Bright Data Collector gjør nettskraping enkelt [No-Code Solution]

Mange organisasjoner utfører nettskraping for å trekke ut informasjon fra internett og ordne og analysere den for å drive forretningsprosessene deres.

Men hvis du fortsetter å utføre nettskraping manuelt, besøker hundrevis av nettsteder og trekker ut data kontinuerlig, kan det bli en smertefull oppgave (og risikabel).

Du kan møte geografiske begrensninger eller bli utestengt fra disse sidene siden alle ønsker å beskytte dataene sine.

Derfor kan det å bruke et verktøy som en datainnsamler være en god måte å gå frem på.

En god datainnsamler vil hjelpe deg å skrape data med hastighet, sikkerhet og pålitelighet. Dermed kan du bruke kvalitetsdata til å lage spådommer, strømlinjeforme prosesser og forme driften din.

I denne artikkelen vil jeg diskutere hva datainnsamling betyr, dens typer og teknikker, og deretter introdusere deg til noen av de beste datainnsamlingsverktøyene.

La oss begynne!

Hva er datainnsamling?

Datainnsamling er en prosess for å samle inn og analysere spesifikke opplysninger for å løse visse spørsmål og vurdere resultatene. Den tar sikte på å finne alt om et gitt emne. Etter å ha samlet inn data, blir den deretter utsatt for en hypotesetestingsprosess for å forklare en bestemt ting eller hendelse.

Datainnsamling kan gjøres av en rekke årsaker, for eksempel å forutsi fremtidige trender og sannsynligheter.

Og verktøyet som hjelper med å utføre datainnsamling er en datainnsamler eller datainnsamlingsprogramvare. Den kommer med fantastiske funksjoner og fordeler for å hjelpe deg med hele datainnsamlingsprosessen.

Typer datainnsamling

Datainnsamling faller inn under disse to hovedkategoriene – primær og sekundær datainnsamling.

Primær datainnsamling

Primærdatainnsamling involverer prosessen med å samle inn rådata ved kilden eller originaldata for et spesifikt formål, enten det er nettskraping, forskning eller andre mål. Den er videre delt inn i to typer:

  • Kvantitativ datainnsamling: Det er mange metoder som brukes i kvantitativ datainnsamling, for eksempel datainnsamling via telefon, e-post, online eller ansikt til ansikt. Disse metodene krever en matematisk beregning for å forstå og presenteres i tall. Eksempler på disse metodene kan være spørreskjemaer med lukkede spørsmål, regresjon, median, gjennomsnitt og modus.
  • Kvalitativ forskning: Dette er en datainnsamlingsmetode som ikke involverer noen matematiske beregninger eller tall. Den er basert på elementer som ikke er kvantifiserbare, for eksempel følelsene eller følelsene til forskeren. Slike teknikker kan omfatte åpne spørreskjemaer, dybdeintervjuer, nettundersøkelser og data samlet inn fra nettsamfunn, nettfora, grupper osv.

Sekundær datainnsamling

Sekundær datainnsamling innebærer å samle inn brukte data som er samlet inn av noen som ikke er den opprinnelige brukeren. Dette betyr at du i denne prosessen samler inn eksisterende data fra publiserte bøker, nettportaler, tidsskrifter osv. Denne prosessen er enklere og rimeligere.

I denne typen datainnsamling kan du få all informasjon analysert av noen før. Sekundær datainnsamling involverer to typer data:

  • Publiserte data: Det kan være fra offentlige publikasjoner, en podcast, nettsteder, offentlige poster, statistiske og historiske dokumenter, fagtidsskrifter, tekniske filer, forretningsdokumenter, etc.
  • Upubliserte data: Det kan være fra brev, dagbøker og upubliserte biografier.

Så, å velge en mellom primær og sekundær datainnsamling avhenger av ditt spesifikke forskningsområde, nisjetype, mulighet, prosjektmål og så videre. Velg den som passer best for deg for å ta smarte avgjørelser.

Fordeler med datainnsamlingsverktøy

Som forklart ovenfor, er et datainnsamlingsverktøy eller datainnsamler programvare som brukes til datainnsamling gjennom papirspørreskjemaer, undersøkelser, casestudier, forskning, observasjon og så videre.

  Hvordan bygge og installere den nyeste cURL-versjonen på CentOS og Ubuntu?

Siden en studie, analyse, forskning eller nettskraping gjøres for ulike formål, må du sørge for å samle inn ekte kvalitetsdata for å føre til troverdige løsninger for et gitt problem. Det er her det er nødvendig å bruke et godt datainnsamlingsverktøy. Den tilbyr mange funksjoner og fordeler for å gjøre datainnsamlingsprosessen enkel og tilfredsstillende.

Her er noen av fordelene ved å bruke et datainnsamlingsverktøy.

Nøyaktighet

Moderne datainnsamlingsverktøy har et stort bibliotek med pålitelig informasjon. Denne databasen oppdateres også ofte for å tilby deg fersk, oppdatert informasjon som ikke bare er relevant for din organisasjon, men også nøyaktig.

Raskere

Datainnsamlere hjelper til med å akselerere prosessen med nettskraping eller forskning. Årsaken er at den er koblet til en database med enorm, nyttig informasjon som du kan få tilgang til fra hvor som helst og når som helst med noen få klikk. Derfor kan du utføre undersøkelser mens du er på farten eller på kontoret eller hjemme. Det fremskynder hele datainnsamlingsprosessen og sparer deg for mye tid.

Færre feil

Selv om du manuelt kan samle inn data for brukstilfellet ditt, kan det innebære menneskelige feil. Imidlertid vil bruk av et dedikert datainnsamlingsverktøy gi deg nøyaktig og konsistent informasjon for å drive forretningsprosessene og målet ditt. Det vil også hjelpe deg å opprettholde integriteten til forskningen, studien eller nettskrapingen din.

Bedre resultater

Siden du får fullstendige, pålitelige, feilfrie og relevante data ved å bruke et datainnsamlingsverktøy for ditt tiltenkte formål, vil du oppnå bedre resultater i stedet for å gjøre feil som kan føre til flere problemer. Bruk av presise, relevante, fullstendige og pålitelige data vil hjelpe deg å ta bedre forretningsbeslutninger og riktige spådommer.

Datainnsamling vs. tradisjonelle løsninger for nettskraping

Tradisjonelle nettskrapere kan være allsidige, men de kan være tidkrevende og kreve mer innsats. Det er tydelig, spesielt hvis du har å gjøre med store datavolumer. Siden internett har billioner av data, bestående av så mange undersøkelser, fora, nettsider, rapporter og så videre, er det utfordrende å trekke ut relevant, nyttig informasjon.

Ved å bruke et avansert datainnsamlingsverktøy som Bright Data Collector kan du imidlertid samle inn data raskt, enkelt og på en litt mer spennende måte.

Med så mange datainnsamlere tilgjengelig på internett, synes mange det er vanskelig å velge en. Så her er hvordan du velger riktig datainnsamlingsverktøy for dine behov.

Hvordan velge riktig datainnsamlingsverktøy?

Når du velger et datainnsamlingsverktøy, se etter disse aspektene:

  • Nyttige funksjoner: Velg en datainnsamler som har funksjoner som er nyttige for brukstilfellene dine. Vurder kravene dine og velg deretter verktøyet som kan tilby deg funksjonene du faktisk skal bruke. Den må også integreres med andre verktøy for å gjøre arbeidet enklere med kun ett verktøy.
  • Enkel å bruke: Hvis du vil få mest mulig ut av en datainnsamler, finn en som er enkel å bruke. Den må ha et enkelt, men kraftig grensesnitt, enkel navigering og enkel tilgjengelighet.
  • Rimelig pris: Invester i et verktøy som kommer under budsjettet ditt, men som har et godt sett med nyttige funksjoner. Det handler om å finne balansen. Se også etter en gratis prøveversjon for å teste hvordan det fungerer for deg.

Så hvis du leter etter et godt datainnsamlingsverktøy, er Bright Data Collector et godt alternativ. La oss bli kjent med dette verktøyet for å avgjøre om det vil fungere for deg.

Hvordan kan Bright Data hjelpe?

Bright Data Collector er en av de beste plattformene for å utføre datainnsamling og nettskraping. Den skraper data fra internett i stor skala uten infrastrukturkrav. Den kan umiddelbart trekke ut data som er offentlig tilgjengelig fra et hvilket som helst nettsted, slik at du kan drive nettskraping eller forskningskrav.

  Slik fikser du "Oppgavebehandling har blitt deaktivert av administratoren din"

Du kan velge å skrape nettdata enten i batcher eller i sanntid. Bare evaluer kravene dine og bruk Bright Data Collector for å oppfylle dine behov.

Bright Data Collector: Nøkkelfunksjoner

Noen nøkkelfunksjoner til Bright Data Collector er:

Ingen kodeplattform

Forenkle nettskrapingsarbeidet ved å bruke den kodefrie plattformen til Bright Data Collector. Dette betyr at du ikke trenger å forholde deg til noen koding for å bruke denne løsningen og utføre skraping.

Tidligere var denne prosessen komplisert, og krevde at programmerere konfigurerte verktøyet riktig. Det krevde også datainnsamlingsspesialister innen nettdataskraping og proxy-administrasjon.

Derfor, med en kodefri plattform, blir Bright Data Collector enkel å bruke for alle, enten du er en programmerer eller en ekspert på datautvinning eller ikke. Det vil spare deg for mange timer, ressurser og tid som du kan dedikere til andre viktige oppgaver.

Ferdiglagde kodemaler og -funksjoner

Du vil få forhåndslagde kodemaler og funksjoner i den vertsbaserte løsningen til Bright Data. Dette vil gjøre det enklere å lage et nettskrapeverktøy i stor skala. På denne måten kan du samle inn offentlig tilgjengelige nettdata raskere i sanntid ved å bruke JavaScript IDE. Du kan også koble deres API til en arbeidsflyt og nyte en strømlinjeformet og jevn datainnsamlingsprosess.

Bright Data Collector tilbyr maler for nettskraping for Amazon-produktsøk, Zillow-hus, Instagram-profiler og innlegg, Google Maps, Twitter, Facebook-innleggsdetaljer, Walmart-produktbeskrivelsessider og mer.

Sømløs strukturering

Bright Data Collector bruker AI-algoritmer for sømløst å matche, rense, behandle, strukturere og syntetisere de ustrukturerte dataene til et nettsted før levering. Dermed kunne datasettene som ble oppnådd være klare for analyse raskere.

Automatisert fleksibilitet

Sidestrukturer på nettsteder fortsetter å endre seg. Så det kan være utfordrende og forvirrende å skrape data fra slike nettsteder. Men ikke bekymre deg; Bright Data Collector tilbyr en utmerket løsning på dette problemet. Den kan raskt tilpasse seg de strukturelle endringene på nettsteder og trekke ut nyttige data for å drive analyseprosessen din.

Enterprise-grade skalering

Innsamling av data i stor skala krever robust maskinvare- og programvareinfrastruktur samt tid og ressurser. Dette er en kostbar avtale og kan være en mulig veisperring for organisasjoner med begrensede budsjetter.

Men Bright Data Collector kan hjelpe deg her. Det vil samle nøyaktige, nyttige data enkelt og pålitelig i skala. Du trenger ikke å investere i kostbar maskinvare- eller programvareinfrastruktur, og dermed spare penger.

Samsvar

Det er viktig å overholde gjeldende regler og forskrifter i din region eller land. Det vil ikke bare redde deg fra straffer, men hjelper også med å bevare tilliten til dine kunder, kunder og ansatte.

Bright Data Collector er fullstendig i samsvar med databeskyttelsesforskriftene, inkludert GDPR, EU og CCPA. Dermed kan du utføre nettskraping uten bekymringer. Dette forsøket på databeskyttelse vil også hjelpe deg å bestå revisjoner raskt.

Allsidighet

Bright Data Collector har etablert beste praksis og omfattende retningslinjer for hvordan du bruker denne plattformen samtidig som databeskyttelse sikres. Dette er grunnen til at den ikke bare stoler på av selskaper i alle former og størrelser, men også av myndigheter og universiteter.

Robust proxy-nettverksinfrastruktur

Bright Data har en patentert og bransjeledende proxy-nettverksinfrastruktur. Og Data Collector er bygget over denne infrastrukturen. Derfor vil du ikke møte noen problemer med å få tilgang til et offentlig nettsted. Den vil overvinne alle veisperringene, for eksempel geo-restriksjoner, tilgjengelighet osv. Så du kan trekke ut data fra hvor som helst du vil som er offentlig tilgjengelig.

Jobber som en forretningspartner

Du kan enten bruke denne selvbetjeningsplattformen eller utnytte utviklingsressursene. Utviklerne, produktsjefene og kontoadministratorene kan hjelpe deg på hvert trinn av veien med å løse forretningsproblemene dine og møte dine behov for å hjelpe deg med å registrere mer vekst.

Hvordan fungerer Bright Data Collector?

Bruk av Bright Data Collector krever ikke at du er koder eller nettskrapingspesialist. I stedet kan du enkelt installere og bruke denne plattformen uten å kreve nødvendig hjelp.

  Hvordan se om Zoom kjører en hemmelig webserver på Mac-en din (og fjern den)

Du kan jobbe med det i tre enkle trinn:

Velg en mal

Velg en forhåndslaget ode-mal fra de gitte alternativene i henhold til dine krav. Du har også muligheten til å bygge en fra bunnen av i stedet for å bruke forhåndslagde maler.

Hvis du for eksempel søker etter produktoppføringer på Amazon, vil du kanskje bruke malen for produktsøk på Amazon.

Tilpass

Det neste trinnet er å tilpasse eller utvikle den tiltenkte nettskraperen ved å bruke Bright Data Collectors forhåndsbygde skrapefunksjoner.

Hvis du ikke vet hvordan du skal kode, er det greit. Denne kodefrie løsningen er din favorittprogramvare for å bygge en nettskraper fra bunnen av ved å bruke det tilgjengelige alternativet. Men hvis du vet å kode, kan du gjøre mye mer enn det. Du kan redigere koden for å gjøre skrapen mer egnet for dine behov.

Sanntid eller Batch

Etter å ha opprettet nettskraperen for ditt spesifikke bruksområde, velg når du vil motta dataene – i grupper eller i sanntid. Datafrekvensen avhenger helt av dine behov. Så, evaluer behovene dine først og velg deretter ett alternativ for å fortsette med neste trinn.

Format og levering

I dette trinnet må du velge filformatet du vil hente data i. Det kan være CSV, JSON, XLSX eller NDJSON.

Deretter velger du alternativet du vil sende dataene du har samlet inn til. Du får disse alternativene – e-post, webhook, API, Google Cloud, Amazon S3, MS Azure og SFTP.

Kundeservice

Hvis du står fast et sted, kan du søke hjelp fra Bright Datas 24/7 tekniske støtte. De er hjelpsomme og kunnskapsrike for å løse dine problemer døgnet rundt.

Priser: Bright Data Collector

Bright Data Collector tilbyr to typer priser – selvserversamlere og tilpassede samlere.

Self-Serve Collector: Du vil få tilgang til avanserte funksjoner som Bright Datas IDE for å lage din nettskraper, varsler, overvåking av suksessraten, raskere ytelse, industri-grade proxy og mer. Prisplanene er:

  • Pay As You Go: $5 per 1000 sideinnlastinger
  • Månedlig plan: Starter fra $500 per måned
  • Årlig plan: Starter fra $450 per måned

For tilpassede samlere starter prisen fra $1000 per måned.

Det er også en GRATIS prøveversjon i en begrenset periode for å avgjøre om det vil passe ditt bruksområde.

Alternativer til Bright Data Collector

Ikke alle produkter passer for alle. Enten det er priser, funksjoner eller retningslinjer, kan det hende at noen ikke liker Bright Data Collector av en eller annen grunn. Så hvis du er den personen, la oss sjekke ut noen av de beste alternativene til Bright Data Collector.

Oxylabs

Den populære plattformen, Oxylabs, tilbyr utmerket webskraper API slik at du enkelt kan samle inn data.

Viktige funksjoner

  • Kvalitetsdatainnsamling fra ethvert nettsted ved hjelp av sin patenterte proxy-rotator
  • Samler data fra 195 land
  • Enkelt å omgå geografiske begrensninger
  • Vedlikeholdsfri
  • Du betaler kun for data som leveres vellykket

Du kan prøve det gratis i 7 dager eller velge en plan som starter fra $99 per måned.

Smartproxy

Hvis du ser etter en annen plattform uten kode for nettskraping enn Bright Data, prøv Smartproxy. Det vil hjelpe deg å planlegge nettskrapingsoppgavene dine og lagre data sikkert uten koding.

Viktige funksjoner

  • Fantastiske ferdige skrapemaler
  • Enkeltklikk oppsett
  • Dataeksport i CSV eller JSON
  • Datalagring i skyen
  • Gratis Chrome-utvidelse

Prøv Smartproxy GRATIS i 3 dager, eller velg en plan som starter fra $50 per måned.

Zyte

Zyte tilbyr et automatisert webdatautvinnings-API for å muliggjøre pålitelig, raskere og sikker datainnsamling uten å bli utestengt fra nettsteder. Den har en patentert AI-teknologi for automatisert utvinning for å hjelpe deg med å betjene kvalitetsdata i strukturen.

Viktige funksjoner

  • Raske svar
  • Høykvalitetsdata fra ti typer
  • Forenklet HTTP API
  • 40+ språkstøtte
  • Tilpasser nettstedet endringer
  • Innebygd anti-ban management
  • Ubegrenset omfang

Prisplanen starter på $60 per måned, og den GRATIS prøveversjonen er tilgjengelig i 14 dager.

Konklusjon

Å bruke et datainnsamlingsverktøy som Bright Data Collector kan gjøre nettskrapingsprosessen din mye enklere med dets intuitive grensesnitt, pålitelige ytelse og nyttige funksjoner.

Så hvis du er en organisasjon, et universitet eller et forskningsfirma, kan denne plattformen være et godt alternativ. Men hvis du fortsatt leter etter Bright Data-alternativer, sjekk ut alternativene ovenfor og velg den basert på dine behov.

Du kan også utforske noen populære skybaserte nettskrapingløsninger.