7 grunner til å velge React Native for utvikling av mobilapper

React Native er et fantastisk åpen kildekode-utviklingsverktøy for mobilapper laget av Facebook og fellesskapet. Du kan bygge Android- og iOS-apper ved å bruke rammeverket.

Å lage en applikasjon med morsmål som Java, Objective-C og C# vil ta massevis av tid. Og hvis du ansetter en ekspert på disse språkene, vil det koste deg en formue.

Så hva kan du gjøre i denne situasjonen?

Du foretrekker kanskje Reager Native for å bygge den neste mobilappen for bedriften din.

Som du kan se fra diagrammet nedenfor, øker den globale interessen for React Native.

Men hvorfor har flere og flere interessert seg for dette rammeverket de siste årene?

Det er ganske enkelt fordi dette er et kraftig verktøy for utvikling av mobilapper på tvers av plattformer som lar deg bygge høykvalitets mobilapper veldig raskt.

La oss finne ut hvorfor du skal velge React Native for utvikling av mobilapper.

Utrolig ytelse

Kilde – simform.com

Det er kanskje ikke så raskt som de virkelig innfødte appene som er bygget med morsmål som Java, Objective-C og C#. Men du vil få nesten opprinnelig ytelse ettersom det gir deg integrerte komponenter som bilde, visning og tekst.

En mobilapp basert på React Native er ikke en HTML5, hybrid eller en mobil nettapp. Snarere er det en ekte mobilapp.

  20 Ofte stilte DevOps-intervjuspørsmål og svar [2022]

Du kan ta ytelsen til React Native-appen din til neste nivå ved å optimalisere applikasjonen din med innebygd kode. Ja, React Native lar deg også bruke innebygd kode. For maksimal ytelse kan du bygge noen funksjoner i appen din ved å bruke innebygd kode og noen funksjoner med React Native.

Rikt brukergrensesnitt

React Native lar deg lage unike, iøynefallende brukergrensesnitt gjennom forhåndsbygde deklarative komponenter, som Picker, Button, Slider, Switch, og så videre. Du kan også lage dine egne komponenter med TouchableNativeFeedback og TouchableOpacity. Det er mange iOS- og Android-spesifikke komponenter tilgjengelig for å få det til å fungere effektivt på Android- og iOS-mobiler.

Eks:

  • iOS – ActionSheetIOS, AlertIOS, DatePickerIOS, ImagePickerIOS, ProgressViewIOS, PushNotificatoinIOS, SegmentedControlIOS, etc.
  • Android – DatePickerAndroid, DrawerLayoutAndroid, PermissionsAndroid, ProgressBarAndroid, TimePickerAndroid, ToastAndroid, ToolbarAndroid, ViewPageAndroid, etc.

Rask apputvikling

React Native gir deg komponenter for tekst, bilde, tastaturinndata, rullbare lister, fremdriftslinje, animasjoner, utklippstavle, koblinger og så videre. Disse komponentene fremskynder apputviklingsprosessen betraktelig, og Hot Reloading-funksjonen sparer deg også for mye tid ettersom den lar deg laste inn appen på nytt uten å rekompilere hele koden.

React Native-biblioteker som f.eks Redux (for håndtering av appens tilstand) og Fantastisk React Native (en liste over komponenter og demoer) vil også hjelpe deg å fullføre utviklingsarbeidet for mobilapper raskere.

Utviklingsverktøy som Nuklid for å skrive kode, Yoga for bygningsoppsett, Sentry for feil- og krasjovervåking, og React-utviklerverktøy for feilsøking gjør React Native-utviklingsprosessen mye enklere og raskere. Andre flotte React Native-verktøy inkluderer VS-kode, Antennes, Expoog Bugsnag.

  8 beste statiske webhotell for bedrifter og personlig bruk

Utvikling på tvers av plattformer

Kode én gang, bruk den overalt. Spar tid og penger ved å bygge apper på tvers av plattformer. Men husk at du fortsatt må gjøre noen plattformspesifikke justeringer.

Mer enn 2 000 bidragsytere med over 85 000 stjerner GitHub.

Bedrifter som f.eks Callstack, Software Mansion, Microsoftog Uendelig rød har bidratt til dette rammeverket. Du vil finne mange React Native-komponenter og biblioteker laget av utviklerne på nettsteder som JS.coach og Native Directory.

Få hjelp til StackOverflow, Reddit eller Kodementor. Du vil alltid finne noen til å hjelpe deg. Du kan også få hjelp fra Reactiflux Discord-fellesskapden Reager Native Facebook-gruppeog Reager Native Spectrum-fellesskap.

Lett å lære

Se kodestilen fra Hello World-programmet nedenfor. Du kan enkelt forstå følgende kodeeksempel hvis du kan det grunnleggende om JavaScript og React.

import React, { Component } from 'react';
import { Text, View } from 'react-native';

export default class HelloWorldApp extends Component {
  render() {
    return (
      <View style={{ flex: 1, justifyContent: 'center', alignItems: 'center' }}>
        <Text>Hello, world!</Text>
      </View>
    );
  }
}

De offisielle dokumenter er nybegynnervennlige og har kodeeksempler. I tillegg til den offisielle dokumentasjonen, kan du også prøve følgende for å bli praktisk.

Du vil også få nyttig React Native-relatert informasjon om steder som Medium, DevTo, React Native-bloggog Reager Native Twitter-side.

Troverdighet

Populære mobilapper som Facebook, F8, Facebook Ads Manager, Instagram, Skype, Bloomberg, Discord, Tesla, Airbnb, Chop, Artsy, Walmart og Vogue har brukt dette rammeverket.

  Thunderbolt 3 vs. USB-C: Hva er forskjellen?

Det sier mye!

Ulemper

Alt har fordeler og ulemper. Ikke sant?

Jeg snakket om mange positive aspekter ved React Native. Men den har noen få problemer som stor appstørrelse, minnelekkasje i Android-apper på grunn av unødvendige prosesser som kjører i bakgrunnen, treg appstart på grunn av noen avhengigheter, og så videre. Men du kan fikse og håndtere disse problemene til en viss grad.

Du kan redusere appstørrelsen ved å redusere antall biblioteker og komponenter som brukes i appen. Du kan også komprimere bilder og optimalisere appressurser for å redusere størrelsen på applikasjonen din.

Du kan løse minnelekkasjeproblemet i en Android-app ved å bruke rullelister som SectionList, FlatList og VirtualList. Unngå å bruke ListView for å bli kvitt minnelekkasjer. For å fikse problemet med sakte oppstart av appen, må du redusere antall avhengigheter i appen din, og du må bruke komponentene som gir svært gode resultater.

Siste tanker

Hvis du ser nærmere på fordelene og problemene med React Native, kan du forstå at fordelene med dette rammeverket i stor grad oppveier ulempene. Problemene du vil oppdage er ikke store. Ulempene med dette rammeverket er ubetydelige, siden fordelene du får er superspennende og utrolig fantastiske.

Enkel kommunikasjon mellom React Native og native, uanstrengt publisering til Google Play Store, muligheten til å bygge for TV-enheter og integrasjon med eksisterende apper er noen av de andre interessante funksjonene og fordelene som følger med dette moderne utviklingsverktøyet for mobilapper.