10 grunner til å unngå billig hosting for WordPress-nettsteder

Det er ofte budsjettet som blir den avgjørende faktoren når du skal velge en webvert for å bygge et WordPress-nettsted.

Men bør du velge den billigste hostingtjenesten?

Er dyre hostingløsninger overkill for det første?

Dette er bare noen av spørsmålene du kan tenke deg når du velger riktig webhotelltjeneste for WordPress-nettstedet ditt, spesielt hvis du vil unngå å investere mye for å starte et WordPress-drevet nettsted.

Imidlertid kan det ikke være en klok avgjørelse å ta til takke med en billig webvert for WordPress-bloggen din.

Her vil jeg fremheve noen grunner til hvorfor det kan være, som bør hjelpe deg med å ta en informert beslutning om å velge en vertstjeneste for WordPress-siden din.

Dessuten, hvis du aldri har opprettet et WordPress-nettsted før, vil jeg anbefale deg å gå gjennom nybegynnerveiledningen for å bygge et WordPress-nettsted og utforske våre WordPress-ressurser.

Begrensede serverressurser

Så bra som det kan høres ut på papiret, kommer serveren som tilbys av billige hostingalternativer ofte med alvorlige ressursbegrensninger.

Enten det er båndbreddegrensen, minnegrensen, lagringsgrensen eller noe annet, kan du ende opp med å bruke kvotegrensen raskt, spesielt hvis du ikke kjenner systemkravene til et WordPress-nettsted.

WordPress er et kraftig innholdsstyringssystem; den lar deg utstyre nettstedet ditt med flere funksjoner. Men med begrensede serverressurser kan du ikke dra nytte av disse.

Til syvende og sist må du inngå kompromisser for å sikre at nettstedet ditt fungerer som forventet.

Men kan du forvente en anstendig mengde serverressurser til en rimelig pris?

Ja absolutt.

Du bør velge noen delte hostingtjenester for nybegynnere, og de er ikke dyre (hvis ikke de billigste).

Dårlig ytelse på nettstedet

For å analysere nettstedets nåværende ytelse, kan du prøve noen av de beste verktøyene for å teste nettstedets lastetid. Selvfølgelig kan du bruke noen WordPress-optimaliseringer for å forbedre ytelsen også.

Det er imidlertid et par ting utenfor din kontroll som kan påvirke nettstedets ytelse:

  • Bruker serveren en Solid-State Drive (SSD) for lagring?
  • Har du et Content Delivery Network (CDN) på plass?
  • Hvor er serveren plassert?
  • Optimalisering av back-end programvarestabel
  Hvordan beskytte deler av et Word-dokument fra redigering

Men når det kommer til et billig hostingalternativ, er de ofte avhengige av en server med en harddisk, optimerer ikke bakenden, og tilbyr kanskje ikke nærmeste serverplassering for din bruk.

Og alt det, kombinert med begrensede serverressurser – gjør nettstedet ditt tregt, uansett hvordan du optimaliserer det selv.

Og dette kan påvirke bloggen/bedriften din i stor grad:

  • Når det gjelder brukeropplevelse (der de besøkende forlater nettstedet ditt og aldri kommer tilbake)
  • Negative SEO-effekter (med tanke på at Google er tilbøyelig til å rangere nettsteder som laster raskere)

Så for å ha en pålitelig nettsideytelse, er en billig webvert aldri en mulighet.

Kontinuerlig nedetid

Selv om det kan være akseptabelt å ha en dårlig ytelse, gir det absolutt ingen mening hvis du (eller de besøkende) ikke kan få tilgang til nettstedet ditt, ikke sant?

Dette er noe mange innser etter å ha brukt en billig hostingløsning en stund. Ting kan se bra ut til å begynne med, men du legger kanskje merke til at det ikke alltid er tilgjengelig hvis du følger nøye med på nettstedet ditt.

Å ha kontinuerlig nedetid er en kjent avveining når du registrerer deg for en billig WordPress-vertstjeneste. Du kan velge å overvåke nettstedets oppetid for å vurdere det.

Selv med valg av premium WordPress-nettsteder, kan det selvfølgelig også være nedetider. Du kan bare ikke forutsi det. Men sjansen for å ha nedetid er mye lavere.

Med mindre du bare eksperimenterer med WordPress for å lære/utforske, bør ikke nedetiden være et problem. Men i alle andre tilfeller kan konstant nedetid påvirke nettstedet ditt (eller virksomheten).

Dårlig støttekvalitet

Anta at du får anstendig ytelse og minimal nedetid for pengene du bruker.

Hva med kundestøtte?

Hva gjør du når du har et teknisk problem eller et faktureringsproblem?

Hvordan takler de det?

Du bør ha disse i bakhodet hvis du vil evaluere støttekvaliteten:

  • Kan de hjelpe deg å fikse en feil på nettstedet ditt?
  • Retter de feilen for deg, eller ber de deg fikse den?
  • Hvor lang tid tar det før støtteteamet deres svarer på problemene dine?

Overraskende nok klarer ikke hundrevis av webhotelltjenester å tilby god støtte (selv med planer på høyt nivå). Og de billige hostingalternativene gjør det verre i den forbindelse.

De kan være i stand til å løse noen vanlige problemer, men du kan ende opp med å vente i en lang kø på spørsmål, og teknikerne er kanskje ikke dyktige nok til å løse alle problemer.

  32 mest stilte MuleSoft-intervjuspørsmål og svar

Dessuten vil du ikke få 24/7 støttealternativer, noe som betyr at du vil miste dyrebar tid når det er en feil på WordPress-siden din.

Tid er penger — jeg måtte skrive det formspråket (sukk). Så å gå for en billig hostingleverandør kan kaste bort tiden din unødvendig.

Dårlig dokumentasjon

Enten du er nybegynner eller ekspert, trenger alle riktig dokumentasjon når de bruker et produkt/tjeneste for å feilsøke problemer uavhengig.

Når det kommer til en rimelig hostingløsning, kan det hende at dokumentasjonen som tilbys ikke viser seg å være nyttig (eller utdatert). Eller enda verre – de tilbyr ingen dokumentasjon for selvhjelp.

Upraktiske sikkerhetskopieringsalternativer (eller ingen sikkerhetskopier)

I dag vil du finne alle vertsselskaper som tilbyr en sikkerhetskopifunksjon.

I tilfelle av et billigere alternativ, kan det hende du ikke finner valget for daglige sikkerhetskopier eller muligheten til å gjenopprette sikkerhetskopier enkelt.

Hvis du jobber aktivt med nettstedet ditt, er sjansen stor – du vil gjøre regelmessige endringer. Og uten sanntids- eller daglige sikkerhetskopier kan det hende du ikke kan gjenopprette den nyeste versjonen av nettstedet ditt i tilfelle en katastrofe.

I tillegg til det vil du også legge merke til at WordPress backup-plugins ikke fungerer bra med rimelige hostingtjenester. Teknisk sett kan du installere dem. Men serveren din oppfyller ikke minimumsressurskravene – noe som er høyst sannsynlig for en billig WordPress-vertsplan.

Ikke skalerbar nok

La oss anta at du allerede har investert i den billigste hostingplanen som er tilgjengelig. Så du kan bare oppgradere planen din for å imøtekomme den økende trafikken til nettstedet ditt?

Det burde løse problemene dine, ikke sant?

Vel, jeg hater å fortelle deg det – de fleste av de billige vertstjenestene er kanskje ikke skalerbare for dine fremtidige krav. Selv om de gjør det, kan det hende du må migrere WordPress-nettstedet ditt manuelt, og de kan kanskje ikke hjelpe deg med det.

Så i så fall bør du velge skyvertsplattformer eller administrert WordPress-hosting for fremtidssikring.

Skjulte kostnader

Selv om du finner gode webhotellalternativer litt dyre, kommer de ofte sammen med flere funksjoner (som gratis SSL, gratis daglige sikkerhetskopier, gratis fjerning av skadelig programvare, etc.) som gjør det til et attraktivt tilbud.

  Slik gjør du Google til din hjemmeside

Tvert imot, de billigere alternativene kan vise seg å være tvilsomme nok til å be om ekstra betaling for grunnleggende funksjoner som andre tilbydere tilbyr gratis. Og på den måten kan du til og med ende opp med å betale mer for hostingplanen du trodde var «billig» i utgangspunktet.

Ikke bare det, på grunn av ressursbegrensninger på serveren din, kan du måtte betale for overskridelse av ressursbruk – som ikke annonseres når du foretar kjøpet.

Sikkerhetsproblemer

Med tanke på økningen av cybersikkerhetsproblemer hvert år, er det viktig å sikre WordPress-nettstedet ditt.

Selv om du tror at nettstedet ditt ikke er verdifullt, kan du fortsatt bli utsatt for et ondsinnet angrep.

Naturligvis avhenger nivået av nødvendige sikkerhetstiltak av typen nettside du har (e-handel, blogg, portefølje, etc.). Men med billige hostingtilbud tilbyr de fleste ikke minimumssikkerhetsfunksjonene.

De kan annonsere for å ha sikkerhetsfunksjoner – men du bør ikke stole på det de sier hvis du vil holde nettstedet ditt trygt fra hackere.

Farlig upålitelig

Ved å kombinere alle grunnene nevnt ovenfor, er det noe annet du bør være klar for – å finne at nettstedet ditt er borte når du våkner.

Ja, det er absolutt mulig for vanskelige hostingløsninger å ikke bry seg om nettstedet ditt eller regelmessig vedlikeholde/oppdatere serveren.

Pålitelige verter utfører automatiske redundante sikkerhetskopier, sikkerhetsskanninger og regelmessig vedlikehold. Og det er vel verdt å bruke i stedet for å ikke ha noen anelse om hva som skjedde med nettstedet ditt.

Bruk fornuftig på din WordPress-nettsidevert

Å gå for den dyreste WordPress-vertsplanen er ikke nødvendigvis løsningen. Men å velge den billigste planen for å spare penger er heller ikke fruktbart.

Det kan hende du ikke merker noen problemer med vertsleverandøren din i utgangspunktet – men hvis det var en utrolig rimelig avtale, kan du snart få problemer. Så du må evaluere hostingkravene dine og analysere hvor hostingleverandøren din står, med tanke på alle nøkkelfaktorene som er oppført ovenfor. Og velg deretter det riktige valget for WordPress-nettstedet ditt.

Det er enkelt å bygge et WordPress-nettsted, men det kommer med en læringskurve som vokser med dine krav. Tålmodighet er nøkkelen, og jeg er sikker på at du nå vet hva du skal gjøre når du velger en webhotellplattform for WordPress-siden din. Hvis du spør meg, foreslår jeg at du går for en pålitelig plattform som SiteGround, ScalaHosting for blogging eller startsider, og Kinsta for bedriftssider.