Fiks døde/faste piksler på din Windows-PC ved å bruke disse 6 verktøyene

Alle skjermenheter utgjør tusenvis eller millioner av piksler. Disse pikslene har ansvaret for å endre farger i henhold til det projiserte bildet. Imidlertid kan en piksel noen ganger dø eller sette seg fast, og etterlate en mørk eller permanent farget flekk på skjermen. La oss se hvordan du fikser dem.

Hva er døde eller faste piksler?

Enhver fast plass på skjermen peker vanligvis på døde eller faste piksler. De er ganske ufarlige og er ikke alltid permanente. Dette maskinvareproblemet er forårsaket av kompatibilitetsproblemer med enkelte programvareapplikasjoner, tekniske feil eller produksjonsfeil. En fast piksel er enten grønn, rød eller blå. En død piksel er imidlertid alltid svart. La oss se hvordan du ser etter døde piksler.

Hvordan finne døde piksler

Kjør en enkel test på nettet for å finne døde eller faste piksler. Det er mange pikselkontrollapper tilgjengelig for Android og iOS også. Bortsett fra det kan du til og med installere et av verktøyene som er nevnt nedenfor. De oppdager og reparerer fastlåste eller døde piksler.

Hvordan er døde/faste piksler et problem for brukerne?

Selv om de fastlåste eller døde pikslene sitter et sted i et hjørne, klarer de likevel å fange all brukerens oppmerksomhet. De kan være distraherende og ta bort fokus. Imidlertid kan de også peke på et mer alvorlig problem som skjermfeil.

Hvordan fikse piksler som sitter fast manuelt

Når ingen andre verktøy kan løse døde eller faste piksler, kan brukeren prøve å fikse dette problemet manuelt. Her er en trinnvis prosess for å få det til.

  Slik oppdaterer du DirectX i Windows 10

  • Slå av skjermen
  • Ta en fuktig klut for å unngå riper på skjermen.
  • Legg nå press på området der den fastlåste pikselen befinner seg
  • Unngå å legge press noe annet sted, da det kan utløse dannelsen av flere faste piksler
  • Fortsett å opprettholde trykket og slå på datamaskinen
  • Fjern nå trykket. Den fastlåste pikselen kan være borte.

Hvorfor kan dette fungere? Væsken i underpiksler av fastlåste piksler har kanskje ikke spredt seg jevnt, og når du trykker, presses væsken ut. Når trykket slippes, presses væsken inn. Derfor spres den så jevnt som mulig rundt. Slik kan du manuelt fikse døde/faste piksler.

Vil døde piksler forsvinne eller spre seg?

Nei, døde piksler spres ikke ofte. Men hvis de sprer seg, må du enten bytte ut skjermen eller ansette en spesialist. Det er store sjanser for at disse delene er permanent defekte og ikke forsvinner med tiden.

Hva forårsaker døde piksler?

Den vanligste årsaken er en produksjonsfeil. Men enhver fysisk skade på skjermenheten kan også forårsake skade på én eller flere piksler på den bærbare datamaskinen eller PC-ens skjerm.

La oss nå se gjennom noen nyttige verktøy for å fikse døde eller fastlåste piksler på din Windows-PC.

JScreenFix

JScreenFix reparerer fastlåste piksler innen 10 minutter på de fleste skjermer som LCD, OLED, mobil eller nettbrett. Du trenger ikke installere noe da JScreenFix bruker HTML5 og JavaScript i nettleseren. Det er enkelt å bruke og gratis.

Klikk «Start JScreenFix», og et svart vindu åpnes med en firkant med blinkende piksler. Du må dra pikselfikseren over den fastlåste pikselen og la den kjøre i minst 10 minutter. Til slutt vil JScreenFix Technology-fikseringsalgoritmen ta seg av den døde pikselen og fikse den. Til nå har dette verktøyet blitt brukt på millioner av skjermer og er den mest effektive programvareløsningen for å reparere defekte piksler.

  Hvordan endre filtillatelser i Windows 10

Aurelitec PixelHealer

Aurelitec PixelHealer fikser døde, faste eller varme piksler. Du kan kjøre eller installere det gratis. Den oppdager disse problematiske pikslene gjennom InjuredPixels bærbare app. PixelHealer bruker det testede konseptet med å blinke RGB-farger over en fast eller død piksel og hjelper til med å gjenopplive den.

Du kan ta hjelp av musen for å endre størrelse eller flytte det blinkende vinduet. Bortsett fra det kan du til og med bruke de intuitive innstillingene til å endre de blinkende fargene eller intervallene. Dessuten er det flotte med PixelHealer at den utfører sin plikt selv uten installasjon. Det er en brukervennlig og pengebesparende løsning for brukerne.

Pixel Doctor Pro

Pixel Doctor Pro sjekker om enheten har noen døde piksler eller skjermbrenning og prøver å fikse eventuelle problemer. Det er en betalt app for Android. For å installere Pixel Doctor Pro på en Android-enhet, klikk på den grønne «Fortsett til app»-knappen for å starte installasjonsprosessen.

Applikasjonen forsøker å fikse døde piksler og skjermbrenning ved å sykle en bestemt fargesekvens på skjermen, og bruke alle pikslers minimums- og maksimums RGB-verdier. Applikasjonen kjører også i fullskjermmodus, så hver piksel er inkludert, i motsetning til noen andre apper på markedet.

Filehorse Pixel Repair

Filehorse Pixel Repair verktøyet kan oppdage og fikse piksler som sitter fast på flate LCD-skjermer. Du kan bruke delen for lokalisering av døde piksler på Pixel Fixer for å se etter døde eller faste piksler. Etter å ha funnet piksler som sitter fast, prøv å reparere dem med dette verktøyet. Still inn fargemodus i programvaren, trykk «Go», og plasser det blinkende vinduet over den fastlåste pikselen.

Dette verktøyet hjelper kun med å reparere faste piksler og ingen døde piksler. Det er en gratis programvare. I tillegg kan du kontrollere hastigheten på det prangende vinduet, samt en fargemodus kan også velges i programvaren. Det er bare en 2 MB fil, så det er ganske enkelt å laste ned denne programvaren, og hvis den ikke fungerer for systemet ditt, kan du enkelt slette programvaren på sekunder.

  Reparer Skype-kamera som ikke fungerer på Windows 10

Død Pixel

Død Pixel av Adriano Alfaro hjelper brukeren med å identifisere den nøyaktige plasseringen av pikselen i dvale. Den prøver å vekke faste piksler. Dette verktøyet er tilgjengelig på PC og mobile enheter. Du må klikke hvor som helst på skjermen for å endre bakgrunnsfargen. Den identifiserer den nøyaktige plasseringen av pikselen i dvale.

Senere må du dra firkanten fra midtskjermen til det defekte pikselområdet. Etter det, trykk på den for å starte blinkingen som vil vekke pikselen. Det trenger minst 20 minutter å gjenopprette døde piksler. Hvis det ikke løses innen denne varigheten, kan du anta at det ikke kan fikses.

Rizonesoft Pixel Reparasjon

Rizonesoft Pixel Repair er et verktøy som kan oppdage og fikse piksler som sitter fast på flate LCD-skjermer. Dette verktøyet lar deg velge hvilken som helst farge du vil ha på skjermen. Den har konfigurasjonsinnstillinger som gir alternativer for andre funksjoner for piksler.

Imidlertid har Rionesoft Pixel Repair en begrensning. Den kan bare reparere faste piksler og kan ikke hjelpe brukeren med døde piksler. Programvaren kan kjøres på alle Windows OS, inkludert Windows 7. Det er lisensiert programvare og er gratis å laste ned. Dette ett-vindusgrensesnittet tar seg av alt og er enkelt å bruke.

Sammendrag

Det er enkelt å oppdage piksler som sitter fast eller håndtere ved hjelp av noen online overvåkingstester eller tredjepartsapper og -verktøy. Denne artikkelen har diskutert noen av de beste verktøyene for å hjelpe deg. Hvis de ikke fungerer, kan du prøve å manuelt fikse piksler som sitter fast ved å følge retningslinjene for manuell fiksing nevnt ovenfor. Hvis ingen av disse fungerer, kan det være på tide å ta enheten med til en maskinvareingeniør.

Du kan også sjekke ut noen av disse Android- og iOS-reparasjonsprogramvarene.