7 Organisasjonskartmakere for å definere teamhierarki

Å ha en klar ide om organisasjons- eller teamhierarkiet vil hjelpe deg å rapportere til rett person. Ved å bruke en mal for organisasjonskart kan du lage et organisasjonskart for virksomheten.

For enhver virksomhet spiller et organisasjonskart en avgjørende rolle ved å demonstrere de hierarkiske relasjonene i et team eller hele organisasjonen. Dessuten sikrer det åpenhet og samarbeid samtidig som det gjør det enklere for nye teammedlemmer å huske hvem som rapporterer til hvem.

Å lage et organisasjonskart kan være en kompleks og tidkrevende oppgave. En mal for organisasjonskart kan gjøre denne oppgaven enklere for din bedrift. La oss dykke inn for å lære mer om organisasjonskartet, dets bruksområder, typer organisasjonskart og noen av de beste leverandører av organisasjonskarteksempler.

Hva er et organisasjonskart?

Et organisasjonskart eller «org diagram» er et diagram som brukes til å representere relasjonshierarki i et team eller organisasjonen. Med enklere ord viser den hvordan ansatte i en organisasjon er koblet sammen.

Mens den vanligste bruken av disse diagrammene er å vise strukturen til en virksomhet, kan disse også brukes til planlegging og budsjettering.

Hvorfor bruker team organisasjonskart?

Et organisasjonskart for virksomheten er nyttig på ulike måter. Her er noen hovedgrunner til at team bruker organisasjonskart.

Effektiv vekststyring

Ledere trenger et klart syn på hvor de ansatte passer inn i organisasjonen deres og hvilke roller de spiller. Bare med denne visualiseringen kan de finne områdene som trenger en endring. I tilfeller som nyansettelser eller sammenslåing av team, er organisasjonskarteksempler perfekte for å kartlegge bevegelsene på forhånd for å forutsi scenariene vellykket.

Bedre kommunikasjon blant teammedlemmer

Et organisasjonskart for virksomheten visualiserer arbeidsrelasjonene med fullstendig åpenhet. Med dens hjelp vet hver ansatt hvem som kan hjelpe dem ved behov. I stedet for å slite med å fikse problemene alene, kan folk kommunisere med den rette personen.

Dessuten lar dette diagrammet deg se alle som er involvert i et prosjekt, slik at du ikke ender opp med å spørre feil person om hjelp. Alle disse øker effektiviteten og minimerer bortkastet tid.

  Hva er forskjellen mellom Min bildestrøm og iCloud-bilder?

Viser rapporteringsforhold

I store virksomheter skjer det ofte interne overføringer. Dessuten er det vanskelig for de nye rekruttene å huske laghierarkiet. Et organisasjonskart hjelper ansatte å forstå hvor de passer inn i selskapets overordnede opplegg. Dermed kan de referere til diagrammet for å vite hvem de skal rapportere til og kommunisere til for sin stilling.

Visualiser hele bildet

Folk glemmer ofte at arbeidet deres faktisk bidrar til noe langt mer betydningsfullt. Organisasjonskart kan hjelpe deg med det. Når ansatte kan se sin posisjon i det store hierarkiet og hvordan de bidrar til en jevn drift av virksomheten, vil dette definitivt forbedre personalets moral og øke arbeidsytelsen.

Typer organisasjonsstrukturer

Hvis du sjekker ut organisasjonskarteksempler, vil du legge merke til at det er nok av dem. Årsakene er eksistensen av ulike typer organisasjonsstrukturer basert på hvilke organisasjonskart som lages. Her vil vi diskutere noen vanlige varianter av organisasjonsstrukturer.

Hierarkisk organisasjonsstruktur

Det er den vanligste typen struktur folk bruker for å lage organisasjonskartet sitt. Her er de høyest rangerte personene plassert på toppen av diagrammet, og de lavere rangerte personene er plassert under dem.

Du vil finne likheter mellom denne strukturen og formen til en pyramide. Dette diagrammet sikrer ansvarlighet og motiverer ansatte til å klatre opp stigen med ytelse.

Funksjonell organisasjonsstruktur

Denne strukturen ligner også på hierarkistrukturen, og starter med den høyest rangerte profesjonelle på toppen og beveger seg gradvis nedover. Men forskjellen er at her er de ansatte gruppert ut fra deres kompetanse og posisjon i selskapet. Denne strukturen er også svært skalerbar.

Horisontal eller flat organisasjonsstruktur

En bedrift med bare noen få personer på ansatt-ledernivå vil finne et flatt diagram svært fordelaktig. Vanligvis har oppstartsselskaper denne horisontale strukturen før de oppretter ulike divisjoner. Men til og med noen bedrifter følger denne strukturen for å fremme betydelig og gjennomsiktig interaksjon mellom alle lagkamerater og redusere tilsyn.

Divisjons organisasjonsstruktur

Denne strukturen er ideell for store selskaper der det er flere divisjonsselskapssystemer. Disse divisjonene har myndighet over sitt personell og består av separate forfremmelser, arbeidsstyrke, distribusjonsteam, IT-team, etc.

Selskaper med denne strukturen muliggjør en raskere respons på markedets eller kundens behov. I tillegg fremmer det demokrati og personlig tilpasset strategi samtidig som det hjelper bedriftene med å holde seg fleksible.

Matrise organisasjonsstruktur

I denne strukturen vises tverrfunksjonelle team opprettet for spesifikke oppgaver. Det er i utgangspunktet en kombinasjon av to eller flere organisasjonsstrukturer. Det lar folk få en dynamisk forståelse av organisasjonen.

  Hvordan installere Fedora Cinnamon

Teambasert organisasjonsstruktur

Bedrifter med en slik struktur vil kategorisere sine ansatte etter avdeling. I stedet for å fokusere på det konvensjonelle hierarkiet, konsentrerer det seg mer om ansattes autonomi, teamsamarbeid og konfliktløsning. Dette systemet er best egnet for smidige og scrum-bedrifter.

Nettverks organisasjonsstruktur

Dagens virkelighet tvinger mange organisasjoner til å ha ressursene sine spredt på ulike steder. Virksomheter der det organisatoriske rammeverket avhenger mer av kommunikasjon og koblinger i stedet for hierarki bør ha et nettverk av organisasjonssystemer. Denne strukturen viser den komplekse koblingen av ressurser på stedet og utenfor stedet.

Uansett hvilken type struktur du har, vil følgende organisasjonskartmakere la deg lage det enkelt.

SmartDraw

SmartDraw gir deg en rekke organisasjonskartmaler for ulike bransjer, inkludert bedrifter, spillselskaper, forskningsavdelinger, finansavdelinger, myndigheter, HR-avdelinger, ideelle organisasjoner, sykehus og fotobaserte diagrammer.

Hvis du ikke vil bruke mye tid på å lage dette diagrammet, kan du ta en mal og legge til navn for å lage et personlig organisasjonskart for bedriften din. Det tilbyr imidlertid en rekke alternativer for å redigere diagrammet, for eksempel å endre form, legge til bilder, lage underkart, kartretning og brach-stil.

Canva

Canva er en annen plattform med et rikt malbibliotek for organisasjonskart. Den har profesjonelt utformede maler som vil gjøre arbeidsflyten raskere. Hvem som helst kan begynne å bruke dra-og-slipp-verktøyene for å lage organisasjonskartet for bedriften deres. Canva lar deg legge til bilder i diagrammet og tilpasse fargen for å matche merkevaren din.

I tillegg til å lage diagrammer, tilbyr den også funksjoner som deling, nedlasting og publisering av diagrammene i høy oppløsning. I tillegg kan du bygge inn diagrammet i rapporter og presentasjoner.

Lucidchart

Lucidchart er en skybasert, intuitiv og responsiv plattform som lar deg lage et organisasjonskart uten problemer. Her kan du lage et diagram fra bunnen av eller redigere en av malene for å lage et personlig organisasjonskart.

Dens organisasjonskartredigerer lar deg lage et organisasjonskart i noen få enkle trinn gjennom dens toppmoderne dataimportfunksjon. Alt du trenger å gjøre er å laste opp ansattes eller ansattes data til Lucidchart organisasjonskartmalen gjennom dens dataimportfunksjonalitet. Det elektroniske verktøyet vil automatisk lage et eksempel på et organisasjonskart for deg.

I tillegg til produksjon av organisasjonskart, lar den deg også koble verktøyet med tredjeparts forretnings- og HR-administrasjonsverktøy som BambooHR, Slack, Confluence, Google Slides, etc.

  Slik bruker du Microsoft Teams

Venngage

Enten du tilhører en stor bedrift eller SMB, finner du den rette mal for organisasjonskart for din organisasjon på Venngage. Du kan velge den perfekte malen for dine behov og tilpasse den med Venngage-editoren.

Du kan legge til tekst, ikoner, diagrammer, kart, bakgrunner og bilder. Ved å legge til YouTube-koblinger, spørreundersøkelser, skjema og HTML kan du gjøre diagrammet interaktivt. Det er også mulig å legge til varer du ofte bruker i merkesettet ditt.

Visme

Hvis du vil ha en organisasjonskartmaker som kan konvertere organisasjonens struktur til engasjerende grafikk på få minutter, er Visme verktøyet du leter etter. Den har et stort antall vakre organisasjonskartmaler å velge fra.

Du kan også bruke hvilket som helst av temaene for å sikre at diagrammet sammenfaller med merkevareidentiteten din. Visme tilbyr maler for skoler, redaksjonene, webdesignbyråer, prosjektteam og mange flere. Du kan velge den som passer teamet ditt best og redigere det med enkel formatering.

Adobe Express

Adobe Express tilbyr deg en gratis plattform for å lage organisasjonskart for bedrifter online. Plattformen mener at tydelig design er avgjørende for et organisasjonskart. Derfor tilbyr den noen vakre og trendende organisasjonskartmaler som du enkelt kan tilpasse.

Brukere kan velge hvilken som helst mal og legge til bilder, ikoner, grafikk og rammer for å lage et diagram på denne brukervennlige plattformen. Du kan enten laste opp disse ressursene fra datamaskinen eller ta hjelp fra Adobe Express-bibliotekene. I tillegg til å laste ned diagrammet, kan du også besøke prosjektet på nytt når som helst i fremtiden for å oppdatere det.

Visuelt paradigme på nett

Visuelt paradigme på nett er en nettbasert plattform hvor du kan tegne ditt eget organisasjonskart gratis. Du kan velge blant de hundrevis av maler og enkelt redigere dem med dra og slipp-funksjonen.

Den kuleste funksjonen til dette verktøyet er at alle kan glede seg over et ubegrenset antall former og diagrammer i tillegg til ubegrenset tilgangstid. Folk som lager diagrammer for personlige og ikke-kommersielle formål beholder også eierskapet. Kartene kan lastes ned i PNG-, JPG-, GIF-, SVG- og PDF-format.

Konklusjon

Å ha et organisasjonskart for virksomheten lar deg holde oversikt over hele arbeidsstyrken. Det finnes ulike typer organisasjonskart som kan brukes til å møte teamets krav.

Ettersom du har lært om organisasjonskartmaler som er tilgjengelige for å lage funksjonelle og attraktive organisasjonskart, kan du bruke dem til å administrere teamet ditt bedre.

De som er involvert i prosjektledelse bør også vite om milepælsdiagrammet for å spore fremdriften til et prosjekt.