg hvordan du gjør det på WordPress CMS, siden det er den mest populære løsningen for mange nettutviklere.

  9 superkule apper for å investere i amerikanske aksjer og ETFer

For generell bruk

Ideelt sett bør du omdirigere en side via serveren din for å få den raskeste og mest pålitelige omdirigeringen. Det eneste problemet med denne metoden er at den krever en dyp forståelse av programvarestabelen serverne dine bruker.

For eksempel, Apache, Nginx, IIS eller en annen plattform, må du lære og forstå tilnærmingen for å legge til en 301-viderekobling.

Så vår anbefaling vil være å bruke en plugin på WordPress.

For denne opplæringen vil vi bruke Omdirigeringsplugin av John Godley. Det er gratis å bruke og har et enkelt brukergrensesnitt for nybegynnere. Her er trinnene for å legge til en 301-viderekobling:

Trinn 1: Last ned plugin

Fra WordPress-menyen, naviger til Plugins-delen og klikk på Legg til ny.

Søk etter «Omdirigering» på søkefeltet.

Når resultatene vises, velg følgende plugin-resultat og klikk på Installer.

Når installasjonen er fullført, klikk på Aktiver.

Trinn 2: Gå til plugin-siden

Når du har installert og aktivert plugin-en, må du optimalisere den avhengig av dine behov.

For å gå til plugin-siden, naviger til Verktøy-delen og klikk på Omdirigering.

Etter å ha gått til plugin-siden, fullfør førstegangsoppsettet og fullfør installasjonen.

Trinn 3: Legg til URL-detaljene for en 301-viderekobling

Det siste trinnet er å legge til en 301-viderekobling til en URL. For det, klikk på Legg til ny-knappen øverst til venstre på plugin-siden for å åpne popup-vinduet for omdirigering. Det vil se omtrent slik ut:

Her må du legge til 3 hovedting:

  • Kilde-URL
  • HTTP-kode for omdirigering (301-viderekobling)
  • Mål-URL

Hvis du ikke er en ekspert, foreslår vi at du ikke endrer noen andre alternativer eller felt i popup-vinduet.

Hvis du ikke kan se alternativet for HTTP-kode, klikker du bare på tannhjulikonet ved siden av knappen Legg til viderekobling. Skjønt, HTTP-koden vil bli satt til en 301-viderekobling som standard.

Når du har skrevet inn alle feltene riktig, klikker du bare på Legg til viderekobling for å fullføre omdirigeringen.

Nå som du vet hvordan du legger til en 301-viderekobling for generell bruk, la oss gå videre til å legge til den samme for tilknyttet omdirigering.

For tilknyttet omdirigering

For tilknyttet omdirigering vil vi bruke plugin-en ThirstyAffiliates.

ThirstyAffiliates er et utmerket verktøy for å administrere alle tilknyttede lenker. Foreløpig vil vi fokusere på 301-omadresseringene ved å bruke lite-versjonen av denne plugin-en som er gratis å bruke.

Til å begynne med, fortsett og følg samme prosedyre som ovenfor for å laste ned og installere plugin. Skriv ThirstyAffiliates i søkefeltet, installer og aktiver det.

Deretter er alt du trenger å gjøre å navigere til ThirstyAffiliates-delen, som du kan få tilgang til på menyen. Etter å ha kommet inn på plugin-siden, kan du følge trinnene nedenfor for å legge til en tilknyttet lenke med 301-omadresseringer.

Først klikker du på Ny affiliatelink-knappen for å åpne popup-vinduet.

Legg nå til tittelen for tilknyttede lenke og destinasjonsadressen, som er siden for tilknyttede koblinger.

Etter å ha fylt ut disse to feltene kan du også legge til et bilde hvis du vil.

For å legge til omdirigeringsdetaljene, må du rulle ned til du kan se koblingsalternativer-delen på høyre sidefelt.

Her kan du velge alternativene du ønsker for hvordan koblingen din vil fungere. For vårt berørte mål må du velge Global (301) fra alternativet Redirect Type.

  Slik deler du ting fra OneDrive

Når du er ferdig, blar du opp igjen og klikker på lagre-koblingsknappen for å fullføre prosedyren.

Der du går, nå vet du hvordan du legger til en 301-viderekobling for generell bruk og tilknyttet omdirigering!

Det er også verdt å nevne at du alltid kan bruke en 301 omdirigeringskontroll for å sikre at omdirigeringen er nøyaktig og fungerer.

Dette er kun for å revidere eventuelle problemer eller feil du kan ha gjort med alternativene eller URL-ene.

Hvordan sjekke omdirigering?

Ved å bruke tipsbilk.net URL Redirection Checker kan du sjekke om nettstedets status er ok eller om det er en feil.

For å bruke tipsbilk.nets omdirigeringsverktøy, skriv inn nettstedets domenenavn og klikk på «Kjør test».

Verktøyet laster omadresseringsstatusen for nettstedet ditt i løpet av sekunder.

Ting du bør unngå når du implementerer 301-omdirigeringer

Siden vi har dekket alt som er å vite om 301-viderekoblinger og hvordan du bruker dem, er det også viktig å forstå hva du ikke bør gjøre.

301-omdirigeringer kan ha en negativ innvirkning på SEO hvis du ikke er forsiktig. Så sørg for at du unngår følgende feil:

#1. Opprette omdirigeringskjeder

Som nevnt tidligere er omdirigeringskjeder forferdelige for SEO-en din.

Hvis du har flere 301-viderekoblinger lenket sammen, kan du miste SEO-ytelsen din ettersom Google-robotene slutter å følge viderekoblinger etter 5 hopp.

Den nøyaktige måten dette påvirker ytelsen på er ved å senke lastehastighetene. Google og de besøkende må vente i lengre tid for å nå destinasjonsadressen, noe som kan øke nettstedets totale fluktfrekvens.

#2. Legge til 301-viderekoblinger til utdatert eller urelatert innhold

Hvis du legger til en 301-viderekobling til en utdatert innholdsside, løser du egentlig ikke den besøkendes forespørsel på best mulig måte. Verre er det når du omdirigerer til en helt urelatert side der innholdet ikke er det den besøkende ser etter.

Dette kan enkelt finne ut av Google-robotene, som vil redusere rangeringen din på grunn av irrelevant innhold, og de besøkende vil ikke akkurat være fornøyd med det heller.

#3. Legge til unødvendige omdirigeringer

Å legge til unødvendige omdirigeringer vil styrke .htaccess-filen. Som et resultat, hver gang nettstedet ditt lastes, vil alle omdirigeringer bli sjekket for å se om den innskrevne nettadressen må omdirigeres andre steder.

Denne lange, irriterende lastetiden vil bare senke nettstedet ditt uten god grunn.

Pass på at du ikke gjør disse feilene og bruk 301-omdirigeringer mer rettslig, bare når det er absolutt nødvendig, og du vil ikke ha noen problemer.

Vanlige spørsmål

Hva er den grunnleggende forskjellen mellom 301 og 302?

Både 301 og 302 og 300-serien HTTP-koder eller omdirigeringer sender den besøkende fra en URL til en annen. Den eneste virkelige forskjellen mellom de to er at en 301-viderekobling er en permanent omdirigering og 302-viderekoblinger er midlertidige.

Hva er forskjellen mellom 301 Redirect og Canonical Tag?

En 301-viderekobling instruerer Google-robotene og videresender de besøkende fra en URL til en annen. Mens Canonical Tag antyder at en side eller URL har flere versjoner. Forskjellen her er at en kanonisk tag sørger for at kun den opprinnelige siden blir indeksert av søkemotoren.

Hva er de andre typene omdirigering?

Det er totalt 5 omdirigeringstyper:
1. 301 Redirect – Permanent omdirigering fra en URL til en annen
2. 302 Redirect – Midlertidig omdirigering fra en URL til en annen
3. 303-omdirigering – Midlertidig, engangs-omdirigering til en annen URL for forespørsel om en Unified Resource Identifier eller et felles gateway-grensesnitt
4. 307-omdirigering – Midlertidig omdirigering for samme formål som 303-omdirigering
5. 308-omdirigering – Permanent omdirigering for samme formål som 307-viderekobling
For det meste er de eneste 2 omdirigeringer som de fleste brukere trenger å være kjent med, 301 og 302 omdirigeringer. Resten er alle primært for webutviklere.

Innpakning

Vi har forklart alt du trenger for å forstå om 301 omdirigeringer.

Så hvis du planlegger å endre URL-er eller flytte innholdet ditt til et annet nettsted, vet du hva du skal gjøre og, enda viktigere, hva du ikke skal gjøre!

Du kan også se på å implementere HTTP til HTTPS omdirigering i WordPress.