Microsoft Power BI Data Analyst Certification (PL-300): Slik får du det

Et Power BI-sertifikat vil hjelpe deg å få alle ferdighetene du trenger for å kjøre Microsoft Power BI forretningsprosessverktøy for å designe og bygge skalerbare datamodeller.

Power BI er et allsidig datavisualiserings- og analyseverktøy som kan hjelpe deg med å analysere dataene dine mer effektivt. Den har et bredt spekter av funksjoner, noe som gjør det til et utmerket valg for datafagfolk.

De fleste selskaper baserer sine valg på data, og Power BI-verktøyet hjelper til med å administrere omfattende databaser ved å hjelpe til med å lagre dem på en bestemt måte, hente dem etter behov for analyse og presentere dem i en interaktiv visuell stil.

Bildekreditt: Microsoft.com

Ved å evaluere tidligere fakta i stedet for å generere forutsetninger, hjelper det faktabasert og rasjonell beslutningstaking å hjelpe til med å drive lønnsomme bedriftsbeslutninger. Power BI kan være et verdifullt verktøy for alle som ønsker å forstå dataene deres bedre.

Power BI er raskt i ferd med å bli det beste verktøyet for datavisualisering og -analyse. Den har et bredt spekter av funksjoner som lar brukere utforske dataene sine på måter som ikke er mulig med andre verktøy.

Power BIs evne til å koble til en rekke datakilder, lage diagrammer og grafer og dele data med andre er noen av hovedfunksjonene.

Power BI ekspanderer og blir mer nødvendig på grunn av flere faktorer, inkludert den økende digitale transformasjonen, økende etterspørsel etter varmekart av sentraliserte data, økende virtualisering og voksende datakohort, som alle driver opp business intelligence-investeringer.

Ifølge det siste estimatet forventes markedet for business intelligence å vokse til 33,3 milliarder dollar innen 2025 fra 23,1 milliarder dollar i 2020.

Hvorfor bør Power BI være en del av en dataanalytikers arsenal?

I dag er grunnlaget for enhver organisasjon data, som vil forbli i fremtiden på grunn av det konkurranseutsatte markedet. Business intelligence (BI) har styrket store og små bedrifters evne til å ta beslutninger, slik at de kan ta de best mulige valgene i fremtiden og drive selskapet til nye høyder.

Alle typer data krever at analytikere organiserer datasett i henhold til forhåndsbestemte kriterier for ulike organisatoriske vertikaler. Seniorer bruker denne informasjonen til å vurdere effektiviteten til prosessene deres og foreta nødvendige justeringer av forretningsbeslutninger.

På den andre siden har dataanalytikere en mangefasettert jobbprofil. De krever brukervennlige verktøy for å overvinne kjedelige manuelle operasjoner for å finne viktig informasjon for å hjelpe dem å ta mer vellykkede beslutninger.

  Kan du sette en smartskjerm på toppen av mikrobølgeovnen din?

Alle disse faktorene fører til Microsoft Power BI. Det gir administratorer muligheten til å utforske og analysere dataene deres raskt. Dette verktøyet brukes også til å lage diagrammer og grafer, undersøke og ta informerte beslutninger.

Den kan brukes til å vise data i en tabell eller graf og inkluderer flere verktøy for analyse, for eksempel prognoser og trendanalyse. Det hjelper også med å lage og dele rapporter raskt og enkelt.

Microsoft Power BI har blitt bransjeledende innen analyse- og business intelligence-plattformer i femten år.

Fagfolk med Power BI-sertifiseringer er etterspurt i de fleste multinasjonale organisasjoner og større selskaper. Det er et utmerket verktøy for BI-utviklere, forretningsanalytikere, dataanalytikere, databaseadministratorer og andre fagfolk som trenger å analysere data.

Desktop-versjonen er gratis å bruke og kan lastes ned fra Microsofts nettsted.

Oversikt over PL-300-sertifiseringen – Microsoft Power BI Data Analyst

En Microsoft PL-300-sertifisering er et dokument som bekrefter dine ferdigheter med Microsoft Power Platform og Dynamics 365.

Sertifiseringen bekrefter en persons ferdigheter i å distribuere og konfigurere Microsoft Power BI, for eksempel identitetsadministrasjon, sikkerhet og samsvar, forretningsdatatilkobling og forretningsanalyseløsninger.

Grunnleggende om programmering og utviklerproduktivitet på Power BI-plattformen er dekket. Kandidater som fullfører denne sertifiseringen vil ha bevist sin evne til å utvikle løsninger ved å bruke de grunnleggende funksjonene til Power BI-plattformer.

Den er beregnet på fagfolk som administrerer og konfigurerer Power BI-plattformsystemer.

PL-300-sertifiseringen er en fantastisk metode for å demonstrere for din bedrift at du er dyktig med Power Platform og er i stand til å utvikle løsninger som tilfredsstiller deres krav.

Hva sertifiserer Microsoft Power BI Data Analyst om en sertifikatinnehaver?

En kandidats forretningsmessige og tekniske ferdigheter for bruk av Power BI for datamodellering, visualisering og analyse testes av Microsoft Power BI Data Analyst-sertifiseringen.

Den sertifiserer en dataanalytikers kompetanse i å lage skalerbare datamodeller, se data ved hjelp av Power BI og utføre dataanalyse. Den anser sertifiseringsinnehaveren som en fagekspert (SME) som kan gi verdi til firmaet ved å lage engasjerende datavisualiseringer ved å bruke høykvalitets, konsise og presise data.

En legitimasjonsinnehaver må ha en grunnleggende forståelse av lokal og skydatabehandling og lagerhold.

Sertifiseringen legger vekt på følgende kompetanse:

  • Klargjør dataene (15–20%): Samle inn data fra flere kilder, ryd opp i dem og last dem.
  • Modeller dataene (30–35%): Design og avgrens en datamodell. For å bygge modellberegninger og forbedre modelleffektiviteten, bruk DAX.
  • Visualiser og analyser dataene (25–30%): Konstruer dashbord og rapporter, forbedre historiefortelling og rapportbrukbarhet, og utforsk dataene for å oppdage trender og mønstre.
  • Distribuer og vedlikehold aktiva (20–25%): Administrer arbeidsområdene, dataene og filene du bruker.

DA-100-sertifiseringen er nå erstattet med PL-300

31. mars 2022 kunngjorde Microsoft Corporation at de ikke lenger ville tilby Data Analyst Associate-sertifiseringen (DA-100).

Det er ingen forklaring på denne pensjoneringen, selv om Microsoft i virkeligheten fortsetter å trekke seg tilbake og opprette nye sertifiseringer som svar på etterspørselen fra markedet og teknologiske fremskritt.

PL-300-eksamenen, som erstatter DA-100, dekker den samme informasjonen, men endrer eksamensstrukturen ved å konsolidere antall emneområder og tildele ulike vekter. DA-100 sertifiseringsformat er som angitt nedenfor:

  • Forbered dataene (20-25 %)
  • Modeller dataene (25–30 %)
  • Visualiser dataene (20-25 %)
  • Analyser dataene (10-15%)
  • Distribuer og vedlikehold leveranser (10–15 %)
  9 AWS-øvingstest for å hjelpe deg med å bestå de ekte eksamenene

Eksamensoversikt av Microsoft Power BI Data Analyst PL-300

PL-300-eksamenen måler kapasiteten din til å utføre oppgaver som dataforberedelse og modellering, datavisualisering og -analyse, distribusjon av eiendeler og vedlikehold av eiendeler.

Eksamenen inkluderer instruksjoner om å administrere løsninger, apper og flyter, konfigurere systemer og administrere miljøer relatert til Microsoft Power BI.

Oversikten over eksamen er som følger

Testen inneholder 40–60 spørsmål.

Hundre åtti minutter er avsatt til testen.

Flervalg, sant/usant, dra-og-slipp, listebygging og casestudie.

Bestått poengsum er 700 av 1000.

Forutsetning:

Microsoft har ikke formelt oppgitt noen forutsetninger, men følgende kunnskap vil hjelpe deg med å bestå eksamen:

  • Bruke Power Query og skrive uttrykk ved å bruke DAX.
  • Forståelse av temaer innen dataanalyse og visualisering.
  • Grunnleggende datakonsepter.
  • Erfaring med å bruke relasjonelle og ikke-relasjonelle data i skyen

Eksamens gyldighet

Etter å ha bestått PL-300-eksamenen, vil legitimasjonen din for Power BI Data Analyst Associate være gyldig i ett år. For å fornye sertifikatet må kandidaten fullføre en gratis online Microsoft-fornyelsesvurdering seks måneder før sertifiseringens utløpsdato. Du kan sjekke om du er kvalifisert for fornyelse hos Microsoft.

Hvordan bestiller jeg PL-300 eksamensdatoen?

Microsoft lar deg registrere deg for eksamen og velge et senter på nettet.

  • Gå til Microsoft timeplan-lenken
  • Når du klikker på «Planlegg eksamen», vises en side der du må logge på med din egen Microsoft-konto.
  • Fyll ut alle obligatoriske feltene på sertifiseringsprofilsiden.
  • Du kan velge et sted, gjøre en avtale for eksamen og fullføre betalingene på neste skjermbilde.

Eksamensavgifter

Mens du publiserte dette, var eksamensgebyret for PL-300-sertifiseringen USD 165 for USA, GBP 113 for Storbritannia og 4800 INR for India. Prisene varierer avhengig av hvilken nasjon eller hvilket sted eksamenen avholdes.

Hvilke lønnsintervaller kan man forvente når sertifiseringen er utført?

Som diskutert i avsnittet ovenfor, er Power BI-dataanalytikere avgjørende for å hjelpe ledelsen med å vise selskapers data for å ta avgjørelser som endrer spillet.

På grunn av dette er det i dag stor etterspørsel etter Power BI-sertifisert personell, fra SMB-er til betydelige bedrifter til større MNC.

Kandidater kan søke om en rekke muligheter, inkludert de for BI-dataanalytikere, BI-utviklere, senior BI-analytikere, seniordataanalytikere, Power BI-administratorer, seniorforretningsanalytikere, BI-prosjektledere og Power BI-konsulenter, blant andre.

Lønnsstrukturen for Power BI-sertifiserte fagfolk varierer avhengig av erfaring og kandidatens stilling. For eksempel: For dataanalytikere til BI-ledere varierer lønnen fra $48k til $129k. I følge Payscale er den typiske grunnlønnen $72k per år.

Ressurser for å knekke Microsoft Power BI Data Analyst PL-300-eksamenen

Alle kurs og opplæring for PL-300-sertifisering som er beskrevet i den følgende delen, dekker alle fire moduler oppgitt av Microsoft (som forklart ovenfor), så vi vil kun nevne høydepunkter.

#1. Whizlabs Power BI-kurs

Praksisspørsmål er gitt i Whizlabs Power BI-kurset og er laget ved hjelp av nøye hentet informasjon av Power BI-eksperter. Det er 110 øvingsspørsmål og 15 falske eksamener.

Kurset inkluderer tre case-studier med fem spørsmål, hver basert på et annet Power BI-pensumemne. Kandidatene vil også få bistand fra BI-eksperter.

#2. Udemy full praksis eksamen

Udemy Practice Exam Course vektlegger sterkt alle fasetter ved PL-300-sertifiseringseksamenene. Dette kurset inkluderer en komplett praksiseksamen med forklaringer, praktiske oppgaver for å anvende kunnskapen, flere quizer for å vurdere intellektuelle evner, tips om bestått eksamen og casestudier.

  Hvordan sette opp og bruke Siri på en iPhone

Kurset leder deltakerne gjennom hver fase av forberedelsen til eksamen. Tolv artikler, to praksiseksamener, ni timer med video og åtti digitale ressurser utgjør hele kurset.

#3. Udemy analyserer og visualiserer data med Power BI

Dette kurset fra Udemy fokuserte hovedsakelig på Power BI Desktops grunnleggende sertifiseringsområder, inkludert DAX, Power Query og M-språk. Mer enn 52 000 studenter har allerede deltatt på dette kurset.

Etter å ha fullført kurset vil du kunne utføre følgende oppgaver i tillegg til å lære hvordan du installerer Power BI Desktop, BI- og analyseprogramvaren, og flere andre datamodellering, visualisering og forskning, Power BI-tjenester:

  • Datatransformasjonsprosessen involverer pivotering, oppheving og sammenslåing av flere filer fra en mappe.
  • Oppretting av ulike diagrammer, inkludert linje- og stablede søylediagrammer, for analyseformål.
  • Oppretting av egendefinerte formler ved hjelp av M- og DAX-relaterte funksjoner

Hele dette kurset leveres gjennom 27 timer med video og 32 artikler.

#4. Mindhub PL-300 øvelsestest

Mindhub er den offisielle Microsofts praksistestpartner for å hjelpe kandidater med å forberede seg til og bestå Microsoft PL-300-eksamenen.

I denne testen er 173 spørsmål fordelt på PL-300-eksamenens fire domener basert på domenevekting. Fageksperter som samarbeider tett med sertifiseringsleverandører for å forstå eksamensmålene og delta i betatesting, skriver praksiseksamenene.

Ytelsesbaserte simuleringer tilbys i kursinnholdet for å gi studentene praktisk erfaring. Løsningene på spørsmålene og sitatene er også gitt. Du kan lære om muligheter for forbedringer via drill-down-rapportene.

#5. Edureka Power BI-sertifiseringskurs

Det er to læringsstiler for Edureka-kurs: instruktørledet og eget tempo.

Bransjefagfolk opprettet kurset for å hjelpe søkere med å bestå PL-300-eksamenen.

Du vil lære det grunnleggende om forretningsanalyse og hvordan du bruker Power BI Desktop, DAX, tjenester, mobilapper og rapporter.

Scenarier i den virkelige verden presenteres gjennom prosjekter, tester og oppdrag relatert til sektoren. Eventuelle spørsmål eller bekymringer vil bli besvart umiddelbart, og forhindrer at kandidater blir fastlåst i studiene.

#6. Gratis ressurser fra Microsoft

Naviger til følgende tilgjengelige kilder fra Microsoft for å mestre fire moduler for PL-300-sertifiseringen.

#7. Bok – Power BI Data Analyst

De fire domenene som kreves for å bestå PL-300-sertifiseringen er kjerneemnene i Power BI Data Analyst-boken. I tillegg til casestudier og en taktisk tilnærming til beslutningsferdighetene som trengs for å oppnå denne sertifiseringen, vil bokstrukturen oppfylle alle eksamensmålene.

Boken er for fagfolk som ønsker å ta denne eksamenen, inkludert dataanalytikere, forretningsbrukere og andre eksperter.

#8. Spørsmål og svar for PL-300 sertifiseringseksamen

Denne kindle-utgaven dekker detaljerte spørsmål og detaljerte svarøkter for å bestå PL-300-eksamenen enkelt med pengene-tilbake-forsikring.

Det er 330 spørsmål og svar designet og kontrollert av eksperter. Den brukervennlige designen gjør at brukerne enkelt kan navigere gjennom boken.

#9. Omfattende guide for PL-300

Denne omfattende veiledningen vil hjelpe deg med å bestå PL-300-eksamenen og, enda viktigere, vil lede deg gjennom alle installasjonene som vil gjøre deg i stand til å ta kontroll over dataene i organisasjonen din.

Emnene inkluderer bruk av Power BI, tilkobling til datakilder som filer og databaser, skytjenester og SaaS-leverandører, og opprettelse av visualiseringer og datamodeller ved hjelp av Power BIs innebygde funksjoner.

Den fokuserer også på å lage dashbord og produsere rapporter, noe som gir deg ferdighetene til å drive en datadrevet organisasjon med forsikring om å bestå eksamen.

#10. PL-300 øvelsestester

For PL-300-testen inneholder denne Kindle-versjonsboken 160+ praktiske spørsmål. Det gis svar på spørsmålene, sammen med grundige begrunnelser.

Den har også tre praksistester. Det hjelper å oppnå PL-300-sertifisering på ditt første forsøk.

Konklusjon

I dag er de fleste virksomheter på vei mot digitalisering, skyen, kunstig intelligens (AI) osv. Administrasjon og administrasjon av data vil fortsette å være en avgjørende komponent for alle, noe som krever ekspertisen til BI-utviklere og -administratorer.

Dataanalytikere for Microsoft Power BI må være dyktige på dataanalyse og ha gode kommunikasjonsevner med interessenter og andre forretningsenheter for å forstå deres krav.

Ressursene ovenfor vil hjelpe deg med å oppnå PL-300-sertifiseringen.