Utforsk Kraften i Kommandolinjen: Jukseark for Økt Produktivitet
Kommandolinjegrensesnittet (CLI) tilbyr en overlegen kontroll over datamaskinen din, og er et effektivt verktøy for å forbedre produktiviteten.
Selv i en tid dominert av trådløse mus, beholder CLI sin uerstattelige posisjon for mange brukere. Ved å skrive inn kommandoer i et tekstbasert grensesnitt, kan du styre datamaskinen eller operativsystemer som Windows, Linux/Unix eller macOS, og utføre en rekke oppgaver.
Det finnes utallige kommandoer som kan hjelpe deg med å utføre alt fra å søke etter filer, administrere mapper, endre innstillinger, styre kontrollpaneler og mye mer. Imidlertid kan det være overveldende og tidkrevende å memorere alle disse kommandoene.
For å løse dette problemet har vi samlet en liste over de beste juksearkene for kommandolinjen, spesifikt for Windows, Linux/Unix og macOS.
Ta en titt på listen vår!
Git-tower.com: Dette juksearket er utviklet av Tower og passer for både Windows og macOS. Det inneholder en rekke nyttige kommandoer, tips og triks som gjør det enklere å jobbe med et kommandolinjegrensesnitt. Juksearket er delt inn i to sider, med klare farger og kategorier for å unngå forvirring. Det dekker kommandoer for kataloger, filer, søk, output, nettverk, tillatelser, prosesser, piltaster, «TAB»-tasten, «CTRL»-tasten, kombinasjon av kommandoer, output-omdirigering, hjemmemappe og mye mer.
Cheatography: Dette er en velkjent plattform for jukseark, og her finner du et utmerket kommandolinje-jukseark for Linux, laget av Dave Child. Det presenterer viktige Linux-kommandoer med popup-lenker til relevante sider. Dette tosidige juksearket inneholder bash-kommandoer, katalogoperasjoner, nano-snarveier, bash-snarveier, søk etter filer, ls-alternativer, filtillatelser, filoperasjoner, bash-variabler, IO-omdirigeringer, prosesshåndtering, kommandolister og mye mer. Du kan enkelt bokmerke denne siden eller laste ned en PDF-versjon.
Red Hat: Dette kommandolinjejuksearket er laget for Linux og er en verdifull ressurs for både nybegynnere og erfarne brukere. Det inkluderer praktiske eksempler som hjelper deg å verifisere at koden din er riktig. For å få tilgang til denne ressursen, må du opprette en gratis brukerkonto. Juksearket lærer deg essensielle aspekter ved kommandolinjeprogrammering og skripting i Linux. Det dekker kommandoer som SSH, pwd, Is, whoami, cd target, cat, man cat, top, which, env, head [file] og mange flere.
Make Tech Easier: Hvis du er på jakt etter et jukseark for Windows-kommandolinjen, er dette et godt valg. Her finner du en liste over 148 oppgavenavn, med en kort forklaring for hver. Juksearket dekker kommandoer for oppgaver som å legge til en enhet, vise «Om Windows»-informasjon, avanserte brukerkontoer, sikkerhetskopiering og gjenoppretting, autorisasjonsbehandling, kalkulator, sertifikater, Bluetooth-overføring, endring av ytelsesinnstillinger, standardplassering, kontrollpanel, visning, diskopprydding og -administrasjon, og mer.
FOSSwire: Dette juksearket er spesifikt for Unix/Linux-brukere. Det er et tosidig dokument som du kan laste ned og skrive ut. Det kan være nyttig å ha tilgjengelig når du jobber i et V-env eller VM. Det gir definisjoner og syntaks for hver kommando, og dekker filkommandoer, systeminformasjon, prosesshåndtering, komprimering, filtillatelser, nettverk, snarveier, SSH, søk og installasjon.
Makeuseof.tradepub.com: Hvis du bruker macOS, bør du vurdere dette juksearket for Mac-terminalen. Det gir deg økt kontroll over Mac-datamaskinen din ved bruk av kommandolinjen for ulike oppgaver. Du kan laste det ned etter å ha logget deg inn med LinkedIn-kontoen din. Her finner du kommandoer med lettfattelige beskrivelser som hjelper deg å raskt forstå hvordan du skal bruke dem.
cmdref.net: Et annet nyttig jukseark for Windows, som i tillegg gir eksempler for bedre forståelse. Dette er en omfattende ressurs du kan bruke som referanse når du arbeider med Windows-kommandolinjen. Det starter med en tydelig innholdsfortegnelse for å hjelpe deg å velge den kommandoen du trenger. Det inneholder gode forklaringer og eksempler for hver seksjon, og dekker kommandoer for systemer, programvare, hjelp, mapper, kontrollpanel, DNS, filer, tid, porter, proxy-innstillinger og pakker. Du finner også referanser til Linux og HP-UX kommandolinjeforklaringer med tilhørende eksempler.
cs.columbia.edu: Dette juksearket fra Columbia University inneholder ofte brukte Windows-kommandoer. Du kan laste ned juksearket og lagre det på datamaskinen din, slik at du kan bruke det når du trenger det, uten å måtte huske alt. Her er det samlet en liste over kommandoer, deres bruk og hva de gjør på datamaskinen din. Du vil finne kommandoer som dir, cd, copy, rm, md, move, ren, del, exit, echo, type, fc, cls og help.
StationX: Denne plattformen for karriereutvikling innen cybersikkerhet tilbyr et godt kommandolinje-jukseark som du enkelt kan laste ned med et enkelt klikk. Juksearket er designet med en innholdsfortegnelse som hjelper deg med å raskt finne frem til den kommandoen du trenger. Det inneholder kommandoer for system- og maskinvareinformasjon, brukerinformasjon og -administrasjon, ytelsesovervåking og statistikk, fil- og katalogkommandoer, filtillatelser, prosesshåndtering, nettverk, søk, diskbruk, SSH-pålogginger, arkiver, pakkeinstallasjoner, filoverføringer og navigasjon i kataloger.
WeTheGeek: Besøk WeTheGeek for å finne et nyttig jukseark for Mac-terminalen. Vi liker spesielt dette juksearket fordi den enkle, men elegante bruken av tekst og farger gjør lesingen både interessant og lett. Det forklarer kommandoene og deres bruksområder for å hjelpe deg med å forstå når du bør bruke dem. Det begynner med grunnleggende kommandoer, snarveier, endring av kataloger, fil- og kataloghåndtering, fil- og diskplass, og går videre til nettverk, Homebrew, søk og output.
Konklusjon
Kommandolinjejuksearkene vi har presentert i denne artikkelen vil hjelpe deg med å få bedre kontroll over datamaskinen din, uavhengig av hvilket operativsystem du bruker – Windows, Linux/Unix eller macOS. Last ned og lagre dine favorittjukseark på datamaskinen din eller nettleseren, og bruk dem for å øke produktiviteten.