Hvordan trekke ut tekst fra bilder på Windows 10/11

Har det noen gang hendt at du ser på en presentasjon på YouTube og vil raskt hente tekst fra lysbildefremvisningen? Eller si at du har en skannet PDF av en obskur bok og ønsker å trekke ut tekst fra et bestemt kapittel. Vel, hvis du befinner deg i slike situasjoner og må stole på Google Lens eller Apples Live Text-funksjon, vil det nye PowerToys Text Extractor-verktøyet gjøre livet ditt enkelt. Med bare en hurtigtast vil du raskt kunne hente tekst fra bilder på Windows 11. Det være seg et skjermbilde fra en video, et skjermbilde, en PDF-fil eller et hvilket som helst bilde, hvis de har tekst, kan du trekke det ut med en gang . Så for å lære hvordan du trekker ut tekst fra bilder på Windows 11, følg guiden vår nedenfor.

  Hvordan fikse OneDrive Sync-problemer på Windows 10

Ta tak i tekst fra bilder på Windows (2022)

Text Extractor ble lagt til PowerToys i september, så du trenger den oppdaterte versjonen av programmet (v0.62.0 eller nyere). Det beste med PowerToys» Text Extractor er at du ikke trenger en aktiv internettforbindelse for å trekke ut tekst. Den gjør behandlingen lokalt og ganske raskt. Med det sagt, la oss gå til trinnene og lære hvordan du henter tekst fra bilder på Windows 11.

1. Først må du installere Microsoft PowerToys (Gratis) fra Microsoft Store. Du kan også laste ned programmet fra offesiell nettside.

2. Etter at du har installert programmet, åpner du det og går til «Text Extractor»-delen fra venstre sidefelt. Her, sørg for at Text Extractor er aktivert i høyre rute for å trekke ut tekst fra bilder i Windows 11. Som vist på skjermbildet, må du trykke «Windows + Shift + T» for å utføre handlingen. Du kan klikke på «penn»-ikonet ved siden av «Aktiveringssnarveien» for å tilpasse den til din smak.

  Hvordan installerer jeg Windows 11?

3. Åpne nå bildet du vil trekke ut tekst fra. For eksempel – her er et skjermbilde fra en av artiklene våre. Trykk på Windows 11-tastatursnarveien «Windows + Shift + T» og velg regionen du vil trekke ut tekst fra.

4. Tekstuttrekksverktøyet tar automatisk tak i teksten og kopierer den til utklippstavlen. Deretter åpner du Notisblokk eller din favoritt tekstredigerer og limer inn teksten ved å trykke «Ctrl + V». Teksten fra bildet vil bli kopiert til tekstfilen med nesten perfekt nøyaktighet.

5. Vi prøvde til og med å hente tekst fra gamle bøker med uleselig tekst, og det fungerte bra. Som du ser har den trukket ut teksten ganske bra, og det også med korrekt tegnsetting og innrykk.

  Fiks SADES-hodesett som ikke gjenkjennes av Windows 10-problem

6. Hvis du ser etter et alternativ til PowerToys Text Extractor, prøv Text Grab (Gratis på GitHub, $9,99 på MS Store), som kjører på Microsofts Windows.Media.Ocr API og kommer med avanserte funksjoner.

Så dette er hvordan Text Extractor-funksjonen i Microsoft PowerToys fungerer på Windows 11 og 10. OCR-behandlingen er ganske rask, og jeg er overrasket over resultatene. Selv uten internettforbindelse kan den lokalt hente tekst fra bilder med imponerende nøyaktighet. Uansett, det er alt for denne guiden. Hvis du vil teste en annen PowerToys-funksjon, følg artikkelen vår om hvordan du får en Universal Mute Switch for videosamtaler på Windows 10/11. Og for en uttømmende veiledning om hvordan du bruker PowerToys på Windows 10/11, følg lenken. Til slutt, hvis du har spørsmål, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.