Skann Windows- og Linux-serverne dine for sårbarhet med Nessus

Ettersom cybersikkerhetsproblemer fortsetter å utvide seg, er det viktig å beskytte serverne dine som er vert for forretningsapplikasjoner og programvareløsninger.

Disse systemene inneholder viktig informasjon, inkludert dine sensitive virksomhets- og kundedata, som du aldri ønsker å få lekket. For hvis det gjør det, kan det påvirke omdømmet ditt, kundenes tillit og økonomi.

Men sikkerhet i en tid med stadig utviklende cyberangrep er en utfordring. Angripere har blitt mye smartere og mer oppfinnsomme, og bruker nye metoder for å skade gevinsten deres. Og mesteparten av tiden er ikke folk og bedrifter forberedt nok til å ta angrepene på strak arm.

En sjokkerende studie av Cyberint sier at mer enn 77 % av selskapene ikke har en responsplan for cybersikkerhetshendelser.

Så hvis du ikke har noen sikkerhetsplaner, er bedriften din i større risiko.

Derfor er de nyeste sikkerhetsverktøyene og effektive strategiene et must for bedrifter i disse dager. Men viktigst av alt, du må kjenne din nåværende sikkerhetsstilling, om serverne dine er sårbare og utsatt for nettangrep eller ikke.

I en situasjon som denne kan sårbarhetsvurderingsverktøy, som Nessus, hjelpe deg med å evaluere servernes sikkerhetsstatus. Og hvis noe går galt, kan du ta grep i tide og forhindre cyberangrep.

Denne artikkelen vil hjelpe deg å forstå alt om sårbarhetsskanning og hvordan bruk av et sårbarhetsskanningsverktøy kan hjelpe deg.

Hva er sårbarhetsvurdering?

Sårbarhetsvurdering refererer til prosessen med å evaluere sikkerhetsproblemer og svakheter i dine IT-systemers programvareløsninger. Denne prosessen innebærer å oppdage sikkerhetssårbarheter, analysere dem grundig og fikse dem for å forhindre risiko.

Å utføre sårbarhetsvurdering av nettverket, serverne og systemene dine hjelper deg med å analysere sikkerhetsstillingen din og prioritere identifiserte trusler basert på risiko.

Ved å bruke denne informasjonen kan du lage en plan for å løse svakhetene og forhindre cyberkriminalitet som datainnbrudd, hacking, rettighetseskalering på grunn av usikker autentisering, passordtyveri og så videre.

Det kan imidlertid være tids- og ressurskrevende å utføre den overordnede sårbarhetsvurderingen, prioriteringen og utbedringsprosessen. Men du kan ikke vente så mye mens sikkerheten din står på spill.

Til dette kan sårbarhetsvurderingsverktøy som Nessus hjelpe deg med å automatisere denne oppgaven med effektivitet og nøyaktighet.

Sårbarhetsvurderingsverktøy er programvare som automatisk kan skanne etter eksisterende og nye sikkerhetstrusler som ligger til grunn for applikasjonene, systemene og serverne dine. De kan være av forskjellige typer:

  • Nettverksskannere for å oppdage sårbarheter og advarselssignaler som mistenkelig datapakkegenerering, falske pakker, ukjente IT-adresser osv. i nettverk
  • Protokollskannere for å finne sårbare nettverkstjenester, porter og protokoller
  • Nettapplikasjonsskannere for å teste og simulere cyberangrepsmønstre

Det er viktig å gjennomføre regelmessig sårbarhetsskanning av applikasjoner, nettverk, Linux- og Windows-servere osv. Men det er ikke en engangsprosess; du må kontinuerlig skanne for å holde deg oppdatert med risikoene og utbedre dem raskere for å beskytte systemene og dataene dine.

Hvordan kan Nessus hjelpe med sårbarhetsvurdering?

Nessus by Tenable gir en gullstandard sårbarhetsvurdering for å hjelpe deg med å oppdage sikkerhetsproblemer og forstyrre angrepsbanene. Det er klarert av over 30 000 organisasjoner globalt med over 2 millioner nedlastinger.

Nessus har en av de bredeste og dypeste sårbarhetsdekningene sammen med den laveste frekvensen av falske positiver med seks sigma-nøyaktighet. De har vært i bransjen i mer enn 20 år og jobber kontinuerlig med å optimalisere plattformen ved å jobbe med tilbakemeldinger fra samfunnet.

  Hvordan se ledig diskplass og diskbruk fra Linux-terminalen

tipsbilk.net-brukere får 10 % rabatt på kjøp av Nessus-produkter. Bruk kupongkode SAVE10.

Funksjoner av Nessus

Nessus ble designet med en dyp forståelse av sikkerhet. Dens imponerende funksjoner er bygget for å forenkle og lette sårbarhetsvurderingsprosessen slik at du kan finne problemer raskere og løse dem i tide.

Her er noen av funksjonene til Nessus:

Implementering på tvers av plattformer

Du kan distribuere Nessus på hvilken som helst plattform, inkludert Linux, Windows, Raspberry Pi og så videre. Denne sårbarhetsvurderingsløsningen er allsidig og bærbar overalt, uansett hvor du befinner deg og hvor distribuert IT-miljøet er.

Intuitiv navigering

Nessus har intuitiv navigering for å forenkle sikkerhetsrelaterte oppgaver. Du kan enkelt se sikkerhetsstillingen din på ett sted ved å bruke dashbordet. Det vil også være enkelt å flytte rundt og sjekke om alt fungerer optimalt eller har en svakhet. På denne måten blir oppdagelses- og utbedringsprosessen mer håndterlig.

Resurs senter

Du har også et ressurssenter hvor du kan lese praktiske tips om sikkerhet og veiledning i implementeringsfasen. Dette bidrar til å øke brukeropplevelsen og større tillit til å løse problemer og få bedre resultater enn å operere under vann med gjetting.

Dynamisk overholdte plugins

Du vil få dynamisk overholdte plugins for å forbedre skanneeffektiviteten og ytelsen. Som et resultat vil den første skanningen fullføres raskere, og du vil ha tid til å analysere og svare på cybertrusler.

Større synlighet på problemer

Nessus gir bred dekning på ulike typer trusler og angrepsmønstre slik at du raskt kan identifisere sårbarheter. Dette vil bidra til å forstå og prioritere risikoer og behandle dem enkelt.

Med Nessus kan du identifisere sikkerhetsproblemer som svakheter og feilkonfigurasjoner i hele organisasjonens eiendeler, systemer og servere.

Forhåndsbygde maler og retningslinjer

Nessus gir deg 450+ forhåndsbygde maler for å hjelpe deg med å analysere sårbarhet raskt. Du kan bruke retningslinjene og tilpasse dem for å akselerere revisjonsprosessen og forbli i samsvar med industri- og myndigheters forskrifter.

Live resultater

Du kan utføre automatiske sårbarhetsvurderinger offline ved hjelp av plugin-oppdateringer. Deretter kan du enkelt kjøre skanninger for å bekrefte eventuelle sårbarheter som lurer på serveren eller systemene dine. Dette bidrar til å øke deteksjonsnøyaktigheten og lar deg prioritere problemer i henhold til risikovektoren.

Feilsøking og tilpassbar rapportering

Nessus lar deg tilpasse sårbarhetsvurderingsrapporter i henhold til dine preferanser og møte dine organisasjonsbehov. I tillegg kan du eksportere disse rapportene i ditt refererte format.

Dette vil ikke bare lette sårbarhetsanalysefasen, men hjelper deg også med å feilsøke dem uten forvirring eller forsinkelser. Du vil også kunne håndtere hendelser raskere ved automatisk å sende sårbarhetsdetaljer til din nåværende SIEM. Dette vil gjøre deg i stand til å berike hendelsesdataene dine, informere svar og prioritere hendelser.

Gruppert visning

Du vil få muligheten til å kategorisere lignende sårbarhetskategorier i grupper og deretter presentere dem sammen i en enkelt tråd. Dette forenkler forsknings- og analyseprosessene slik at du effektivt kan planlegge utbedring.

Hvordan fungerer Nessus?

Nessus hjelper deg med å identifisere og administrere sikkerhetssårbarheter slik at du kan tette hullene og forbedre organisasjonens sikkerhetsposisjon. Sårbarhetsvurderingen og styringsprosessen med Nessus innebærer følgende trinn:

Trinn 1: Identitet

Det første trinnet for å sikre at serverne og systemene dine er beskyttet er å finne ut de underliggende problemene. Dette trinnet krever at du skanner alle ressursene dine, enten det er lokalt eller i skyen eller ett sted eller flere.

Selv om dette er en utfordrende prosess, gjør Nessus det mer enkelt. Det gir omfattende synlighet på hele IT-miljøet med dyp innsikt. Den kan dekke 47k+ unike organisatoriske eiendeler, inkludert IT, OT, operativsystemer, IoT, enheter, applikasjoner, servere og mer. Siden den er bærbar, kan du skanne systemene dine uansett hvor du er.

  Photoshop krasjer stadig under utskrift i Windows 10 (FULL FIX)

Trinn 2: Evaluer

Når du har kjørt Nessus sin sårbarhetsvurdering, vil den effektivt oppdage alle svakhetene, feilkonfigurasjonene og andre problemer og potensielle trusselvektorer i nettverket ditt, slik at du kan evaluere dem.

Dette trinnet gir deg overtaket over angriperne som prøver å infiltrere systemene og serverne dine.

Du kan bruke forhåndsbygde maler og målrette skannearbeidet i henhold til sikkerhetsstillingen din for å komme raskt i gang. Gjennom live-oppdateringer kan du umiddelbart vite så snart en svakhet er funnet.

Trinn 3: Overhold

Regelverksoverholdelse har blitt nødvendig hvis du ønsker å operere uten risiko eller straffer. Nessus hjelper deg med det ved å holde deg i samsvar med industri- og myndigheters forskrifter. Den kan revidere mot 120+ CIS-standarder og ytterligere 450 konfigurasjons- og samsvarsmaler.

Trinn 4: Analyser

Etter å ha skannet og oppdaget problemer, må du analysere dem for å få kraftig innsikt. Nessus tilbyr avanserte grupperinger og filtrering for å hjelpe til med å samle inn og analysere resultater raskere og forstå sikkerhetsstillingen din. Du kan også se hvor mange servere og systemer som er påvirket og i hvilken grad og planlegge utbedring deretter.

Trinn 5: Rapporter

Etter å ha analysert problemene, må du generere resultatene for å lage en effektiv strategi for å fikse disse problemene.

Nessus sine rapporteringsmuligheter inkluderer trenddata og øyeblikksbilder arrangert intuitivt. Du kan tilpasse disse rapportene for å møte dine behov ved å endre logoer og titler i stedet for å lage alt fra bunnen av for hvert prosjekt. I tillegg kan du eksportere rapportene for kunderapportering og sekundæranalyse.

Trinn 6: Svar

Nå som du har oppdaget, evaluert og analysert problemer og generert rapporter, kan du svare på de fremhevede problemene. Selv om prosessen kan virke langvarig, tar alt dette mye mindre tid enn hva det tar på manuelle måter. Du kan automatisere alle disse prosessene slik at du enkelt kan ta skritt og løse problemene for å holde systemene og serverne dine sikre.

Hvem bruker Nessus?

Nettverkspenetrasjonstestere

Penetrasjonstestere kan utnytte den brede dekningen og enestående nøyaktigheten til Nessus for å kjøre fullverdige sårbarhetsskanninger for å oppdage sikkerhetsproblemer før de kan bryte sikkerhetsperimeteren din. De kan bruke forhåndskonfigurerte retningslinjer og tilpasse dem basert på deres behov, bruke live resultater for å oppdage de nye problemene og generere rapporter for å analysere og fikse problemer umiddelbart.

Lærere og studenter

Lærere bruker Nessus til å undervise studenter som er påmeldt nettsikkerhetskurs. Det hjelper dem å forstå sårbarhetsvurdering og -håndtering på en helhetlig måte.

Nessus er enkel å bruke; dermed kan elevene lett forstå dette komplekse og kritiske emnet. Dette vil hjelpe dem å identifisere sårbarhetsproblemer raskere og fikse dem i tide.

Sikkerhetsadministratorer

Sikkerhetsadministratorer, spesielt fra små og mellomstore organisasjoner, kan bruke Nessus til å finne sikkerhetsfeil, svakheter og underliggende risikoer i deres Linux- og Windows-servere og andre systemer. Den kan fortelle dem den nøyaktige plasseringen av sårbarhetene, slik at du kan fjerne sårbarhetene raskere og spare tid.

Cybersikkerhetskonsulenter

Cybersikkerhetskonsulenter hjelper kundene sine med å forstå det endrede sårbarheten og trussellandskapet for å forhindre angrep og løse dem. De kan bruke Nessus til å finne sikkerhetssvakheter fra kundenes nettverk, servere og systemer og lage en detaljert rapport for dem, som oppsummerer deres sikkerhetsstilling. De kan bruke denne informasjonen til å foreslå løsninger før et angrep kan skje.

Fordeler med å bruke Nessus for sårbarhetsvurdering

Bedrifter, inkludert små og mellomstore bedrifter, bør vurdere å implementere løsninger for sårbarhetsvurdering som Nessus i sikkerhetsverktøysettet. Det er mange grunner som rettferdiggjør deres behov for å vurdere denne sikkerhetsstrategien.

La oss se på disse grunnene og forstå hvordan bruk av slike verktøy kan være til nytte for organisasjoner.

Avansert deteksjon

Nessus har evner til å dekke et stort spekter av sårbarheter, rundt 65 000 CVEer (Common Vulnerabilities and Exposures). Det er en av de høyeste i bransjen. Den kan skanne flere programvareløsninger, nettverk, servere og andre teknologier for å finne et større antall sårbarheter. Dermed vil du få en omfattende oversikt over hver svakhet og bekjempe dem.

  Reparer Kan ikke vise nåværende eier i Windows 10

Forbedret sikkerhet

Å utføre sårbarhetsvurdering med Tenables Nessus for å finne svakheter og fikse dem hjelper deg med å holde serverne og systemene dine sikre mot de siste cyberangrepene som Zero-Day-angrep, DDoS-angrep, virus, skadelig programvare og så videre.

Tenable har forskere som jobber med komplekse scenarier og utnytter omfattende intelligens for å finne flere og flere sårbarheter og gi beskyttelse via plugins og andre teknologier.

Uanstrengt å bruke

Å bruke Nessus er slett ikke utfordrende. Den kan enkelt brukes av sikkerhetsteam, studenter og fagfolk uten problemer. Den er laget med tanke på å forenkle sikkerhetsteamets komplekse og avgjørende oppgaver, med et motiv for ikke å komplisere prosessen mer.

Alt du trenger er noen få klikk for å lage retningslinjer og skanne nettverket, systemene og serverne.

Enkel å distribuere overalt

Det er enkelt å distribuere Nessus siden det støtter ulike plattformer som Windows og Linux. Dette er en bærbar løsning som er designet for å være allsidig og brukes overalt.

Nøyaktighet og effektivitet

Nessus sine teknologier er avanserte for å gi nøyaktig identifikasjon av sårbarheter. Det automatiserer prosessen og gjør det raskere for deg å spare tid. Den er også effektiv til å fremheve alle sikkerhetsproblemene med deres alvorlighetsgrad, slik at du kan prioritere og ta opp de avgjørende først.

Kostnadseffektiv

Å gjennomføre en sårbarhetsvurdering med Nessus vil ikke kreve at du bruker en formue. Enten du er en cybersikkerhetskonsulent eller et team, kan du bruke denne løsningen til en overkommelig pris. Dette er også grunnen til at mange små og mellomstore organisasjoner elsker det siden det tilbyr kvalitet og kvantitet samtidig som det er kostnadseffektivt.

Kraften til holdbar til skalering

Nessus kan brukes på tvers av Tenables løsninger. Derfor kan du enkelt migrere til plattformen deres – Tenable.io, og dra nytte av ytterligere innsikt for IT-økosystemet ditt. I tillegg kan du kombinere ulike Tenable-løsninger og skalere basert på kravene til sårbarhetshåndtering.

Prissetting

Nessus passer for bedrifter av alle typer, spesielt for SMB. Ikke bekymre deg hvis du jobber i et team eller som en ensom kriger; den har prisplaner for hvert brukstilfelle.

Nessus Essentials

Denne planen er ideell for studenter, lærere og enkeltpersoner med en karriere innen nettsikkerhet. Du kan laste ned løsningen GRATIS og skanne opptil 16 IP-er. Det inkluderer:

  • Høyhastighets, omfattende vurderinger
  • Støtte fra Tenable Community
  • Gratis veiledning og opplæring
  • On-demand opplæring

tipsbilk.net-brukere får 10 % rabatt på kjøp av Nessus-produkter. Bruk kupongkode SAVE10.

Nessus Professional

Denne planen er ideell for penetrasjonstestere, sikkerhetsutøvere og konsulenter. Det er tilgjengelig som et lisensiert abonnement basert på per skanning. Det koster

  • $4000,20 for 1 år,
  • $7 800,39 for 2 år, og
  • $11 400,57 for 3 år

Den inkluderer følgende funksjoner:

  • Ubegrensede skanninger
  • Distribuer hvor som helst
  • Live resultater
  • Konfigurasjonsvurdering
  • Konfigurerbare rapporter
  • Fellesskapsstøtte
  • GRATIS 7-dagers prøveperiode

Du kan inkludere tillegg som avansert støtte 24×365 for $472 via e-post, telefon, chat og fellesskap. Du kan også legge til opplæring på forespørsel for $230,10.

Alternativt, hvis du ser etter flere funksjoner for din voksende virksomhet eller organisasjon på bedriftsnivå, kan du prøve Tenable.io – deres skybaserte løsning for sårbarhetsvurdering og -administrasjon.

Tenable.io

Denne sårbarhetshåndteringsløsningen er ideell for små, mellomstore og store organisasjoner. Det er lisensiert per eiendel. For opptil 65 eiendeler koster det:

  • $2 684,50 for 1 år,
  • $5 369 for 2 år, og
  • $8 053 ​​for 3 år.

Prisene øker med flere eiendeler. Funksjonene som er inkludert i denne planen er:

  • Skyadministrert tjeneste
  • Prediktiv prioritering
  • Rollebasert tilgangskontroll (RBAC)
  • Avanserte rapporter og dashboards
  • Enterprise skalerbarhet
  • Avansert støtte via e-post, telefon, chat og fellesskap
  • Instruktørledede kurs
  • GRATIS 30-dagers prøveperiode

Konklusjon

Nettkriminalitet fortsetter å øke, og forårsaker skade på organisasjoner av alle størrelser når det gjelder data, sikkerhet, økonomi og omdømme. Så du må bruke avanserte løsninger og strategier for å møte angrepene eller i det minste minimere dem. Det første trinnet for å gjøre det er å beskytte systemene, serverne og alle organisatoriske eiendeler via problemdeteksjon og utbedring.

Derfor kan bruk av sårbarhetsvurderingsløsninger som Nessus hjelpe deg med å identifisere svakheter i systemene og Linux- og Windows-serverne, slik at du kan analysere og utbedre dem i tide før de kan forårsake skade. På denne måten vil regelmessig skanning etter sårbarheter hjelpe deg med å holde systemene og serverne dine trygge.