Hvordan åpne HEIC-filer på Windows-PC

Ettersom teknologien har utviklet seg, avhenger det meste av vårt daglige arbeid av våre bærbare datamaskiner, stasjonære eller personlige datamaskiner. Alt gjøres digitalt – fra å se bilder og videoer til å skrive hva som helst eller dokumentere.

En liten feil i arbeidet deres kan frustrere oss og føre til feilstyring av arbeidet fra vår side. De elektroniske enhetene vi bruker er utsatt for å krasje eller få andre problemer.

Et lignende problem du kan støte på er at Windows-PCen din ikke støtter HEIC- eller HEIF-filene. Din klient, kollega, kontorpersonale eller noen fra familien din kan også sende deg bildefiler som er HEIC-filer.

Mens du prøver å åpne en HEIC-fil på din Windows-PC, vises en melding om at filen ikke støttes på skjermen. Hva bør være ditt neste steg? Trenger du panikk, eller er det noe du kan gjøre for å fikse problemet?

La oss grave dypt inn i dette problemet og forstå de mulige løsningene på hvordan du åpner HEIC-filen.

Hva er en HEIC fil?

En HEIC-fil, populært kjent som et HEIF-filformat, hjelper deg med å lagre bildesekvenser og individuelle bildefiler. HEIF står for High-Efficiency Image File Format. Det er et containerformat som dekker alle mediefilene på systemet ditt, inkludert tekst, lyd og videoer på enheten din. HEIC lar deg lagre bildene dine i flere formater, inkludert HDR og SDR.

  Løs PUBG-lydproblem i Windows 10 PC

Definisjonen av disse filene skjedde først i 2001, mens introduksjonen fant sted i 2015 av MPEG. Etter introduksjonen av iOS 11, tok Apple i bruk HEIF-filformatet. Derfor støttes HEIF-filformatet på de enhetene som fungerer på iOS 11 og nyere.

Hvorfor har Windows problemer med å vise HEIC-filen som standard?

Når du prøver å åpne en HEIC-fil på din Windows-PC, kan skjermen vise en popup-melding som sier at filformatet ikke støttes. Dette kan skje fordi din Windows-PC ikke støtter HEIC-formatet som brukes av Apple for de nyeste iOS-enhetene.

Æren for introduksjonen av HEIC-bildeformatet går til Apple. Hovedformålet bak introduksjonen av dette formatet var for bruk på iPhones og iPads. iOS 11 støtter HEIC-bildeformatet. Dette er grunnen til at du ikke vil kunne starte HEIC-filen på din Windows-PC uten å følge visse trinn.

Hvordan åpne HEIC filer på Windows PC?

Selv om det er vanskelig å åpne en HEIC-fil på en Windows-PC, kan det hende du finner måter å få det til. La oss se nøye på alle disse måtene.

#1. Bruke HEIF Image Extensions fra Windows App Store

  • For å få tilgang til HEIC-filen på din Windows-PC, må du kanskje installere støtte for HEIC-bildefilene.
  • For dette formålet må du kanskje finne en HEIF-fil på Windows-enheten din. Åpne denne filen via fotoappen som er installert på PC-en din.
  • En dialogboks som sier at du trenger en HEIF forlengelse for visning av filen vises over skjermen. Velg installasjonsalternativet. Programmet som er nødvendig for å åpne en HEIC-fil på Windows-enheten din, vil bli installert.
  Reparer feilkode 118 Steam i Windows 10

  • Bytt filstarteren til den installerte HEIF-appen. Dette vil føre deg til utvidelsessiden for HEIF-filer. Derfor, etter å ha fulgt disse enkle trinnene, vil du kunne se HEIC-bildene dine på en Windows-PC. Du kan installere støtte for visning og nedlasting av HEIC-formatfilen.

#2. Konverter HEIC til JPG- eller PNG-app ved hjelp av verktøy

Det er flere tilgjengelige programmer som kan hjelpe deg med å konvertere HEIC-filen til JPG eller PNG for enkel visning.

Av alle tilgjengelige apper inkluderer noen av de beste:

1. HEIC til JPEG

De HEIC til JPEG converter er et brukervennlig og raskt verktøy som hjelper deg å laste opp flere bilder samtidig og konvertere alle til JPEG eller PNG. Denne omformeren skader ikke bildenes piksler, og holder dermed kvaliteten på filmen intakt.

2. Cloud Convert

Å endre formatet til en fil og tilpasse alle dens essensielle funksjoner, inkludert størrelse, oppløsning og format, vil hjelpe deg å bruke enheten jevnt uten å forårsake ytterligere skade. Cloud Convert heller ikke kompromittere kvaliteten på originalfilen.

3. FreeToolOnline

De Gratis verktøy på nett lar deg konvertere HEIC-filene dine til JPEG for å se dem enkelt. Du vil kunne laste opp en batch på opptil 5000 HEIC-filer for konvertering.

#3. Bruker Adobe Lightroom installert på din PC

Hvis du vil se HEIC-filen som er lagret på datamaskinen din, kan du velge å åpne og vise bildet gjennom Adobe Lightroom. Derfor kan det hende du må følge instruksjonene nedenfor for å oppnå formålet.

  Løs OneDrive-feil 0x8007016a i Windows 10

Trinnene du kan følge for å vise en HEIC-fil på Adobe Lightroom via en Windows-PC er:

  • Start Lightroom-appen på din personlige datamaskin eller bærbare datamaskin.
  • Etter å ha startet appen, må du klikke på «+»-tegnet. Med dette vil du kunne laste opp bildene dine over Adobe Lightroom. For å laste opp et hvilket som helst HEIC-bilde på Adobe Lightroom, må du konvertere filformatet fra HEIF til JPEG.

  • Så snart du har fullført konverteringen, vil du kunne se filene dine på Adobe Lightroom og deretter bare lagre det jpeg-bildet i ønsket mappe.

#4. Konverter HEIC-filer til JPG, PNG, PDF, etc., ved å bruke Apple Photos på Mac-enheter

Selv om HEIC-filformatet er synlig på Apple-enheter, er ikke synligheten gitt til alle enhetene du jobber med. Så du kan bruke MacBook-en din til å konvertere det HEIC-bildet. Du kan konvertere HEIC-filer til JPG, PDF og PNG ved å bruke Apple Photos.

Følg trinnene nedenfor for å utføre konverteringen:

  • Dobbeltklikk på bildet som for øyeblikket er i HEIC-format.
  • En forhåndsvisningsfane vil bli åpnet som viser det bildet.
  • Klikk på «Fil» i menylinjen og deretter «Eksporter».
  • Deretter kan du velge forskjellige formater fra rullegardinmenyen. Der kan du velge enten PNG eller JPEG.
  • Velg målmappen og Lagre.

Siste tanker

Denne artikkelen har dekket detaljert informasjon om åpning av HEIC-filer på Windows-PC. Du kan velge hvilken som helst av måtene som er nevnt ovenfor, og så vil du kunne se HEIC-filen direkte på din Windows-PC uten å møte noen problemer.

Du kan installere spesifikke utvidelser fra Windows App Store som vil hjelpe deg med å se HEIF-filer på en Windows-PC. Annet enn det kan du også endre filformatet ved å bruke bestemte programmer eller apper.

Du kan også se på noen av de profesjonelle bilderedigeringsprogramvarene.