11 beste AiOps-plattformer for å analysere og overvåke data, nettsted, logger, nettverk og mer

AIOps-plattformer utnytter de nyeste konseptene som kunstig intelligens, maskinlæring og Big Data for å forbedre den generelle IT-driften.

Dagens bedrifter håndterer enorme mengder data generert fra deres nettverk, systemer og applikasjoner.

Siden data er hoveddriveren for moderne virksomheter, kan det hjelpe deg på en million måter hvis du kan bruke data intelligent.

Du kan få kraftig innsikt fra data for å effektivisere arbeidsflyten din, forbedre IT-driften, øke produktiviteten, øke sikkerheten og forhindre risiko.

Imidlertid er manuelle måter å samle, behandle og administrere data på svært utfordrende og risikable.

Det er her AIOps-plattformer kan hjelpe deg.

La oss forstå hva AIOps er og de beste AIOps-plattformene for virksomheten din.

Innholdsfortegnelse

Hva mener du med AIOps?

Artificial Intelligence for IT Operations (AIOps) er applikasjonen av AI for å automatisere og forbedre IT-drift.

Begrepet «AIOps» ble laget i 2016 av Gartner, et anerkjent IT-forsknings- og konsulentfirma.

AIOps utnytter Big Data, analytics og AI-konsepter som maskinlæring for flere brukstilfeller, inkludert havarideteksjon, anomalideteksjon, hendelseskorrelasjon og mer.

AIOps brukes av bedrifter til automatisk å analysere enorme datavolumer fra enheter og nettverk for å finne mønstre og få verdifull innsikt. Det hjelper dem med å identifisere problemer og årsaker, forutsi fremtidige feil og forhindre dem.

På denne måten kan de forbedre IP-driften og akselerere hele prosessen for å ligge foran konkurrentene.

Hva er en AIOps-plattform, og hva gjør den?

AIOps-plattformer er programvare bygget ved hjelp av konseptene til AIOps for å kombinere Big Data, AI og maskinlæring for å automatisere, forbedre og støtte IT-drift.

De fungerer ved å innta og analysere data generert av en organisasjons nettverk og systemer. De lar deg bruke flere datainnsamlingsmetoder sammen med presentasjons- og analytiske teknologier, slik at du kan få utmerket innsikt fra data for å oppdage problemer i tide og samtidig forhindre fremtidige problemer.

AIOps-plattformer utfører funksjoner som:

  • Datainnsamling og aggregering: AIO-er begynner med å samle inn og aggregere data fra flere kilder, for eksempel IT-infrastrukturapplikasjoner, komponenter og overvåkingsverktøy.
  • Dataanalyse: Det innebærer å analysere data i sanntid ved inntakspunktet. Det inkluderer også å analysere historiske data som er lagret på systemene dine. Dette tar sikte på å identifisere betydelige mønstre og hendelser knyttet til nettverks- og systemtilgjengelighetsproblemer og ytelse.
  • Rapporter og diagnose: Etter å ha oppdaget problemene, setter AIOps-plattformer i gang handlinger umiddelbart basert på den oppnådde innsikten. De kan til og med diagnostisere problemer uten å kreve menneskelig innblanding. Det hjelper å adressere de grunnleggende årsakene og rapportere dem til berørte IT-team for rask respons.
  Slik gjenoppretter du et slettet Google-dokument fra Google Disk

Hvordan fungerer AIOps?

For å forstå AIOps arbeid, la oss se på de forskjellige komponentene og hva de gjør.

  • Store datavolumer: AIOps krever varierte og omfattende data fra IT-drift og tjenester, inkludert hendelser, endringer, beregninger, hendelser og mer.
  • En Big Data-plattform: Siden Big Data er et avgjørende element i AIOps, samler en Big Data-plattform strukturerte og ustrukturerte data generert fra ulike systemer for å muliggjøre analyser i sanntid og for historiske data.
  • Maskinlæring (ML): En Big Data-plattform bruker ML til å analysere store databiter og automatiserer prosessen med hastighet og nøyaktighet.
  • Observasjon: AIOps innebærer å observere problemer og beregninger i aggregerte data for å få kraftig innsikt.
  • Dokumentasjon: De analyserte resultatene dokumenteres for å lage en utbedringsplan. Den fremhever også samsvarskrav.
  • Automatisering: Problemene løses ved hjelp av verktøy for å automatisere prosessen raskt uten feil.

Plattformen kan også varsle ansvarlige team om hendelser slik at de kan iverksette tiltak umiddelbart. I tillegg innebærer AI og ML kontinuerlig læring for å forbedre problemhåndteringsevnen.

Hvorfor trenger bedrifter AIOs?

Bedrifter i alle størrelser trenger AI-drevet overvåking for å sikre at alt fungerer bra ved å oppdage og løse problemer og redusere risikoer. Dette bidrar også til å effektivisere driften og øker produktiviteten og avkastningen.

La oss forstå hvordan AIOps får dette til å skje.

Raskere gjennomsnittstid til oppløsning (MTTR)

AIOps kan enkelt og raskt oppdage rotårsaker til problemer i dine systemer og nettverk og foreslå passende løsninger med større nøyaktighet enn manuelle midler.

Dette bidrar til å kutte gjennom IT-driftsstøy og korrelere data fra flere IT-miljøer. Som et resultat akselererer den mellomtiden til løsning (gjennomsnittlig tid det tar å løse en systemfeil fullstendig).

Proaktiv og prediktiv ledelse

Siden AIOps fortsetter å lære, forbedres den kontinuerlig fra nye og tidligere erfaringer.

Dette gjør den mer i stand til å oppdage problemer og skille dem som presserende og mindre presserende. I tillegg gjør det også at systemet gir nøyaktige spådommer for å løse potensielle problemer for å redusere risiko.

Bedre produktivitet

AIOps-plattformer gir varsler basert på spesifikke parametere for å klassifisere alvorlighetsgraden av risikoene. Disse varslene sendes også med fullstendig kontekst for å hjelpe deg å forstå problemet raskt og planlegge løsninger.

Dette gjør at teamet ditt kan prioritere og adressere mer risikable bekymringer først og sikre nettverket og systemene dine. Som et resultat kan de effektivt løse problemer, noe som øker produktiviteten deres.

Økt ROI

Ved å løse problemer raskere med AIOps kan du sikre systemene, nettverkene og dataene dine. Dette betyr at du kan få mest mulig ut av alle systemene du har aktivert for AIOps, noe som øker avkastningen på investeringen. Du forblir ikke bare trygg, men også i samsvar med lover.

Så hvis du leter etter gode alternativer, her er noen av de beste AIOps-plattformene du kan vurdere for virksomheten din.

Dynatrace

Forenkle skykompleksiteten med automatisering, skybasert applikasjon, AI og observerbarhet i én plattform ved hjelp av Dynatrace. Den effektiviserer skyoperasjoner, integrerer med skyteknologier og -plattformer, og automatiserer DevSecOps.

Fra overvåking av infrastruktur og applikasjoner til å oppleve applikasjonssikkerhet og digitale fordeler, Dynatrace tilbyr de beste egenskapene. Den kan støtte hele det tekniske teamet ditt med en brukervennlig plattform.

Dynatrace kan jobbe sømløst på tvers av hele teknologistabelen din for å forbedre samarbeidet og drive virksomheten din raskere. Du kan sikre og automatisere DevOps-pipelines for å forbedre hastighet, kvalitet og innovasjon gjennom hele programvareutviklingens livssyklus.

Kraften til AI vil løse de forutsagte problemene raskere før de kan skade brukerne dine. Øk inntekter og konverteringer for å levere en bedre opplevelse konsekvent til sluttbrukerne ved å bruke kraftig innsikt.

Få enkle, forutsigbare, fleksible og transparente prisalternativer for dine behov. Koble til Dynatrace-plattformen for en tilpasset og live demo. De tilbyr også en gratis prøveversjon.

  Hvordan konvertere tekst til datoverdier i Microsoft Excel

AppDynamics

Opplev full-stack observerbarhet med AppDynamics og gå utover overvåking. Det hjelper deg med å prioritere viktige oppgaver for kundene og virksomheten, slik at du kan se, analysere og iverksette umiddelbare handlinger.

Gjør bedriftens ytelse til profitt ved å forstå applikasjoner og brukeratferd. Ta informerte forretningsbeslutninger ved å korrelere virksomhetens ytelse med viktige beregninger, for eksempel konverteringer.

Løs oppdagede problemer raskt før de skader bunnlinjen og forbedrer virksomhetens vekst ved å sikre en problemfri og sømløs opplevelse ved hvert berøringspunkt. Fra tredjeparts API-er til problemer på kodenivå, finn alle grunnårsakene til problemene.

La IT-teamene dine raskt identifisere applikasjonsproblemene som påvirker viktige forretningsberegninger. Du kan optimalisere den komplette infrastrukturen fra server til skybaserte miljøer og databaser.

Sjekk med eksterne nettverk som applikasjonene dine kan stole på og samle effektiv innsikt for å løse applikasjonsproblemer med en hvilken som helst SaaS-, DNS-, ISP- eller tredjepartsleverandør. Med bedre ytelse, sikkerhet og forretningsinnsikt kan du enkelt oppdage sikkerhets- og kodesårbarheter.

AppDynamics kan løse de store forretningsutfordringene dine med skalerbare, fleksible og enkle pakker og tilbyr en gratis prøveversjon.

Høyere oppetid er nødvendig for bedre drift, ROI, holde virksomheten i gang og raskere problemløsning. Og PagerDuty hjelper deg med det. Det er en av de beste AIOps-plattformene for å overvåke og analysere data, logger, nettverk, nettsteder, etc.

Du vil få en automatisert hendelsesrespons, fleksible tidsplaner, varsling, eskaleringer, automatisering av runbook, hendelseshåndtering og operasjonell analyse.

PagerDuty tilbyr mer enn 650 integrasjoner for dine løpende applikasjoner, inkludert AWS, Slack, Okta, New Relic, Zoom, etc. Det holder deg på toppen for å takle alle problemer som dukker opp og forbedrer virksomhetens vekst.

Videre leverer PagerDutys AIOps-løsning det beste alternativet for støyreduksjon, automatiseringsmuligheter og rotårsaksanalyse. Få den riktige konteksten og signalene du trenger i sanntid for å løse applikasjonsproblemene dine raskere, redusere nedetid og forbedre ytelsen.

PagerDuty kan bidra til å redusere uønsket støy, forstå virkningen av gjeldende endringer og visualisere kart for en bedre kontekst. Det vil også tillate deg å få situasjonsbevissthet under feilsøking, behandle hendelser for å bestemme neste handling og løse hendelser med innebygd automatisering gjennom Rundeck.

Med PagerDuty kan du forbedre teamhelsen, redusere kostnadene, bygge bro mellom hybride driftsmodeller og forbedre mobilopplevelsen for responsen.

Du kan komme i gang med en gratis pakke for å vite hvordan det fungerer. En gratis prøveversjon er tilgjengelig med den betalte planen fra $21/bruker i måneden.

Datadog

Få moderne sikkerhet og overvåking med Datadog å se inne i applikasjonen og stable i hvilken som helst skala hvor som helst på nettverket ditt. Den tilbyr alt på ett sted, fra servere, skyer, til applikasjoner og team.

Se på tvers av tjenestene, applikasjonene og systemene. Datadog samler hendelser og beregninger ved hjelp av nøkkelferdige integrasjoner på tvers av hele DevOps-stakken.

Du vil få automatiseringsverktøy, instrumentering, overvåking, feilsporing, skyleverandører, SaaS-leverandører, vanlige serverkomponenter, listede integrasjoner og mye mer.

Optimaliser, feilsøk og overvåk applikasjonsytelsen ved å:

  • Spore forespørsler fra de distribuerte systemene
  • Sporing av applikasjonsytelse med genererte tjenesteoversikter
  • Få varsling og grafer basert på feilratene
  • Instrumentering av koden din ved å bruke åpen kildekode-sporingsbiblioteker.

Utforsk loggdata fra ulike plattformer, applikasjoner og tjenester og analyser dem basert på konteksten. Naviger mellom beregninger, be om sporinger og logger og se dataene med automatisert tagging samt korrelasjon.

Overvåk kritiske reiser til brukerne dine med en brukervennlig og enkel nettopptaker. Lagre ressursene dine med selvvedlikeholdende og AI-drevne tester, administrer SLO-er og SLA-er enkelt, og motta varsler om ytelsesproblemer.

Datadog tilbyr funksjoner som:

  • Korrelere frontend-ytelsen sammen med forretningseffekten
  • Visualiser trafikkflyten i et skybasert miljø
  • Interaktive dashbord
  • Systemmålinger og hendelser
  • Varsler om applikasjonsproblemer
  • API-tilgang for å legge til en ny integrasjon

Få en gratis prøveperiode med en betalt plan.

New Relic One

Forbedre, feilsøk og overvåk observerbarheten i full stack med New Relic One. Det er en av de ledende observerbarhetsplattformene der «Dev», så vel som «Ops»-team jobber sammen for å løse problemer med data.

Få hendelser, logger, spor og beregninger, alt i én sikker sky hvor du finner et dashbord, varsel og forespørsler. I tillegg kan du samarbeide og feilsøke fra IDE-en din og få AI-hjelp ved hvert trinn.

  11 beste apper for å overvåke og slutte å snorke

New Relic One tilbyr synlighet, fleksibilitet og forutsigbarhet til tjenestene dine sammen med andre tjenester den samhandler med. Det er verdens robuste observerbarhetsplattform som tilbyr komplett applikasjonssynlighet fra backend til frontend-enheter.

Løs problemet raskere med kraftige dybdetransaksjoner og distribuerte sporingsdetaljer. Du kan også se de skjulte feilene uten kompleks konfigurasjon.

Oppdag uvanlige endringer på tvers av tjenestene, loggdataene og applikasjonene dine med umiddelbar avviksdeteksjon. Det bidrar til å redusere varsler med 90 % ved å automatisk korrelere hendelser og varsler fra kildene.

Få gjennomsiktige og enkle prisalternativer. Det er gratis for 100 GBs/måned. For voksende lag kommer den med $0,25/GB.

Instana

Instana hjelper Dev- og Ops-teamene dine med å slå av manuell applikasjonsovervåking og observerbarhetsfunksjonalitet. Den tilbyr helautomatisert full-stack observerbarhet med kontekst for å hjelpe deg med å utføre smarte handlinger og sikre bedre applikasjonsytelse.

Instana automatiserer profilering, sporing og overvåking av alle tjenestene og applikasjonene. I tillegg automatiserer den kartlegging, konfigurasjon og oppdagelse uten menneskelig konfigurasjon. Instana lar deg også overvåke hver tjeneste, profilere hver prosess og spore hver forespørsel.

Videre muliggjør Instana en AI-assistert feilsøkingsprosess for å forstå hendelsene og automatisere løsningen. Den kan spore hver mobilapplikasjonsforespørsel og nettleser ved å korrelere den med backend-applikasjonene.

Instana isolerer automatisk fangede nettleserfeil, for eksempel JavaScript-feil, og kombinerer nettdata med ende-til-ende-infrastruktur og tjenester. Den støtter alle virtuelle, serverløse og fysiske tjenester og funksjoner, og identifiserer de suboptimale skydataarbeidsbelastningene for å endre størrelsen på skysystemene dine.

Start din gratis prøveperiode i dag.

LogicMonitor

LogicMonitorAIOps-plattformen lar bedriften din se hva som kommer før det skader applikasjonen din. Bruk mindre tid på feilsøking, og legg til verdi til innovasjonen din ved å bruke mer tid.

AIOps leverer maskinlæring og AI som gir meningsfulle varsler, muliggjør framsyn, lyser opp mønstre, muliggjør automatisering og gir kontekst. De tidlige varselskiltene oppdager symptomer som hjelper til med å løse problemer.

Advarslene utløser handlinger, inkludert tilpassede skript og integrasjoner, for å forhindre at uønskede problemer oppstår. Dette bidrar til å forhindre strømbrudd, penger, unngå negative effekter på merkevarene og spare tid.

LogicMonitor effektiviserer driften ved hjelp av AIOps og forhindrer problemer før de oppstår. Den oppdager også korrelasjoner automatisk mellom ressurser for å få kilden og forbedre MTTR.

Bruk robust avviksdeteksjon for å få varsler for problemene som oppstår utenfor ressursens driftsområde. LogicMonitor eliminerer manuelle handlinger for overvåking og observerbarhet for å forbedre overvåkings-ROI.

Få et perfekt tilbud eller prøv det gratis.

Moogsoft

Sikre tilgjengeligheten av applikasjonen din med automatisert korrelasjon, samarbeid og støyreduksjon på tvers av arbeidsflyten med Moogsoft. Den lar deg oppleve færre nedetider og bidrar til å minimere varselsstøyen med 99 % for å fokusere på virksomhetens vekst.

Moogsoft oppdager automatisk uregelmessighetene og kobler nettverkene mellom varslene for å identifisere årsaken umiddelbart. Du vil oppleve kontinuerlig leveranse, noe som fører til stadige endringer.

Dessuten forbedrer Moogsoft arbeidsflyten for automatisert hendelseshåndtering og sparer tid, slik at du kan utføre viktige oppgaver. Den oppdager problemene tidlig før de oppstår og har automatiserte arbeidsflyter for å rute hendelsen, utbedre den og automatisk lukke den ved hjelp av tredjepartssystemer.

Bruk Moogsoft gratis og få én korrelasjonsdeteksjon, opptil 5000 hendelser, opptil 500 000 beregninger og opptil 3 brukeralternativer. Ta en 14-dagers gratis prøveversjon av de betalte pakkene for ubegrensede brukere.

Grok

Groksin AIOps-plattform for å forenkle infrastrukturens observerbarhet og overvåking. Den tilbyr en innovativ tilnærming til å løse komplekse problemer innen minutter og skalerer i henhold til bedriftens behov.

Du vil få robust kunstig intelligens og en maskinlæringsplattform for å eliminere kritiske operasjonelle oppgaver, for eksempel korrelasjon, rotårsaksanalyse, hendelsesforutsigelse og støyreduksjon.

Denne AIOps-løsningen lar deg eliminere innsatsen og tiden på manuelle administrative oppgaver. Den er laget for nettverks-, IT- og infrastrukturteam for å gjøre arbeidet enkelt og effektivt. Den lar deg også bygge infrastrukturmodellene dine med mønstre, signaturer og relasjoner.

Groks modeller lærer av historien og oppdaterer intelligensen i henhold til endringene i miljøet. Dette maksimerer forretningsfordelene og minimerer ressursbyrden og kostnadene for organisasjonen.

Be om en gratis demo eller begynn å bruke Grok-plattformen med gratis prøveversjon for å lære hvordan AIOps gjør IT-jobben din enklere.

Netreo

Automatiser arbeidsflyten din for enkel observerbarhet på tvers av bedriften i et enhetlig og enkelt dashbord med Netreo. Det gir full-stack synlighet i IT-systemer, applikasjoner, brukeropplevelse og infrastruktur.

Netreos AIOps-motor gir nøyaktige svar fra data hentet fra over tjue år med trender og historiske grunnlinjer. Du vil få sanntids dashbord, omfattende ITSM-integrasjon og dynamisk automatisering for å ta intelligente avgjørelser til rett tid.

Videre kan den brukes i helsesentre, butikker, banksektorer og mer. Du finner omfattende globale visninger for å identifisere årsaken til et strømbrudd. Unngå å jobbe med flere team på en enkelt sak; Netreo sparer tid og eliminerer forvirring.

Bruk mer tid på å støtte ingeniørarbeid, delta på møter, styrke sluttbrukere med Netreos AIOps-plattform. Den bygger en solid ryggrad av AI- og ML-baserte teknologier, inkludert automatisk avhengighetskartlegging, hendelseskorrelasjon, deteksjon av anomalistisk atferd, etc.

Få fleksible og avanserte overvåkingsløsninger for infrastrukturen din til $6/ressurs/måned.

BigPanda

BigPanda«s AIOps automatiseringsplattform muliggjør observerbarhet av infrastruktur og applikasjoner og lar tekniske Ops-team holde økonomien i gang digitalt.

Med BigPandas AIOps-plattform kan du:

  • Reduser IT-driftskostnadene dine med 50 % og mer.
  • Forbedre tilgjengeligheten ved å minimere MTTR med 40 %
  • Akselerer forretningsdrift og DevOps-innovasjon.

Samle de fullstendige dataene fra alle overvåkings-, topologi-, endrings- og observerbarhetsverktøy. BigPanda tilbyr Open Box Machine Learning for å korrelere dataene til handlingskraftig innsikt og oppdage hendelser i sanntid før hendelsen kan eskalere.

Identifiser årsaken til problemene ved å akselerere strømbrudd og hendelsesløsning. Med Level-O-automatisering kan du løse enhver hendelse raskere. BigPanda effektiviserer og automatiserer også responsens livssyklus på tvers av hendelsesbilletter, opprettelse av krigsrom, varsler og triage.

Bruk selvbetjent REST API for å få programmene dine til å koble til team enkelt og dele rapporter deretter.

Konklusjon

AIOps-plattformer bruker AI, Big Data og ML for å samle inn og analysere data for å oppdage og løse problemer raskere med nøyaktighet.

Bruk derfor en av AIOps-plattformene nevnt ovenfor og effektiviser og forbedre IT-driften din samtidig som du sikrer sikkerhet.