11 SASE-løsninger for å beskytte bedriftsnettverk for små og mellomstore bedrifter

Secure Access Service Edge (SASE) kombinerer flere sikkerhets- og nettverksfunksjoner for å beskytte bedriftsnettverk, data, systemer og applikasjoner samtidig som de øker driftsytelsen og sparer kostnader.

I moderne tid lever maksimale applikasjoner utenfor datasenteret, og mange skytjenester har sensitiv informasjon. For ikke å nevne, bedrifter søker å vokse raskt ved å bruke ulike skybaserte systemer og håndtere massive data.

I tillegg blir den distribuerte arbeidsstyrken fremtredende over hele verden, der brukere kobler til fra hvilken som helst enhet fra hvor som helst, og utvider eller gjør omkretsene uskarpe. Derfor er det viktig for enhver organisasjon å sikre et nettverk.

Imidlertid kan tradisjonelle sikkerhetssystemer som fysiske brannmurer ikke tilby konsistent og robust sikkerhet på grunn av gjeldende sikkerhetskrav og økt nettkriminalitet.

Til dette ser det ut til at SASE tilbyr avanserte funksjoner for å beskytte dataene og systemene dine uansett hvor du arbeider fra hvilken enhet du bruker. Dette er grunnen til at bedrifter fra ulike industrivertikaler utnytter denne teknologien.

I denne artikkelen vil jeg diskutere SASE, hvordan det kan hjelpe små og mellomstore bedrifter, og de beste SASE-løsningene du kan vurdere.

La oss begynne!

Hva er SASE?

Secure Access Service Edge (SASE) er en skybasert sikkerhetsteknologi for å levere sikkerhetskontroller og WAN (Wide Area Network) direkte til tilkoblingskilden som en enhet, bruker, edge computing-enhet, internet of things (IoT)-enhet, filial. kontor, etc., i stedet for å bruke et datasenter.

Begrepet «SASE» ble laget i 2019 av Gartner, et teknologisk forsknings- og rådgivningsfirma. Den kombinerer nettverkssikkerhetsfunksjoner med programvaredefinert bredområdenettverk (SD-WAN), og leverer dem med kun én tjenesteleverandør.

SASE tilbyr forbedret synlighet og bedre kontroll over en organisasjons trafikk, brukere og datatilgang inn og ut av nettverket. Det er avgjørende for moderne organisasjoner distribuert globalt for skalerbarhet og jevnt eksternt arbeid, som kobler sammen kontorer og ansatte som jobber hvor som helst med hvilken som helst enhet.

Hvordan fungerer SASE?

I SASE fungerer sikkerhet på digital identitet, overholdelse av regelverk, selskapets retningslinjer og i en sanntidskontekst. Digital identitet kan gis til enhver bruker eller enhet, skytjeneste, IoT-system, applikasjon og så videre.

Siden SASE kombinerer SD-WAN-funksjoner med flere nettverkssikkerhetsfunksjoner levert fra en skyplattform, gir det mange fordeler. SASE lar en organisasjons ansatte sikkert koble til, autentisere og få tilgang til interne tjenester fra alle steder eller enheter. På denne måten kan organisasjoner bedre kontrollere data og trafikk som kommer inn og ut av nettverket.

Det er fire hovedkomponenter i SASE:

#1. Cloud Access Security Broker (CASB)

På grunn av det økende behovet for å flytte systemer til SaaS-applikasjoner, har metoder som autorisasjon, autentisering og sikre tilgangskontroller blitt avgjørende. Det er her CASB hjelper.

For skybaserte tjenester utfører en CASB ulike sikkerhetsfunksjoner som:

  • Avsløre uautoriserte bedriftsapplikasjoner og -systemer
  • Sikre overholdelse av regelverk ved å implementere konsistente retningslinjer for personvern
  • Beskyttelse av sensitive data gjennom datatapsforebygging (DLP) og tilgangskontroller

#2. Secure Web Gateways (SWG)

Moderne virksomheter driver i et distribuert miljø, ikke begrenset til en bestemt omkrets. Ansatte, entreprenører, frilansere, leverandører osv. kan jobbe fra hvor som helst ved å bruke en hvilken som helst enhet eller system. De kan også trenge tilgang til ulike ressurser, men det kan innebære sikkerhetsrisikoer fra ondsinnede nettsteder, og til og med en intern bruker kan prøve å avsløre sensitive data.

Til dette kan SWG bidra til å beskytte nettverket, dataene, systemene og applikasjonene dine fra slike tilfeller. Dens evner krypterer trafikk i skyen og fungerer sammen med andre nettverkssikkerhetssystemer for å:

  • Håndheve sikkerhetspolicyer
  • Administrer sikkerheten effektivt
  • Forhindre cyberrisiko ved å filtrere skadelig innhold fra nettrafikken din og blokkere ondsinnede brukere

#3. Zero-Trust Network Access (ZTNA)

I cybersikkerhetens tidsalder kan du egentlig ikke stole på noen enten de jobber for organisasjonen din eller utenfor den. Trusler kan komme fra alle retninger og til og med innenfor ditt eget team!

Stol derfor på ingen når det kommer til dine data, systemer, applikasjoner og andre eiendeler. Dette er hva konseptet Zero Trust innebærer.

ZTNA-løsninger skjuler interne ressurser fra ekstern eller offentlig visning for å beskytte systemene, dataene og applikasjonene dine mot cybersikkerhetsrisikoer som datainnbrudd. For dette krever det sanntidsautorisasjon for hver enhet og bruker når de prøver å få tilgang til et organisasjonselement uten å stole på noen.

  Fjernstøtte dine ansatte og kundeenheter med Zoho Assist

#4. Firewall-as-a-Service (FWaaS)

I dagens distribuerte arbeidsstyrkemiljø er både dataressurser og brukere plassert i nettverkskanten. For å beskytte dem trengs en skybasert og fleksibel brannmur eller FWaaS. Den kan støtte et økende antall IoT-enheter og avanserte databehov.

FWaaS utgjør sikkerhetsfunksjoner som URL-filtrering, policyadministrasjon, inntrengningsforebygging, etc., i motsetning til tradisjonelle brannmurer. På denne måten blir det enkelt for deg å administrere nettverkssikkerhet, oppdage forekomster raskt, gjøre endringer og sette faste retningslinjer. Det bidrar til å beskytte dine skybaserte applikasjoner, plattformer og infrastruktur.

Hvorfor trenger organisasjoner SASE-løsninger?

Konvensjonelle sikkerhetsmetoder var gode til å sikre brukere, enheter og systemer innenfor en nettverksomkrets.

Bedriftsnettverket utvides imidlertid og flyttes til skyen. En distribuert arbeidsstyrke er rådende, og ansatte jobber eksternt fra hele verden ved hjelp av hvilken som helst enhet og system.

Derfor er det behov for å bruke avanserte teknologier som kan sikre dine data, brukere, enheter og systemer uansett hvor de befinner seg. Du trenger også sterkere tilgangskontroller og trusselbeskyttelsesmekanismer for å bekjempe sofistikerte cyberangripere som leter etter svakheter i nettverkene og systemene dine.

I tillegg vil backhauling av hele WAN-trafikken for sikkerhet til datasentre over lang avstand skape nettverksforsinkelse, spesielt i scenarier med distribuert arbeidsstyrke.

Til dette ser teknologier som SASE ut til å være nyttige. Så la oss finne ut hvor fordelaktige SASE-løsninger er for små og mellomstore bedrifter.

Forbedret sikkerhet

SASE tilbyr konsekvent sikkerhet gjennom én enkelt skybasert tjeneste for WAN-tilkoblinger og sikkerhetsfunksjoner. Den bruker et universelt sett med regler, retningslinjer og sikkerhetsfunksjoner for hver tilgangsøkt, uavhengig av brukere, enheter, applikasjoner eller destinasjoner.

I tillegg jobber SASE på Zero Trust-modellen for å gi tilgang til data og applikasjoner kun etter at en bruker eller enhet er autorisert. CASB- og FWaaS-komponentene hjelper til med å redusere interne angrep og eksterne trusler, for eksempel DDoS-angrep, og beskytter både skybaserte og lokale systemer. De filtrerer også URL-er, innkommende og utgående trafikk og DNS-spørringer for å forhindre dataeksponering, skadelig programvare og andre trusler.

Redusert kompleksitet

Bruk av én enkelt leverandør og skymodell for nettverkssikkerhetsfunksjonene og WAN reduserer kompleksiteten sammenlignet med bruk av flere sikkerhetssystemer fra forskjellige leverandører for forskjellige lokasjoner. Det effektiviserer også inspeksjonen av trafikk ved hjelp av en enkelt policymotor.

Høy ytelse

SASE reduserer ventetiden ved å dirigere nettverkstrafikken gjennom det globale kantnettverket og behandle trafikken nærmere brukeren. Den optimerer ruting og lar deg bestemme en raskere nettverksbane i henhold til faktorer som nettverksbelastning. Det er også fordelaktig for latenssensitive samarbeidsapplikasjoner, VolP-systemer og videoer.

Kostnadseffektivitet

Skybaserte tjenester kan spare utgiftene dine ved å flytte kapitalinvesteringer på forhånd til månedlige abonnementer eller betal etter hvert. Det reduserer også vedlikeholdsbehovet for SMB-er ettersom de kan overlate alt til leverandøren for oppdateringer, oppdateringer og sikkerhetssjekker. Alt dette sparer betydelig penger, krefter og tid.

Sikker og rask tilgang

SASE tilbyr rask, sikker og konsistent tilgang til applikasjoner, systemer og nettverk for brukere og enheter fra alle steder og alle enheter. I tillegg er det enkelt å implementere SASE i organisasjonen din, med færre agenter og apper for enheter.

Nå, her er våre beste SASE-løsninger for å beskytte bedriftsnettverk for små og mellomstore bedrifter.

Omkrets 81

Moderniser måten å sikre brukere, ressurser og data på Perimeter 81-tallet Secure Access Service Edge (SASE) løsninger. Denne SASE-plattformen kombinerer sikkerhet og nettverksfunksjonalitet til en kostnadseffektiv, skybasert og skalerbar tjeneste.

Perimeter 81 gir minst tilgang til nettverkssegmentene basert på rolle, enhet, identitet og mer. Du kan også sikre nettverket ditt med agentløs eller klientbasert tilgang. I tillegg gir den lav ventetid og sikre tilkoblinger ved å kryptere tunneler gjennom offentlige eller private gatewayer.

Med alle sikkerhetsfunksjonene kan en organisasjon kontrollere interaksjonene mellom ressurser basert på ulike faktorer. Denne arkitekturen lar organisasjoner implementere nøkkelfunksjoner i skyen som gir en smidig, adaptiv, selvoppdaterende og helhetlig sikkerhetsstilling.

Dessuten kan avdelingskontorer, skyressurser, eksterne brukere, datasentre, mobile brukere osv. koble seg til ett nettverk for å gi flerlagssikkerhet. Perimeter 81 tilbyr et multiregionalt SASE-nettverk for sikre nettverksalternativer for organisasjoner.

Du vil få en brannmur som en tjeneste, skytilgangstjenestemegler, sikker nettgateway, endepunktsikkerhet, SD-WAN og mer. Du kan også oppdage egenskapene til SASE-modellen og oppleve hvordan den kan transformere bedriftens sikkerhet.

Pais-planer starter på $8/bruker/måned. Ikke fornøyd med tjenesten? Søk om full refusjon innen 30 dager etter abonnementet.

NordLayer

Sikre bedriftens ressurser, data og brukere i nettverket ditt med NordLayers SASE-løsning. Den tilbyr sikkerhetsløsninger for nettverkstilgang for din moderne virksomhet.

  Hvordan telefonselskaper endelig bekrefter oppringer-ID-numre

NordLayer beskytter dine kritiske ressurser ved å bygge krypterte tunnelforbindelser, introdusere multifaktorautentisering, verifisere brukernes identitet via biometri og muliggjøre betinget tilgang til ulike forretningsapplikasjoner. Du vil få sikkerhetsfunksjoner i flere lag for å takle enhver trussel.

Det er enkelt og enkelt å bruke NordLayer. Du kan raskt distribuere applikasjonen i systemet ditt og oppleve en bedre verden. Den er maskinvarefri, så utrullingen er øyeblikkelig. I tillegg er NordLayer enkel å kombinere til alle størrelser av virksomheter og kompatibel med ulike skytjenester. Du kan enkelt integrere løsningen med din nåværende infrastruktur.

Videre lar NordLayer deg administrere og spore alt rett fra starten på ett sted. Den tilbyr nyttige sikkerhetsfunksjoner for å beskytte organisasjonens nettverk og er designet for å spare tid med det intuitive kontrollpanelet.

Begynn å bruke SASE-løsningen i løpet av få minutter og la NordLayer tilpasse seg dine forretningsbehov. Få denne kraftige løsningen til $7/bruker/måned, inkludert et ubegrenset antall brukere og 24/7 teknisk støtte.

Zscaler

Få en moderne nettverkssikkerhetsarkitektur for din organisasjon Zscalers SASE-plattform. Den kan møte utfordringene som hver bedrift står overfor for deres nettverkssikkerhet og definere sikkerhet sammen med ytelse, skalerbarhet og pålitelighet.

Du kan enkelt distribuere denne SASE-modellen og administrere skyleverte og automatiserte tjenester. Det kan bidra til å redusere kompleksitet og IT-kostnader ved å muliggjøre sikker transformasjon uten teknisk gjeld. I tillegg kan den eliminere unødvendig backhauling samtidig som den gir lav ventetid og optimal båndbredde for å bringe policy og sikkerhet nær brukere over hele verden.

Zscaler sikrer kjernen i hvert organisasjonsnettverk som sikrer at alle tilkoblinger er sikret, uavhengig av applikasjonstilgang, type kryptering og plassering. Zscalers SASE er unik ettersom den gir en multitenant og innebygd skyarkitektur som skaleres i henhold til bedriftens krav.

I tillegg gir den en proxy-basert arkitektur for fullstendig inspeksjon av sikret trafikk og Zero Trust-nettverkstilgang som eliminerer tilgangen for applikasjonssegmentering. Du vil også håndheve strenge sikkerheter og retningslinjer for å begrense backhauling.

Cloudflare One

Fiks bedriftens sprekker med Cloudflares SASE-plattform og koble brukere til ressursene basert på identitetssikkerhetskontroller. Cloudflare One erstatter den gamle modellen av nettverksinfrastrukturen din med en sikker lokal nettverksomkrets.

Cloudflare kombinerer nettverkstilkoblingstjeneste med Zero Trust sikkerhetstjeneste på et globalt nettverk. Organisasjonen din trenger ikke lenger proprietære og dyre kretser. Dette eneste globale nettverket gir DDoS-reduksjon, trafikkakselerasjon, nettverksbrannmur, bortsett fra Zero Trust-funksjonalitet.

Blokker løsepengeprogramvare, skadelig programvare, phishing og sideveis bevegelse for å koble brukere direkte til organisasjonsressurser. Du kan også enkelt distribuere SASE-modellen i nettverket ditt og administrere fullstendig sikkerhet uten manuell betjening.

Hvert datasenter gir enkeltpass-ruting og trafikkinspeksjon som beskytter brukere over hele verden på samme måte uten at det går på bekostning av hastigheten. I tillegg kobler du internetttjenestene dine, selvvertsbaserte applikasjoner, servere, eksterne brukere, SaaS-applikasjoner og kontorer med Cloudflare One og sikrer alt i omkretsen din.

Gjør internettforbindelsen din rask, pålitelig og sikker for bedriften din ved å starte din transformasjonsreise med Cloudflare. Du kan også konsultere dem for å forstå hvordan det kan gi en bedre sikkerhetsmodell for organisasjonen din.

FortiSASE

Glem tradisjonelle sikkerhetsløsninger og gi din organisasjon en moderne løsning med Fortinets skybaserte tjeneste – FortiSASE. Den er drevet av FortiGuard Labs AI-drevet Threat Intelligence og FortiOS-innovasjoner.

FortiSASE kan levere sikkerhet av høy klasse og beskytte din hybride arbeidsstyrke over hele verden. Du vil også få bedre synlighet og orkestrert policykontroll for å sikre internettilgangen din for brukere, uansett hvor de er.

Fortinet gir en enhetlig og distribuert SASE-modell til brukerne for å distribuere løsningen umiddelbart og administrere tjenestene med letthet samtidig som de sikrer konsistent beskyttelse. Den leverer sikkerhet i bedriftsklasse ved å eliminere vanlige sikkerhetshull og skybasert forbruk uten å påvirke arbeidsflyten.

FortiSASE hjelper til med å eliminere en rekke punktprodukter for å sikre ulike nettverk. Den tilbyr også en enkelt løsningstjeneste for hvert nettverk til en lav kostnad, slik at du ikke tenker deg om to ganger mens du velger det.

I tillegg tilbyr FortiSASE ulike funksjoner, som brannmur som en tjeneste, domenenavnsystem, inntrengningsforebygging, datatapsforebygging, sikker nettgateway, VPN, ZTNA og sandboxing. Disse utvidelsene gjør Fortinet til den unike leverandøren som gir sikkerhet på kanten av nettverket.

Cisco

Bli med på revolusjonen av sikker tilgang med Cisco. Den tilbyr AnyConnect og SD-WAN for å levere sikre og sømløse tilkoblinger overalt, sammen med etablert sikkerhet og Zero Trust-tilgang med trusselbeskyttelse.

Kontroller sikkerheten din med Cisco Umbrella og Duo-sikkerhet. Du kan også integrere SASE-løsninger med organisasjonens sikkerhet og få verdifull innsikt over alle nettverk. Les Ciscos e-bok for å vite hvordan du integrerer arkitekturen i nettverksrammen.

  Fiks Hulu Error Code 406

Videre tilbyr Cisco alle byggeblokkene i SASE-arkitekturen slik at du kan:

  • Lever en sømløs og sikker tilkobling for å slippe løs kraften til arbeidsstyrken.
  • Strømlinjeform retningslinjene dine, forbedre beskyttelsen og forenkle sikkerheten med en sikkerhetstjeneste med mange talenter
  • Foren nettverk og sikkerhet via en integrert og fleksibel tilnærming for å møte organisasjonens sikkerhetskrav

Cato nettverk

Cato nettverk tilbyr en SASE-skyplattform som du kan distribuere i dag og dra nytte av sikkerhet på høyt nivå. Arkitekturen konvergerer SD-WAN, en full nettverkssikkerhetsstabel, og sømløs støtte for mobile enheter og skyressurser.

Gi IT-teamene dine enkelt å administrere sikkerhetstjenesten gjennom en selvbetjening og enkeltkonsoll. Plattformen gir sikkerhet og bedriftsnettverksfunksjoner til alle kanter gjennom en globalt distribuert tjeneste.

La teamene dine levere kraftig sikkerhet sammen med optimert nettverk til alle apper, brukere og nettsteder, uavhengig av hvor de befinner seg. SASE-løsningen kan maksimere innsyn i sikkerhetshendelser og nettverkstrafikk. I tillegg kan IT-fagfolk konfigurere løsningen og håndheve retningslinjer rundt bedriften.

Å bruke Cato Networks vil hjelpe deg med å fokusere mer på virksomheten, ha en forenklet kostnadsstruktur og dra nytte av mange andre fordeler. Sikre dine nåværende og fremtidige prosjekter, vær i forkant i alle aspekter, og vær vitne til generell tjenesteforbedring og effektivt samarbeid på tvers av team.

Prisma

Sikre arbeidsstyrken din med en av de beste SASE-løsningene – Prisma. Dette er en tryggere SASE-plattform for skyaktiverte og smidige organisasjoner og konvergerer med neste generasjons SD-WAN til en skyplattform.

Prisma konsoliderer andre punktprodukter, som Cloud SWG, ZTNA, ADEM, FWaaS og NG CASB, til én enkelt tjeneste som reduserer kompleksiteten i sikkerheten og nettverket for å øke smidigheten.

Prisma gir Zero Trust-tilgang for å sikre alle applikasjonene som brukes av arbeidsstyrken uavhengig av hvor de befinner seg. I tillegg utnytter den ML-drevet trusselforebygging for å stoppe 95 % av truslene på nettet og redusere risikoen for tap av data.

Du vil få ende-til-ende innsikt og synlighet på tvers av alle brukerne, slik at teamet ditt kan bli mer produktivt. Den inkluderer også Autonomous Digital Experience Management (ADEM) for å gi en eksepsjonell opplevelse for sluttbrukerne.

Netskope

Få fullstendig sikkerhetsinnsikt med Netskope SASE-løsning som leverer nettverks- og sikkerhetstjenester i den skybaserte arkitekturen. Det forenkler tilkoblingen til SASE-tjenesten slik at brukere kan få tilgang til netttjenester trygt og bruke data, systemer og applikasjoner med en utmerket sikkerhetspolicy.

Denne SASE-plattformen bidrar til å gi sikker tilgang uavhengig av brukere, applikasjoner, data eller enheters plassering. Du vil få skybaserte mikrotjenester, muligheten til å inspisere TLS/SSL, innebygd proxy, inntrengningsbeskyttelse, brannmurbeskyttelse, avansert databeskyttelse, trusselintelligens og mer.

Ved å bruke SASE-skyplattformen vil du oppleve fleksibilitet, mindre kompleksitet, forbedret ytelse, kostnadsbesparelser, Zero Trust-nettverkstilgang, trusselbeskyttelse, databeskyttelse og mer.

Implementer SASE i arbeidskulturen din og hjelp organisasjonen din med å motta handlingskraftig innsikt umiddelbart om trafikk, data, aktivitet, tjenester osv. Det vil bidra til å sikre nettverket ditt nå og forhindre risiko.

Versa

Versa SASE er en av de beste plattformene for SASE-arkitektur som kan passe dine sikkerhets- og nettverksbehov. Den integrerer tjenester via Versa Operating System (VOS) som leverer analyser, nettverk, sikkerhet og SD-WAN.

Versa muliggjør sikker, skalerbar og enkel distribusjon av SASE-arkitektur i organisasjonen din slik at du kan begynne å sikre informasjonen din umiddelbart. Mens den leverer en bedre tjeneste, fokuserer den på applikasjonens ytelse.

Dessuten tilbyr den mange tjenester i den enkle distribusjonen, inkludert ZTNA, SWG, CASB, RBI, NGFWaaS, Ruting, Analytics og SD-WAN. Du kan velge hvilke som helst distribusjonsalternativer, for eksempel skyen, lokalt eller en kombinasjon av begge.

Versa tilbyr rollebaserte tilgangskontroller (RBAC) for å skille leietakere som tillater detaljerte roller og segmentering. I tillegg er Versa Concerto en utmerket plattform som oppdaterer, oppgraderer og automatiserer VOS-programvare og sikkerhetspakker for å beskytte applikasjoner, enheter og brukere.

Forcepoint

Få SASE-løsningen for organisasjonen din for å beskytte data jevnt fra ende til annen i skyen med Forcepoints SASE. Den dekker en ekstra mil når det gjelder nettverk og sikkerhet for å tilby unik kontroll over alle dataene dine.

Forcepoint kan hjelpe deg med å bli mer produktiv og sikre applikasjonene, enhetene og brukerne dine. Det vil beskytte arbeidsstyrken din mot avanserte trusler uavhengig av deres plassering ved hjelp av skylevert SASE.

Hold skadelig programvare unna nettverket ditt, eliminer sikkerhetshull og kontroller tilgangen effektivt ved å bruke denne løsningen. Denne SASE-arkitekturen vil også hjelpe deg med å skrive retningslinjer og fremstå kraftigere enn noen gang før.

Videre vil Forcepoint bidra til å implementere Zero Trust-tilgang og forhindre eksponering av sensitive data ved å bruke DLP-teknologi i bedriftsgrad. I tillegg vil bruk av denne løsningen hjelpe deg med å redusere kostnader og kompleksitet.

Konklusjon

Sikkerhetsteknologier som SASE er medvirkende til å sikre data, nettverk og systemer, samtidig som de tilbyr strømlinjeformet sikkerhetsstyring og sparer kostnader, krefter og tid. Derfor, hvis du leter etter den beste SASE-løsningen, kan du vurdere alternativene ovenfor.