11 beste proxy-nettlesere for personvern på nettet

Med utvidelsen av nettjenester utveksler vi dataene våre med flere nettplattformer hver dag. Derfor er personvern på nett avgjørende.

Det er flere måter å forbedre ditt digitale personvern på. Den enkleste (eller rimelige) og mest effektive metoden er imidlertid å bruke en proxy-nettleser eller en proxy-nettleserutvidelse.

Tross alt samhandler vi med nettleseren for nesten alt – uansett om det er skrivebordet eller smarttelefonen din (uavhengig av plattformen).

Men hva er egentlig personvern på nettet? Hvordan kan du løse en del av det ved å bruke proxy-webservere eller proxy-nettlesere?

Før vi ser på noen alternativer, la oss utforske hva en proxy-server betyr, hvordan den bidrar til å forbedre personvernet ditt og funksjonene du bør se etter i en god nettleser.

Oppnå personvern på nettet ved å bruke proxy i nettlesere

Teknisk sett kan du gjøre en hvilken som helst nettleser til en proxy-nettleser. Du trenger ikke nødvendigvis å lete etter en bestemt nettleser.

Så det er viktig å forstå hva personvern på nettet er før du vet hvordan disse nettleserne fungerer.

I kjernen er IP-adressen din og plasseringsinformasjonen to av nøkkelelementene annonsører eller online-sporere registrerer. Det betyr selvfølgelig ikke at du utsetter deg selv for hackere, men dataminere.

Med innsamlingen av din IP-adresse og tilhørende informasjon får annonsører og markedsførere nøyaktige demografiske opplysninger. Derfor kan de legge ut effektive annonser eller sende e-poster til deg som ser overbevisende ut.

Og, ja, med alle andre nettsporere på et nettsted, registreres også noen av nettleservanene dine og informasjon om enheten/nettleseren.

Med all den innsamlede informasjonen gir du bort en nettprofil til datasporingsselskaper. Ikke alle selskaper misbruker dataene, men flere online trackere ender opp med å selge dataene dine.

Derfor er det viktig å beskytte personvernet ditt på nettet. Du kan faktisk ikke oppnå 100% personvern. Men det er viktig å holde noe av informasjonen din privat når du bruker en nettleser.

  Slik skriver du inn Shrug Emoji ¯_(ツ)_/¯ på én gang

Og det er her proxy-nettservere eller nettlesere hjelper.

Hvordan hjelper proxy-nettlesere eller -servere å opprettholde personvernet på nettet?

Selv om du alltid kan stole på noen av de beste VPN-ene eller sikre chrome-utvidelsene, kan bruk av en proxy vise seg å være en billig eller fleksibel metode.

En proxy hjelper deg med å skjule din opprinnelige IP-adresse og lar deg velge en ny i henhold til serverplasseringene som er tilgjengelige å velge. Så dette bør i hovedsak hjelpe deg med å oppheve blokkeringen av tilgang til nettsteder som er begrenset i landet ditt.

I tillegg til å fjerne blokkering av nettsteder, kan en proxy-nettserver hjelpe deg med å kryptere URL-en, bli kvitt informasjonskapsler og fjerne skript/objekter. Med andre ord kan den fjerne mange sporingselementer fra et nettsted.

Så hvis du kobler til ved hjelp av en proxy, beskytter du din opprinnelige IP-adresse, plassering og forhindrer standard sporingsteknologi.

Ting å huske på når du velger en nettleserproxy

Det er et par ting du trenger å vite før du velger å sette opp en proxy i nettleseren din, bruke en proxy-nettserver, utvidelse eller en bestemt nettleser:

  • Proxy-webservere er ofte effektive, men ikke det samme som å bruke en VPN.
  • Bruk av en proxy-tilkobling kan forbedre personvernet ditt, men kan påvirke nettleseropplevelsen. Tatt i betraktning at forespørselen er laget fra en annen server, kan det påvirke sidens lastetider når du kobler til enkelte nettsteder.
  • Proxy-netttjenester kan registrere noen av aktivitetene dine. Sørg for å sjekke personvernreglene deres før du bruker dem.
  • Du trenger ikke nødvendigvis å se etter en «proxy-nettleser.» Du kan alltid bruke favorittnettleseren din til å bruke en nettproxy.

Nå som du har gått gjennom noen viktige tips, la oss ta en titt på de beste alternativene.

Bright Data Extension

Hvis du bruker Lyse data for datainnsamling og utvinning, bør dens nettutvidelse for personvern komme godt med. Utvidelsen er tilgjengelig for både Chrome- og Firefox-nettlesere. Du må registrere deg for en konto for å komme i gang.

Den lar deg bla gjennom flere nettsider uten å avsløre din opprinnelige IP-adresse. Du bør kunne velge en plassering manuelt og låse opp tilgang til tjenester/nettsteder etter behov. I motsetning til noen andre proxy-verktøy, kan den sende samtidige forespørsler fra forskjellige IP-adresser, noe som gjør maskeringen av den opprinnelige IP-adressen din effektiv samtidig som den virkelige opprinnelsen holdes skjult.

  Hvorfor vil Tinder ikke la meg slette kontoen min?

Bright Data tilbyr også andre ting som roterende proxy for boliger, proxy for datasenter, datainnsamler og mobil proxy.

IPRoyal

Enten du får dine fullmakter fra IPRoyal eller ikke, Proxy Manager tilbyr en enkel og effektiv måte å administrere alle proxyene dine direkte fra Chrome.

Forlengelsen er ren og enkel å bruke. Det er ikke nødvendig å grave gjennom uendelige innstillinger – bare legg til proxyene dine (en for alle protokoller eller forskjellige proxyer for HTTP, HTTPS og FTP) og du er i gang! Du kan opprette profiler med forskjellige proxyer og bytte mellom dem med et enkelt klikk.

Proxy Manager lenker også til IPRoyals nettsted hvor du kan få rimelige proxyer og få dem i gang på sekunder.

Gjem meg

Gjem meg er en gratis proxy-tjeneste som lar deg oppheve blokkeringen av tilgang til nettsteder og hjelpe deg med å surfe privat fra et sett med steder.

Du trenger ikke opprette en konto for å bruke tjenesten. I tillegg til proxy-nettverket får du lagt til alternativer som inkluderer fjerning av skript, kryptering av URL-en og tillat/hindre informasjonskapsler.

HideMyAss

HideMyAss (HMA) er en av de mest populære gratis proxy-tjenestene der ute. I likhet med Hide.me lar den deg låse opp tilgang til nettsteder og velge forskjellige steder.

Til sammenligning gir HMA flere serverplasseringer å velge mellom og lignende alternativer for å forbedre personvernet ditt mens du surfer på et nettsted.

KProxy

Kproxy er nok en nettleserutvidelse som lar deg aktivere proxy gratis. Du trenger ikke en konto for å registrere deg. Imidlertid er gratisversjonen begrenset til bestemte steder.

Så hvis du trenger å bli kvitt grensene, kan du velge pro-versjonen.

Tor-nettverk

En av de kraftigste løsningene for å skjule din originale internettidentitet er å bruke Tor nettleser eller Tor-nettverket.

Tor-nettleseren er en tilpasset versjon av Mozilla Firefox med alle personvern-/sikkerhetsfunksjonene rett ut av esken. Den kan sende flere forespørsler til nettsteder fra en rekke steder for å forhindre at den opprinnelige IP-adressen din blir sporet.

  7 beste programvare for fjernovervåking og administrasjon (RMM) for SMB

Selv om det anses som en effektiv metode, kan den ikke erstatte din vanlige nettleser. Det vil ta lang tid å laste opp nettsidene når de er koblet til via Tor-nettleseren.

Tor-nettleseren er tilgjengelig for macOS, Windows, Linux og Android.

Hvis du vil bruke Tor-nettverket som proxy for Android-mobilen din, kan du bruke Orbot.

ProxySite

ProxySite er en gratis nettproxy-tjeneste som ikke trenger noen kontooppretting for tilgang. Den tilbyr en rekke amerikanske/EU-servere å velge mellom.

Du får også muligheten til å fjerne informasjonskapsler, skript og objekter for å forbedre personvernet mens du bruker proxyen.

Episk personvernleser

Episk personvernleser er et interessant alternativ til vanlige nettlesere som inkluderer sporingsbeskyttelse. Den har også en innebygd VPN som du kan aktivere når du surfer.

Interessant nok får du også noen ekstra fordeler som en videonedlaster. Det er kanskje ikke den anbefalte løsningen som daglig sjåfør, men dette kan være et alternativ for midlertidige surfebehov der du trenger ekstra personvern.

Du kan installere det på Windows/macOS-systemene eller smarttelefonene dine.

Hidester Proxy

Hidester Proxy er nok en nyttig gratis webproxy som gir deg tilgang til amerikanske og EU-servere. Selv om antall servere er begrenset til bare to, fungerer det fint, krypterer URL-er, fjerner skript og mer.

I motsetning til noen andre nettproxyer, tilbyr den også en Chrome-utvidelse hvis du trenger å bruke den.

InstantProxies

InstantProxies er en betalt proxy-tjeneste som lar deg teste tilgjengeligheten til servere før du velger å kjøpe et abonnement. Det starter på $10/måned for ti private fullmakter, og du kan betale for en tilpasset bestilling hvis du trenger flere fullmakter.

Den tilbyr også et støttechat-alternativ for å søke hjelp. Med tanke på at det er en betalt tjeneste uten tilgjengelige prøveversjoner, kan det være lurt å gjøre undersøkelser før du velger den på egen risiko.

NewIPNow

NewIPNow er nok en premium proxy-tjeneste med flere lokasjoner, ubegrenset båndbredde og alternativer.

Du kan velge å kjøpe proxyer for en bestemt serverplassering eller tilfeldig over hele kloden.

Avslutning 👨‍💻

Den enkleste måten å bruke en proxy på er gjennom nettleserutvidelser og nettproxyer. Hvis du trenger en komplett løsning, kan du bruke en unik nettleser som Epic Privacy Browser. Og hvis du trenger å bruke proxy-nettverk for bedriftens eller kommersielle krav, kan det være lurt å se på noen betalte alternativer som er nevnt.

Hvis du ønsker å forbedre personvernet og sikkerheten på Internett, bør du se på noen av de beste VPN-ene i stedet for disse proxy-løsningene.