Augmented Reality (AR): Trender, rammer og verktøy

Augmented Reality er en teknologi som kommer til å endre måten vi lever, kommuniserer, lærer og jobber på.

Hva er Augmented Reality?

I motsetning til VR (Virtual Reality) som får deg til å senke deg ned i et virtuelt miljø, handler AR om å forsterke den nåværende virkeligheten med teknologi.

Augmented Reality (AR) hindrer ikke synet ditt. Det legger til det. Fortsett å lese for å vite om de siste AR-trendene og verktøyene.

Dette er Virtual Reality (VR):

Klosset, ubehagelig, blendende, og mesteparten av tiden bare en form for digital underholdning.

For et vanlig menneske var dette aldri ment for annet enn underholdning. Ta hensyn til kostnadene for et anstendig VR-headset, og du vil ha en ikke-essensiell luksus for hånden.

Dette er Augmented Reality, som beriker visjonen din med digitale overlegg.

En mer enkel form for AR kan sees i det berømte spillet Pokemon GO. Et lite Pikachu-overlegg på omgivelsene dine.

Disse grunnleggende overleggene trenger bare din AR-aktiverte smarttelefon.

Men ikke bare spill; merkevarer bruker også AR-applikasjoner for å gi en brukeropplevelse på neste nivå. Ta en titt på hvordan et møbelmerke – IKEA – bruker utvidet virkelighet:

For mer overlegne projeksjoner trenger du et dedikert augmented reality-hodesett som Microsoft HoloLens.

Noen kaller Microsoft HoloLens en Mixed reality-enhet (MR), noe det absolutt er. Men begrepet Mixed Reality er laget av å blande de to verdenene – ekte og digital. Så, Mixed Reality er ingenting annet enn en avansert form for AR – tenk på det som Augmented Reality 2.0.

For tiden er utvidet virkelighet et arnested for innovasjon. La oss ta en titt på noen av de viktigste AR-trendene, merke for merke.

Google Cloud har slo seg sammen med Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Målet er å avgrense kjøpsprosessen. AR blir distribuert for å hjelpe forbrukere med å ta en kjøpsbeslutning. Ta en titt:

  17 Regnskap online kursplattform for alle

Bildekreditt: Google Cloud

Med alt dette kan du se bilen i 3D gjennom smarttelefonen din på veien. Ikke nok med dette, det gir et naturtro kikk inn i hytta.

Etter å ha tatt igjen AR, har Amazon åpnet en salong! Ja, du leste riktig. Amazon salong, i London, er som en vanlig salong, men drar nytte av Augmented Reality. Gå inn i den salongen, og du kan praktisk talt prøve forskjellige hårfarger med AR før du til slutt velger din favoritt på ekte.

Ikke bare dette, Amazon har også inngått samarbeid med BRIO XR. Målet er å gjøre produktene kundeinteraktive og i 3D. Til slutt har de som mål å forbedre kjøpers tillit og minimere avkastningen.

Ved å gjøre AR med stil har Facebook lansert sin første generasjon Smart Glasses med Ray-Ban. Disse brillene kan ta bilder og videoer. De har også en innebygd mikrofon og høyttalere; man kan bruke dem til å ringe også. Du kan ta dem til USD 299 stykket.

Apple holder fansen på tærne, og holder utviklingen av utvidet virkelighet (AR, VR og MR) hemmelig. Det ryktes å lanseres Eple briller i nær fremtid.

La oss gå videre til den følgende delen for å gjennomgå noen av de brennende varme AR/MR-verktøyene.

Microsoft Mesh

Den siste Mixed Reality-utviklingen fra Microsoft er Mesh.

Microsoft sier at du kan bruke smarttelefonen, VR-headset, PC-er for å delta i Mesh. Men det er HoloLens som gir deg maksimal kreativitet inne i Mesh.

Mesh forbinder mennesker fra forskjellige geografiske steder. Med Mesh-drevne enheter bringer den dem sammen i en holografisk verden.

Dette gir en helt ny dimensjon til eksternt samarbeid.

Google AR

Selv om det ikke er så stort som Microsoft, har Google distribuert AR i Søk, Maps og Lens.

Så du kan søke på google noen resultater (et pinnsvin i dette tilfellet) og visualiser det i 3d. På samme måte har Google Maps en live-visning på begrensede steder som projiserer viktig informasjon på den virkelige verden. For tiden er Google konstant kjører rundt i verdenlegger til i live street view for flere plasseringer.

  Slik endrer du Google-bakgrunn på en Chromebook

Dessuten har Google Lens, som hjelper deg med å bruke søkemotoren direkte fra kameraet. Dette kan også brukes til å skanne og oversette tekst fra bilder.

Spesielt bør telefonen din støtte ARCore (Android) eller ARKit (iOS) for å aktivere AR-innhold. Sjekk ut listen over støttede enheter her.

CoSpaces Edu

CoSpaces bruker AR/VR for å gjøre undervisningen fascinerende og levende. Du kan implementere det for å lage i 3D og distribuere det umiddelbart slik at elevene kan utdanne og underholde.

Sjekk for eksempel ut denne virtuelle utstillingen laget med CoSpaces-verktøy:

På samme måte kan lærere lage interaktive historier og gjennomføre eksperimenter i den virtuelle verden.

De har en gratis plan for deg å prøve den ut uten risiko.

Fektar

I likhet med CoSpaces, Fektar gir sett med verktøy for å enkelt bygge virtuelt innhold. Den kan brukes til å lage presentasjoner, leksjoner, 3D-rom osv. Men i motsetning til den forrige plattformen har Fectar mye mer på radaren.

Fectar har en dedikert seksjon for å demonstrere ulike brukstilfeller av verktøyene. Bortsett fra bransjene nevnt i bildet ovenfor, dekker det eiendom, markedsføring, etc.

Vuforia

Vuforia av PTC har sitt fokus på kjerneindustrien. De er opptatt av å bruke AR til fordel for frontlinjearbeidere, salg og produksjon.

De har ulike casestudier, inkludert noen av de store navnene som Volvo, Toyota som brukte Vuforias AR-ekspertise til deres fordel.

Wikitude

Wikitude tilbyr Augmented Reality som deres viktigste og eneste produkt. De spesialiserer seg på AR-applikasjonsutvikling. De har et uendelig bibliotek med applikasjoner for å vise sin verdi innen utvidet virkelighet.

Wikitude har både engangs- og abonnementsbaserte planer for å dekke alle. I tillegg tillater de en 45-dagers gratis prøveversjon for å få en smak av AR-evnene deres.

Unity AR

Unity Technologies har MARS (Mixed and Augmented Reality Studio) for å hjelpe utviklere, skapere og historiefortellere. Du kan bruke den til å bygge interaktive og intelligente AR-apper.

  Implementering av HTML Editor i appene dine er enkelt med Froala – neste generasjons WYSIWYG Editor

Unity sikrer at applikasjoner utviklet med MARS vil være responsive på fysisk plass og kontekstbevisste.

De har også en utviklingsplattform, AR foundation. Du kan bruke den til å utvikle AR-apper for flere plattformer (Android, iOS, Wearables, etc.) på én gang.

Amazonasumerisk

sumerisk er et Amazon Web Services (AWS)-verktøy for å lage nettleserbaserte AR- og VR-applikasjoner.

Sumerian har maler som er klare til bruk for deg. Du kan bruke dem til å lage grunnleggende scener og handlinger ved å bruke et dra-og-slipp-brukergrensesnitt. Man kan bruke biblioteket med skript-API-er for mer komplekse interaksjoner.

Apper bygget med sumerisk kan leveres til iOS og Android uten å trenge en innebygd app.

For å bruke sumerisk trenger du et abonnement på AWS, og heldigvis er det en gratis tier. Gratisplanen fungerer i 12 måneder. Men med prøveversjonen kan du bare publisere innhold begrenset til 50 MB lagringsplass, som AWS sier tilsvarer 100 visninger per måned.

De betalte abonnementene belastes basert på skylagringen du bruker og visninger mottatt under produksjon og redigering.

ZapWorks av Zappar

I likhet med Wikitude, ZapWorks har en omfattende portefølje som viser sin dyktighet. Sjekk ut denne videoen av Zappar som viser noen av brukstilfellene:

Det er mange verktøy for deg å lage, lære og trene i AR.

For å lage har de ZapWorks Studio, ZapWorks Designer og noen universelle AR SDK-er for utvikling med ulike miljøer.

ZapWorks Studio er et fullverdig tilpasset AR-utviklingsverktøy. I motsetning til dette er ZapWorks Designer et dra-og-slipp-verktøy for raskt å lage AR-applikasjoner.

ZapWorks har en hobbyplan som er gratis å lage uten kommersiell bruk.

Siste ord 👨‍🏫

Utvidet virkelighet (spesielt AR) har viktige applikasjoner for alle bransjer. De kan allerede skilte med utallige brukssaker og suksesshistorier. Og det kommer bare til å øke i kvalitet og rekkevidde.

Du bør prøve noen av de nevnte plattformene, siden de fleste er risikofrie og kommer uten forpliktelser. Og ganske sannsynlig vil du legge til attester.

Hvis du ønsker å lære å bygge AR-apper, sjekk ut dette strålende nettkurs.