Snapchat-varsling fungerer ikke? 9 beste måter å fikse på!

Takket være de flyktige funksjonene, er Snapchat en av de mest populære meldingsappene blant tenåringer. Alle meldinger, lyd og Snaps slettes automatisk etter 24 timer. Og av den grunn er det viktig at Snapchat-varsler fungerer problemfritt, slik at du enkelt kan holde kontakten med vennene dine. Imidlertid rapporterer mange brukere at Snapchat-varsler ofte slutter å fungere, og de får ikke regelmessige oppdateringer om vennens daglige aktiviteter. Det kan være mange grunner til at du ikke mottar Snapchat-varsler, som at DND-modus er aktivert, korrupte hurtigbufferfiler eller en buggy-oppdatering. I denne guiden vil vi vise deg de beste metodene for å fikse det irriterende Snapchat-varslingsproblemet på din iPhone eller Android-telefon. Så la oss ikke slå rundt busken og dykke inn.

Fiks Snapchat-varsling som ikke fungerer (2022)

Vi har inkludert 8 metoder for å hjelpe deg med å begynne å motta varsler for Snapchat på mobilenheten din. Men hvis du står overfor Snapchat-varslingsproblemet på Apple Watch, har vi en løsning for det også. Du kan bruke tabellen nedenfor for å navigere gjennom metodene:

1. Aktiver varsler i Snapchat-appen

Først og fremst bør du sjekke om varsler er aktivert i Snapchat-appen eller ikke. Følg trinnene nedenfor for å gå over til Snapchat-innstillinger og slå den på:

Merk: Vi har demonstrert denne metoden ved å bruke Snapchat for Android, men trinnene forblir de samme på iPhone.

  • Åpne Snapchat og trykk på profilbildet ditt (eller Bitmoji) øverst til venstre. Trykk deretter på tannhjulikonet øverst til høyre for å åpne Innstillinger.

  • Nå, trykk på «Varsler» og sørg for at alternativet «Aktiver varsler» er slått på. Det er her du kan velge og vrake alle tingene du ønsker å bli varslet om. Du kan også velge om du vil at telefonen skal ringe, vibrere og vekke skjermen når du mottar et varsel.

  • Rull deretter til bunnen og trykk på alternativet «Administrer historievarslinger». Her kan du søke etter alle vennenes navn og legge dem til i listen hvis du vil motta et varsel hver gang de legger ut en ny historie.

Og det er det. Du vil nå begynne å motta varsler ikke bare for meldinger, men også historier fra Snapchat-vennene dine.

2. Sjekk telefonens varslingsinnstillinger

Etter å ha sjekket varslingsinnstillingene i appen, foreslår vi at du sjekker om varsler for Snapchat er aktivert på telefonen din. Ja, gå over til telefonens innstillinger og sørg for at varsler for Snapchat ikke er deaktivert. Du kan ha slått dem av på et tidspunkt eller ved en feiltakelse ikke tillatt at varsler ble sendt på Android 13-telefonen din. Slik fungerer det:

  Hva betyr Emoji ved siden av et navn i Snapchat?

På iPhone

  • Først åpner du Innstillinger-appen og går til «Varsler». Trykk deretter på «Snapchat» under varslingsinnstillingene på iPhone.

  • Deretter må du sørge for at «Tillat varsler»-bryteren er slått på for Snapchat. Aktiver også Lyder og Merker for å motta oppdateringer i sanntid og svare umiddelbart.

På Android

  • Åpne Innstillinger-appen og naviger til delen «Varsler». Søk deretter etter Snapchat og trykk på den. Merk at varslingsinnstillingen kan ha et annet navn avhengig av Android-skallen du bruker. Vi har brukt OnePlus 9RT som kjører Android 13 for denne opplæringen.

  • Her må du kontrollere at «Tillat varsler»-bryteren er slått på. Aktiver også alle de andre lyd- eller vibrasjonsinnstillingene på denne skjermen for å motta Snapchat-varsler i tide.

3. Sørg for at Ikke forstyrr-modus er deaktivert

Når du har sikret at varslene er aktivert fra Snapchat og telefonens innstillinger, er det en annen innstilling du bør sjekke før du fortsetter. Det er mulig at telefonen din er satt til Ikke forstyrr, og varslene for alle apper, inkludert Snapchat, fungerer ikke. Slik kan du sjekke DND-innstillingene:

På iPhone: Deaktiver DND-fokus

  • Sveip først ned fra øverste høyre hjørne for å åpne «Kontrollsenter». Sjekk deretter om fokusmodusflisen sier «Ikke forstyrr – På». Hvis fokusmodus er satt til DND, er det grunnen til at du ikke mottar Snapchat-varsler.

  • Trykk på tittelen Fokusmodus og velg et annet fokus, helst personlig, for å få Snapchat-varsler til å fungere igjen på iPhone.

  • Nå, hvis du ikke ønsker å bytte ut fra DND Focus-modus, kan du legge til Snapchat som et unntak for å fortsette å motta denne appens varsler. For å sette opp, gå til Innstillinger -> Fokus -> Ikke forstyrr.

  • Deretter velger du «Apper» under «Tillat varsler»-delen. Trykk på «Legg til»-knappen med plussikonet, velg Snapchat, og trykk deretter på «Ferdig» øverst til høyre.

Og det er det. Nå, selv om du har Ikke forstyrr-fokusmodus aktivert på iPhone, vil du motta Snapchat-varsler uten forstyrrelser.

På Android: Deaktiver DND-modus

Det er to måter du kan sjekke om Ikke forstyrr-modus er aktivert på Android-telefonen din eller ikke. La oss ta en titt på dem:

  • Først kan du bare sveipe ned fra toppen for å åpne varslingspanelet. Her, sjekk om DND-hurtigflisen ikke er aktiv for å bekrefte at Snapchat-varsler ikke blir forstyrret på grunn av dette.

  • For det andre kan du gå til «Innstillinger -> Lyd og vibrasjon -> Ikke forstyrr» for å sjekke om DND-modus er deaktivert eller ikke. Her, akkurat som på iPhone, kan du Snapchat som et unntak for å løse problemet med at varslingen ikke fungerer selv når DND er på.

4. Aktiver bakgrunnsappdatabruk

Som navnet avslører, lar denne innstillingen apper bruke internettdata i bakgrunnen og sende varsler når de ankommer, uten forsinkelser eller forstyrrelser. Så sjekk om bakgrunnsaktivitet er aktivert for Snapchat for å løse problemet med varslingen som ikke fungerer med en gang.

Aktiver oppdatering av bakgrunnsapp på iPhone

Her er trinnene du må følge for å sikre at Snapchat har lov til å kjøre i bakgrunnen på iOS-enheter og sende varsler:

  • Åpne Innstillinger og naviger til Generelt -> Oppdater bakgrunnsapp.
  Hva betyr frukten på Snapchat?

  • Rull deretter ned og søk etter Snapchat. Sørg for at bryteren ved siden av appens navn er aktivert, og det er det.

Tillat bakgrunnsdatobruk på Android

I likhet med iPhone kan du velge å la Snapchat kjøre i bakgrunnen og sende varsler når og når du mottar en melding. Slik går du frem:

  • Naviger først til Innstillinger -> Apper -> Appadministrasjon -> Snapchat på Android-telefonen din. Merk at banen for å få tilgang til appinfosiden kan variere litt avhengig av Android-skallen du bruker. Vi bruker OnePlus 9RT som kjører Android 13-basert OxygenOS 13 for denne demoen.

  • Deretter trykker du på «Databruk»-alternativet og kontrollerer at «Bakgrunnsdata»-bryteren er slått på.

  • Mens du er på appinfosiden, trykker du også på «Batteri»-alternativet. Deretter slår du på alternativet «Tillat bakgrunnsaktivitet» og trykker på «Tillat» i popup-vinduet for å bekrefte handlingen.

Nå kan telefonen din bruke mer batteri da Snapchat alltid vil være aktiv i bakgrunnen. Men det burde løse problemet med at varslingen ikke fungerer, noe som er flott.

5. Tøm buffer fra Snapchat-innstillinger

Nå, hvis du har aktivert varsler i Snapchat-appen og i telefonens innstillinger, men fortsatt ikke får nye meldingsvarsler, kan det være på grunn av korrupte appdata. Som alle andre apper, lagrer Snapchat også midlertidige appdata (cache) på enheten. Vi vil vise deg hvordan du sletter hurtigbufferen for Snapchat i denne delen, så følg trinnene nedenfor:

  • Åpne Snapchat og trykk på profilbildet ditt (eller Bitmoji) øverst til venstre. Trykk deretter på tannhjulikonet Innstillinger øverst til høyre.

  • Rull ned på Innstillinger-siden og trykk på alternativet «Tøm buffer». Velg «Fortsett» i popup-vinduet som vises på skjermen for å fullføre handlingen.

Merk: Du bør utføre denne handlingen med jevne mellomrom for at Snapchat skal fungere problemfritt og ikke møte noen problemer, der du ikke får nye varsler for meldinger og historieopplastinger.

6. Logg ut og logg tilbake på Snapchat

Mottar du fortsatt ikke varsler på Snapchat? Vel, dette kan være litt åpenbart, men å logge ut og logge tilbake på appen har fungert for å løse varslingsproblemet for mange brukere. Denne metoden er også nyttig for å fikse problemet med at Snapchat ikke sender Snaps for noen brukere.

Så vi foreslår at du også prøver det hvis aktivering av varsler fra Snapchat og telefonen din ikke løste problemet. Slik kan du logge ut av Snapchat.

  • Trykk på profilbildet ditt (eller Bitmoji) øverst til venstre. Trykk deretter på tannhjulet Innstillinger øverst til høyre på skjermen.

  • Etter det, bla ned til bunnen av Innstillinger-siden og trykk på «Logg ut». Deretter velger du «Logg ut» igjen i popup-vinduet for å logge av Snapchat.

  • Vi har demonstrert prosessen for å logge ut av Snapchat på en Android-enhet, men trinnene ser like ut på iPhone også. Du kan nå logge på med kontoen din, og problemet med Snapchat-varslingen fungerer ikke bør være løst.

7. Oppdater Snapchat på Android og iOS

En annen enkel løsning på varslingsproblemet på Snapchat er å oppdatere appen, da feil noen ganger kan føre til at visse funksjoner ikke fungerer som de skal. Så utviklerne slipper oppdateringer med feilrettinger og funksjonsforbedringer fra tid til annen. Så la oss se på hvordan du oppdaterer Snapchat-appen på iPhone og Android her:

  • På iPhone: Åpne App Store og trykk på profilbildet ditt øverst til høyre. Deretter vil du se en liste over alle appene som en oppdatering er tilgjengelig for. Trykk på «Oppdater»-knappen ved siden av Snapchat.
  Slik legger du til stedsinformasjon eller filtre i et Snapchat-innlegg

  • På Android: Åpne Google Play Store og trykk på profilbildet ditt øverst til høyre. Deretter velger du «Administrer apper og enheter -> Oppdateringer tilgjengelig» for å se om en oppdatering er tilgjengelig. Hvis det er det, trykk på «Oppdater» for å laste ned den nyeste versjonen av Snapchat.

Merk: Du kan også søke etter «Snapchat» i Play Store for å se «Oppdater»-knappen hvis en ny versjon er aktiv.

Dessuten, hvis du bruker en betaversjon av Snapchat på enten din iPhone eller Android-telefon, foreslår vi at du installerer en stabil versjon av appen. Mange ganger kan betaversjonen inneholde feil som kan føre til at varslingssystemet går i stykker og ikke fungerer etter hensikten.

8. Avinstaller og installer Snapchat på nytt

Til slutt, hvis ingen av metodene ovenfor fungerer for å løse problemet med at Snapchat-varselet ikke fungerer,

  • På iPhone: Trykk lenge på Snapchat-ikonet på startskjermen. Trykk på «Fjern app» og velg deretter «Slett app» i hurtigmenyen for å avinstallere meldingsappen fra iPhone.

  • På Android: Gå til Innstillinger -> Apper og varsler -> Snapchat for å få tilgang til appinfosiden. Trykk her på «Avinstaller»-knappen og bekreft handlingen din for å slette appen.

Når du har fjernet appen, gå til iOS App Store eller Google Play Butikk for å installere Snapchat på nytt på henholdsvis iPhone- og Android-telefonen din.

Mottar du ikke Snapchat-varsling på Apple Watch? Fiks her!

Hvis du ikke allerede visste det, bør vi starte med å påpeke at det ikke er noen Snapchat-app tilgjengelig for Apple Watch. Så du må stole på å motta varsler fra Snapchat-appen på iPhone. De speiles på Apple Watch. Men hvis du har problemer med å motta Snapchat-varsler på Apple Watch, er dette hva du trenger å gjøre:

1. Sørg først for at varsler for Snapchat er aktivert i iPhone-innstillingene, som vist i trinn #2 ovenfor. Åpne også Snapchat-appen og gå til «Varslinger»-innstillingene. Deretter merker du av for «Aktiver varsler» og velger hvilke varsler du ønsker å motta eller ikke.

2. Med varslingsinnstillingene for iPhone- og Snapchat-appen ute av veien, aktiver varsler for meldingsappen i Apple Watch-appen. I Apple Watch går du til delen «Min klokke» fra den nederste navigasjonslinjen og trykker på «Varsler». Rull deretter ned og sørg for at «Snapchat»-bryteren er slått på.

Nå skal Snapchat-varsler mottatt på iPhone-en din begynne å vises på Apple Watch. Imidlertid er det litt nyanser i denne funksjonen. Hvis iPhone-skjermen er på, vises varslene bare på iPhone. Du mottar varsler på Apple Watch når iPhone er låst eller sover, i henhold til offisielle Apple-støtteside.

[Fixed] Snapchat-varsler fungerer ikke på Android og iOS

Med det er du klar over alle mulige metoder for å fikse Snapchat-varslingsproblemet på din iPhone, Android-telefon og Apple Watch. Mens du tømmer bufferen, dobbeltsjekker ikke forstyrr-modus og aktiverer varslingsinnstillingene løser vanligvis problemet, Snapchat-støtteteamet er din siste utvei hvis ingenting fungerer. Så hvilken metode hjalp deg med å begynne å motta varsler fra Snapchat igjen? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor. Mens du er her, sjekk ut alle detaljene for Snapchat+-abonnementet og trinnene for å bruke Snapchat på PC og bærbar PC med letthet.