12 beste ergonomiske musalternativer å kjøpe i 2022

Å oppleve smerter i underarm og håndledd på arbeidsplassen blir vanlig i disse dager. Problemet kan akkurat være der på skrivebordet ditt.

Nei, ikke pennen, blokkene eller annet skrivemateriale, men musen din. Skrivebordet ditt ber deg kjøpe en ergonomisk mus. Musen til et datasystem er en standard del av de mange maskinvareenhetene som brukes til å samhandle med datasystemets GUI (Graphical User Interface).

Å bruke en mus innebærer å være i en svært urørlig posisjon enn vanlig. Det inkluderer videre liten, men repeterende bruk av spesifikke muskler. Dette fører til ubehag, smerte og et skjær av uro, nok til å ødelegge resten av dagen.

Denne overstrekkingen og overanstrengelsen av muskler mer enn den vanlige mengden kan forårsake spesielle problemer som hindrer din daglige livsstil og arbeidseffektivitet. Noen vanlige problemer er:

  • Smerter og sårhet rundt håndleddsområdet
  • Ubehag langs albuen og rett over underarmsområdet
  • Opprettelse av ubehagelige knuter som hindrer håndbevegelsene dine
  • Prikking og følelse av nummenhet i tommel og pekefinger
  • Stivhet og begrensede bevegelser
  • Karpaltunellsyndrom

Bruken av en mus er betydelig mer enn for et tastatur. Det er derfor viktig å ha en bærekraftig eller en ergonomisk mus.

Hvordan er en ergonomisk mus annerledes enn en vanlig mus?

En ergonomisk mus er formet for brukerens helse og komfort, i motsetning til en vanlig mus. Den passer til armen og håndleddet akkurat som en hanske. Det gir en naturlig passform og en bedre posisjon for armen og håndleddet til å hvile på den.

Videre hjelper det også med ubegrenset bevegelse av underarmen. Det krever mindre grepsstyrke og kraft, noe som forårsaker mindre tretthet, stress og spenning. Sammen med å øke komfortnivået, fremmer det også effektiviteten på arbeidsplassen.

Fordeler med en ergonomisk mus

Forbedrer holdning

Mens de jobber på datamaskiner, er det observert at folk har en tendens til å jobbe i en uvanlig stilling i en betydelig mengde tid. I tillegg gjør bruken av musen kroppen vår ubevegelig uten at vi vet det og induserer nummenhet i tommelen eller fingrene. I verste fall kan denne nummenhet spre seg gjennom armen og gå videre til nakken.

Den ergonomiske musen kan holde holdningen intakt siden den gir en behagelig posisjon for håndleddet å hvile.

Unngår tvang på håndleddet

Når du arbeider med en mus, kan trykk på håndleddets ytre side vanligvis ikke forhindres. Trykket kan avverges ved å støtte håndleddet eller holde det i en ønsket vinkel. Å hvile håndflaten og fingrene gjennom en ergonomisk mus vil bidra til å fjerne uønsket stress.

Unngår karpaltunnelsyndrom

Det er en irritasjon forårsaket av håndleddene som løper via karpaltunnelen i håndleddet på grunn av ugunstige bevegelser. Når du bruker en mus, gir armene spenning på håndleddene. Men hvis du bruker en ergonomisk mus, vil du ikke føle den spenningen rundt håndleddene eller armene.

Forlenger komforten for leddgikt

Den tradisjonelle musen vi har brukt kan være smertefull i det lange løp. Det kan være verre hvis du har leddgikt. Etter at du allerede har hatt leddsmerter, vil du definitivt ikke vri eller strekke dem mer. Den ergonomiske musen har en optimalisert vinkel som er godt egnet for armen og håndleddet, og unngår overstrekk av muskler og ledd.

  5 kreative bruksområder for smartplugger

Hjelper med å forhindre ytterligere skader

Ved hjelp av en ergonomisk mus ivaretas de kortsiktige og langsiktige behovene. Hvil håndleddene og fingrene nå for å ha ubegrensede bevegelser i fremtiden. Arbeid smertefritt reduserer også tretthet og øker effektiviteten.

Knappene til noen ergonomiske mus kan nå også programmeres. Hvis du pleier å utføre den samme funksjonen hver dag, kan du programmere museknappene, og den funksjonen utføres automatisk med et enkelt klikk. Det vil også øke hastigheten på arbeidet ditt.

Nå vil du være ganske tydelig på hvordan en ergonomisk mus kan hjelpe deg med å øke arbeidseffektiviteten og ta bedre vare på helsen din.

Anker

Anker er en trådløs ergonomisk mus. Bli kvitt det gamle og ubehagelige grepet ditt. Denne musen gir maksimal komfort ved å tilpasse håndflatens kontur lett.

Det er en go-to-mus med en futuristisk designtilnærming. Knappene er følsomme som ikke krever at du trykker på dem konstant for arbeidet ditt, og gir musen økt funksjonalitet. Enheten tilbyr en kostnadseffektiv løsning for å dra, slippe, spille eller hvilken som helst funksjon.

Den er enkel å bruke og er kompatibel med enheter som Windows og Mac OS. Anker har høyoppløselig optisk sporingsteknologi for presis sporing på en bred overflate. Den er også batteridrevet og sparer strøm ved å gå inn i strømsparingsmodus etter 8 minutters inaktivitet.

Den har en vitenskapelig design som oppmuntrer til et sunt håndtrykk og håndleddsposisjon. Hovedmålet til Anker er å frigjøre deg fra den ekstra belastningen.

Logitech ERGO

Logitech ERGO M575 er en trådløs mus med en uanstrengt tommelkontroll og er like naturlig som noe annet. I tillegg til å tilby økte komfortnivåer, gir ERGO M575 en forbedret og mer naturlig holdning.

ERGO M575 er den mest passende musen hvis du har lite plass på arbeidsplassen. Formen passer naturlig til håndflaten for å slappe av armen. Den tilbyr også økte kontrollnivåer ved å justere hastigheten på markøren. Den er vanligvis utformet for trangere arbeidsplasser og travle dekkede skrivebordene.

Når den er koblet til Bluetooth eller en USB-mottaker, rekker den opptil 33 fot uten etterslep. Det er miljøvennlig og sunt for lommene dine også.

Den er høyt rangert, krever minimalt med plass og kan romme seg selv hvor som helst på stormfulle steder, noe som gir deg friheten til å jobbe effektivt og rolig.

Evoluent VM4RW

Ergonomisk mus fra Evoluent unngår passende armvridning og gir bedre komfort. Den har programmerbare knapper som er enkle å bruke. En bruker kan stille inn funksjonen til knappene i forskjellige programmer. Tommelstøtten i denne versjonen har blitt omformet sammenlignet med den tidligere versjonen for å gi en forbedret grad av komfort.

Optiske sensoriske kontroller finnes på siden som hjelper deg med å justere pekerhastigheten uten å slippe håndtaket. Evoluents vertikale mus 4 er utformet for å hindre pinkyfingeren i å gni på skrivebordet. Den er mer presis og hjelper til med jevne bevegelser og arbeidsoperasjoner.

Den egner seg best for å holde stillingen oppreist mens du arbeider ved å holde høyre hånd oppreist i nøytral stilling. Den vertikale siden støtter hånden, akkurat som i en håndtrykkstilling. Dette bidrar igjen til å utøve mindre kraft totalt sett.

  Slik sletter du en kontakt i Telegram

Lekvey

Lekvey er en annen trådløs vertikal mus. Den brukes best til kontor- og spillformål. Hovedforskjellen mot en tradisjonell mus er at den reduserer trykket på håndleddet. Så du trenger ikke å bekymre deg for kramper i håndleddet.

Dens største fordel er at musen er oppladbar og ikke fungerer på batterier. Du kan lade den opp hvor som helst med en passende kabel når det passer deg. De seks knappene lar deg legge til noen daglige oppgaver til dem og få full kontroll over datasystemene.

Lekvey gir brukeren den sårt tiltrengte rimelige og effektive løsningen for ulike formål. Dens avanserte funksjoner på siden frem og tilbake gir deg letthet når du surfer gjennom nettet. Produktet kommer med en brukervennlig teknisk støtteteknologi for en levetid og en 24-måneders garanti.

Logitech MX ERGO

Logitechs MX ERGO, med en ergonomisk design, gir brukeren personlig komfort på grunn av dens justerbare hengselfunksjonen. Med ett enkelt minutts lading kan strømmen vare en hel dag for full bruk.

Den er kun kompatibel med personlige datamaskiner, og styrekulens vinkel kan tilpasses opptil 20 grader for en naturlig og behagelig armstilling. Dette bidrar også til å redusere overbelastning av muskler i større grad.

Med MX ERGO kan man enkelt navigere og bytte mellom 2 personlige datamaskiner. Den gir neste generasjon en styrekule for flere enheter for fildeling og bedre datamaskinkontroll.

Musen kan kobles til trådløst med Bluetooth eller USB-mottaker. Den har 4 tilpassbare knapper og kan brukes etter brukernes ønsker og behov.

Vassink

Vassink-musen er designet for å passe håndflaten naturlig. Dette hjelper deg med å kontrollere musen mer komfortabelt. Den er rask, effektiv, følsom og enkel å bruke. Tilstedeværelsen av optiske sensorer øker følsomheten til den standard optiske musen.

Den har 6 knapper med justerbar DPI-musebevegelseshastighet. Vassink-mus kan enkelt brukes på brede overflater. Den har tatt i bruk en dempingsfunksjon for knapper, som sikrer mer egnethet på offentlige steder som kontorer og andre arbeidsplasser.

Det er en lett og fasjonabel mus som er kompatibel med Windows og Mac OS. Kvaliteten er godt testet, og det trådløse og oppladbare aspektet gjør den mer holdbar og langvarig. Man kan bruke musen sømløst, selv når den lader.

Logitech MX Master 3

Logitech MX Master 3 er en av de mest avanserte musene i masterserien. Den er konstruert for å oppfylle behovene til designere og ingeniører for å designe og jobbe enkelt.

Master 3 har en funksjon for appspesifikk personalisering som sparer tid og øker arbeidsflyten. Dens elektromagnetiske rulleknapp og maskinerte ståltommelkontroller gir brukeren den største komforten.

En avansert trådløs 2,4 GHz-teknologi gir mer presisjon mens du arbeider enn noen annen tradisjonell mus. Den støtter flere enheter med flere operativsystemer og kan kobles til opptil tre enheter. Dens fleksibilitet gjør at den kan operere på alle overflater, og gir best mulig service ved hjelp av en førsteklasses 4000 DPI-sensor.

Goldtouch KOV-GSV-RMW

Goldtouch KOV-GSV-RMW er en avansert semi-vertikal modell av serien. Musen er vinklet i 66 grader for å hindre at håndleddet blir anstrengt og gir komfort.

Du kan tilpasse vekten siden fire avtakbare vekter på 5g er gitt for å justere vekten i henhold til personlige krav. Den har også et avtakbart flenstilbehør som hindrer håndflaten i å berøre overflaten. Derfor anbefales det best for kontorformål.

Det tar betydelig mindre tid å sette opp siden den trådløse 2,4 GHz-mottakeren setter den opp raskt. Musen har et ergonomisk plot, plug-and-play-funksjoner og en programmerbar DPI.

  Skann og rediger utskrevne bilder i bulk på din iPhone ved hjelp av Pic Scanner

Logitech Lift Vertical Mouse

Logitech Lift Vertical Mouse har et subtilt grep og en trøstende tommelstøtte som forbedrer arbeidsevnen din. Mens du bruker denne ergonomisk utformede musen, kan du hvile overkroppen naturlig og forbedre effektiviteten.

Den løfter håndleddet i 57 graders vinkel, justerer underarmen og fjerner uønsket tvang fra hånden som kan hindre effektiviteten. Med en rask og presis rullefelt slipper du å redigere dokumentene dine. I stedet flyr du gjennom dem ved å koble heisen til opptil 3 enheter.

Du kan reparere veier for en spesifikk oppgave ved å tilpasse 4 knapper og legge til snarveier. Den kan fungere på flere enheter ved å koble den til via Bluetooth eller den allerede medfølgende USB-kabelen. Den er laget av resirkulert plast. Derfor er den også miljøvennlig med en intuitiv oppbygging.

MX vertikal mus

MX Vertical fra Logitech er en miljøvennlig, ergonomisk og vitenskapelig utformet mus. Håndbevegelser reduseres enormt med sin 4000 DPI høykvalitets, presise optiske sensor.

Musens markørhastighet kan justeres grundig ved å trykke på en knapp. Den kan brukes i mer enn 150 minutter fra en enkelt lading på ett minutt.

Den tilbyr brukeren sin beste kontrollfunksjon på tvers av datamaskiner ved å navigere raskt på tre datamaskiner, overføre media og filer og kopiere og lime inn tekster. MX Vertical er videre kompatibel med Windows- og Mac OS-versjoner. Hurtiglading av batteriet vil holde musen drevet i opptil fire måneder.

Det gis først og fremst av personer som har karpaltunnelsyndrom, da det bare strekker de nødvendige musklene, unngår overbelastning og fjerner uønsket trykk fra håndleddet.

Razer Basilisk V3

Razer Basilisk V3 tilpassbar, ergonomisk mus er utformet eksplisitt for spillformål. Basisilk V3 anses å være nummer 1 bestselgende musemerke for spillformål.

Dens høykvalitetssensor gir pikselnøyaktighet, sporer bevegelser via en optisk sensor, og fungerer som en asymmetrisk avskjæring. Totalt 11 programmerbare knapper finnes i denne serien. Oppgaver i henhold til dine behov kan tildeles knappene for å utføre handlinger som ping og trykk-og-snakk.

Fingeren din har veldig lite arbeid å gjøre når det gjelder å rulle. Rullefeltet fortsetter å snurre til den stoppes og endres til en håndgripelig modus for mer forbedret presisjon og fjerner belastningen fra fingeren. Dens toppdesign og endeløse konfigurasjoner har fått rampelyset i spillverdenen og er blant de beste alternativene å gå med. Hvis du er ute etter en komfortabel spillmus, er dette det riktige valget.

Microsoft Bluetooth-mus

Microsofts Bluetooth Wireless Ergonomic Mouse gir høy grad av arbeidskomfort. Det er en lett, langvarig enhet med en førsteklasses finish og en teflonbase.

Med hjelp av 3 personlige knapper klare til å programmeres for din komfort, kan det spare deg for tid ved å legge til visse appspesifikke funksjoner. Den kan bare brukes i Windows 10 i henhold til de siste oppdateringene. Men siden den er enkel og smidig å bruke, kan den ikke kjøres over glass- eller speilplattformer.

Du kan til og med gjøre arbeidsmiljøet gledelig ved å legge til farger på skrivebordet ditt etter hvert som du kan velge mellom forskjellige farger. Den har som mål å redusere tretthet og gi helhetlig kontroll over datasystemet.

Konklusjon

En ergonomisk utformet mus gir ikke bare brukeren nødvendig komfort, produktivitet og smertefrie bevegelser, men forbedrer også ditt posturale velvære. En oppreist holdning får deg til å fremstå selvsikker og passende. På toppen av det bygger det også sunne og varige relasjoner, og etterlater et langvarig inntrykk.

Det har redusert karpaltunnelsyndromet siden håndleddets stilling forblir i forhøyet eller håndtrykksposisjon. Så vi kan si at det å kjøpe en ergonomisk mus er timens behov!

Deretter kan du sjekke ut noen av de beste spillmonitorene.