Unngå billig WordPress-hosting: 10 grunner til å velge smart!

Når man skal velge en webhotell-leverandør for å bygge en WordPress-side, er det ofte budsjettet som blir den avgjørende faktoren.

Men er det virkelig slik at man burde gå for den aller billigste løsningen?

Eller kan det hende at dyrere webhotell er unødvendig for nybegynnere?

Dette er bare noen få av spørsmålene som dukker opp når man skal finne det rette webhotellet for sin WordPress-side, spesielt om man ønsker å unngå å bruke for mye penger i startfasen.

Det er derimot ikke alltid en god idé å velge det billigste alternativet for sin WordPress-blogg.

Her vil jeg forklare hvorfor dette kan være tilfellet, noe som forhåpentligvis vil hjelpe deg med å ta en velinformert avgjørelse når du skal velge webhotell for din WordPress-side.

Om du er helt fersk på WordPress-feltet, anbefaler jeg deg å se nærmere på en nybegynner-guide for å bygge en WordPress-side, samt sjekke ut våre andre WordPress-ressurser.

Begrensede serverressurser

Selv om det kan høres fristende ut med et billig webhotell, så er det ofte slik at serverne har betydelige begrensninger når det kommer til ressurser.

Enten det gjelder båndbredde, minne, lagringsplass eller andre faktorer, kan man fort nå de gitte grensene, spesielt om man ikke er godt kjent med systemkravene for en WordPress-side.

WordPress er et kraftig publiseringsverktøy som lar deg implementere mange funksjoner på siden din. Men med begrensede serverressurser vil ikke disse funksjonene yte optimalt.

I verste fall må du kanskje inngå kompromisser for å sikre at nettsiden din fungerer som den skal.

Men er det mulig å få anstendige serverressurser til en overkommelig pris?

Absolutt.

Det finnes flere delte webhotell-tjenester som er bra for nybegynnere, og disse er ikke spesielt dyre (selv om de kanskje ikke er de aller billigste).

Dårlig ytelse på nettsiden

For å analysere hvor bra nettsiden din yter, kan du prøve noen av de beste verktøyene for å teste lastetiden. Du kan selvsagt også bruke WordPress-optimalisering for å forbedre ytelsen.

Men det er også noen faktorer som du ikke kan kontrollere som kan påvirke ytelsen:

  • Bruker serveren Solid-State Drive (SSD) for lagring?
  • Har du et Content Delivery Network (CDN) på plass?
  • Hvor er serveren plassert?
  • Er backend-programvaren optimalisert?

Når det kommer til de billigste webhotellene, så benytter de seg ofte av servere med tradisjonelle harddisker, de optimerer ikke backend, og de tilbyr kanskje ikke en serverplassering i nærheten av der du bor.

Alt dette, kombinert med begrensede serverressurser, vil gjøre nettsiden din treg, uansett hvor mye du prøver å optimalisere den selv.

Dette kan ha stor negativ innvirkning på din blogg eller bedrift:

  • Brukerne vil få en dårlig brukeropplevelse (noe som kan føre til at de forlater nettsiden din og ikke kommer tilbake).
  • Det vil ha en negativ effekt på SEO (Google rangerer nettsider som laster raskt høyere).

Så for å ha en pålitelig nettside, er et billig webhotell sjelden en god løsning.

Konstant nedetid

Selv om dårlig ytelse kan være akseptabelt til en viss grad, er det ingen vits i en nettside som du (eller dine besøkende) ikke kan få tilgang til, er det vel?

Dette er noe mange oppdager etter å ha brukt et billig webhotell en stund. Ting kan se bra ut i starten, men om du følger nøye med vil du oppdage at den ikke alltid er tilgjengelig.

Konstant nedetid er et vanlig problem når du velger et billig WordPress-webhotell. Du kan velge å overvåke nettsidens oppetid for å vurdere situasjonen.

Selv de beste WordPress-sidene kan oppleve nedetid. Dette er noe man aldri kan forutse helt. Men sjansene for nedetid er mye lavere med bedre webhotell.

Med mindre du bare eksperimenterer med WordPress for å lære, bør ikke nedetid være et problem. Men i alle andre tilfeller kan konstant nedetid ha en negativ effekt på din nettside (eller din bedrift).

Dårlig kundestøtte

La oss si at du får akseptabel ytelse og minimalt med nedetid for pengene du betaler.

Hva med kundestøtten?

Hva gjør du om du støter på et teknisk problem eller et problem med fakturaen?

Hvordan håndterer de dette?

Disse tingene bør du tenke på når du skal vurdere kvaliteten på kundestøtten:

  • Kan de hjelpe deg å fikse en feil på nettsiden din?
  • Retter de feilen for deg, eller ber de deg om å fikse det selv?
  • Hvor lang tid tar det før support-teamet svarer på henvendelsene dine?

Overraskende mange webhotell tilbyr dårlig kundestøtte (selv på dyrere abonnementer). Og de billige alternativene gjør som regel situasjonen enda verre.

De kan kanskje løse noen vanlige problemer, men du må kanskje vente lenge i kø, og teknikerne er kanskje ikke dyktige nok til å løse alle problemer.

Du får heller ikke 24/7 support, noe som betyr at du vil miste verdifull tid om det oppstår en feil på din WordPress-side.

Tid er penger – et velkjent ordtak. Og et billig webhotell kan unødvendigvis føre til bortkastet tid.

Dårlig dokumentasjon

Enten du er nybegynner eller ekspert, trenger alle god dokumentasjon når de bruker et produkt/en tjeneste for å feilsøke problemer på egenhånd.

Når det gjelder billige webhotell, kan det hende at dokumentasjonen ikke er nyttig (eller utdatert). Eller, enda verre – de tilbyr ikke dokumentasjon for selvhjelp.

Upraktiske sikkerhetskopierings-løsninger (eller ingen sikkerhetskopier)

I dag tilbyr de fleste webhotell en sikkerhetskopieringsfunksjon.

Men med et billig alternativ, kan det hende at du ikke finner muligheten for daglige sikkerhetskopier, eller at det er vanskelig å gjenopprette sikkerhetskopier.

Om du jobber aktivt med nettsiden din, er det stor sjanse for at du gjør regelmessige endringer. Uten sanntids- eller daglige sikkerhetskopier, kan det hende at du ikke får gjenopprettet den nyeste versjonen av nettsiden din om en katastrofe skulle inntreffe.

I tillegg vil du oppdage at WordPress-plugins for sikkerhetskopiering ikke fungerer optimalt med billige webhotell. Teknisk sett kan du installere dem, men serveren din oppfyller kanskje ikke minimumskravene – noe som er svært sannsynlig med et billig webhotell.

Ikke skalerbar nok

La oss si at du allerede har investert i det billigste webhotellet som er tilgjengelig. Kan du bare oppgradere planen din for å håndtere økt trafikk på nettsiden?

Det burde løse problemet ditt, ikke sant?

Vel, jeg må dessverre informere deg om at de fleste billige webhotell ikke er skalerbare nok til dine fremtidige krav. Og selv om de er det, må du kanskje migrere din WordPress-side manuelt, og det er ikke sikkert at de kan hjelpe deg med dette.

I så fall burde du vurdere skybaserte webhotell eller administrert WordPress-hosting for fremtiden.

Skjulte kostnader

Selv om de beste webhotellene kan virke dyre, så kommer de ofte med flere funksjoner (som gratis SSL, daglige sikkerhetskopier, gratis fjerning av skadelig programvare, osv.) som gjør tilbudet attraktivt.

De billigste alternativene kan på sin side kreve ekstra betaling for grunnleggende funksjoner som andre tilbydere gir bort gratis. Og på denne måten kan du ende opp med å betale mer for webhotellet enn du opprinnelig trodde.

I tillegg, på grunn av serverens begrensede ressurser, kan det hende at du må betale ekstra om du overskrider bruken av ressurser – noe som ofte ikke nevnes når du kjøper abonnementet.

Sikkerhetsproblemer

Med tanke på økningen av cyber-angrep hvert år, er det viktig å sikre sin WordPress-side.

Selv om du mener at din nettside ikke er særlig verdifull, kan du fremdeles bli utsatt for angrep.

Sikkerhetstiltakene du trenger avhenger av typen nettside du har (nettbutikk, blogg, portefølje, osv.). Men med billige webhotell får du som regel ikke engang de mest grunnleggende sikkerhetsfunksjonene.

De kan påstå at de har sikkerhetsfunksjoner, men du bør ikke stole på dette om du ønsker å holde nettsiden din trygg fra hackere.

Farlig upålitelig

Når man kombinerer alle grunnene nevnt over, så er det en annen ting du bør være forberedt på – å oppdage at nettsiden din er borte når du våkner.

Ja, det er fullt mulig at billige webhotell ikke bryr seg om din nettside eller å vedlikeholde/oppdatere serveren jevnlig.

Pålitelige webhotell utfører automatiske redundante sikkerhetskopier, sikkerhetsskanninger og jevnlig vedlikehold. Og dette er vel verdt å betale litt ekstra for, i stedet for å ikke ane hva som har skjedd med nettsiden din.

Bruk pengene dine fornuftig på ditt WordPress-webhotell

Det er ikke nødvendigvis den beste løsningen å velge det dyreste WordPress-webhotellet. Men det er heller ikke en god idé å velge det billigste for å spare penger.

Det kan hende at du ikke opplever problemer i starten, men om avtalen virket alt for billig, så vil du nok oppleve problemer om ikke lenge. Du må derfor vurdere dine behov, og sjekke hvor bra din webhotell-leverandør scorer på de punktene som er listet opp over. Velg deretter det rette valget for din WordPress-side.

Det er enkelt å bygge en WordPress-side, men det kommer med en læringskurve som vokser med dine krav. Tålmodighet er viktig, og jeg er sikker på at du nå vet hva du bør gjøre når du skal velge webhotell for din WordPress-side. Om du spør meg, vil jeg foreslå en pålitelig plattform som SiteGround, ScalaHosting for blogger eller mindre sider, og Kinsta for bedriftssider.