8 beste VoIP-overvåkingsverktøy for ytelsesfeilsøking

Vil du vite om de beste VoIP-overvåkingsverktøyene? Her er alt du bør være klar over.

VoIP eller Voice over Internet Protocol system kan administrere, overvåke, spore og rapportere data og taleoverføringer over Internett. Det er kjent som bredbåndstelefoni, internetttelefoni, IP-teknologi og bredbåndstelefoni for å løse potensielle problemer.

Systemet krever imidlertid høyt vedlikeholdsnettverk og kan ikke tolerere dårlig ytelse som fører til pakketap og ventetid. Dårlig ytelse kan også påvirke stemme- eller lydkvaliteten, noe som gjør det viktig å jobbe med hakkete lyd.

VoIP-teknologi er fullpakket med flere fordeler, for eksempel muligheten til å ringe og kostnadseffektivitet. Det er populært i telemarketing, kundeservice og teknisk støtteteam som ikke har bekymringer med samtalekvalitet. Datadrevne enheter som nettbrett, datamaskiner og telefoner kan enkelt ringe.

Imidlertid er det avdelinger der dårlig samtalekvalitet er en bekymring som gjør det viktig å velge VoIP-overvåkingsløsninger som følger opp med andre komponenter som VoIP-trafikkovervåking, VoIP-feilsøkingsverktøy og VoIP-trafikkanalysatorer.

VoIP-applikasjoner inkluderer WhatsApp, Google Group Chat, Google Voice, Skype osv. Teknologien gjør at tradisjonelle telefonitjenester kan bruke pakkesvitsjede protokoller for å operere på nettverk. Det hjelper å få individuelle pakker ved hjelp av talesignaler som sendes til det kompatible nettverket.

Man må finne det riktige VoIP-overvåkingsverktøyet i de utviklende markedene. Flere alternativer er tilgjengelige, for eksempel lukket kildekode, åpen kildekode, gratis og bedriftsbaserte løsninger.

Her er noen av de beste VoIP-overvåkingsverktøyene du kan vurdere.

Dotcom-monitor

Dotcom-Monitors VoIP-overvåking i bedriftsklasse tjenester lar deg umiddelbart feilsøke tilgjengeligheten av telefonnummer fra hvor som helst i verden, når som helst!

  9 WordPress WAF for å forhindre sikkerhetstrusler

I det øyeblikket organisasjonens VoIP-kommunikasjonssystem har problemer med tilgjengelighet eller ytelse, replikerer systemet umiddelbart anrop til en sluttbrukers SIP-enhet og analyserer anropssvarene for å finne årsaken til tilkoblingsproblemer. Du blir umiddelbart varslet (med årsaken til problemet), slik at du kan reagere raskt og raskt gjøre nødvendige reparasjoner!

Fra personlige/private numre til store selskaper, Dotcom-Monitor gjør alt, tester alle typer telefonnummertjenester for tilgjengelighet og ytelse, og sikrer at kundene dine er fornøyde og aldri uten muligheten til å koble til deg via telefon!

Paessler PRTG nettverksovervåking

Hvis du vil forbedre VoIP-ytelsen, start med Paessler PRTG Network Monitoring for å finne ut problemene. Den hjelper til med å overvåke trafikk, fungerer som en feilsøking, reduserer VoIP-feil, minimerer ventetid, pakketap eller jitter, og forbedrer ytelsen. Fordelen med å bruke PRTG VoIP-overvåkingsprogramvare er:

  • Feilsøking for å oppdage eventuelle defekte brytere og ruter,
  • Forbedre VoIP-ytelsen for å unngå at anrop krasjer eller faller,
  • Trafikkanalysator for å forstå belastningen, overvåke data og analysere resultatet.

Det elektroniske verktøyet kommer med fem sensorer for å komme i gang med VoIP-feilsøkeren. Paessler PRTG nettverksovervåking inkluderer Ping-sensor for å måle pakketap, Round Trip-sensor for å måle kvaliteten på tjenesten, Ping-jitter-sensor for å analysere jitterverdi, Cisco IP SLA-sensor for å måle QoS og One Way-sensor for å overvåke kvaliteten på tilkoblingen.

  18 lukrative krypto-tilknyttede programmer for å bli med og tjene penger i 2022

Nettsted 24×7

Hvis du ser etter VoIP-overvåkingsprogramvare med en prøveversjon, Nettsted 24×7 kan avslutte søket. Prøveperioden på 30 dager bruker Cisco Internet Protocol Service Level Agreement (IPSLA) for å få tilgang til VoIP-tjenester. Det er lettere å feilsøke kvalitetsproblemene i sanntid med ytelsesmålinger og tilgjengelig statistikk som gir dyp innsikt.

Site24x7 VoIP-overvåkingsverktøy mottar umiddelbare varsler og holder enheter fra eventuelle strømbrudd. Den sporer forskjellige komponenter som latens, jitter og pakketap som påvirker kvaliteten på en samtale. Den sporer rundturstid (RTT), betyr opinionsscore (MOT) og beregninger fra destinasjon til kilde (og omvendt).

VoIP-anrop møter vanlige problemer som hyppige anropsfall, lydforsinkelser, stemmekomprimering, hakkete stemmer og ekko. Feilsøkingsfunksjonen analyserer all samtaleoverføring og nettverk for å rette opp problemer. Den dekker beregninger som pakketap, jitter, manglende administrert internettilgang (MIA)-pakker, sen ankomst av pakker, etc.

SolarWinds

SolarWinds VoIP og Network Quality Manager kan bidra til å oppnå ytelsesinnsikt og dype kritiske QoS-målinger. Verktøyet kommer med en 30-dagers prøveperiode etterfulgt av et abonnement som starter på $963. Brukere som hovedsakelig fokuserer på IP SLA-overvåking og -administrasjon, VoIP-kvalitetsovervåking, WAN-overvåking, Cisco Call Manager-støtte og Network jitter-overvåking kan velge verktøyet.

SolarWinds analyserer samtaledetaljer som kan analysere postene som genereres ved hjelp av Avaya Communication Manager og Cisco CallManager. Det hjelper med å identifisere eventuell forvrengning, støy og latens samtidig som den eliminerer problemer. Verktøyet kan levere kontroll og sentral synlighet til brukerne og få historisk og sanntidsstatistikkrapportering. Den bruker IP SLA-spesifikk nettverksstatistikk og hjelper til med å akselerere feilsøking for CUBE-anrop og Cisco SIP-feil.

VoIP-spyd

VoIP Spear sporer stemmekvaliteten for å sikre at man kan analysere den og fikse problemene. Programvaren hjelper til med å overvåke kvaliteten på VoIP 24×7 for å se statusen til problemene. VoIP-spyd tilbyr en poengsum som viser kvaliteten på samtaler som gjennomsnittlig meningspoeng (MOS) ved hjelp av diagrammet.

  Ultimate Google Sheets FAQ Cheat Sheet for å bokmerke for senere

Verktøyet tester store byer effektivt, med serverne som gir detaljert innsikt. Sammen med dette gjør e-postvarslene det enklere å overvåke stemmekvaliteten.

Elvebunn UCExpert

Riverbed UCExpert er et brukervennlig VoIP-overvåkingsverktøy hvor brukere enkelt kan samhandle og samarbeide med kunder og team. Det er et verktøy som forbedrer produktiviteten ved å redusere brukerstøtteanrop og effektivt samarbeid. Man kan forbedre tale- og videosamarbeidsapplikasjoner, meldingsfunksjoner, sosiale medier og mobilapper.

Elvebunn UCExpert tilbyr kontinuerlig overvåkingskvalitet på enhetlig kommunikasjon som kan løse problemer som er hovedproblemene. Målet er å redusere reaksjonstiden, bruke intelligent policybasert trafikkkontroll, fikse sluttbrukerpåvirkningsproblemer og skalere videoapplikasjoner for tilgjengelighet.

Som navnet antyder, tilbyr ExtraHop et hopp til brukere angående video- og VoIP-ytelsesovervåking. Det er den beste løsningen for jittering, tapte anrop eller henger. ExtraHop kan umiddelbart overvåke alle dataene for å forstå IT-aktivitetene som kan påvirke kvaliteten. Det isolerer også brukerproblemene og bidrar til å gi en forståelse av forholdene. Programvaren støtter overholdelse og revisjon, korrelerer trafikk, analyserer trafikk og får synlighet.

Manageengine OpManager

Manageengine OpManager er et førsteklasses verktøy som sikrer null klager på samtalekvaliteten, bringer nettverket sammen, tjenesteovervåking, ytelses- og feilytelsesstyring og nettverkstrafikkanalyse. Verktøyets funksjoner inkluderer proaktiv overvåking av VoIP-ytelse og VoIP-kvalitet på tvers av WAN-infrastruktur.

OpManager kan også feilsøke ytelsesproblemene for brukere sammen med VoIP QoS-trendgrafer og detaljert destinasjons- eller kildeytelsesrapportering. Brukerne kan få omfattende VoIP-ytelsesrapporter ved brudd på Jitter, Packet Loss, MOS, Maximum RTT og Maximum SLA.

Konklusjon

Vanligvis velger ikke bedrifter gratisverktøyene, da de er relativt begrensede når det gjelder funksjonene. Noen ganger kan imidlertid gratisverktøy oppfylle brukerkravene, mens andre ganger kan brukere sjekke de ideelle alternativene før de fullfører.

Brukere kan sette opp VoIP-overvåkingsverktøy som passer deres behov for å sikre at ingen pakker går tapt. Så velg den som passer best og kom i gang med VoIP-overvåking.